Elmúlt egy év: mi történt a kerületben? (Csepeli Hírmondó)

Csepeli Hírmondó,  Csepel.info

Éppen egy esztendő telt el a 2010 őszén tartott önkormányzati választások óta. A következőkben az elmúlt időszakról olvashatják Borbély Lénárd alpolgármester Csepeli Hírmondóban megjelent összefoglalóját.

A Csepeli Hírmondó által készített interjút az alábbiakban olvashatják.

Borbély Lénárd alpolgármester, a polgármester általános helyettese

Egy év telt el. Már nem áll fenn a fizetésképtelenség vagy csőd veszélye, mint az első hónapokban. Ilyen állapotokat hagytak ránk az elődeink 16 év kormányzás után. Átalakult a Csevak, ami már az első félévben 470 millió forinttal kevesebből végzi el némileg jobban ugyanazt a munkát, amit korábban. Megszüntettük a korrupciógyanús ügyeket, önkormányzati szinten – a tavaly októberi állapotok alapján – nagyjából kétmilliárd forintot takarítottunk meg ezzel.

Az intézményeket átvilágítottuk, folytatjuk az elszámoltatást, a bűncselekményeknél megtettük a feljelentéseket. Azzal, hogy a csepeli önkormányzat napi működésének feltételeit megteremtettük, már készen állunk arra is, hogy olyan munkát kezdjünk, amely a jövőről, Csepel fejlődéséről szól.

Milyen eredmények tapasztalhatóak?

A meghirdetett programunk mentén haladunk előre. Ennek szellemében döntöttünk a Kis-Duna-part természetes környezetének megóvásáról. Megtiltottuk a Csepel SC sporttelepének lakóparkkal, plázával történő beépítését, de a Királyerdőben sem építhetnek többet kettőnél többlakásos társasházakat. A 71-es busz útvonala jövő év elejére visszaáll az eredeti állapotára, hogy könnyebb legyen elérni vele a piacot, az SZTK-t, a gyermekrendelőt, a bölcsődét és a templomot is.

Hárosi biztost neveztünk ki, hogy a lehetőségekhez mérten ott is élhető viszonyokat tudjunk teremteni. Saját csepeli közterület-felügyeleti csoportot hoztunk létre, amit tovább fogunk fejleszteni. A működésük máris érzékelhető, például megszűnt az illegális bolhapiac a „kőfalnál”, de számos bűnözőt és szabálysértőt is sikerült megfékezni. Mindenki látja ugyanakkor, hogy a közbiztonsággal még így is súlyos problémák vannak. Ezért alakult most új polgárőrség. Megújul a Szomszédok Egymásért Mozgalom, hogy a csepeli polgárok segíthessenek a közbiztonság erősítésében. Az eddigi 11 mellett újabb 14 szolgálati lakást biztosítunk a rendőrség számára, hogy minél több rendőr szolgálhasson, maradjon a kerületben.

Sikerült az anyagi feltételeit megteremtenünk annak, hogy több helyen fejlesszük a közvilágítást. Fizetni tudtuk az elnyert pénzösszegeket azoknak a társasházaknak is, amelyek felújítási támogatást nyertek. Erőnkhöz mérten támogattunk sportegyesületeket – főleg az utánpótlás területén –, civil szervezeteket és a kisebbségi önkormányzatokat is.

Elindultunk abba az irányba, hogy rendet tegyünk az önkormányzati tulajdonú üzletek bérleti ügyeiben. Sajnos volt rá példa, hogy egy magyar bolthálózat csak az átlagnál magasabb áron bérelhetett üzlethelyiséget az önkormányzattól, amíg a Tesco ugyanott 85 százalékos árkedvezményt kapott a bérleti díjból. Ezen a területen még sok munka áll előttünk, de az új alapokat már sikerült lefektetnünk.

Büszke vagyok arra, hogy a javaslatunkra a csepeliek már ingyen házasodhatnak a polgármesteri hivatalban. Sajnálom, és nem értem az okát, hogy ezzel az ellenzéki pártok közül az MSZP miért nem értett egyet. Sokszor és lényeges döntésekben számíthattunk ugyanakkor az ellenzéki pártokra, leginkább a Jobbik és az LMP támogatására. A Jobbik segített a számonkérési ügyekben, de én sikernek tartom azt is, hogy az LMP javaslatára komposztálási programot indítottunk. 16 év után először figyelt a csepeli önkormányzat vezetése arra, hogy mit mond, mit javasol az ellenzék.

A legfontosabb eredmény azonban mindenképpen az, hogy a 2010 októberében várt 4,3 milliárd forintról 2,4 milliárdra sikerült csökkentenünk a költségvetési hiányt, és ezt úgy tettük meg, hogy a megörökölt adósságokat folyamatosan törlesztettük.

Melyek voltak a legnagyobb kihívások, nehézségek?

Mindezeket az eredményeket az önkormányzat elképesztően nehéz gazdasági helyzete ellenére sikerült elérnünk. Magunkon kezdtük a spórolást, és amellett, hogy a parlamentben eleve csökkentettük a helyi képviselők számát, Csepelen ezt tovább fokoztuk. Éves szinten negyvenmillió forinttal kerülnek most kevesebbe a csepeli politikusok az adófizetőknek, mint korábban. Ezzel együtt az éves működésünk körülbelül kétmilliárd forinttal kevesebbe kerül, mint az MSZP vezetése alatt.

Az önkormányzat egy évvel ezelőtt a működésének a határát súrolta, eladósodott és milliárdos nagyságrendben veszítette el a közvagyont: öt év alatt 10,1 milliárd forint volt a vagyonvesztés. Az önkormányzat dolgozóinak fizetését is hónapról hónapra hitelből finanszírozták. Ezt sikerült viszonylag normális mederbe visszasodorni. Talán ebből is érzékelhető, hogy a legnagyobb kihívás a pénzcsapok elzárása volt, a visszaélések feltérképezése és megszüntetése. Azonban nincs olyan nap, hogy ne találkoznánk olyan esettel, amely valamilyen visszaélést feltételez. Pontosan emiatt rendkívül nehéz rendet tenni, hiszen akikhez elfolyt az az évi kétmilliárd a költségvetésből, és az évi kétmilliárd a vagyonból, nem örültek, nem örülnek a munkánknak.

Elszámoltatást ígértünk a választóknak, ami azonban nem boszorkányüldözést jelent. Jogállamban élünk, a büntetés a bíróság dolga. Azokban az ügyekben, amelyekben a korrupció vagy a jogszerűtlenség gyanúja felmerült, egytől egyig feljelentést tettünk és teszünk. Ez nem csak jogi, de erkölcsi kötelességünk is. Mára több mint negyven ilyen ügyünk van.

Komoly sikernek tartom, hogy az Ady projekt néven futó Árpád utcai társasházak és közterületek felújítását, amelyet az Európai Unió közel egymilliárd forinttal támogat, szinte a sírból hoztuk vissza. Azt is sikerként könyvelhetjük el, hogy elkezdődhetett a gerincút megvalósítása és folyamatban van a kerület teljes csatornázottsága. Ennek viszont még lesznek hátulütői, hiszen az előkészítetlenség miatt nagyok az elmaradások. Például még 2011-ben is volt olyan szakasz a gerincúton, ahová azért nem vonulhattak az útépítők, mert a tulajdonjogi helyzetet hét év alatt sem rendezték.

