Munkavégzések a gerincúton

Csepel.hu

Korábbi fotó

A Csepeli Gerincút kivitelezése kapcsán jelenleg járdaépítési munkák folynak a Kapisztrán János utca- Csőgyár utca között, valamint a Betű utcában.

Csatorna fedlapok beépítését végzi a kivitelező a Budafoki útnál, a Magyar utcában pedig esővíz csatornák bekötése folyik. Továbbra is tart a zöldfelület rendezése a Karácsony Sándor utca- Posztógyár utca között, illetve a zajárnyékoló falak és kapuk építése a Posztógyár utcában. Ezzel párhuzamosan épül a gerincút- Posztógyár utca csomópontja.

Kitzinger Adrienn- csepel.hu

13 hozzászólás “Munkavégzések a gerincúton” bejegyzésre

  1. lolka szerint:

    Ez a hír most nagyon jókor került fel! Még régebben hozzá fűztem a véleményem. Ugyan is annak idején megemlítettem, hogy a Posztógyár utcában leaszfaltozták az utat, de úgy, hogy a csatorna fedelek szintbe kerültek az útburkolattal a feljárók, pedig olyan jó 3-4 cm-l magasabbak és, hogy szerintem még egy kopó réteg szükségeltetik (gondoltam én, mint laikus)…Mit látok ma?-valóban tisztul a kép ahogy a hír írja…igen ám, de a régen lerakott csatorna szemeket, (azt hiszem ez a neve) vésik fel. Mint laikus,szerintem ez azt jelenti, hogy az aszfalt alá terített acélhálót ott most elvágják és a jól bebetonozott kereteket kivésik aztán alákennek egy kis “misungot”, mert ugye pár centiről van szó. Aztán átadás, forgalom és süllyed a csatorna, pedig vadi új út, most készült el…Ott vannak a mérnökök a szintező teodolittal a kitűzök a brigádvezetők stb. és tessék azon a rövid szakaszon négy-őt csatornát nem tudnak normálisan az alapba beépíteni, de a legegyszerűbb módszer a “T” ebből ha van három megy egy mérő pont, bármit ki lehet szintezni. De hát kit érdekelnek ezek az apróságok az a lényeg, hogy haladnak a “Munka végzések a gerincúton”…

  2. Hegyi Józsefné szerint:

    Valóban haladnak. Szeretném Sebestyén Balázst megkérni arra, ill. a Colas céget, hogy legalább naponta öt perc nyugtot hagyjanak a környék lakóinak. Arra is megszeretném kérni, hogy az építkezés szemetét ne a Kapisztrán J u-ba tolják át. Vagy ez a rend?

  3. xy szerint:

    ja, most tényleg haladnak.. csak ez az Adrienn véletlen nem ugyanazt a szöveget copy/paste-eli be? most a leglényegesebb a Corvintól a felüljáró alatti sáv betonozása, aszfaltozása, de mindegy, lényeg, hogy valóban halad.

    @lolka:
    szerintem ez direkt van így. mindig így csinálják, talán az első réteg aszfalt után kapják meg a szintet, vagy ilyesmi. amúgy rohadt idegesítő lenne, de azt hiszem, ez most szándékos, nem elcseszés:) kivételesen, és nem biztos..

  4. Zoli049 szerint:

    Kérek Engedélyt!

    Admin! Ne csináljak erről a kereszteződésről egy “B” képet??? 🙂

  5. szigeti szerint:

    A Lajtán túl onnan tudod,hogy útfelbontás meg újraaszfaltozás volt,hogy más a folt színe mint a környező aszfalté-nem onnan,hogy elugrik az autód rajta…

  6. szigeti szerint:

    …majd meglátjuk a gerincút hogyan adja elő újkorában-ha megérjük!

  7. lolka szerint:

    xy szerint:
    2011. november 08., kedd – 20:10
    -Mint írtam, nem értek hozzá, de a feljáróknál sikerült a magasságot előre úgy elkészíteni, hogy elbírja még a rákerülő kopóréteget, akkor az út közepén miért nem lehetett annyival magasabbra hagyni a csatornákat?…

  8. Zoli049 szerint:

    … mert hülyeország útépíszete még itt tart, Kedves Lolka! 🙁
    Máshol ezt beszintezik előre. Nem, mi berakjuk utólag egy vacak betonkeretre és utána körbetaknyoljuk aszfalttal és lám… beszakad.

  9. lolka szerint:

    xy szerint:
    2011. november 08., kedd – 21:41
    -Ebből sok mindent megtudtam, igaz eddig is képben voltam egy bizonyos szinten. Éppen ezért tettem szóvá, hogy készül egy új út és adva van a lehetőség, még az alapoknál, hogy jól meg legyen csinálva az “rohadt” akna beépítés, mert itt aztán lesz kamion forgalom rajta és tessék kész sincs és már vésni kell…

  10. csapajev szerint:

    Beszakad, megsüllyed! Pedig van rá magyar szabadalom, amit ingyen és bérmentve már korábban is fölajánlott egy okos ember! Olyan ez mint a kátyúzás! Nézzétek meg a You tu-n! Nevetséges!!! Hát ezért tartunk itt!!!!!!!!!!

  11. Hegyi Józsefné szerint:

    Hurrá!!! Tegnap lebetonozták ma feltörik. Életük végéig lesz munkájuk, a mi adóforintjainkból.

  12. Zoli049 szerint:

    3 éve jártam hosszabb ideig, a korrupció melegágyaként emlegetett Olaszországban. A Trieste – Venezia A4-es autópályán hídfelújítás miatt félpályás útlezárás volt, mindez 80 km/h mellet. Mikor Velence irányába mentem, a hidat elkezdték bontani, mikor visszafelé jöttem, 3 hét múlva, a híd kész volt! Ezidő alatt a betongerendázat cseréje és az útburkolat is elkészült. Lehet így is?

Itt lehet hozzászólni !