Életmentő segítség…

Csepel.hu

A Csepeli Közterület-felügyelet 8 tagja tartott ellenőrzést a Deák téren április 21-én 7.45-kor, amikor Tóth István Zsolt – az egyik Közterület – felügyelő – arra lett figyelmes, hogy a kukatároló mellett fekszik egy járókelő. Közelebbről szemügyre véve feltételezhető volt, hogy cukorbeteg az illető és leesett a vércukor szintje.

Mivel az ellenőrzést végző csoport egyik tagja cukorbeteg, így a nála lévő szőlőcukorból a rosszul lévő járókelőnek is adtak. Plédre fektették, stabil oldalfekvő helyzetbe és riasztották a mentőket.

A férfi állapota hamarosan rendeződött és a mentők is megérkeztek, akik további vizsgálatra szállították a beteget. A közterület-felügyelők értesítették a férfi feleségét, aki hamarosan a helyszínre érkezett és megköszönte az életmentő segítséget.

Forrás: Csepel.hu

22 hozzászólás “Életmentő segítség…” bejegyzésre

 1. szigetelő szerint:

  Akkor most a képen miért egy rendőr látható??
  A stabil oldalfekvés meg minek kell egy cukorbetegnek?
  Mikor tették le a doktorijukat? Feltételezték, hogy cukorbeteg…hm.

 2. csepeli diák szerint:

  Szerintem nem egyenruha. Inkább köszönet jár a képen látható férfinak. Legyünk büszkék rá, mi csepeliek!

 3. Gordon szerint:

  Örülök, hogy megvan az eddigi legkomolyabb eredménye a csepeli vezetés által átalakított új közterület-ellenőrzési rendszernek.

  Csak így tovább!

 4. islander szerint:

  szigetelő

  1. ez nem rendőri egyenruha
  2. utólag derülhetett ki, hogy tényleg cukorbeteg lehet
  3. minden földön fekvő embert, akármi a baja, stabil oldalfekvésbe kell helyezni

  tanulni! tanulni! tanulni!…és utána beszélni

 5. Tarjányi László szerint:

  Még jó hogy a Fidesz rátalált a Vágóné utánni volt csepeli rendőrkapitányra, aki a csepeli szocialista érában szolgált. Az elszámoltatást azzal kezdik, hogy átveszik a szocialisták klientúráját, kezdhettétek volna rögtön a Podolák testvérek átvételével, az ingatlanügyekben ők szakértők, talán a Csepel Sc ingatlanügyben is tudnának információt adni Németh Szilárdnak. Azért kicsi beosztás egy százfős kapitányság helyett néhány közterületfelügyelőnek parancsolni, de a jó kezdés a lényeg.

 6. Manitu szerint:

  Tarjányi úr meg az MSZP-s vezetés alatt volt képviselő, és Kádár alatt nőtt nagyra. Gyanús, naggyon gyanús.

 7. Tarjányi László szerint:

  2002 és 2006 között a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság külsős tagja voltam a MIÉP csepeli eredménye folyományaként. Az MSZP és a Fidesz mind a mai napig nem köszönte meg, hogy felbomlasztottam a Wallis-Észak-Csepel ingatlan óriásbizniszt, amivel 3.8 Mrd Forintot spóroltam meg Csepelnek. Persze hogy nem köszönték meg, hiszen mindkét csepeli párt vastagon benne volt, akkor még közösen mutyiztak, csak az mszp-s Orosz Ferenc hamarabb kapcsolt, hogy Tarjányi Lászlónak van igaza a Wallis ügylettel kapcsolatban, így Tóth Mihállyal felmondatták a szerződést, amit 2000. nov. 7-i (sic!) mindkét párt teljes mellszélességgel megszavazott.

 8. Gizike aki gőzeke szerint:

  islander szerint:
  2011. április 27., szerda – 22:49

  Ez így igaz!! Váladék és egyéb visszanyelése..stb. De miért is nem a dicséretek járnak a fiatalembernek? Sajnos ez az emberi közömbösség!Két hete Csillagtelepen így halt meg egy fiatalember!