Mi az, amit nem sikerült elérni, megvalósítani?

Adósok vagyunk az uszodával – ezen dolgozunk –, de egy év alatt nyilván nem lehetett megvalósítani. A tervek szerint a strand területén fog megépülni, de még vannak rendezésre váró akadályok. Csepelnek mindenképpen lesz uszodája!

Szintén folyamatban van a Tamariska-domb helyzetének rendezése. El fogjuk tüntetni onnan a rádióátjátszó állomást, és a természeti értékeihez méltóan rendbe fogjuk tenni a teljes környezetét. Itt is sok nehézségbe ütköztünk már az elmúlt időszakban, de elszántak vagyunk, és a Fővárosi Önkormányzat támogatását is magunk mögött tudhatjuk. Beszélnünk kell még a kórház visszaszerzéséről, de olyan országos döntések előtt állunk, ami ezt nagyban befolyásolja. Arról nem is beszélve, hogy sok minden eltűnt vagy lepusztulttá vált az elmúlt nyolc évben.

Melyek lesznek a következő hónapok, egy év legfontosabb feladatai?

A gerincút, a csatornaépítés valamint a kerékpárutak építése kiemelt érdekünk, de ezek fővárosi beruházások. Ugyanakkor előttünk áll a Szent Imre tér rekonstrukciója, méghozzá nem szocialista módra. A korábbi vezetés 182 millió forintból csináltatott terveket, és kért sok-sok tanácsot, amiből végül szokás szerint nem valósult meg semmi. Lebontjuk a HÉV melletti bódésort: egy igényes üzletsor kerül a helyére. Minimális beruházással visszaállítjuk a szökőkút elé Csepel országzászlóját is.

Szintén előttünk van egy óriási fejlesztés, amely még az előző ciklusban indult el, a megvalósítás azonban ránk vár. Ez egy újabb szociális városrehabilitáció, amelynek keretében szintén tízemeletes panelházak újulhatnak meg. Terveink között szerepel a Csepeli Piac sorsának rendezése. Szeretnénk a piacon keresztül a csepeli polgárokat friss, magyar termesztésű, tanyasi termékekkel ellátni. Ezeken túlmenően folyamatosan azon dolgozunk, hogy azokat, amiket megígértünk a választási programunkban, teljesíteni tudjuk. Sok olyan feladat van, amelynek a megvalósítása szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik, de semmiről nem akarunk lemondani. A legfontosabb feladatunk a kerület tiszta és rendezett működésének és viszonyainak a megteremtése, a haveri viszonyok teljes háttérbe szorítása. Továbbra is azt valljuk, hogy ezt a kerületet csak ésszel, szívvel és tisztességgel lehet sikerre vinni.

Szerdán Morovik Attila alpolgármesterrel, csütörtökön Ábel Attila alpolgármesterrel és pénteken az ellenzéki frakcióvezetőkkel készült interjúkat tesszük közzé.

csepel.info

78 hozzászólás “Elmúlt egy év: mi történt a kerületben? (Csepeli Hírmondó)” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    Nem olvastam a Csepeli út és a Szabadság utca forgalmának felülvizsgálatáról…az is ígéret volt…(biztos folyamatban van)…

  2. csaba péter szerint:

    Na mi van admin ? Kerényi neked nem fontos ?

  3. Ditte szerint:

    “König Frigyes, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora szerint ugyanakkor “állami megrendelések azóta vannak, hogy az emberiség társadalmakba szerveződik”. “A világban jelenleg is van erre példa. Az utóbbi évekre ugyanakkor ez nem volt annyira jellemző, mivel inkább a szuverén műalkotások voltak előtérben” – mondta. A kormány által megbízott művészek szerinte “ismert nevek, a figurális festészet terén értek el eredményeket.”

  4. csaba péter szerint:

    Nekem tetszenek a kerényi képek.

  5. Zoli049 szerint:

    Csodálatosak! Mint írtam, a szürrelista szarok, szinte Dalí munkásságát súrolják. Beteg az egész, van dolgunk még lentebb???

  6. Ditte szerint:

    Szerintem is klasszak, bár én nem értek hozzá annyira, mint ti. Sajnos.

  7. Zoli049 szerint:

    Olyan “építő” az összes, igen. 🙂
    Olyan “építő” ez az összes kotvány és a hányigert keltő járulékos maszlaga.

  8. Ditte szerint:

    Hja, kérem a művészet felkavaró. Aki megnyugodni vágyik Czinege képet rakjon a falra.

  9. Zoli049 szerint:

    Sarkítás és a megosztás. Csak a két véglet létezik. Értem.

    Ha már rajzoltak egy alkotványt, asztalkán kirakva, mint a hülyegyerekeknek és emellé még ez a kesze-kusza maszlag pemzlizmények? Ebben művészet??? 🙂 Ugyan már. Meg kell nézni, kik festetnek a világban.

  10. Ditte szerint:

    Ne izgasd fel magad, Gyémánt stílusát én sem bírom, jobban örültem volna, ha Fehér festi meg ezt a témát.

  11. Zoli049 szerint:

    Nem is a stílus, az a lemez “B” oldala… Hanem ez az egész történelmi kronológia. Hogy a p..ba jön ide a lovasrendőr 2006-ban? Ez a történelmünk? Voltak halottak, vagy mi? Ez már betegség. Szent Istvántól napjainkig nem lett volna más és szebb téma? Szánalmas és számomra köpködendő ez az egész felhajtás, mert lenne itt más baj is, de ahogy látom, csak legalul van dolguk.

  12. Ditte szerint:

    Hát akkor csak köpködjél, ha jól esik. Viszont a festmények színvonala jó.
    Igen, történelmünk része 2006. Ez a közelmúlt.

  13. csaba péter szerint:

    Nekem tetszenek a kerényi képek.
    Akármilyen szarok , akkor is a mienk sajnos magyarok.

  14. csaba péter szerint:

    Egyet értek dittével . Soha jobbat.

  15. Zoli049 szerint:

    Biztos lehet ezt is like-olni a Facebook-on…

    Ez a két hülye esete is lehetne.

    Papp (elgurult a gyógyszere Lala kihívta boxolni Dániel (beszólok Marinak) Petit. Ez is a legalja. Remélem lejátsza a két ökör, milyen “hedlájn” lenne a világsajtóban? 😛

  16. Zoli049 szerint:

    A poszthoz is tömören tudok hozzászólni: SEMMI! 🙂

    Viktor a festményen. Nem tudom… Ha ez Nektek tetszik, akkor jó…

  17. Manitu szerint:

    Fizet nektek az MSZP ezért a sok baromságért? A képek egyébként valóban jók, nekem tetszenek.

  18. Zoli049 szerint:

    Bemész az Önkormányzathoz és veszel belőle, kirakod a faladra és akkor jó lesz Neked! 🙂 Ha már a képek… A meleg szarig nyalunk a keresztény egyháznak, akkor miért nincs köztük egyetlen egy ilyen témájú kép? Miért van Orbán az egyik képen? 🙂

    Így indult az ’50-es évek is…

  19. Manitu szerint:

    Lehet, hogy te a meleg sz.ig nyalsz, de ez a te dolgod. Az a baj, hogy ehhez szoktatok, csak nyalni vagy köpni tudtok.

