Magyarország ki tud állni saját magáért és polgáraiért

Fidesz.hu

Orbán Viktor parlamenti viszontválasza

Magyarország ma erősebb és függetlenebb, mint az elmúlt húsz évben volt – mondta Orbán Viktor hétfői parlamenti expozéjában.

A miniszterelnök szólt arról is, hogy elnökségünk ideje éppen egybeesik Magyarország megújításának sorsfordító időszakával. A parlamenti ülésen készült képgaléria megtekinthető itt.

Orbán Viktor szerint az EU-elnökség egyik legfontosabb teendője az unió közös gazdasági kormányzásának megteremtése, másik fontos cél pedig Magyarország új helyének, pozíciójának kijelölése a válság utáni Európában. Ráadásul elnökségünk ideje éppen egybeesik Magyarország megújításának sorsfordító időszakával, azokkal a hónapokkal, amikor a legnagyobb küzdelmeket vívjuk a magújulás érdekében, és amelyeknek kimenetele hosszú évtizedekre meghatározó lesz az ország élete szempontjából – tette hozzá. Azt akarjuk, hogy Magyarország korábbi, gyönge pozíciói helyett jobbakat, tekintélyesebbeket foglaljon el a régióban, Európában, és ezáltal a világban is – szögezte le a kormányfő. Felhívta a figyelmet arra, tudtuk előre, hogy mindez konfliktusokkal jár, a jobb előnyösebb pozíciókat senki sem szerezheti meg küzdelmek, harcok és viták nélkül. Csak annak az országnak van esélye erre, amelyik nem ijed meg senkitől, nem hunyászkodik meg senki előtt, hanem magabiztosan és elszántan kiáll a saját érdekeiért, igazáért, céljaiért. Képes megvédeni és erősíteni önállóságát, függetlenségét, érvényesíteni álláspontját annak érdekében, hogy saját polgárainak jobb élete, több lehetőséget és nagyobb biztonságot teremtsen. Az elmúlt három hónap legfőbb sikere az, hogy mi, magyarok immár képesek vagyunk erre – fűzte hozzá.

Hazánk ma erősebb és függetlenebb, mint az elmúlt húsz évben volt

A kormányfő aláhúzta: Magyarország már ki tud állni a nemzetközi porondon saját magáért és polgáraiért, amikor kell, vállalja a konfliktusokat is, és sikeresen meg tudja vívni őket, ezért hazánk ma erősebb és függetlenebb, mint az elmúlt húsz évben volt. Ezért tudunk a soros elnökségünkkel hasznára lenni Európának is – jegyezte meg. Orbán Viktor hangsúlyozta: csak egy öntudatában erősödő, saját céljaiért bátran kiálló ország tud segíteni Európa egészének abban, hogy sikeresen megújuljon.

A miniszterelnök felidézte: amikor év elején hazánk átvette a soros elnökséget, pontosan tudtuk, hogy egy olyan időszakban kell ezt a tisztet betöltenünk, amikor Európa rendkívüli nehézségekkel néz szembe. Orbán Viktor szerint a kommunizmus bukása óta olyan nehéz esztendő még nem várt Európára, mint az idei. Magyarország tehát Európa legnehezebb évét fogta ki, ami a magyar történelmet ismerve akár megszokottnak is tekinthető – fűzte hozzá. Az előre látott súlyos problémák mellé minden bizonnyal jönnek még váratlan nehézségek is – utalt a kormányfő az észak-afrikai eseményekre és a japánokat ért természeti katasztrófára.

Felismertük a megújulás szükségszerűségét

Mi, magyarok azok közé tartozunk ,akik elsők között ismerték fel a megújulás szükségszerűséget, és azokat a tényezőket, melyek az egész civilizációnkat megrengető válsághoz vezettek. Első közt ismertük fel, hogy a nyugati világ pénzügyi válsága érvénytelenné tette a régi eszközöket és mércéket – jelentette ki Orbán Viktor, megjegyezve: ezért a nemzetközi gazdasági válság utáni Európát és Magyarországot a régi szabályok szerint nem lehet működtetni, miként hazánkban sem lehet a krízist azokkal az eszközökkel kezelni, amelyek magát a válságot okozták.

Felidézte: nemrég nálunk az ír-csoda, a portugál és spanyol példa, a Nemzetközi Valutalap kötelező-jellegű útmutatásai jelölték ki az időről-időre visszatérő krízisekből való kiút szinte egyedüli lehetséges módozatait. A sikerminták keresése sohasem vezetett el minket a sikerességhez, sőt ezek a “csodagyógymódok” elvesztették érvényességüket – tette hozzá. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyarországra is jellemző ciklikus válságok időről-időre erősebben tértek vissza, miközben a minták és ajánlások ugyanazok maradtak. Államtalanítás a privatizáció jegyében, megszorítások, államadósság-növelés, a kötelező magánnyugdíj-pillér kialakítása – sorolta.