 9. islander szerint:

  Manitu

  🙂

 10. Manitu szerint:

  Ha egy volt rendőrkapitánynak az a bűne, hogy akkoriban MSZP-s vezetés volt, akkor egy volt képviselőnek pláne az a bűne. Tarjányi úr duplán bűnös – persze csak a saját mércéje szerint. Szerintem meg csak hülye, mert aki a f@szlengetést és a kötözködést baráti gesztusként akarja beállítani, az nem lehet normális.

  Gizikének meg igaza van. Csak azért mocskolni valakit, mert megmentette egy ember életét, a legaljasabb dolog a világon.

 11. Királyerdei szerint:

  Gyöngyöspata többségi társadalma fontosnak érzi, hogy a sokszor egyoldalú, felszínes híradások, nyilatkozatok mellett tájékoztassa az ország közvéleményét arról, valójában milyen folyamatok és történések vezettek az elmúlt hetekben kialakult helyzethez, és egyben rávilágítson arra is, mitől várja a feszültségek és problémák enyhülését.

  A faluban több száz évig békésen élt együtt a magyar többség és a cigány kisebbség. Generációkon keresztül a mezőgazdasági termelés határozta meg a falu arculatát, adta az itt élők kenyerét. Az első problémák 15-20 évvel ezelőtt jelentkeztek, és egyre súlyosbodtak. Egyre hangosabb és agresszívebb lett egy csoport a falu lakosságán belül (nagyrészt máshonnan betelepített családok), és egyre inkább mindennapossá váltak sok család, ember számára az inzultálások és a sérelmükre elkövetett tulajdon elleni bűncselekmények. Tehát egyáltalán nem hangulatkeltésről és politikai játszmáról van csak szó, mint ahogy azt sokan hangoztatják. A problémák nem újkeletűek!

  Szeretnénk világossá tenni, hogy a sajtó jelentős részében gyerekcsínynek és apróbb lopásnak titulált „ügyek” valójában mit is takarnak. A folyamatos fenyegetettség és félelem, valamint megalázottság lett része számos, főleg idős ember mindennapjainak, főként a falunak azon a részén, ami az említett, társadalmi normákat megszegő családok közelében található. Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat.

  Lehet ezeket „apróbb lopásnak” is nevezni, de a tevékenység olyan gyakori és módszeres, hogy a végeredmény tragikus: sok létminimum közelében élő idős ember kerül lehetetlen helyzetbe, amikor éppen ellopják tűzifáját, vagy annyira fosztogatják a kertjét, hogy föl kell hagynia a termeléssel. De a legfájóbb a pszichés hatás: a folyamatos rettegés miatt a megérdemelt nyugodt öregkor helyett mindennapi félelem és létbizonytalanság lett osztályrésze sok-sok embernek.

  Föl szeretnénk arra is hívni a figyelmet, hogy a pusztítás akkor is pusztítás, ha nagyon sok apró mozdulat következménye. Az említett közösségromboló csoport miatt tizenöt év alatt eltűnt, romhalmazzá és pusztasággá vált a Kecske-kő harminc hektárnyi oldala, ami előtte Gyöngyöspata „nyaralónegyede” volt hobbikertekkel, pincékkel, gyümölcsösökkel. A karókat, oszlopokat tűzifának hordták el, a pincéket föltörték, számos esetben a cserép mellett még a tetőgerendákat is elvitték, a gyümölcslopás módszerét sokszor a faágak letörése és elvonszolása jelentette. Most úgy néz ki a terület, mintha bombatalálat érte volna. A termelés leállása miatti anyagi kár is hatalmas, szerény becslések mellett is körülbelül harmincmillió forint évente, de legalább ennyire fájó veszteség, hogy Gyöngyöspata egyik legfontosabb közösségi színterét veszítette el, vészesen rövid idő alatt.

  A faluban két hétig tartózkodó Szebb Jövőért Polgárőrség tevékenysége országos szintű felháborodást váltott ki, de az éremnek másik oldala is van: a falu lakóinak nagy része úgy érzékelte, hogy összességében (nyilván ebben a jelen lévő rendőri erőknek is szerepe volt) két évtizede nem érzett nyugalom és biztonságérzet volt tapasztalható. A faluközpont hídján megszűnt a gyerekbandák vámszedése (szó szerint értendő!), az idősek nyugodtan el tudtak menni misére, a postára vagy a boltba, nem kellett feléjük repülő kődaraboktól, köpésektől, szidalmaktól tartaniuk, és éjszaka is nyugodtan alhattak.