    Orbán meg lehet fotón, videón és festményen is, nem attól lesz veszélyben a demokrácia. Attól lesz veszélyben, ha emberek szemét lövik ki, embereket vernek, ujjukat törik csak azért, mert nem kedvelnek egy pártot. Ahogy ezt Gyurcsányék tették.

  20. Zoli049 szerint:

    Figyu már indián!

    Most akkor semmi nem változott, ahogy kisejlik soraidból. Csak a kocka fordult.
    Nyalni a hozzád és sok hozzás hasonló tud. Nyaltatok ti annak idején a pártnak, ha nem ti akkor a szülők, most meg a másik oldal hátsóját nyaljátok? Frankók vagytok és most ti diktáljátok a tutit.

  21. nagyapó szerint:

    Zoli049-ben a 49 az IQ teszt eredményét jelzi. Ezt az értéket a népesség 2%-a éri el. De ezt a 2%-ot alulról kell érteni. Ez a szint kicsit több,mint az éti csigáé. Zoli049 itt áll.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezezt bizonyítja.ét lop.

  22. Zoli049 szerint:

    A negatív kritika is kritika, sereget is kell hajtani, KÖCSÖG!!! 🙂

  23. lolka szerint:

    csaba péter szerint:
    2011. november 08., kedd – 20:19

    “Na mi van admin ? Kerényi neked nem fontos ?”-talán van szép érzéke…
    nagyapó szerint:
    2011. november 08., kedd – 22:58
    -Azért nagyon örülök, hogy a fórumozok között megszólal néha egy igen, magas IQ-l …(egy kilencven magas) rendelkező személy is…úgy tudja emelni a vonalat………ha kinyitja a száját, büntet, ha kinyújtja a kezét, beszed……

  24. csaba péter szerint:

    Igazad van manitu ez a beszéd tessék is az a képsorozat , még hogy nem jók ? na de ilyet
    Tedd is ki otthon a reprókat a falra , a policésat a házi áldás fölé . úgy illik.
    Én azért maradok Szász Endrénél.

  25. csaba péter szerint:

    fog ez menni fiúk ,”megy az csak erőltetni kell”
    egy fél év és akár megosztott Munkácsy díjat is ki lehet osztani a kerényi képekre.

  26. tanyasi szerint:

    Ez mit jelent?
    “Szeretnénk a piacon keresztül a csepeli polgárokat friss, magyar termesztésű, tanyasi termékekkel ellátni.”

    Például magyar termesztésű marhahússal? De a viccet félretéve, mi a bánatot akar jelenteni ez a mondat? Nesze semmi, fogd meg jól!

  27. Zsonyo szerint:

    Milyen csődveszélyről beszél az alpolgármester? A korábban Fidesz vezetésü kerületek mind rosszabb helyzetben voltak, vannak. Ha valóban csődveszély van, azt ők okozták azzal, hogy szétverték a működő rendszereket. Azzal, hogy hozzá nem értő Fidesz párt-katonákat ültettek szakmailag fontos helyekre. Azzal, hogy magyarositották az utcaneveket pl. Ságváriról, Pop Jeruskóra. Ez nekik a megjulás!

  28. Menyhért Péter szerint:

    Kedves Lénárd!
    Nagyon bájos ez az optimista hangvétel, a valóság azonban nem ilyen szép.

    Azt írtad: “Szintén folyamatban van a Tamariska-domb helyzetének rendezése. El fogjuk tüntetni onnan a rádióátjátszó állomást, és a természeti értékeihez méltóan rendbe fogjuk tenni a teljes környezetét.”

    Nem tudom, sírjak vagy röhögjek ezen, hiszen ugyan olyanok vagytok mint a tóthmisiék voltak: megy a duma, miközben nem történik semmi pozitív előrelépés.

    Az átjátszó állomás ügyében egyszerűen becsapod az embereket, mert a T-com az önkormányzat töketlenkedése miatt lassan de biztosan családi házakra és önkormányzati intézményekre helyezi át sok kis tornyát, az egy nagy helyett!
    Mindennek egyetlen oka van: NSZ polgármester urat megsértették a szocik, amikor egy tárgyalásra nem hívták meg. Ennek a tényei dokumentálva vannak itt a csepel.infon is.
    Mint csepeli lakost, és mint érdekelt civil vezetőt is, sért az olyan döntés, aminek nincs valós, logikus alapja!

    Tamariska-domb. Egy éve ugyanolyan töketlen, semmittevők voltatok, mint a szocik! Ki hisz nektek azok után, hogy a domb bekerítésére a mai napig nem írtatok ki pályázatot?
    Nem csak szövegelni kellene, hanem elszámolni azzal is: ki nyúlta le a csevak számláján immár két éve elfekvő 15 millió forintot?
    Nagy dicsőségetek, hogy sikerült kigolyózni a Csepeli Zöld Kört. De nyert-e ezzel Csepel bármit is? Származik-e ebből a városközösségének haszna? Nem, mivel az évekig a Cszk által végzett munkát vélelmezhetően ugyanannyiért látta el a csevak, mert oda sem hullik az égből ingyen pénz!
    Szégyenletes határozattal levette a domb jogi védettségét a fidesz (a csepeli vagy a fővárosi közgyűlésben valótlan előterjesztéseket pánikszerű gyorsasággal szavazott meg a kétharmados szavazógép, úgy, hogy fogalmuk sincsen arról, mit tettek), de vajon mi a háttérben a sötét valóság? Nem a domb védelme, mert azért az elmúlt egy éves működése alatt egyetlen tollvonást sem tett ez a “gondoskodó” csapat!
    vajon, vette a fáradtságot, és tiltakozott-e NSZ azért, mert a fővárosi ügyosztály nem végezte törvény által előírt kötelességét? A fideszes főváros esetében nem zavaró a mulasztásos törvénysértés?
    Vajon miért nem vette a fáradtságot NSZ, hogy suttyomban bevigye a közgyűlés elé a domb kezelésének törvényszegő hiányát, vagy azt a tényt, hogy a főváros pénzén üzemeltetett BZ féle természetvédelmi járőrök tettek-e egyetlen bejelentést az illegális szemétlerakók, vagy a baglyokat gyilkolók ellen? Vagy pénzért nem kell az ilyet bolygatni,
    Elég kellemetlen volt így is a Zöld kör tiltakozása, feljelentései, ezek ellen az anomáliák ellen?
    Azért kellett a helyi civileket kiüldözni, hogy ne legyen nagy szájuk a problémák miatt?

    Pillanatnyilag ez a gondoskodás valósága, nem a szép szöveg.
    Üdv menyus

  29. Öreg halász szerint:

    Kedves Péter, az elmúlt egy év azért telt el úgy, hogy nem történt semmi, mert a Tamariska domb helyzete nem tette lehetővé. Ti most ezt a tehetetlen helyzetet szeretnétek folytatni, és közben ezzel a tehetetlen helyzettel vádoljátok az önkormányzatot.