A régi politika az egekbe növelte az adósságot

Mi, magyarok azonban végre megértettük a probléma igazi természetét: az örökös körbenjárásnak egyetlen ellenszere van, a körből való kilépés – jegyezte meg. Orbán Viktor szerint mindeddig azért nem tudtuk lezárni az átmenet zavaros éveit, mert a régi világ előfeltevéseinek foglyai voltunk. Felismertük, hogy azért kell megújulni, mert a régi politika az egekbe növelte az adósságot, a válság legfőbb kiváltó okát, és ez a politika folytathatatlanná vált. A kormányfő szerint felismertük azt is, ha a körülmények megváltoztak, akkor új eszközök kellenek, még akkor, ha azok szokatlanok, mint például a bankadó és a válságadó.

Orbán Viktor aláhúzta: a részátalakítások, a toldozgatások nem vezetnek sehová, az ország alkotmányos újjászervezésére van szükség, és nem elég megváltoztatni a megcsontosodott szerkezeteket, nekünk magunknak is meg kell változnunk, vissza kell adnunk a becsületes munka tiszteletét.

Meg kell találni Európa válság utáni új formáját

Felismertük és megértettük, hogy az Európa és Magyarország előtt álló problémák nagyon is hasonló természetűek, és a feladat természetrajza is hasonló – hangsúlyozta a kormányfő. Hazánkat és Európát is át kell szervezni – tette hozzá. A két legfontosabb feladat: az államadósság csökkentése és a munkahelyteremtés. A feladat az, hogy megtaláljuk Európa válság utáni új formáját – szögezte le. Már a görög, majd az ír állami csőd intézményesülése, és az éppen rogyadozó más európai nemzetgazdaságok példái megmutatták, hogy inog az egész régi építmény – tette hozzá magyarázatképp a miniszterelnök.

Orbán Viktor elmondta: a politikának leginkább az emberek életéről kellene szólnia, arról, hogy mitől lesz jó életük. Hogy van-e munkájuk, meg tudnak-e élni belőle, van-e otthonuk, milyen jövője lesz a gyerekeiknek, biztonságban tudhatják magukat, szeretteiket, és tulajdonukat. Ez az igazán fontos kérdés. Tehát a politikának is erről kellene szólnia Magyarországon és Európában egyaránt – hangsúlyozta.

Az európai intézmények vitái olyan témák, amelyek soha nem váltanak ki élénk érdeklődést, mert ezek leginkább a politikusok számára tűnnek fontosnak – mondta, hozzátéve: Magyarországon ma a politika távolról sem tökéletes, de immár közös küzdelmünkről szól.

Az eddig elvégzett munka kapcsán a miniszterelnök úgy fogalmazott: Brüsszelben eddig 750 munkacsoportülést folytatott le a magyar elnökség, tizenhat tanácsülés megszervezéséhez és levezényléséhez járult hozzá a magyar adminisztráció, kilenc informális miniszteri találkozó zajlott le, és egyszerre több száz ügy van folyamatban.

Jelentős eredményeket ért el a magyar elnökség

Az állampolgárok életét közvetlenül befolyásoló döntések közül Orbán Viktor kiemelte az európai polgári kezdeményezést véglegesen szabályozó rendelet megalkotását. E kezdeményezés segítségével a polgárok együtt alakíthatják közös jövőjüket, Európa erősítése érdekében – mondta. Azaz legalább 1 millió uniós polgár kezdeményezheti, hogy az Európai Bizottság terjesszen elő javaslatokat azokban az ügyekben, amelyekben a szerződések elfogadásához uniós jogi aktusra van szükség – tette hozzá.

A kormányfő szólt arról is, hogy a határokon átívelő egészségügyi ellátásra vonatkozó betegjogi szabályozást is tető alá hozta a magyar elnökség. Orbán Viktor magyarázatképp kifejtette: ez azt jelenti, hogy a tagországokban a betegeknek ellátásuk során ugyanannyi költségtérítés jár, mint abban az országban, ahonnan jöttek.

A magyar elnökség további eredményeként a miniszterelnök kiemelte: a politikai megállapodást az élelmiszerekről szóló tájékoztatásról, az elektronikai és elektromos hulladék újrahasznosításáról szóló egyezményt, a közös agrárpolitika elfogadását, a kohéziós politika és az EU2020 stratégia összekapcsolását és elfogadtatását. Orbán ide sorolta még az energiaügyi döntéseket, melyek kapcsán 2015-ig várhatóan megszűnnek az energiaszigetek az unióban.

A miniszterelnök a legnagyobb teljesítménynek az európai gazdaságirányítást koordináló hat jogszabály elfogadását tartja. A jogszabálycsomagról elmondta: azt mind a 27 miniszterelnök elfogadta. Végül Orbán Viktor hangsúlyozta: az egységes európai szabadalmi rendszert is sikerült megalapozni, amely szintén hosszú évek óta húzódott.

Eltökélt magyar elnökség

Magyarországon azért csökkentettük minél korábbi mértéket messze meghaladóan az adókat, hogy ezzel beindítsuk a gazdaságot, munkahelyeket teremtsünk, versenyképessé váljunk, és idővel utolérjük azokat az országokat, amelyek az előző nyolc év alatt lehagytak bennünket – folytatta beszédét a miniszterelnök. Leszögezte: ezért nem vesznek részt olyan paktumban, amely adónövelést követel.

