Rocklegendák Csepelen

Csepel.info

A kiállítás megnyitójáról készült képeket itt lehet megtekinteni (a képeket Ábel Attila készítette)

A magyar beat- és rockzene világát mutatja be az a vándorkiállítás, melyet az elkövetkező hetekben Csepelen lehet megtekinteni. A megnyitó élményét nemcsak az ott megjelent rocklegendák visszaemlékezései, de a felejthetetlen Fradi-kolbász, a Kőbányai sör és a Kocsis Irma is emlékezetessé tette.

Tablókon, korabeli fotókon, újságcikkeken, könyveken és a zenészek különböző relikviáin keresztül lehet betekinteni az elmúlt csaknem fél évszázad rocktörténetébe azon a kiállításon, melyet kedden este nyitottak meg a csepeli Nagy Imre Általános Művelődési Központ Színháztermében.

A mintegy száz magyar rockzenekar, előadó történetét bemutató gyűjtemény Németh Nyiba Sándor és Czapp József tulajdona, ők tették lehetővé a csepeli kiállítás megnyitását is.

“A tárlat alapját azok a tablók képezik, amelyeken az együttesek fotói láthatók, ezek mellett régi koncertplakátok, hangszerek, emléktárgyak, ereklyék, köztük pólók, nadrágok, csizmák és egyéb relikviák mások mellett Benkő Lászlótól (Omega), Som Lajostól (Piramis), Laux Józseftől (Omega, LGT), Fischer Lászlótól (Korál), Zeffer Andrástól (P. Mobil), Alapi Istvántól (Edda), Varga Miklóstól és Kalapács Józseftől” – mondta a gyűjtő az MTI-nek.

A magyar beat- és rockzene fejlődését a hatvanas évektől napjainkig mutatja be a kiállítás, ahol megtekinthető Munkácsi Zsolt két festménye is, amely Radics Béla gitárost és Deák Bill Gyula énekest ábrázolja. Radics hangszere, a kétszarvú bíbor Gibsonnak élethű másolata szintén látható a tárlaton.

A csepeli megnyitón számos rocklegenda is jelen volt, és mesélt a régi időkről. Az is elhangzott, hogy Németh Szilárd polgármester ígérete szerint 2012-ben Radics Béláról emlékparkot neveznek el Csepelen.

Csepel.info

Egy hozzászólás “Rocklegendák Csepelen” bejegyzésre

  1. csapajev szerint:

    xxx

Itt lehet hozzászólni !