    Szoktál a tükörbe nézni vagy összehasonlítani a saját szavaidat a saját szavaiddal?

    Ráadásul a domb körbekerítését is támadod, amikor az egyike voltál azoknak, akik a domb helyzetének rendezését és a domb körbekerítését kérte. Nem érzed, hogy nagyon-nagyon nevetséges vagy?

    Még valami: csak azért támadni az önkormányzatot, mert “téged kihagytak”, azaz nem kapsz pénzt, elég hiteltelenné tesz.

  30. Öreg halász szerint:

    Most látom, hogy Lénárdot szólítottad meg. Majd talán ő is válaszol. Vedd az én válaszomat előlegnek 😉

  31. Paul szerint:

    Kedves Menyhért Péter!

    Egy elkötelezett természetvédő anyagi ellenszolgáltatás nélkül is végzi a dolgát. Önök a ZK-rel idén hányszor voltak a Tamariska dombon parlagfüvet irtani,vagy a növényzetet rendbe rakni. Önök és az LMP, a környezetvédelem hangoztatását csak politikai és gazdasági haszonszerzésre használják. Hiteltelenek, amit az elmúlt 5 évben a teljesítményükkel bizonyítottak.
    Ha nem így lenne akkor a Tamariska domb nem így nézne ki, ahogy kinéz.

  32. islander szerint:

    hagyjuk már!

    Paul

    És mi a retek köze van az LMP-nek a dombhoz?

  33. Zsonyo szerint:

    A zöld Kör igenis jól végezte a dolgát! Ha LMP, ha más irányította!
    Köszönet érte!

  34. hűha szerint:

    Úgy emlékszem, hogy 2010 nyarán Menyhért úrék benyújtották a Csevakhoz a számlát a domb kaszálásának ellentételezéséért, ezért meg is kapták a 600 ezer forintot, viszont munkavégzés a részükről nem történt. A fű mégis le lett nyírva. Hogy hogyan? A Csevak közmunkásokkal vágatta le.

    Tehát ez véletlenül nem fiktív számlázás?
    Az akkor vezérigazgató ha erről tudott, márpedig tudott, mert elvégeztette a munkát a közmunkásokkal, a számlát kifizette, akkor ő is bűnös talán?

    Csupán ezt a két kérdést kellene megválaszolni Menyhért úr. Ha nem most, akkor később.

  35. ebihal szerint:

    Elolvastam az interjúkat és megvilágosultam : hülyének néznek. Mint a népmesében,
    három alpolgármester, három oldalon, háromszor ugyanazt mondja el szinte szóról szóra.
    És semmi konkrétum. /Mert az nem konkrétum, hogy kijelentek vagy közlök valamit
    bizonyíték nélkül!/ Még hogy meggátolták a többlakásos házak építését Királyerdőben !
    2009-ben az akkori képviselők változtattak a beépítési %-on, s ez lett a gátja az ilyen
    épületeknek. A FIDESZ-es rendelet 2011.05.01-én lépett életbe, amiről utólag szeptember
    tájékán “megkérdezték” az embereket.
    Arról nem beszélnek, hogy a kerület fővárosi képviselői megszavazták a csatornával el
    nem látott ingatlanok csatornadíját, kb. 420Ft/m3. Aki 90 előtt építkezett és szikkasztója
    van, attól nincs mit elszállítani. Ezt a bevételt munka nélkül, mutyiban dugják egy
    csókos zsebébe.

  36. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Vártam, és bejött.
    A dicső kétharmados képviselő, aki gyáva ahhoz hogy véleményét a saját neve alatt közölje, természetesen reagált.
    Persze én sem merném vállalni a nevem, ha álnév alatt, tények és érvek helyett személyeskedő mocskolódásról szólna csupán az írásom!
    Nem fura, hogy a képviselő úr, aki azért ül bent a testületben, hogy véleményezzen anyagokat; hogy kérdezzen,és járjon utána dolgoknak azok érdekében, akik őt megválasztották?
    Vajon például (pusztán a példa kedvéért) NOÉ Lászlót azért választották meg az emberek, hogy az ő érdekeiket képviselje, vagy csak azért, hogy zombiként nyomja a vezér által jelzett gombot??

    Ugyan tisztelt fideszes képviselők: Hogyan lehet az, hogy a KT ülés előtt éjszaka fél tízkor eljuttatott Csepeli Zöld Kör anyagról egyetlen kérdést sem tettetek fel?
    Miért szavaztatok ellene, ha ott egyetlen hangyányi ellenvetésetek sem volt ellene?

    Vajon miért szemétkedtek olyan állítással névtelenül, ami nem igaz?
    Miért nem dolgozott a Zöld Kör a dombon idén? Mert a Csevak munkatársai végezték el azt a munkát, amit eddig a CSZK tagjai!. Puff neki, ez se jött be!

    És mi is volt 2010-ben! Tudtommal a jobbikos képviselő, és Martin Krisztián bukott képviselő is szemétkedett egy ideig a Csevakosokkal, aztán a tények tudomásulvételével behúzták fülüket-farkukat és eloldalogtak, egyetlen botrány, vagy feljelentés vagy bármi jogos hőzöngés nélkül.
    A helyzet egyszerűen az volt, hogy a Csepeli Zöld Kör a szerződésben vállalt munkát maradéktalanul teljesítette, amit a Csevak dolgozói korrektül, tisztességesen vettek át.
    Hogy volt-e szükség többlet teljesítményre? Igen, volt, de ez a természeti és meteorológiai viszonyoknak, és az ország bármely részén tapasztalt körülményeknek megfelelően alakult ki.
    A CSZK ugyanis nem a jóisten. Mellesleg a Csevak semmit nem vágatott le közmunkásokkal, mert a közmunkások velem együtt húzkodták ki egyenként a parlagfüvet a védett növények közül!
    A tényszerűség kedvéért meg kell jegyeznem,hogy az lmp-vel való mocskolódás NSZ polgármester úrtól származik, aki a következő hazugsággal csapta be a Fővárosi közgyűlés tagjait:
    (szó szerinti idézet) “Ment egy vita, megunták, megint vita, megint megunták, most egy civil szervezet egy fűnyírógéppel jön-megy ott a területen, talán pont épp az egyik LMP-s képviselő civil szervezete, hogy az összefüggéseket is lássuk ebben a tekintetben.”

    hazudott a polgármester úr, mert azt nem közölte a tájékozatlan fővárosi képviselőkkel, hogy a Csepeli Zöld Kör éppen azért tiltakozott szóban és írásban, minden lehetséges fórumon, mert a domb kezelését sem a főváros, sem a kerületi önkormányzat nem végezte el!
    Azt sem mondta el nekik, hogy a Zöld Kört nem tulajdonolhatja egyetlen tagja, vagy elnöke sem, és az egyesületnek semmi köze a pártpolitikához! Sokkal egyszerűbb hazugsággal pártpolitikai csatározássá degradálni a valóságot!