A magyar elnökség legfontosabb teendőjének nevezte az európai gazdasági kormányzás megteremtését, és hangsúlyozta, a paktumtól függetlenül jó úton haladnak. A közös gazdasági kormányzás azonban még csak esély, lehetőség, sőt kísérlet Európa és Magyarország esetében is, mivel a válságnak még nincs vége – jelentette ki a kormányfő. Hozzátette: újabb és újabb válságlökések teszik majd próbára a térséget és hazánkat is. A magyar elnökség éppen ezért eltökélten folytatja munkáját – zárta beszédét Orbán Viktor.

fidesz.hu

44 hozzászólás “Magyarország ki tud állni saját magáért és polgáraiért” bejegyzésre

  1. CsepeliNo1 szerint:

    Szemezgetek:
    Magyarország ma erősebb és függetlenebb, mint az elmúlt húsz évben volt – És még ez miniszterelnök!
    Ekkora böszmeséget – lózungot, már régen hallottam!

    „másik fontos cél pedig Magyarország új helyének, pozíciójának kijelölése a válság utáni Európában.” – Szóljon már valaki ennek a Viktornak, hogy: FORDÍTVA ÜL A LOVON!!!!!

    „Magyarország megújításának sorsfordító időszakával, azokkal a hónapokkal, amikor a legnagyobb küzdelmeket vívjuk a magújulás érdekében” – Persze, mert egy rakás sz.r ez az alkotmány!

    „Azt akarjuk, hogy Magyarország korábbi, gyönge pozíciói helyett jobbakat, tekintélyesebbeket foglaljon el a régióban, Európában, és ezáltal a világban is” – Javítsatok ki, de nem ez az ember mondta azt (szinte egyedül az országban), hogy Európán kívül is van élet?! Most akkor mit is akar?!

    „Csak annak az országnak van esélye erre, amelyik nem ijed meg senkitől, nem hunyászkodik meg senki előtt, hanem magabiztosan és elszántan kiáll a saját érdekeiért, igazáért, céljaiért. Képes megvédeni és erősíteni önállóságát, függetlenségét, érvényesíteni álláspontját annak érdekében, hogy saját polgárainak jobb élete, több lehetőséget és nagyobb biztonságot teremtsen. Az elmúlt három hónap legfőbb sikere az, hogy mi, magyarok immár képesek vagyunk erre – fűzte hozzá.” – MIRE VAGYUK KÉPESEK?!

    Csúsztatás: „Magyarország már ki tud állni a nemzetközi porondon saját magáért és polgáraiért, amikor kell, vállalja a konfliktusokat is, és sikeresen meg tudja vívni őket, ezért hazánk ma erősebb és függetlenebb, mint az elmúlt húsz évben volt.” – Azért, mert Európa nem szólt vissza neki (amikor szerinte kiált a magyarokért), az nem azt jelenti, hogy Ő sikeresen megvívta a harcot!

    Na, ebből a paliból ennyi elég!

    Levonom a konzekvenciát!
    Ha az Orbán áll ki értem Európában, akkor Ott már nagy baj van!

    Nem lehetne azt mondani, hogy értem ne álljon ki az Orbán?!

  2. Nemmondommeg szerint:

    Nagyon jól beszél csak sokszor sületlenséget.
    Az ország (vörös (komcsi) katasztrófa) után romokban hever.
    1.) Több ezer család fél mi lesz a kilakoltatáshal, mert nem tudták fizetni a megnövekedett törlesztőket. Lehet kamu döntésekkel, majd fizeti az önkormányzatnak szöveggel jönni, de az ,ár nem az ő lakásuk lesz.
    2.) Nincs munka ha van semmit sem ér. Akinek fiatal a gyereke, szinte tolja külföldre, hogy vigye valamire az életben.
    3. Lassan teljesen élhetetlen lesz az ország a rezsiköltségek miatt.
    4. Lassan élhetetlen lesz az ország a cigányság bűnözői rétege miatt aki mellesleg segélyt is kap az államtól.
    5. Még mindig nem történt elszámoltatás – nem is lesz.
    Nem nagyon hallani elégedett embert az országban, max a felső tízezerből, de hát ez a kormány meg csak rájuk gondolt.

  3. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Csepell1No szerintre: vissza lehet kívánni a Gyurcsány kormányodat, aki nagyot bukott és még ma is jó nagyokat hazudik, (lásd Alkotmány átalakítása, !) neked biztosan sok szépet és jót adott az a kormány azért kritizálod a mostanit, s sírod vissza a régit.
    Pedig százszor különb, mégha néha hibáznak is.
    Nemmondomeg szerint-nek is üzenem, hogy egy kb. 10 hónpja felállt kormánytól milyen világmegváltó intézkedéseket kellene elvárnunk, mikor csak hiányt és adosságot örököltek meg a tisztes Gyurcsány kormánytól.
    Ja Gyurcsány kormányotok kijelentette, akinek nem tetszik el lehet menni ! Rátok is vonatkozik ! Nagyon sokan drukkolunk ennek az új kormánynak, még szerencsére itt Csepelen is, hisz a választók többsége itt is a változásra szavazott nem a diszpintyekre: Tóth, Orosz, Podolák, Szenteczky, Gulyás, ezekből mindenkinek bőven elege volt már !

