Családi kerti party

Csepel.info

Harmadszor került megrendezésre 2011. szeptember 24-én a Csepeli Gyermekbarátok Mozgalma, a Csikó Sétányi 4H Klub és a Nagycsaládosok Csepeli Egyesülete szervezésében a Gyermekek Világnapja alkalmából a Családi Kerti Party című rendezvény. Ez alkalommal is a Rákóczi Kert Civil Ház és parkja adott otthont a rendezvénynek.

Az égiek kegyesek voltak, az idő nagyszerű volt, semmi nem zavarta a rendkívül széles programválasztékot. A programokat a „Csepeli magasröptű hófehér keringő” galambok röptetése kezdte meg.

Számos civil szervezet sátrában választhattak a gyermekek elfoglaltságot, mint különböző ügyességi játékok, játékos vetélkedők, kézműves foglalkozások, készíthettek gyöngyfűzéssel ékszereket, célba dobhattak, íjászkodhattak, vagy választhatták az arcfestést, lufi hajtogatást, csillámtetoválást, gipszkép készítést, a környezetvédelmi ismeretek elsajátítását, a rovásírás tanulást, a játék-sarkot, vagy – a CIB sátorban – a gipszmalac festést. Egész nap díszbaromfi és galamb kiállítás várta a látogatókat.

Nem hiányzott az ugráló vár, a trambulin, a csúszda sem, mindemellett rendőrautóba és mentőautóba is beülhettek a gyermekek.

A szervezők a felnőttekre is gondoltak, frissítő hát, kéz és talpmasszázzsal, aki pedig a jövőre volt kíváncsi, Katalin Jósnőnél választ is kaphatott minden kérdésére.

A rendezvény egyik – immáron hagyományos – programja a gulyásfőző verseny volt. Háromtagú zsűri értékelte a műveket (Lábodi Róbert séf, Bruzsa Géza, Kovács P. Irén), majd megszületett a várva várt eredmény is. Idén a Magyarországi Gyermekbarátok Mozgalma ért el első helyezést, szorosan követte a pontozásban és második helyezést ért el a Gyermekbarát Tábortalálkozó és a Nagycsaládosok Csepeli Egyesülete csapata. Harmadik helyen a CIB Bank Csepeli fiókjának csapata végzett. Két különdíjat is kiosztott a zsűri: első helyezést a „Csepel” Ifjúsági Íjász Egyesület titkos receptúrával készülő gasztro–csodája, második helyezést a Csillaggyerek Családi Napközi és Játszóház grúz bográcsétele kapott.

A gyermeknap programkínálatában az idén először zenés műsor is volt! Lukácsi Katalin, majd Kaszab Tibor hívta dalokkal, tánccal, gyermekműsorral az apró közönséget, majd a Jam & Eggs New Country Band adott színvonalas műsort.

A Családi Kert Party-n ünnepelte az egyik szervező, a Csikó Sétányi 4H Klub a 15. születésnapját, amit tortával, majd közös gyertyafújással tettek emlékezetessé.

Szép emlékekkel zárult a nap, jövőre is biztosan megrendezésre kerül! Addig is: Legyen jobb a gyermekeknek!

csepel.info

A beszámoló szövegét és a fotót a szervezőktől kaptuk.

Itt lehet hozzászólni !