    Aranyos az is, amikor a zombi anonim mocskolódó képviselő az én személyes (nem létező) anyagi érdekeltségemet akarja kikezdeni, de arról valószínűleg nem is hallott, hogy hány tízmilliót tervez a szilárd a csevakon átmosni!
    Vagy ha tévednék, csak két tény: Ha nem az én hőzöngésemre akarják már a dombot bekeríteni, akkor mi az oka, hogy az évek óta a csevaknál fekvő 15 milliós bekerítési pénzre a mai napig nem jelent meg semmilyen közbeszerzési vagy pályázati felhívás? Biztos a NAGY Csevak majd megoldja, mert ez már olyan mint egy szocialista tröszt!

    A másik apróság: A mi szilárdunk azt is elmondta a fővárosiaknak, amit a csepelieknek nem!

    (szó szerinti idézet) “Egy 60 millió forintos projektet fogunk itt végrehajtani, aminek az a célja, amit itt elmondtam önöknek. Ez a helyzet.”

    Hogy is van ez, gyerekek? Már a hatvan millát költitek a csevak vezérrel, mikor még le sem zajlott a procedúra?

    Kedves Szilárd! Így már mindjárt érthetővé vált számomra, hogy miért nem akarsz együttműködni velem! Engem a szocik sem tudtak megvenni, ahogyan te sem!

    Az már csak hab a tejben, hogy a Csepeli Zöld Kör Tamariska-Park projektje csak 20-25 milliót akart az éves üzemeltetésre fordítani, hat csepeli munkanélküli főállású foglalkoztatása mellett, amit ti majd a csevak dolgozóival megszámítotok 60 millióért!!!

    Pusztuljon hát a pénzéhes menyhért, akinek a teljes projekt terve elérhető a neten szemben a csevakos üzleti titokkal.

    In memoriam Tamariska-domb.
    Üdv menyus

  37. bugi szerint:

    Menyhért úr! Ez nagy égés!

  38. nagyapó szerint:

    Az “Elmúlt egy év: mi történt a kerületben?” címben mit keres a Tamariska domb helyzete.
    De egy állampolgár, aki jó proletár módjára,mackónadrágban jelenik meg az önkormányzat ülésén kikel egy Cselen megmaradt a Tamariska domb védelmében. Tamariska, Csepel vitéz mögött lovagolt be Csepelre. A domb védendő, de ne telepedjenek rá különböző szervezetek. Kezeljük úgy, mint egy megmaradt, parkot. Kerítsük be, védjük.

    Ceterum censeo…A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  39. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Mókás, amikor bátor fideszes képviselő nem olvassa el saját főnöke nyilatkozatát.
    De vajon mi várható egy olyan szellemi szinttől, aki egy testületi ülésen felszólalónak nem az érdemi mondanivalóját figyeli, hanem azt, hogy milyen nadrágot visel.
    Bár nem értem, hogy mi köze a proletárságnak ahhoz, hogy a rendszerváltó elit kilopja az emberek zsebéből a nekik járó bér legkevesebb kétharmadát, és ezért az emberek nem tudják kifizetni ma már a rezsiköltségüket sem!
    Uraim: nem kéne “megmenteni” a devizahiteleseket, ha nem létminimumot el sem érő rabszolga béreket kapnának tisztességes munkabér helyett a magyar emberek!
    Szégyellheti magát az ilyen féreg, aki állandó rizsájának megfelelően hazudik és lop, tehát kommunista.
    Üdv menyus

  40. gyalog szerint:

    KEDVES ELSZÓLÁS:
    egy Cselen megmaradt a Tamariska domb
    frajd zsiga (ld.: Sigmund Freud)
    jót röhög.

    Neki legalább neve van…
    Szeretettel, gyalog

  41. Lakó1214 szerint:

    Ez a Tamariska dombért folyó harc nem semmi!

    Pár napja jártam arra, valahogy az az érzésem támadt, hogy ez az a hely, aminek nem mostanában volt gazdája. A környező utcák bizonyos szakaszai a futóműveseknek ad munkát, az út túloldalán az elvadult növényzet. A domb pedig külön történet. Valahol megértem, hogy a főváros visszaadta a kerületnek, de azt is, hogy nekik sem annyira kell. Komolyra fordítva a szót, valahogy rendezni kellene, kitakarítani és normálisan elkeríteni. A civil mozgalmaknak én nem adnék pénzt, maximum utólagos elszámolásra. Az állam nem jó gazda, ez már bizonyított tény, de a magánakciók meg a mutyik melegágyai lehetnek. Azt viszont nem értem, hogy ennyien harcolnak érte, akkor csak valami a pénzre megy ki.

  42. Öreg halász szerint:

    Menyhért: “In memoriam Tamariska-domb.”

    Péter, te teljesen kifordultál önmagadból. És mindez csak azért, mert nem kapsz pénzt?

  43. gyalog szerint:

    Nekem úgy tűnik, hogy egyedül Menyhárt Péter, aki még észnél van, és a domb érdekli. (Bocs mindenkitől, aki a másik oldalon van – velem együtt.) De hát nem M. P. beszél arról, hogy túlzás 3-szor annyit költeni a helyre, mint amennyiről eredetileg volt szó?

    Most derül ki, hogy az egész Tamariska-cécó politikai értelemben volt érdekes sok szereplőnek; a természetvédelem keveseket érdekelt.

    Szeretettel, gyalog

  44. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    A Tamariska-domb védelme nem a pénzről szól, azonban pénz nélkül szinte semmit nem lehet megvalósítani.
    Egyesületünk egy olyan komplex programot dolgozott ki, amely a legminimálisabb közpénz ráfordítással, teljesen nyilvános és átlátható módon valósított volna meg egy Európai projektet
    Persze, a mi javaslataink nem fordítva készültek, mint a polgármesterünk 60 milliós programja: mi először a munkaigényt, a szükséges tevékenységeket és az elérendő célt rendeltük egymáshoz, s csak utána áraztuk be a költségigényeket, s mindezt a neten elérhetővé tettük.
    A polgármester úr azt már tudja, hogy 60 milliót fog elkölteni, de azt, hogy mire és miért, és kikkel, – nos ezeket az “apróságokat” még sötét homály fedi! Ha hozzátesszük a Csevakot, mint zártkörű részvénytársaságot, a közpénz sorság örök homály fedheti.
    A szoci-mutyik korszaka után bekövetkezett a fidi-mutyi kora? Néhány jel (például a 10milliós csevak jégpálya) már erre utal.
    Vajon, mikor fogjuk megtudni,hogy miért nem beszélnek a fővárosnak teljesítmény nélkül átadott 400 milliós csepeli közpénzről? Miért leplezi NSZ ezt a nem csekély szoci-mutyit?

    Van egy-két fideszes képviselő, akik bőszen írogatnak e fórum lapjain, de nevüket szégyellik vállalni. Ők gyártják “a zemberek hangját” itt Csepelen.
    Hogy szánalmas-e, amikor valaki sokadszor, önálló gondolkodásra képtelen papagájként, hol a csóró mivoltommal, hol a pénzéhségemmel kekeckedik? Azt hiszem ezt mindenki értékeli a saját egyénisége szerint.
    Az én személyes tevékenységemről egyébként elég tekintélyes anyag található itt, a csepelinfon is – akit érdekel, olvassa el a
    http://csepel.info/?s=Tamariska%2C+Menyh%C3%A9rt
    oldal bejegyzéseit.