  4. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Elnézést helyesbítek: nem Gyurcsány kormánya mondta, hanem maga Gyurcsány, hogy akinek nem tetszik el lehet menni !

  5. islander szerint:

    🙂

  6. Nemmondommeg szerint:

    Kedves Anikó (Krizantém utcából) !
    Engem légy szíves ne rendelj egyetlen párthoz se !
    Nagyon jól tudom, hogy ami most van javarészt a sunyi, mocsok tolvaj vörösök miatt van. Kiárulták az országot szó szerint, élhetetlenné tették hazánkat. A népesedést olyannyira elintézték, ha itt nem történik valami nagyon hamar kisebbség leszünk.
    Sajnálom hogy van még aki a vörösöknek hisz.
    Engem nagyon dühít, hogy még mindig bent ülnek a parlamentbe és állami pénzt vesznek fel fizetés címszó alatt.
    Azonban: A rezsik nőnek, a benzin nő, több ezer család van kilátástalan helyzetben. Nem kellett volna könnyelműen ígérgetni. Nem születnek gyerekek, csak a segélyeseknél…..

  7. Tóth Mária szerint:

    Más: Történelmi egyház lesz a Hit Gyülekezete ! Maximálisan el vagyok képedve !

    Ki hülyült meg ennyire?????????

  8. csepelilakos szerint:

    Gyurcsányék legalább nyíltan felvállalták h loptak csaltak hazudtak, amit Orbánék titokba csinálnak… És igen Orbán hol élsz? 48? 56? mennyi idő alatt is verték szét? 1 év a másik pár hét? hát igen… Saját nevébe beszéljen lehet hogy ő most megerősödött csak elösszőr az ország gazdaságát kéne helyre rakni… Magyarország volt a legfőbb mezőgazdasági város, most mennyi megmunkált földünk van? éhen halna Magyarország, ha nem kapnánk külföldről mindent…
    Hogy védi meg Magyarországot? Majd kimegy a csatasorba? mivel katonaságunk igen elhanyagolható létszámmal rendelkezik… Felháborít mélységesen hogy mit képzel magáról?:???????????

  9. Gordon szerint:

    “Magyarország volt a legfőbb mezőgazdasági város”

    Hihi. 🙂

    Vicces egy hsz.

    Ennyi butaságot kevesen tudnak összehordani egy hsz-en belül.

  10. csepelilakos szerint:

    igen sajnálom nem város hanem Ország elírtam!!! de mielőtt ilyet írsz sztem olvass utána! jó ha tisztába vagy mennyire volt fontos Mo. régen a mezőgazdaság szempontjából.

  11. Gordon szerint:

    Fontos a mezőgazdaság, de az ország problémáit nem elsősorban az oldaná meg. Bár javítaná a helyzetet ha fejlett tőkés mezőgazdaságunk lenne (a régi, sokszor visszasírt világban nem az volt). Nézz utána hogy milyenek a fejlett országok mezőgazdasági termelésének jellemzői (eszközök, ráfordítások, terméshozamok, termelési jellemzők stb).

    Aztán nézd meg hogy a fejletlen országok mezőgazdasági termelésének jellemzőit (fejletlen, munkaerőlekötő mezőgazdaság).

    Hatalmas ráfordításokra lenne szükség ahhoz hogy felzárkózzunk a legfejlettebb országokhoz a mezőgazdasági termelés terén.

    Szép dolog a faluromantika, de ki fizeti a számlát?

    Tartom amit mondtam: 19:07-es hsz-ed jelentős része butaság.
    Pl.: “Hogy védi meg Magyarországot? Majd kimegy a csatasorba? mivel katonaságunk igen elhanyagolható létszámmal rendelkezik…”

    Ki beszélt háborúról!?

    Marhaság.

    Lapozzunk.

  12. csepelilakos szerint:

    Nem is probléma megoldásnak írtam, hanem elég szomorúnak tartom hogy ott voltunk az élvonalba ilyen téren és hogy hogy el lett pocsékolva… Háború? hát nem mondom háborúnak (énsem háborúról beszéltem egyszerűen egy példa volt a katonaság mivel semmit nemtudunk felmutatni velük szemben), de szted mennyire veszik ezt jó néven az EU ? Mo ugymond ott egy senki… Erre Orbán Viktor jön és jól beolvas nekik… Hogy véd meg minket egy politikai összetűzésbe? ha marad ekkora az arca akkor az EU megmutatja hogy igen ti itt “senkik” vagytok nem így gondolod? (átvitt értelembe)
    Egyszóval vissza kéne venni az arcából és akkor nagyoskodnia, ha feltud mutatni valamit

  13. szigetország szerint:

    Tóth Máriának igaza van, hogy — ezt már én teszem hozzá — a kétes működésű, egyháznak hazudott üzleti csoportulásokat ki kéne söpörni. A Hít Gyülekezet is ilyen!

