Csepeli Családi Majális

Csepel.hu

A részletes programhoz kattintson a képre!

Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját 2011. május 1-jén tartandó Csepeli Családi Majális-ra a Rákóczi kertbe. Kézműves foglalkozásokkal, aszfaltrajz versennyel, papírsárkány építéssel, 9 órától várjuk az érdeklődőket!

20 hozzászólás “Csepeli Családi Majális” bejegyzésre

  1. körorvos szerint:

    Ez a rendezvény már-helyesen- évek óta a MAHART Sporttelepen volt. Oda is való.
    A Rákóczi tér kertvárosias pihenő-lakó övezete nem lenne alkalmas hétvégi kihangosítós rendezvényekre. Nem tudom, kinek az ötlete volt megint visszahozni a MAHART Sporttelepről…
    Aki megfáradt a hétköznapi munkában, vagy csecsemőkorú gyermekei vannak, akik délután szunyókálnának, vagy éppen ügyeletes volt, az egyáltalán nem kíváncsi a hangszórókból üvöltő “koncertekre” éppen vasárnapon!!
    Az olyan “kedves” ötletekből nem kérünk, hogy “lehet máshova költözni” (főleg, ha előbb éltünk itt, mint a vigalmi negyed koncepció…), ne legyen túlérzékeny, viselje el, vagy menjen lakatlan szigetre, meneküljön el a hétvégékre, ezeket nem is kommentálom.
    A tolerancia nem lehet csak egyoldalú! Évtizedek óta “élvezzük”(?) a zajos rendezvényeket a kis téren, pár tíz méterre az otthonainktól. Többször történt már a környékbeliekkel aláírásgyűjtés ellenük, de csak részsikerrel. Éjjel nincs (micsoda “kegy”), hétvégén napközben meg lehet…
    Sokkal alkalmasabb helyszínek is lennének az effélékre, pl. a Daru-domb, a Csepel SC, vagy éppen a MAHART Sporttelep.
    Nem vitatjuk, hogy igény van az efféle rendezvényekre is. Legyenek tehát, de MÁSHOL!
    Aki pedig nem látja ezt be, annak kívánom, hogy a saját otthona közelében élvezhessen hasonlókat. “Amit nem kívánsz magadnak sem…”
    És sajnos nem “egy-két” alkalomról van szó. Vagy két-három heti rendszerességgel szokott menni a banzáj: gyereknap, óvodazárás, majális, juniális, kisebbségi önkormányzat, országos street ball bajnokság, évadnyitó buli, nagycsaládosok, “kisegyház” minden vasárnap d.u. hangos zenével, nyitott ablakok mellett, vagy a klubházon kívül, Magyarok Szövetsége, évadzáró buli, stb, stb.
    Fűkitaposás, autókkal beállás-némelykor. Mikrofonok, szabadtéri hangszórók, kihangosítás!
    Semelyik csepeli köztéren, közparkban nem folyik ez, csak és kizárólag valami rossz rögeszme alapján punkt a Rákóczi téren. Miért ez a negatív diszkrimináció?!?
    Persze nyugodtan lehetne itt is rendezvényeket tartani, de kihangosítás nélkül. Ha pedig elengedhetelen(?) lenne a hangfal, azokat akkor máshol, a fentebb említett területeken (Daru-domb, Csepel SC, Gyártelep, stb. lenne ildomos megtartani.
    A jelen műsor igényességét nem vitatom, külön becsülöm Mikola Pétert, akit személyesen is ismerek és tisztelek, de a többiek is biztosan kiváló előadóművészek.
    Egyszer-kétszer(!) egy évben akár lehetne is, mint pl. a Sétáló u-ban, vagy a Szent Imre téren (Csepeli Búcsú, stb.), de semmi többször a Rákóczi téren se!! Igazán méltányolható lenne az egyenlő elbánás igénye…

  2. Manitu szerint:

    A Rákóczi kert mindig olyan közterület volt, ahol rendezvények voltak. Régebben még színpad is volt, ahol koncerteket lehetett rendezni. Csepelen már nincs ilyen hely, sajnos.