    Végül egy utolsó kérdés. Jogosan merülhet fel, hogy miért tiltakozom a szilárd ígéretei ellen, amikor látszólag ugyanazt akarjuk?
    A válaszom egyszerű: Németh Szilárd ugyanúgy becsapja az embereket, ahogy gyurcsány tette 2006-ban.
    Vajon miért nem áll a Tamariska-domb tetején egy korszerű csodálatos budapesti körpanorámát mutató KILÁTÓ-torony, amely technikai jellemzői miatt jelentősen javította volna a csepeliek mobil telefonálási és mobil internetezési színvonalát?
    Több mint egy éve hallgatom azt, hogy a szilárd választási ígérete miatt nem építhette meg a T-Com a domb tetejére felvezető szilárd burkolatú utat, amin akár mozgássérült gyerekek is feljuthattak volna a fennsíkra?
    A személyes sértettsége miatt pocsékolt el az önkormányzat közel 10 millió forintot, a csepeli emberek zsebéből?
    Ha csak egyetlen épeszű érve lenne erre a kérdésre a fidesz testületnek, kíváncsi lennék rá.
    NSZ szavahihetőségét kérdőjelezte meg az a stílus is, ahogyan a csepeli civil szervezetekkel elbántak. Ajánlottunk méltóbb, polgári típusú pályázati rendszert, de az nekik nm kellett. Ragaszkodtak a bolsevik megoldáshoz, és az állandó hazudozáshoz.
    A KT megítélte a tízmilliós költségvetési forrást a csepeli civileknek, azonban a pályázatot már csak kétmillióra írták ki, szégyenletes feltételek mellett. A többit a polgármesterünk személyes levelezés alapján osztogatja, mint nemrég tóth mihály tette. A baj ezzel csak ott van, hogy NSZ nagy hangon közölte mindenkivel, hogy ez a szoci mutyi is megszűnik: nem lesz polgármesteri keretből osztogatás. A valóságban azonban ő ugyanúgy osztogat, mint a misi, csak letagadja, és nem a saját zsebéből, hanem a civilekéből teszi mindezt.
    Üdv menyus

  45. ebihal szerint:

    Ha tényleg olyan nagy szarban voltunk, akkor miért
    – a kerület címerével, zászlójával kezdték
    – az utcanevekkel foglalkoznak/az ott lakók megkérdezése nélkül/
    -az SZTK átnevezése a fontos,főleg egy gyilkossággal gyanúsított személyről
    – kell annyira az az országzászló
    – akar NSZ 40 darabot venni egy 56-ról szóló könyvből ?
    Erről is kellene beszélni!
    Ja, és az SZTK épületén baromi ronda az az élénk vörös szín .

  46. abcd szerint:

    http://hvg.hu/itthon/20111110_nem_jol_teljesit_csepeli_kapitany

    Főkapitányi biztost neveztek ki a csepeli rendőrkapitány mellé – tudta meg a hvg.hu. Hogy Kalmár Tamás ezredes meddig segíti Nagy András alezredes munkáját, nem tudni, s azt sem, hogy Kalmár felülírhatja-e a kapitány döntéseit.

  47. bugi szerint:

    Ebihal, egyáltalán nem az új címerrel kezdték, és nem is az utcanevekkel. Ez már most nyáron volt. És helyesen. Már nincs Csepelen rendőrgyilkosról elnevezett utca.

  48. islander szerint:

    “Már nincs Csepelen rendőrgyilkosról elnevezett utca.”

    Ennek örülök, de ettől még éhendöglik a nép!

  49. ebihal szerint:

    Bugi ! Ha mással kezdték akkor nagyon titkolták, mert maradandót nem alkottak.
    Nem rendőrgyilkosról volt szó. Javaslom a Wikipédiát !

  50. Öreg halász szerint:

    Azért túlzásokba nem kellene esni. Az elmúlt húsz évben még csak olyanok haltak éhen, akik szándékosan éheztek vagy éheztették a gyerekeiket. Elég otromba dolog ekkorát túlozni.

  51. islander szerint:

    Öreg halász

    Ja. Elég vicces látszatpolitizálás ilyenekkel törődni…pl. Görgey tér Petőfivel…röhej

    Mellesleg az éhendöglés egy durva, célzottan túlzó képi szinonima a mai közállapotokra kivetítve-gyengébbek kedvéért…

    De ettől függetlenül igenis halnak meg emberek az utcán.

  52. islander szerint:

    mármint nem balesetben

  53. Lakó1214 szerint:

    Az új címert mi (ki?) tette szükségessé? Valaki meg tudja érvekkel válaszolni nekem?

  54. "?!" szerint:

    “islander” írta 20:10-kor:
    “De ettől függetlenül igenis halnak meg emberek az utcán.”

    Például a múltkor a Görgei téren.

  55. Lakó1214 szerint:

    Akartad “mondani” Görgey? Az “Áruház” egyszerűbb volt és pártatlan.

  56. Zoli049 szerint:

    Lakó1214 szerint:
    2011. november 10., csütörtök – 20:38

    A volt Ságvári (táblák nélkül még mindíg az marad(t)!) nevét is necces lehet leírni, nem is tudom és le is sz@rom!

  57. Zoli049 szerint:

    tanyasi szerint:
    2011. november 09., szerda – 08:02

    A teljesíthetetlen hülyeségüket. Az ötlet jó, csak mézesmadzag, agymosottaknak! 🙂

  58. hűha szerint:

    Menyus!

    Annyira szánalmas, hogy csinálod itt a fesztivált, mert nem kaptál pénzt… mint 2010-ben…

    Miért nem arról beszélsz te baromi nagy természetvédő, hogy a melót nem csináltátok meg, de Szenteczkyvel összekacsintva a számlát benyújtottátok és a százezreket felvettétek… Mit csináltál a pénzzel? Nem kellene visszaadni azt az adófizetőknek?

    És még te beszélsz itt mutyiról. Te mutyimenyus.

  59. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek
    Érdekes jelenség, hogy a csepeli fidesz képviselői, mint valami agyatlan zombik nyomják a gombot, és itt a fórumokon különböző álnevek alatt, hazugságokkal mocskolják azokat, akik az otromba 2/3 gépezet ellenében nyíltan kimondják szakmai véleményüket, és a tényeken alapuló személyes erkölcsi álláspontjukat!
    Ezt csak azért tehetik meg, mert a fidesz fórum rovata teret ad a gestapós-ávós szintű névtelen szemétkedésnek, mert a “szólásszabadság liberális álcája” mindezt lehetővé teszi.
    Immár 8 éve fórumozok a magyarorszag.hu fórum rovatában, ahol mindenki nyíltan, teljes felelősséget vállalva leírhatja a véleményét, vállalva azt a kockázatot, hogy rágalmazásért pert indíthatnak ellene.
    Sajnos a csepeli fórumok célja nem a korrekt, pártatlan tájékoztatás és a tisztességes szakmai véleménycsere – vita, hanem a pártpropaganda.
    Mókás, hogy 2008-tól 2010-ig az mszpések, míg a választások óta a fideszesek mocskolnak – pedig én végig ugyanazokat mondtam. Ez a hatalom varázsa.