  14. Gordon szerint:

    csepelilakos!

    Nagyon nagyon régen nincs a mezőgazdaságunk az élvonalban és még nagyon nagyon sokáig nem is lesz (jelentős a technológiai és marketing lemaradásunk).

    “de szted mennyire veszik ezt jó néven az EU ?”

    Az EU semit nem vesz semmilyen néven, mert belső szabályait a 27 tagállam alakítja ki és a rengeteg kérdésben nincs egyetértés.

    “az EU megmutatja hogy igen ti itt “senkik” vagytok nem így gondolod?”

    Nem így gondolom. Bár korábban megpróbáltak megleckéztetni politikai okokból tagállamokat (Haider féle Ausztria), de az egyes tagállamok belpolitikájába való belekotyogásból eddig még soha nem az EU jött ki jól.

    folyt.köv

  15. Gordon szerint:

    Az EU nem úgy működik mint a nagy Szovjetunió, mely ha akar jutalmaz (pl. területek ide vagy oda csatolása), ha akar akkor bevonul a hadseregével. Ezért is felesleges hadseregekről beszélni. Teljesen másról szól a történet. Ez az amit a szociposványban szocializálódott magyar emberek százezrei nem értenek. Gyakorlatilag fogalmuk sincs az EU működéséről. Nem értik, nem érzékelik, a hozzád hasonlók számára távoli ez az egész EU dolog.

    folyt.köv

  16. Gordon szerint:

    Jobbára csak a fentihez hasonló butaságokat tudják kitalálni, mert a valóságról fogalmuk sincs.

    Mi ahhoz szoktunk hozzá hogy valahol valakik megmondják mit hogy kell csinálnunk és mikor hogy kell viselkednünk. Látszik egy-egy politikusi (főleg libsi és szockó) hsz-ben a megfelelni vágyás. Azt hiszik és mondogatják, hogy szépeket nyilatkozunk majd megszerethetnek minket (bár nem tudom kik, hisz taovábbra is tagállamok szövetségét látom az EU-ban és kevésbé önálló centralizált entitást) és akkor sokkal jobb lesz minden. Dehogy lesz. Az EU-ban mindenki a saját sikeréért teper. Mégpedig ezerrel.

    Nem megfelelni kell hanem saját bátor politikát folytatni az EU kereteit és belső szabályait – és főleg a közösségi pénzügyi forrásokat – kihasználva.

    foly.köv

  17. Gordon szerint:

    Megleszünk bugyuta és súlytalan konferenciák nélkül. Olyan konferenciát kell rendezni, melyre eljön Európa politikai elitjének krémje és nem olyat mely kong az ürességtől (meghatározó politikusokat tekintve), mert épp G csúcs van.

    Orbánnak tökéletesen igaza van abban, hogy az unió adta keretek csak egy lehetőséget biztosítanak. Lesznek akik tudnak vele élni és lesznek akik nem. Mi eddig jobbára a második csoportba tartoztunk.

    Ezen kellene változtatni.

  18. Gizike aki gőzeke szerint:

    Csakhogy ezt a szart nem ez a kormány hozta össze!!!!!!!

  19. Gordon szerint:

    Valóban nem,de attól még a helyzet adott és befolyásolja a mindennapokat.

  20. grün szerint:

    Megmutatjuk a zEU-nak!
    Magyarország nem szorul segítségre! Összedőlünk mi saját erőnkből is!
    Megkaptuk hozzá a zEmberek kétharmados felhatalmazását!
    A Felcsút és Vidéke Takarékszövetkezet felvásárolja a svájci bankokat és ezzel bedönti a frankot!
    Majd a Nemzeti Inzultáció közel 900 000 szavazatával élve a Zúj alkotmányban frankózzuk a frankót!

  21. "*" szerint:

    http://index.hu/belfold/2011/04/05/a_kepviselokre_nem_vonatkozik_a_98_szazalekos_kulonado/

    A képviselőkre nem vonatkozik a 98 százalékos különadó. – Bravó!

  22. Mara szerint:

    A rendszerváltás óta nagyobb hazug, kivagyi, öntelt rohadék xarházi Orbánnál nem volt. Gyurcsány horda kisiskolás volt ezekhez képest. Az eltelt egy év alatt többet csaltak, loptak, hazudtak hülyének nézve a népet, mint az előzőek együttvéve.
    Ajnározzátok, imádjátok ezt a tetves bandát, én utálom ha hülyének néznek, ezektől meg a nap minden percében ezt kapja az átlag ember, akik napi 12-14 órát dolgozva, alig tudnak megélni. Ezek meg dőzsölnek, hogy rohadnának meg!!

  23. Gordon szerint:

    Ideges, kapkodó, zavarodott hsz-ek jöttek az éjjeli írkálásaimra.

    Megerősítettek az eredeti elgondolásaimban plusz bizonyították hogy egyébként “nagy a sötétség” az emberek egy jelentős részének fejében.

