Borbély Lénárd interpellációja a közlekedésbiztonságról

Csepel.info, Fidesz.hu

Csepelen is sok a közlekedési baleset, ezen belül rendszeresen okoznak baleseteket az ittasan vezetők, mint arról a Csepel.info is többször beszámolt.

Borbély Lénárd közlekedésbiztonsággal és az ittas vezetéssel kapcsolatos interpellációja a fenti videón látható.

10 hozzászólás “Borbély Lénárd interpellációja a közlekedésbiztonságról” bejegyzésre

  1. Szúrós dinnyehéj szerint:

    A csepeli HÉV és a Csepelen közlekedő BKV buszok menetrendjei mikor lesznek összhangban?

  2. Zsonyo szerint:

    Gratulálok! Fog ez menni, csak nem szabad abbahagyni!

  3. J szerint:

    Basszus minden évben kampányolnak a MAGYAR vezetők fele, hogy csökkentsék a balesetek számát, mert az EU fele meg kell felelni. Ezért mindig jönnek a gyorshajtással, meg az ittas vezetéssel. De hogy egyszer végre kinyílna a szemük és kitörölnék a csipát a szemükből rájönnének, hogy a sok agresszív barom sokkal több balesetet okoz. Épp ma reggel láttam egy ilyet. Egy marha cikázott előzött mindenhonnan, bevágott két kocsi elé a jobbra kanyarodó sávból és már el is tűnt onnan, az a két szerencsétlen meg majdnem összement.
    Illetve ott van az a rengeteg román, bolgár, szerb, ….. vadállat, aki nap mint nap veszélyeztet mindenkit a magyar utakon és amikor balesetet okoz az a MAGYAR statisztikát rontja, ami miatt megint a MAGYAR autósokat b.sztatják.

  4. geri szerint:

    Érdekességként megjegyzem, hogy 2010 nyara után megszűnt a statisztikai adatok szolgáltatása:

    http://www.police.hu/statisztika/archivum

  5. földhözragadva szerint:

    Most akkor hatásos volt a “zéró tolerancia” vagy nem?

  6. zero szerint:

    “Most akkor hatásos volt a “zéró tolerancia” vagy nem?”

    Minden paraméterben csökkenő tendenciát mutatnak a százalékok, így igen.
    A személysérüléses közlekedési balesetek száma, az ittasan okozott közúti balesetek száma, a meghalt illetve megsérült személyek száma, stb… mind-mind csökkenő tendenciát mutatnak.
    Az igazán érdekes összehasonlítás az lenne, hogy ha a magyarországi adatokat összevetnénk a (civilizált) országok adataival. Természetesen 1 főre vetítve. A tippem, hogy itt még van behozni valónk, de nagy valószínűséggel nem vagyunk a sereghajtók között… Hátha valaki mutat itt egy ilyen statisztikát…

  7. Nemmondommeg szerint:

    Az a bosszantó, hogy ők papolnak a szabályokról, nagyobb büntetést a gyorshajtóknak, de sok “képviselőnek” van a kocsiján lézer mérő zavaró.
    Gusztustalan álszentek.

  8. Zoli049 szerint:

    Annyival csökkentek a balesetek, nagy átlagban, mint amennyivel kevesebben használnak gépkocsit, meg amennyivel csökknt az üzemanyag vásárlás. Aki meg normálisan közlekedik, az sem lehet nyugodt és érezheti magát biztonságban, mert a szabályokat be nem tartókat továbbra sem érdekli senki és semmi.

  9. bugi szerint:

    Nem használtak kevesebben gépkocsit. Most viszont, hogy a válság a görögök miatt kiújult, biztos keveaebben fognak.

  10. Zoli049 szerint:

    A sajtóban közölt adatokra tudok hivatkozni. Amennyiben kormányzati szinten beismerik ezt a tényt és bevallják, csak így van?! Amúgy az üzemanyagárak sehol nem lefelé szálló ágban vannak, csak erre tetézik a HUF/USD árfolyam a kőolajnál. Az, hogy a gázolaj ennyibe kerül, az nem világpiaci történet, mint tudjuk.

Itt lehet hozzászólni !