    Egyik féregszerű anonim rágalmazónak az a baja velem, hogy milyen nadrágban (persze, nehéz egy pénzéhes képviselőnek megértenie, hogy fontosabb számomra a lányom egyetemi tanítttatása, mint egy flancos ruha megvétele, miközben sajnos választanom kell a két opció közül.) mondom ki a hatalomnak nem tetsző véleményemet, míg a másik bunkó egy színtiszta rágalmazással kíván mutyimenyusnak beállítani.

    Ezek a módszerek az íróik jellemtelenségét tükrözik csupán, hiszen ha vádjaikat a saját nevükön tennék meg, könnyen a bíróság elé állhatnának rágalmazás és hitelrontás miatt.

    Sajnálom, hogy a csepelinfo a korrekt helyi tájékoztatás helyett ilyen névtelen senkiknek ad helyet. Bár mit várhatok a fidesztől, hisz tök ugyanúgy viselkednek,mint a szocik!
    Borka is kikérte magának a “szabad véleménynyilvánítás” korlátozását, amikor a csepelinfopluszon arra szólítottam fel, hogy a névtelenül rágalmazókat nyilvánosan szólítsa fel a személyeskedő mocskolódás abbahagyására, és ha az nem eredményes, akkor tiltsa ki.
    Úgy látszik, hogy a fidesz e téren is folytatja gyurcsány örökségét, jobboldali, polgári álcába burkolva.
    Üdv menyus

  60. Manitu szerint:

    A lényeg az, hogy az önkormányzat rendbe akarja végre tenni a lerohadt dombot és környékét. Menyhért úrék pedig, akik eddig több-kevesebb füvet és több-kevesebb pénzt kaszáltak vele, most nem fognak pénzt keszálni.

    Mindezen okoktól szerinte nem befolyásolva Menyhért úr hadjáratot indított az ellen, hogy az önkormányzat végre megcsinálja azt, amit Menyhért úr vagy tíz éve követel.

    Köszönjük szépen Menyhért Péternek, hogy átláthatóvá tett

  61. Manitu szerint:

    bocs: átláthatóvá tett egy ilyen, nem túl bonyolult lelki folyamatot, mint az önzés és a sértődés miatti tombolás.

  62. Menyhért Péter szerint:

    Képviselő úr!
    Egy évvel ezelőtt ugyanezt hallottam az átjátszó állomás áthelyezése kapcsán, mint egyetlen “érvet”.
    Nyugodtan köpködjön rám, de kíváncsi vagyok mi lesz a valóság.
    Ha a Csevakhoz kerül NSZ projektje, olyan szakmaisággal lesz az is végrehajtva, ahogyan méregdrága dézsás fákat helyeztek a Rákóczi kertbe, és ahogy az önkormányzat inkább költ 10 millió forintot a csevakos jégpályára, ahelyett hogy a Hollandi úti ingyenes jégpályát támogatnák sokkal kevesebb összeggel.
    Sajnos képviselő úr, a gombok szolgai nyomogatása nem ad valós, észérveket a kifogásaim ellen! Marad hát a jól bevált gerinctelen személyeskedés.
    Üdv menyus

  63. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Mivel kimondottan szánalmas érvek helyett piszkos személyeskedéseket olvasni, nyílt vitára hívok ki minden érintettet és érdekeltet a Tamariska-domb fennsíkjára, holnap, azaz szombat délután három, azaz 15 órára.
    Hely: a nagy akácfa alatt a dombtetőn.
    Szeretettel meghívom a fideszes képviselőket: alkalmuk nyílik észérvekkel megvédeni a gombnyomogató álláspontjukat.

    Lássuk, mi sül ki belőle!
    Üdv menyus

  64. Manitu szerint:

    Menyuska, az igazság az, hogy a te szervezeted kapott pénzt a Tamariska domb ápolására, a domb meg úgy néz ki, hogy az szégyen. Most az önkormányzat rendbe teszi a dombot, viszont te nem kapsz pénzt, így láss csodát, te támadod, hogy a Tamariska dombot végre rendbe teszi a fideszes önkormányzat.

    A legviccesebb az, hogy az önkormányzat pont úgy teszi rendbe a Tamariska dombot, ahogy azt évekig követelted, és te ezt ellenzed. Például eddig te magad követelted a domb körbekerítését. 😀

  65. Suttogó szerint:

    Gyagyás menyus! 😀

  66. Menyhért Péter szerint:

    Képviselő úr!

    Ön szerint, nem égés harmadszor hajtogatni ugyanazokat az ostoba hazugságokat és ígérgetéseket?

    Jön holnap a dombra? Az arcát is odatenné a papagájdumák mellé??

    Üdv menyus

  67. Manitu szerint:

    Nem égő, hogy te kaptál pénzt a Tamariska domb rendben tartására és másokon kéred számon? Nem égő, hogy azt bírálod, amit te követeltél? Nem égő, hogy évekig bíráltad ezt a tehetetlen helyzetet és pont te vagy az, aki ellene megy?

    Egyébként meg ne találgass, mert az se megy, csak magadat meg másokat vezetsz félre.

  68. islander szerint:

    szerintem ez az a pont, amikor ezt a vitát abba kéne hagyni.

  69. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek

    Itt ülök a domb tetőn, szép, kellemesen hűvös időben.
    Az első fél órám csendes magányban telt, mert két kutyasétáltató emberen kívül, senki nem jött ide.

    A nagy manitu is inkább a vadászmezőkre ment, mint hogy szánalmas vádaskodásival a szemembe nézzen.

    De mit is várhatnánk ezektől a megélhetési politikusoktól? Az Avarkeszi és a Podolák is ugyanilyen bátran állt ki velem, amikor a TB ÁTALAKÍTÁSI TERVEIKET AKARTAM VELÜK NYÍLT VITÁN tisztázni!

    A szoci mutyi pont ugyanolyan gyáva, mint a fidesz pénzlenyúlási terve!
    De hiába menekülnek: ők is ugyanakkorát fognak pofára esni, mint a gyurcsány pribékei.

    Manitu drága!
    A sok ugatás helyett, kérlek, jelentsd fel az ügyészégen a szerinted fiktív közpénz-szerző ügyletekért felelős Menyhért Péter titkár(CSZK) és Werner Péter vezérigazgató(Csevak) urakat. Legyél végre bátor is, ne csak véglényszerű vádaskodó.
    Üdv menyus

  70. Menyhért Péter szerint:

    Hazamentem, már ne gyertek!
    Üdv menyus

  71. Öreg halász szerint:

    Gratulálok Péter, nyilvánosan meghívtad magadat egy Tamariska dombi sétára. Legalább most láttad, hogy milyen állapotok vannak, mit akarsz megtartani. Pedig egy éve még bőszen küzdöttél az ottani állapotok miatt. Akkor jogosan.

    Tényleg ezt akarod, ami most ott van? Csak azért, mert nem te kerítheted körbe? Miért ellenzed a Tamariska domb rendbetételét? Mert nem a te szervezeted kapja érte a pénzt?