  24. munkásököl szerint:

    A Hit Gyülekezete korábban sz SZDSZ-ért imádkozott. Aztán ahogy azok kezdtek elsorvadni, szépen elkezdtek közeledni a Fideszhez. Nem véletlen, hogy “történelmi” egyházzá emelik őket…

    Ennyi erővel történelmi egyház lehetne a Fradi is: van 100 éves múltja, és több hívője van, mint a hitgyülinek. 🙂

  25. "?!" szerint:

    Memória frissítő “Mará”-nak a hozzáhasonló “hazug, kivagyi, öntelt rohadék szarházi horda”-tagok részére! (Az idézőjel közzé tett szavak “Mara” eredeti jelzői.)

    Idézet Gyurcsánynak, az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásából:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    KIEMELÉS “Mara”-nak ahhoz, hogy képes legyen megérteni azt, hogy miért tartunk itt:

    “Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.”

    Ez van kedves “Mara”! Ez a valóság és ezt csak az nem fogja fel, akinek annyi esze sincs mint, egy ostoba libának.

  26. grün szerint:

    “?!”!
    Gratula!
    Ehhez képest a Tojcs Tompika szövege egy erköcsikekben gazdag apáca hajnali imája!
    Ehhez tényleg nem kell a tankötelezettség!

  27. munkásököl szerint:

    Gordon! Most kapsz tőlem egy nem ideges, nem kapkodó, nem zavarodott hozzászólást. Maximálisan egyetértek az EU-ról szóló fenti fejtegetéseddel, és köszönöm, hogy leírtad, mert ezzel megspóróltál nekem egy fél órát. 🙂

    Hasonló dolgokat akartam ugyanis írni, mert én is látom, hogy az elmúlt több mint hat évtized milyen mély nyomokat hagyott mind a régivágású megmondóemberekben, mind pedig az ő szavaikra éhes kisemberekben. Egyszerűen nem fogják fel, hogy mi az, hogy érdekérvényesítés. Nem is tudják érvényesíteni még a saját érdekeiket sem. Ők mindig mástól várják a saját gondjaik megoldását. Ez persze általában nem következik be. Ettől idegesek, frusztráltak, és aktivizálódnak a kisemberi reflexeik: valakinek a seggébe kell dugni a nyelvüket, hogy az majd megoldja helyettük a problémáikat. Félelem, bizonytalanság, konfliktuskerülés, aztán a frusztrációk leverése a gyengébbeken, a tőlük függőkön – ezek jellemzik őket. Nem is érdekel ez a mentalitás mindaddig, amíg csak a saját életükről van szó. De egy ország kormányzását nem lehet így csinálni. Mert abból csak az lesz, hogy mindenki a földbe döngöli a kormányt, aki a földbe döngöli az embereket. Ezt már láttuk az elmúlt évtizedekben, köszi, nem kérünk belőle.

    Viktorral és kormányával nem az a bajom, hogy ilyeneket mond. Mondjon. Ráfér az országra egy kis továbbképzés. 🙂 A bajom azzal van, amit közben csinálnak. Bár vannak jó intézkedéseik, amelyek eredményeként még mindig felülmúlják az elődeiket, de stratégiai kérdésekben sajnos nincs mindig összhang a szavak és a tettek közt.

    Pl. az ország menetel az etnikai katasztrófahelyzet felé, és ők kész cigányprogram nélkül estek neki a kormányzásnak, egy cigánymaffiózóval a soraikban. De említhetném az ún. “elszámoltatást” is. Nagyon úgy néz ki, hogy igaza volt annak a szocinak, aki azt találta mondani, hogy holló a hollónak nem vájja ki a szemét… Én türelmes vagyok, nem fogok itt hőbörögni, hogy ezeknél szemetebb, tolvajabb, gusztustalanabb stb. kormány még nem volt, mert ez nem igaz, sőt, szinte csak ilyenek voltak. De a 4 év után nem az lesz egyetlen szempontom az értékelésnél, hogy csak silányabb elődeik voltak-e, hanem hogy milyen stratégiai kérdésekkel mit kezdtek. Egyelőre ezekkel nem állnak jól. A szimbolikus dolgokkal igen. Szóval várom a lényegi intézkedéseket.

  28. "?!" szerint:

    Kedves “grün”!

    Vagy az előrehaladott szenilitásod miatt, vagy szándékosan nem vetted észre, hogy én csak idéztem “Mara” veretes jelzőinek néhány elemét, ezért a gratuláció nem engem illet!

    Mivel nem akarom a “Mara” teljesítményéért járó babérokat learatni, azt javaslom, hogy neki gratulálj!

  29. grün szerint:

    “?!”!
    Bocsáss meg, nem figyeltem!
    Már azt hittem van egyetlen önálló gondolatod, ami nem idézet!!!

  30. kritikus szerint:

    😀

  31. csaba péter szerint:

    Jól beszél a Mester , a baj csak az , hogy ilyet már hallottunk .
    Akkor sem volt igaz .
    Akkor is pofára esés lett a vége .
    Most is az lesz.
    Egy ilyen beszéd után lett Nagy Magyarországból kis Magyarország .
    Csak hamar felejtenek a népek.
    Nem baj a történelem ismétel.
    Csak szar lesz .