  3. körorvos szerint:

    1981 előtt NEM voltak rendezvények a Rákóczi téren.
    Színpadokat pedig sajnos most is rendszeresen állítanak fel.
    Egyébként tőlem lehetne, de más alkalmas helyen-és ilyenek bizony vannak.

  4. körorvos szerint:

    “Amikor én még kissrác voltam”…) meg kéne hagyni nosztalgikus révedezésnek-elmúlt.(smile)

  5. maminti szerint:

    Körorvosnak igaza van abban, hogy nem akarja az egész környék Caramellt meg Szandit hallgatni kihangosítva, és zavarja a hétvégi pihenést, amennyiben van a kihangosított produkciókra alkalmasabb hely, a lakosság nyugalma érdekében oda kéne orientálni ezeket a rendezvényeket.
    Ami az 1981 előtti eseményekt illeti, abban azt kell mondjam, rosszul emlékszik, akkoriban (meg utána is egy jó ideig) a RK hátsó részét Csepeli ifjusági Park-nak hívták, “Ifipark”-nak becézte a csepeli ifjúság, és rendszeresen tartottak ott koncerteket, fellépett a Beatrice, a P. Mobil, később a HIT, stb stb. Az volt a csepeli rockélet központja.
    Ezzel nem azt akarom mondani, hogy most is ott kéne legyen, csak az igazság kedvéért írtam ide.
    A mostani majális programjának összeállításánál úgy tűnik a vezérelv az volt, hogy semmi nemzeti jellegű dolgot ne vigyünk bele, nehogy megsértsünk valakit. A magam részéről egyetlen műsor sem keltette fel az érdeklődésemet. Folytatják a TV-ből megszokott semmitmondó liberális vonulatot.

  6. Tarjányi László szerint:

    Lehet hogy azért szűnt meg az Ifipark a módszerváltás után mert zavarta a Lotz-villa nyugalmát a József Attila utcában?

  7. Bugi szerint:

    Ez az a tér, ahol rendezvényeket lehet tartani. Ne hülyéskedjetek már, aki csak oda költözött, mind tudta, hogy ott rendszeresen rendezvények vannak.

    Körorvos egy önzõ bunkó.

  8. Zsuzsanna szerint:

    Ilyen jellegü rendezvények máshol is vannak, környéken lakóként mondom, el lehet viselni.

  9. körorvos szerint:

    Életem első két évtizedében nem volt rendezvény a Rákóczi téren. Tehát oda születtem, nem pedig oda költöztem “annak tudatában”, hogy az eredendően elrendelt vigalmi negyed lesz!
    1981-tól volt, Beatrice, stb. , meg Ifipark, meg szabadtéri mozi. A kilencvenes években átmeneti szünet volt, hál’Istennek. (Lotz Károly inkább külföldön tartózkodott, semmint otthon, politikai vonzatokba egyébként sem mennék bele.) Az ezredfordulótól megint beleerősítettek.
    Az “önzetlen” Buginak kívánok egy rendezvényközpontot az ablaka alá.
    Zsuzsannának: valóban vannak ilyen rendezvények máshol is Csepelen, évente 1-2x, és egyáltalán nem olyan heti-kétheti-háromheti rendszerességgel, mint itt. Ugyanúgy, mint máshol, másoknak csak évi egy-kettőt lehetne max. tolerálni helyileg is. Hogy kinek mi elviselhető, az elég tág határok közt mozog, mivel minden ember egyedi példány. A siket- és nagyothalló pácienseim pl. nemigen méltatlankodtak. Akárcsak a fülhallgatójukon mélynyomó dum-dumot hallgatók.
    Mindenesetre több tucat környéken élő aláírása a jegyzői hivatalban tíz éve óta föllelhető, akik írásbeli ígéretet kaptak arra vonatkozóan, hogy a pihenő-lakóövezetnek megfelelő, jogosan igényelt csend és nyugalom lesz a jövőben az osztályrészük.

  10. jól értesült szerint:

    Igaza van Tarjányi Lászlónak és Manitunak is.