  72. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Aki elolvasta az írásaimat, és a CSZK anyagait, az tudja, hogy nem a domb rendbetétele ellen hadakozom!
    Az a helyzet, hogy Németh Szilárd és a zombi gombnyomogató képviselők rejtegetik a valóságot, azaz folyamatosan hazudoznak a dombbal kapcsolatban! Ugyan, hogy hihetném el, hogy tényleg a dombért szeretnének bármit is tenni, amikor az egész védettség megszüntetése kizárólag azt eredményezi, hogy a csevak “üzleti titok”-ra hivatkozva el lehet mutyizni azt a 60 + 15 millió forintot, ami elvileg rendelkezésre áll.

    Ha valaki azzal kezdi a tevékenységét, hogy átláthatatlan, zavaros helyzetet teremt, annak épeszű ember nem hihet!

    Nézzük a tényeket: NSZ azzal indokolta a védettség megszüntetését, hogy bürokratikus, lassú ügyintézés akadályozza a munkát. Sajnos NSZ hazudik, mert az elmúlt 10 évben egyetlen egy olyan ügy sem volt a dombbal kapcsolatban, amit a csepeli önkormányzat, vagy akár a fidesz a természetvédelmi kezelőnél kezdeményezett, tehát ez az állítás nem lehet igaz.
    Németh Szilárd a domb leromlott állapotára hivatkozik, de néhány kampányrendezvény kivételével sosem járt a dombon; állítása tényszerűen cáfolhatók, s egyetlen egy szakember sem állt ki mellette!
    Miért hinném el, hogy jó a védettség levétele, amikor ezzel a lépéssel rengeteg magyar és Európai Uniós forrástól esik el a domb kezelője, s közben egyetlen egy előny sem társul a döntéshez!
    Összefoglalva: ha egy hazudozó, szavahihetetlen csapat, olyan helyzetet teremt, amelyben a közpénzek tíz-százmilliói kerülnek ki a szakmai, társadalmi, és önkormányzati ellenőrzés alól, akkor miért kéne azt hinnem, hogy az én eredeti és most is vallott elképzeléseim meg fognak valósulni???

    A én szervezetem sohasem kért és sohasem kapott olyan pénzt, amivel ne tudna bármikor a nyilvánosság előtt elszámolni. Ez tény, ahogyan az is tény, hogy semmilyen előnyöm nem származott eddig a Tamariska-dombból, és hiába szeretnék egyes férgek úgy beállítani, ezután sem tervezek ilyesmit. Ezek a személyeskedő vádaskodások annyira primitívek, mint amennyire logikátlanok és hazugok.

    Vajon ha a vádak igazolhatóak lennének, miért nem jelentenek fel? Persze, kellemetlen, ha egy ilyen feljelentés kínos helyzetbe hozza a fidesz friss csevak vezérét, még akkor is, ha rá csak a rám irányított vádak mocska jut, hiszen a pénzt valaki adja, és valaki kapja ugyebár.

    Óriási csalódás nekem, hogy NSZ-ra szavaztam (bár mentségemre szolgáljon, hogy nem volt normális jelölt).
    Üdv menyus

  73. Ditte szerint:

    menyus, ezzel a stílussal csak lejáratod a többi civilt.

  74. islander szerint:

    még egyszer: szerintem ez az a pont, amikor ezt a vitát abba kéne hagyni.

    Meglátjuk mi lesz….

  75. Öreg halász szerint:

    Menyus, sokkal tisztább helyzetet teremtett az önkormányzat, mint volt, hiszen egyetlen felelőse lesz a dombnak: az önkormányzat. Kb. két év múlva kiderül, hogy kinek volt igaza. Ha kevesebb parlagfű és több őshonos faj lesz a dombon és környékén, akkor az önkormányzat és a civilek is elérik a céljukat.

    Már ha nem a pénzkeresés a cél, hanem a domb rendbetétele.

  76. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek
    Újszerű elképzelések jönnek elő: nem tudtam hogy én “civilek” vagyok.
    A névtelen fórumozók hablatyolásával szemben én mindig pontosan és korrektül tudatom a vitapartnereimmel, hogy kivel állnak szemben. Ha menyus ír alá, akkor az a saját személyi véleményem, aminek senki máshoz nincs köze. Ha a CSZK nevében beszélek, akkor az a bemásolt dokumentum pontos aláírással rendelkezik. Ha általánosan “civilként” véleményezek, akkor azt a nonprofit szakirodalomból származó dokumentummal támasztom alá., és az aláírásomban egyértelműen jelzem.
    Az etikus viselkedés ugyanis arról szól, hogy a felelős minden helyzetben egyértelművé válik.
    Elvileg nem vagyok hajlandó névtelen fórumokkal foglalkozni, mert számomra, aki a nevét nem meri vállalni, annak a véleménye sz..rt sem ér.
    Sajnos Csepelen nem létezik felelős közéleti fórum.

    A másik mókás rizsa: “hiszen egyetlen felelőse lesz a dombnak az önkormányzat.”
    Nem tudom, sírjak vagy nevessek ezen az ostobaságon! A dombnak eddig is egyetlen felelőse volt: a csepeli önkormányzat, mint a domb tulajdonosa! Hogy lehet, hogy felelős emberek ilyen ostobaságokkal áltassák magukat?
    A domb legtöbb problémáját egyedül és kizárólag a csepeli önkormányzat oldhatja meg, mert a legfőbb jogai és felelőssége a tulajdonosnak vannak!
    Én azt hittem, hogy z a mellébeszélő kifogás kizárólag a szocikra volt jellemző, hiszen ők álltak úgy a kérdéshez, hogy ha nem csinálnak semmit, abból nem lesz semmi baj.
    Mi a fenének kellett leváltani a szocikat, ha a fidesz ugyanazokat a süket bolsevik dumákat akarja velem megetetni?
    Ember, gondolkozni kéne: lassan két éve vaqytok hatalmon, és azonkívül, hogy kitettétek az egyesület szürét, az égvilágon SEMMIT nem tettetek.
    Ráadásul a védettség levétele előre prognosztizálható, garantált károkozás a természetben, pláne, ha olyan “szakértelemmel” bíró emberek esnek neki, mint aki elhiszi hogy két hét alatt bármi érdemi előrelépés lehetséges lenne.
    Én több mint egy évet vártam, remélve, hogy a fidesz okosabb és tisztességesebb lesz mint az elődje volt. Ez sajna semmilyen szinten nem jött be.
    Persze abban biztos vagyok, hogy annak a 75 milliónak gyorsan meg lesz a helye, de hogy mit fog ebből Csepel egyetlen még természetközeli értéke profitálni,, azt nem tudom.
    Üdv menyus

  77. Menyhért Péter szerint:

    Elnézést, tévedtem: a két évet két hétnek olvastam, így az e tárgyban kifejtett

    “pláne, ha olyan “szakértelemmel” bíró emberek esnek neki, mint aki elhiszi hogy két hét alatt bármi érdemi előrelépés lehetséges lenne.”

    mondatom téves megállapítás.
    Üdv menyus

  78. Gordon szerint:

    Ditte szerint:
    2011. november 12., szombat – 17:48

    “menyus, ezzel a stílussal csak lejáratod a többi civilt.”

    Egyetértek.

Itt lehet hozzászólni !