  Ennél kisebb súlyú dolgok, de tény, hogy a szokásos ordibálás, kiabálás is megszűnt, valamint a lopott kábelek égetéséből származó, rákkeltő anyagokat tartalmazó füst sem rontotta a falu levegőjét. A lakosság nagy részének hozzáállását, és a már hosszú évek óta kialakult nyomást jelzi, hogy a 2800 lakosú faluban pár nap alatt 1005-en írták alá azt a petíciót, ami a Szebb Jövőért Polgárőrség helyben maradását kérte, amikor annak hatósági kiutasítása került szóba.

  Tisztában vagyunk azzal, és fontosnak tartjuk deklarálni, hogy nem a helyi cigányság egésze felelős a fent leírt problémákért, számos becsületes és a közösséget építő család is él itt köztük. Ezért megértjük és sajnáljuk, ha ebben a két hétben bármilyen sérelem érte őket. De fontosnak tartjuk a nyilvánosság elé tárni, hogy sok száz ember, köztük kiemelten idősek és gyerekek, hasonló félelemben és sokszor megaláztatásban él már nem két hete, hanem sok éve. Azt szeretnénk elérni, hogy az ő problémáik se legyenek szőnyeg alá söpörve vagy bagatellizálva, hanem mind a hatóságok, mind a politika és a média segítsen rajtuk is.

  Decemberben az iskolában hárman ájulásig vertek egy gyermeket, akit szülei át is írattak másik iskolába. Tettük indoklásakor azt válaszolták, szórakozásból cselekedtek. Az ilyenek miért nem érdekes hírek a jogvédők és újságírók számára? Kiemelendő az is, hogy az átlagosnál nem rosszabb bűnözési statisztikák hátterében félelem és kiábrándultság van, nagyságrendekkel több a valódi bűneset, mint amit hivatalosan lajstromba vesznek. Az egyik korábbi helyi képviselő munkájának hála egy civil gyűjtemény is született, amiben a rendőrségi statisztikáknál nagyságrendekkel több bűncselekményt dokumentáltak 2006-ban.

  Csak a valódi integráció és rendfenntartás segíthet. De csakis az a fajta integráció, ami világosan különbséget tesz a közösséget építeni és az azt rombolni akaró egyének között, etnikumra való tekintet nélkül. Támogatni és segíteni kell mindenkit, aki rászorul, ha annak valódi célja a békés együttélés és az alapvető társadalmi normák betartása. De minden létező eszközzel föl kell lépni azokkal szemben, akik életmódjukkal, magatartásukkal másokat megkárosítanak.

  Nyugalmat és biztonságot akar a falu, ehhez kérjük mindenki segítségét. Úgy érezzük, fordulóponthoz érkeztünk: vagy tovább erősödnek az eddigi folyamatok, és a Kecske-kői pincék után a lakóházak kerülnek sorra 5-10 éven belül, hogy cserepenként és téglánként lebontsák azokat, mint ahogyan az Ózd egyes részein, Arlón vagy sok-sok névtelen áldozattá vált észak-magyarországi kis faluban történt, vagy igazi rend szabja meg majd a mindennapokat. Csakis ekkor virágozhat föl újra a falu. A turizmus, a borászat, a gyümölcstermesztés mint perspektíva légvár marad, ha a háttérben félelemkeltő rablóbandák működhetnek.

  A falu a tervek szerint földet és vetőmagot ad együttműködésre nyitott helyi cigány családoknak, hogy így fogódzót kapjanak a kiemelkedéshez. Kapát és vetőmagot is sokak adnának őszinte emberi jó szándékból és jól felfogott önös érdekből is. Vályogvető, valamint kosárfonó vállalkozás beindítása is szerepel az önkormányzat tervei között.

