Locsolják a Szent István úti fákat

Csepel.info

Fotó: Mr. Gabee és C.K.ZS

Mr. Gabee-tól kapott tájékoztatás szerint a Szent István úton az út menti növényzetet öntözik a CSEVAK ZRT munkatársai.

A munkálatok miatt helyenként útszűkület jöhet létre. Kérjük fokozottan óvatosan közlekedjenek.

csepel.info

14 hozzászólás “Locsolják a Szent István úti fákat” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Drága szilvafácska, nőj nekem, hadd legyen a kispajtásnak pálinkája.. azt a keservit!!!

  2. grün szerint:

    Hull a szilva a fárul, cefre lesz a javábul……?! 🙂

  3. kispajtás szerint:

    Gyümölcsöt enni tilos, kell a pálinkához. 🙂

  4. szigetország szerint:

    Ez a képen látható fiatalember pont úgy néz ki, mintha éppen könnyítene magán a fa tövében, a teherautó takarásában …

    Ejnye!

  5. grün szerint:

    Nem csak a fát, a betonoszlopot is meg kell locsúnyi! 🙂

  6. kilgore trout szerint:

    Nekem inkább a képen látható “zöldfelület” szúrja a szemem. Igazi mucsaröcsögei igénytelenség.

  7. kispajtás szerint:

    Jó kép,… olyan igazi csepelies hangulatot áraszt. Meg az is, hogy hírnek számít, hogy locsolják a fákat, két slaggal is egyszerre. 🙂
    Mr.Gabee & C.K.ZS. legközelebb légyszi arról is csináljatok tudósítást, hogy a közteresek hogyan baszogatják a törvénytisztelő csepeli lakosokat, akik néha Isten bocsá’ elkövetnek kisebb hibákat. Na, de a törvény szigora azonnal lecsap, pedig jobbat tenne a kerület vezetésének is, ha a párbeszédet választanák a lakossággal.
    A közteresek erőteljesen tudnak hatni a szimpátiaszerzésre és annak elvesztésére is.
    Hát, így van ez…
    Csá, Gabesz!

  8. lolka szerint:

    Valamikor láttam a muskátlikat is ilyen módszerrel locsolták a Kossuth Lajos utcában….mintha már nem látnék az oszlopokon virágokat….

  9. Jeniszej szerint:

    A virágládákról jut eszemben! 😀
    A Faterom napi egészségügyi sétája közben végig sétált a Rózsa utca végégig a Duna partra, miközben kedvenc sétahajó állomásról és a most már biztosan megvalósulatlan komp járatról álmodozott.
    Megdöbbenve tapasztalta, hogy a rendkívül veszélyes virágládák ismételten szabálytalanul felragasztott terelő jelző nyilakkal kikerültek az utca betonjára. elfoglalva a járművek elől az úttest legalább egyharmadát.
    Örült cselekedet! Állapította meg az Öregem.
    Tudatosan baleset veszélyes akadályokat kihelyezni az úttestre.
    Nem nehéz megjósolni, hogy ezektől a rosszul látható és rosszul jelzett homokkal töltött ládák balesetet, emberi életeket követelhetnek meg hamarosan!
    Az útszéli árkok rézsűje nem megfelelő, illetve hiányoznak és mélyek. Nincsenek megfelelő szalag korláttal védve sem, az úttest sem a járda felől.
    Este gyalogosok és kerékpárosok részére is rendkívül baleset veszélyesek.
    A közvilágítás az utcában csapni való.

  10. lolka szerint:

    “A Rózsa utca lakói régóta panaszos levelekkel árasztják el a polgármestert, Tóth Mihályt és a Csevak vezérigazgatóját, Szenteczky Jánost. Ugyanis ők a felelősök azért, hogy többmillió forint közpénzért “forgalomkorlátozó virágládákat” rakattak le utcán.

    Az MSZP-s politikusok ráadásul szokásukhoz híven, minderről nem is egyeztettek az érintett lakosokkal. Ezzel egyébként nemcsak az embereket vették semmibe, hanem a környezetvédelmi törvényt is megsértették.