    Én már 1979. augusztus 20-án – este 8 órás kezdéssel – voltam az Ifiparkban Omega (!!!) koncerten, de volt itt Hobo Blues Band, P. Mobil, Korál, Beatrice, Rolls és HIT (nem a gyüli!) koncert is. És minden hétvégén parkmozi.

    Bugi, ne bunkózz le senkit, aki másképp látja-érzi mint Te!

    Kedves Maminti!

    Családi majális: magyar családok, magyar előadók! Mi ebben a liberális? Szegénykém, nagyon el lehetsz keseredve!

    Egyébként az egész rendezvény családi méretű, nem rock koncert jellegű, és délután 5-re vége! Több türelmet Körorvos, nemcsak Te vagy a világon, s a világ nemcsak Érted van!

  11. fekete szerint:

    A Rákóczi kertben (volt Vasmunkás tér )bizony már a hetvenes években is voltak hangos rendezvények.
    Az ifiparkban az akkori vezető bandák olyan torz hangosítással tolták, hogy még a Csepel Áruháznál is lehetett “élvezni” a műsort…
    A tisztelt környékbeliek megfúrták a kertmozit is, pedig az nyaranta nagyon hangulatos színfoltja volt Csepelnek. Bármilyen közösségi rendezvény, még az ovisok rendezvénye is zavarja azt, aki közvetlenül ott lakik.
    Engem például zavar a házunk előtt közlekedő buszok zaja, mégsem küzdök az autóbuszok ellen. Pedig az nemcsak hétvégente zavar.
    Közösségben élünk, egy kicsivel több tolerancia szükséges mindenkitől, még akkor is, ha a Rákóczi téren lakik is.

  12. körorvos szerint:

    Félreértés ne legyen: kis porszem vagyok én, semhogy bármit megakadályozzak, nem is áll(t) szándékomban- (még) van valamelyes belátási képességem is (smile). A május elsejei családi nap tuti meg lesz meg lesz tartva, ne szorongjon tehát senki. Érezzék jól magukat. Spongyát rá.
    A tartós zivatarnak max. 3% esélye van. Istennyilát sem tudok leküldeni az égből az elektromos csatlakozásokra (smile).
    A toleranciáról csak annyit, hogy így rendkívül egyoldalú: mi toleráltuk más(ok) kihangosítós rendezvénye(i)t. Mi ebből a viszont tolerancia?!? Ugyebár semmi…
    A busz hasonlat kissé sántít: tömegközlekedni kell, hangfalas rendezvényeket rendszeresen punkt csak a kertvárosias Rákóczi téren tartani pedig ugyebár nem elengedhetetlen. (Mint ahogy jó pár évig a MAHART Sporttelepen is működött a május 1-jei banzáj).
    Ismétlem: nem e családi nap, nem is az előadók ellen van kifogásom (teljesen mindegy, hogy magyar nóta, neoprotestáns örömzene, vagy rock nyomul be kéretlenül a környék otthonaiba), mindössze rávilágítottam arra a helyzetre, és egyéb vonzatokra, ami sokak előtt talán (már) nem ismeretes.

  13. Kismama szerint:

    Nem értem a felháborodást, napközben lesz az esemény, senki álmát nem zavarja. Tessék éjszaka aludni. 🙂 Egy kis zene meg ne fájjon senkinek, még ha nem is tetszik mindenkinek. 🙂
    Én rettentően örülök, hogy lesz egyáltalán Csepelen Majális. És még babakocsival is eljutunk oda, ezért meg hálás vagyok. Nem szokott túl nagy érdeklődés lenni a csepeli programok iránt, örüljünk, hogy egyáltalán szerveznek ennyi érdektelen embernek valami rendezvényt, nem kell átnyargalni másik kerületbe. Én nagyon örülök, hogy a Rákóczi kertben lesz a Majális, nagy szép hely. 🙂

  14. körorvos szerint:

    Nem egy, azaz 1 majális miatti a kifogás, az akár lehetne is, lesz is, holnap. Szó sincs “felháborodásról”. De a rendszerességről. A heti-kétheti-háromheti hétvégi ideszervezésekről-ezeket fentebb már pontosítottam.
    Amit még Ribánszki elvtársék találtak ki ide a Rákóczi térre. A tolerancia már ELÉG volt a 70-es és 80-as, (vizsgákra készülésem közben is zavart), valamint a 90-es évek szünete után a 2000-es évekre. Most már mások is tolerálhatnák ezt!
    Nem feltétlen nappal kell aludni, ez igaz. De vannak, akik két műszakban dolgoznak, a környéken legalább 4 orvos kolléga is dolgozik, de természetesen nem csak róluk van szó-egyébként jó pár éve ők is aláírták a kihangosítós rendezvények elleni beadványt a jegyzőnek.
    Nem (csak) alvásról van szó tehát. Azt már akkor nem is magyarázhatom, hogy a környéken élő több tucat embert bizony napközben, különösen a hétvégi pihenőnapján is zavar(hat) bármiféle kéretlen hangfalas-mikrofonos ricsajda, ami persze az itt szórakozóknak annyira andalítónak hallatszik. Egyáltalán hogy’ lehet az kérdés, hogy “természetes” (?!?) lenne a napközbeni mélynyomó dum-dum zokszó nélküli elviselése, mert nem éjjel van? Nappal tehát jöhet gátlástalanul? De kérem…
    Ismételten hangsúlyozom: nem feltétlenül konkrétan a holnapi “családi” majálisról van szó, hanem átfogóbb a probléma.
    Éppen annyi rendezvényt akarunk elviselni, mint amennyit bármely más kertvárosi vagy királyerdei csepeli polgár “kap” egy évben. Most már eggyel sem többet! És ez teljesen méltányolható és igazságos! Nem vindikálunk tehát semmilyen pozitív diszkriminációt magunknak, “mégha a Rákóczi téren élünk is”. De a negatív sem várható el, ha meglenne a belátási képesség…

  15. körorvos szerint:

    Egész nap esett az eső. Babakocsizó kismamát nem láttam. A hangpróbát már reggel 8-kor elkezdték, és akkortól, nem de.e 10-től mentek folyamatosan a mélynyomók. Közönség nem (alig) volt, de a környéknek csakazértis zenéltek. Mert a rendezvény az rendezvény. Ha törik, ha szakad, meg kell(ett) lennie…

  16. Ati szerint:

    a tavalyival ellentétben, most szikrázó 31 fok vár mindenkit: nyafogó körorvos legnagyobb bánatára:) megyek is, hogy hozzájáruljak a borzalmas hangerőhöz:)

  17. Zoli049 szerint:

    fekete szerint:

    “A tisztelt környékbeliek megfúrták a kertmozit is, pedig az nyaranta nagyon hangulatos színfoltja volt Csepelnek. Bármilyen közösségi rendezvény, még az ovisok rendezvénye is zavarja azt, aki közvetlenül ott lakik”

    Bizonyára az akkor is már álló paloták lakói voltak, hogy ez legyen az életük lefényesebb cselekedete! Hogy a “devla” vigye el az összeset! 🙂

  18. Zoli049 szerint:

    körorvos szerint:

    Annyi rendezvény van ott a téren? 🙂
    Ne marhijjál már meg, mert itt 3 utcányira soha nem hallok semmit, csak a Görög Katolikus templom harangját. 🙂
    Tényleg, ezt tudjátok ott a “várakban” tolerálni? 🙂

  19. Té-Gé szerint:

    Makád utcai játszótéren a “rigó” család tart majálist! 🙂
    Három meztelen kisgyerekkel birtokba vették a játszóteret, a megfelelő szállóigék mellett. A gyerekek ruháit kimosták az ivókútnál és a kerítésen szárad?! 🙂
    WC? A homokozó!!! 🙁
    …légy toleráns…

  20. látogató szerint:

    mindig mindenhol vannak emiatt problémák. Nincs olyan hely ahol ne lenne az ott lakók és a programok egymás mellett és harc közöttük.

    kedves körorvos az a kihangosító nem annyira hangos mint pl egy zenei koncerten pl ZP. ami ugye meg is szűnt vagy a sziget fesztivál. Ezt a kicsi zajt bőven el lehet viselni. Egy kocsiból kihallatszó dumdum zene sokkal zavaróbb mint ez.

Itt lehet hozzászólni !