A Csepel SC-lakópark és a kerékpár pláza után triálpályát is építene az Indotek

MTI, Mno.hu, Csepel.info

Toronyházak a sportlétesítmények helyén az Indotek Csepel SC-s elképzelésében

Kétezer négyzetméteres triálpálya (kerékpáros, motoros akadálypálya) épül Csepelen, a volt Rugév-üzem helyére tervezett tízezer négyzetméter alapterületű első hazai kerékpárpláza, a Pedál Market szomszédságában – közölte a beruházó Indotek Group az MTI-vel.

Az Indotek 62 milliárd forintos beruházással ígérte felújítani a Csepel SC épületeit, a tervekből azonban az építési tervekhez kicsit is értő sportemberek csak a stadion lebontását és lakópark-építést tudtak kiolvasni. Miután a gigaberuházás nem kezdődött meg, de még a megmaradt épületeket sem újítja meg az Indotek, a közelmúltban kerékpárpláza-építést jelentettek be, és még meg se lehetett ismerni a terveket, máris bejelentették a triálpályát. Tervekből tehát van dögivel: az alábbiakban az MTI közleményét olvashatják.

Az ígéret szerint a csepeli lesz az első, állandó használatra kialakított kerékpáros és motoros fedett akadálypálya és rendezvénycsarnok az országban. A közlemény idézi Jellinek Dánielt, a beruházó vezérigazgatóját, akinek közlése szerint a 200 millió forintos beruházást részben uniós pénzből kívánják finanszírozni. Az építkezés a tervek szerint 2012-ben kezdődhet el.

A volt Csepel Művekben 220 ezer négyzetméteres területtel rendelkező társaság vezetője úgy vélte: a főváros XXI. kerületének jövője egy mielőbbi arculatváltás sikerétől függ. A volt nehézipari központban ugyanis véleménye szerint az országban hiánypótló szolgáltatásokat nyújtó, turistacsalogató városrészt is lehetne működtetni. A célhoz igazított, egyelőre még kidolgozandó városstratégia és befektetőbarát politika megvalósításával, valamint természeti adottságai jobb kihasználásával Csepel két évtizeden belül Budapest egyik legfelkapottabb lakó- és pihenőövezetévé válhat – idézi a vezérigazgatói véleményt a közlemény.

Forrás: Mno.hu

2 hozzászólás “A Csepel SC-lakópark és a kerékpár pláza után triálpályát is építene az Indotek” bejegyzésre

  1. Pecás szerint:

    Építsenek amit akarnak, csak a Béke térről húzzanak már el!!!!

  2. Tarjányi László szerint:

    Elmebeteg, aki turistalátványosságot akar a Csepel Művek területén. Kinek? Az Öböl mellett mesterséges szigeteket építettek, ott mindig jó az idő, ki a fene akarna ide jönni!
    Lehet hogy Fletó is benne van, ő minden négy hónapban elővezetett egy-egy világmegváltó tervet. Én úgy vélem, ezek a tervek csak arra jók hogy támogatásokat szerezzenek illetve befektetőtársakat, majd az egészet valahogy vakvágányra futtatják, a pénznek meg valahogy nyoma vész.

Itt lehet hozzászólni !