    Pedig az utca lakói már akkor kételkedtek abban, hogy ez a jó megoldás – az önkormányzat elhibázott közlekedéspolitikájából adódó – megnövekedett forgalom korlátozására. Többször felhívták az illetékesek figyelmét arra, hogy az utca a ládák kihelyezésével rendkívül balesetveszélyes lett. Véleményüket osztják a rendőrök és a közlekedési szakemberek is. Így nem véletlen, hogy a lakók félelmei sajnos többször is beigazolódtak.

    Legutóbb tegnap délután kellett riasztani a rendőrséget baleseti helyszínelésre. Egy autó nekihajtott az egyik virágládának, amit legalább három méterre ellökve az esővíz-elvezető árokba tolt. Ráadásul a közlekedési tábla szerint neki kellett volna előnyt adnia. Továbbhajtva összetörte az utca egyik lakójának kint parkoló személygépkocsiját, úgy, hogy azt fellökte a járdára. Csak a szerencsének volt köszönhető, hogy a járdának azon a szakaszán éppen akkor nem tartózkodott senki. Még elgondolni is szörnyű, mi történhetett volna, ha az utcában játszó gyerekek rossz időben rossz helyen vannak!

    Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz polgármester-jelöltje az eset kapcsán lapunknak elmondta, hogy Csepel közlekedési politikája alapvetően elhibázott. Ezért ma már ott tartunk, hogy a régebben csendes, nyugodt és biztonságos utcákon is – ilyen többek között a Rózsa, a Szabadság, a Hollandi út – borzasztóan megnövekedett a forgalom. Az önkormányzat és a Csevak jelenlegi vezetői olyan helyzetet teremtettek, ami ezekre az utcákra nyomta az átmenő személy- és tehergépkocsi forgalom jelentős részét. Az ott élő lakók kénytelenek zajban, bűzben élni mindennapjaikat, ráadásul megnőtt a balesetveszély is. Ezen mindenképpen változtatni kell, mégpedig az ott élők javára! Németh, ha bizalmat és felhatalmazást kap az októberi önkormányzati választáson, soron kívül megvizsgálja az említett utcák forgalomcsökkentésének, biztonságosabbá tételének lehetőségét.

    csepel.info” 2010 július 31
    Ezen én is meglepődtem amikor 3hete arra kerékpároztam: Nocsak!-visszakerültek a virág ládák…még ilyet…

  11. grün szerint:

    lolka!
    Biztos, hogy nem a tótmiháj szelleme lengi be még mindig csepeltet?! 🙂

  12. lolka szerint:

    Sajnos a szellemek sokáig itt fognak még kisérteni és ez nem pénz kérdése sokszor, hanem beidegződés
    “Németh, ha bizalmat és felhatalmazást kap az októberi önkormányzati választáson, soron kívül megvizsgálja az említett utcák forgalomcsökkentésének, biztonságosabbá tételének lehetőségét.”
    Meg vizsgálta…eltűntek a ládák, aztán visszakerültek. Ki érti ezt jó a láda vagy nem jó a láda…

  13. Jeniszej szerint:

    Óbudán is tombolt a közterületesek munkakedve, – olvasom valahol. Úgy látszik ez a büntetés mánia nem csak Csepelen szokás,
    😀 ))
    „Igazán kedves volt amúgy a közteresekről, hogy majdnem a Sziget belépőjéhez igazították a büntetést, és éberségükért is piros pont jár. Fűre lógó kerékért már repül a 10 ezer, és annyi autót megbüntettek, hogy nem is tudom kinek alakult jobban a szerda este: a fesztivál szervezőinek vagy a közterület felügyelőknek. De még ők sem tudtak változtatni azon, hogy lehet bár bezzegezni, felróni a szokásos sirámokat, hogy régen minden jobb volt/túl sok a külföldi/drága minden, de még mindig a Sziget a leginkább olyan fesztivál, ahol a legváratlanabb helyeken és időben, bármelyik sarkon abszurd dolgok történhetnek az emberrel. Ezért szeretjük.”

  14. Démosz szerint:

    Ez érdekes a ház tulaj nézi hogyan szárad ki a fa ? Nem ő ültette?A havat köteles vagyok eltakarítani ,de a fát nem kell locsolni?Várják a tulajok a sült galambot?

Itt lehet hozzászólni !