  Gyöngyöspata segítséget vár. Nagyobb, állandó és hatékonyabb rendőri jelenlétet, szigorúbb bírósági és gyermekvédelmi gyakorlatot, a rövid hírnév elmúltával is rendet és nyugalmat a közösség minden tagja számára! Segítő kezeket kérünk, hogy segítő kezeket nyújthassunk egymásnak.

  Gyöngyöspata lakossága többségének nevében, és a képviselőtestület jóváhagyásával, támogatásával, egy helyi lakos

 12. Királyerdei szerint:

  Bocs,admin!Rossz helyre tettem a hsz-t.Légy szíves töröld ki.Köszi.

 13. szigetelő szerint:

  Islander Te nyomoronc!

  Nem olvastad el figyelmesen: közelebbről szemlélve!
  Tehát nem később derült ki.
  Stabil oldalfekvésbe pedig nem kell minden földön fekvőt fektetni Te nagyokos!
  Epilepsziást ne is próbálj, részeget is felesleges, törött csontút is.

  Gőzeke! 8 majom volt ott, nem egyedül csinálta a képen lévő. A szőlőcukrot sem ő adta hanem a csoportban lévő cukorbeteg. Akkor most miért ezt a képen lévőt akarod csak dicsérni?

  Szomszédom szerint ez a fickó ugyanaz aki tavaly ősszel rendőröket hívott egy az autójában bort iszogató férfira pedig az egy métert sem vezetett, csak parkolt.

  Okosodni, okosodni, okosodni…és utána okoskodni!

 14. Gizike aki gőzeke szerint:

  Jól tette,ha rendőrt hívott!Az a dolga!Egyébként te is meg az okoskodó szomszédod is menjetek a píbe,vagy az infó pluszra!Odavalóak vagytok!

 15. islander szerint:

  szigetelő

  Ezek szerint ránézésre meg tudta állapítani a bajt, a sok jóember meg nézte, hogyan fekszik. Még jó, hogy nem Te jártál arra, tőled még most is ott feküdne az illető…A megjegyzésemet meg feltételes módban írtam.

  Epilepsziást meg lehet próbálni fektetni, valszeg nehezen fog összejönni. Törött csontút meg valszeg nem fogok. De ha valaki csak úgy eszméletlenül fekszik magában, azt lehet hogy úgy kell. KRESZ, elsősegély meg ilyenek.

  És ez nem rendőri egyenruha.

  Borozni autóban, majd igazoltatni, hogy vezetett-e? Hát.. erre nem reagálnék…érthető okoból.

  És nem vagyok nyomoronc.

 16. Gizike aki gőzeke szerint:

  islander szerint:
  2011. április 28., csütörtök – 23:57
  Szerintem ilyen gyagyásokkal diletánsokkal nem is érdemes vitatkozni! Egyébként a fiatalember életmentő kitüntetést kapott,melyhez gratulálok!

 17. szigetelő szerint:

  Mi van Gizike? Menj csak Te a pí-be! Te vagy a kis barátnője? El ne élvezz már!
  Annyira véded pedig nem a személye van górcső alá vonva hanem az egész mesterkélt történet. Egyébként meg ha rendőrök , ha nem ez a dolguk. Ezért semmi kitüntetés nem jár nekik mert ezért fizetik őket az adófizetők.

 18. islander szerint:

  szigetelő

  Csak nem ex-csepelihez van szerencsém?

 19. Gizike aki gőzeke szerint:

  szigetelő szerint:
  2011. április 29., péntek – 11:19

  Kívánom ,hogy kerülj életmentési !!! helyzetbe te ….adófizetők gyöngye!!!

 20. szigetelő szerint:

  Islanderke: Jelenleg is csepeli vagyok. Születésem óta. Ha találkozunk a buszon majd jól…….
  Gizigőz: Tudod mit? Inkább a kuka mellett keresgéljenek elfekvőket mint a szerencsétleneket vegzálják akik a piac mellett árusítják a kis dolgaikat!
  Azért megnézném a Te adóbevallásodat!

 21. Gizike aki gőzeke szerint:

  Bekaphatod!!!!

 22. islander szerint:

  🙂

Itt lehet hozzászólni !