  32. Gordon szerint:

    Nem egy ilyen beszéd után lett “Nagy Magyarországból kis Magyarország”.

    Annak a változásnak sokkal összetettebb okai voltak.

    Szerintem neked kellene átismételned a történelmet.

    Gondolom abban az évben végeztél mikor eltörölték a töri érettségit. 🙂

  33. csaba péter szerint:

    T Gordon sajnos te ebben nem vagy autentikus .

  34. grün szerint:

    Nem bizony kedves Gordon!
    Egy ilyen beszéd után a kisebből még kisebb lett!

  35. Nemmondommeg szerint:

    “Csak hamar felejtenek a népek.
    Nem baj a történelem ismétel.
    Csak szar lesz .”
    Nem igaz. Most minden más.
    -Jó a közbiztonság.
    -A fiatalok könnyen jutnak lakáshoz.
    -A fiatalok nem menekülnek külföldre.
    -A fizetések felzárkóztak a környező országokhoz.
    – Nem fogy a népesség rohamosan.
    – Felnyitották az olajaktákat.
    A vörösök nem ülnek a parlamentbe több százezres fizetésért.
    – A vörösöket végre elszámoltatták, még a családjuknak is zárolták a számlájukat, amit az államtól loptak el és írtak rájuk.
    Leállították a nagy beruházásokat és felülvizsgálták, nem építik tovább 2056-ig a 4-es metrót.
    – A benzin ára nem nő tovább és csökkentették az áfáját, ahogy erre ők igényt tartottak ellenzékben.
    – Az árak és a rezsik normalizálódtak.
    – Végre alacsonyabb lett a munkanélküliség.
    – Végre valahára hosszú idők után nem fizetnek több százezret egy embernek segélyként, aki egy percig sem dolgozott meg érte.
    …sorolhatnám de unom már. Olyannyira napellenzősek vagytok egy néhányan, hogy elborzaszt, pártól függetlenül.
    Az ország a béke segge alatt van és innen nincs felállás, mivel a felelősek ott ülnek a mai napig a parlamentbe.
    Gratulálok amiért nem kéritek TI SEM számon a választott pártotok ígéretét.

  36. csepelilakos szerint:

    Gordon!

    Teljesen egyetértek tudom hogyan működik az EU hisz ezt nekem meg kellett tanulnom! Sok lehetőséget ad tény! Csak én úgy gondolom hogy le kéne valamit tenni az asztalra ahhoz hogy Orbán vagy bárki más ilyeneket mondjon! Tudom hogy igen régen volt Mo. a mezőgazdaság élén… de könyörgöm Mo. területének 70 % a alkalmas a földművelésre! Emlékszem középiskolás tanulmányaimba h régen a parasztoknak milyen rossz volt hogy kilencedet kellett fizetniük, és arról nem szól a fáma hogy nekünk hányszor is kell “adóznunk”?? és engem is elszomorít hogy milyen “buták” az emberek, mivel sajnos ezt nem tanítják nekik hogy mi zajlik mostanába Mo.-on. Sajnos egyre jobban távolodunk a demokráciától… nincs szabad sajtó… sorolhatnám …

  37. Márk szerint:

    Orbán igaz államférfiként viselkedett most is!

    Ilyenkor bezzeg az LMP meg Cohn-Benditezik, az idióta marxista mikor tűnik el?!
    Most kifakadtam, ne haragudjatok.

  38. csaba péter szerint:

    Ja és még egy : Hülyéknek nincs diéta azóta sem.
    Amióta az első ilyen beszéd elhangzott.
    Ha legalább a Történelem atlaszt megnézted volna ,úgy hogy a szemüvegedet letörlöd , tisztábban látnál ,esetleg gondolkoznál!
    Szerinted melyik európai nagyhatalom áll mellé ilyen pökhendi baromságnak?
    Ha kicsit igyekszik a Mester ,hogy mindenki utáljon Európába minket.

  39. islander szerint:

    Ez a Cohn-Bendit ekkora figura, hogy mindenki vele foglalkozik?
    Ennek csak örülni, tudok, mert ezek szerint az LMP tudott hozni magával még egy ember, akire tényleg odafigyelnek és foglalkoznak vele. Lehet licitálni!

    “?!”

    Másra nem nem telik? Nincs más lemez? Kezd unalmas lenni…
    Mikor is volt ez a híres beszéd?

  40. "?!" szerint:

    “islander”!
    Korán örülsz Te szarházi, mert eddig is senkik voltatok, de a Cohn-Bendittel közös szereplésetek után már nem csak szimpla senkik vagytok, hanem hazaáruló senkik lettetek!

    A szellemi fejlődésed nulláról való elindítása érdekében, csak a kedvedért megismétlem részedre Gyurcsány beismerő vallomásának a legfontosabb részleteit, amelyből még a hozzád hasonlóan sötét agyú majmok is megérthetik, hogy honnan származnak Magyarország jelenlegi és jövőbeli problémái!

    Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    “Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    “islander”!
    Annak érdekében, hogy a bezöldült sötét agyaddal is képes legyél felfogni a szerinted unalmas fenti idézetnek a lényegét, kiemelem részedre az idézet legfontosabb részeit:

    “Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.”

    Érted Te Cohn-Bendit seggét nyaló hazaáruló LMP-s ökör?

  41. islander szerint:

    🙂

    Te szerencsétlen….

  42. Márk szerint:

    Tisztelt “?!”!

    Ne tegye nevetségessé magát!
    Honnan, miből gondolja, hogy islander és Gyurcsány mondatai egy kontextusban szerepeljenek? Hogy kötődik egymáshoz az LMP és Gyurcsány egy beszéde, ami goondolom nem szentírás még az lmp-n belül sem tudtommal, nem értem! Miből, honnan gondolja, hogy islander sötét? Vegye már észre magát! Erkölcsileg tendálni tetszik a nullához, hogy így beszél egy emberhez. Ezen gondolkodjon el, vagy értelmes összefüggésben beszéljen Cohn-Benditről, az LMP-ről és islander-ről! És az teljesen mindegy, hogy islander zöld, piros vagy narancs. Attól még ember.
    Ha Magyarország le van írva, amit Ön kiemel, akkor ezen a Fidesz hogy segíthetne? Feltéve, hogy Ön Fidesz közeli személy, ez elég önellentmondó dolog. Ha len van írva, és kész, akkor minek bármit is tenni? – ezt sugallja. reméljük nem így van, kedves “?!”!

    Nem azzal a bizonyos beszéddel kellene foglalkozni, hanem újjászervezni az országot, ahogy Orbán mondta! Hát még tőle sem tanul?!

    Kezd unalmassá válni, hogy bemásolgatja folyamatosan a mondókát, nincs önálló, értelmes, szalonképes gondolata?!

    A neve jól kifejezi, mit lehet magáról és nem létező egyéniségéről gondolni: “?!”.

  43. "?!" szerint:

    Kedves “Márk”!

    Ne értem aggódj, hogy nevetségessé válok, hanem magadért!
    Ha elolvasod “islander” szerdán 20:37-kor elküldött írását, valamint megtekinted az “Orbán: támogatni kell a családokat” című cikknél közölt Cohn-Benditel ékesített LMP-s reklámot, akkor rögtön rájössz, hogy a 21:10-es hozzászólásoddal Te nem csak nevetségessé, hanem röhejessé váltál!

    A naivat megjátszva azt kérdezted, hogy:
    “Ha Magyarország le van írva, amit Ön kiemel, akkor ezen a Fidesz hogy segíthetne?
    Ha len van írva, és kész, akkor minek bármit is tenni? – ezt sugallja. reméljük nem így van, kedves “?!”!”
    Nem azzal a bizonyos beszéddel kellene foglalkozni, hanem újjászervezni az országot, ahogy Orbán mondta! Hát még tőle sem tanul?!”
    A helyesírási hibáidat figyelmen kívül hagyva, a válaszom a következő:
    Ha jobban figyelnél Orbán Viktorra (vagy több eszed lenne), akkor tudnád, hogy a Fidesz próbál javítani a helyzeten, de ez az Orbán Viktor által nagy kísérletnek nevezett próbálkozás a jelenlegi világgazdasági helyzetben – a több mint 20 ezer milliárd Ft-os államadósság miatt – nem biztos, hogy sikerülni fog.
    A kétesélyes kísérlet miatt, Gyurcsánynak a bűntársai előtt zárt körben előadott vallomását ezután sem hagyom feledésbe merülni, mert a Fidesz próbálkozásának az eredménytelensége esetén, a szoc-lib banda és a hozzád hasonló alakok előszeretettel hagynák figyelmen kívül azt, hogy a fideszesek egy olyan ország vezetését örökölték, amely Gyurcsány szerint is “le volt írva”, és olyan mértékben el lett adósítva, hogy az adósság terheit még az unokáink is nyögni fogják.

    Remélem fel tudod fogni, hogy mennyivel volnának mások a lehetőségek ebben az évben is, ha nem kellene a Magyar Államnak ebben az évben és következő években is évente átlagosan kb. 2.500 milliárd forint adósságszolgálati kötelezettséget teljesíteni a szoc-lib banda által felvett hitelek miatt?
    Ha nem az lenne a helyzet, hogy “Magyarország le van írva”, akkor nem 10 milliárd Ft fedezettel kellett volna ma a fejlesztési miniszternek meghirdetni a panel-program folytatását, hanem minimum 100 milliárd forinttal, de nem tehette, mert az ország adóbevételeit a szoc-lib banda hitelezőinek kell átadni!
    Ez csak egy példa a sok közül, de hosszan lehetne sorolni, hogy milyen lehetőségeink lennének, ha nem kurták volna el Gyurcsányék, méghozzá nem kicsit, hanem nagyon!

  44. balla bianka szerint:

    Amíg a Tesco-ba vagy az Auchan-ba csak úgy viheti be a termékét egy magyar termelő vagy gyártó, hogy 1 millió Ft/m polcpénzt kell, hogy fizessen, forgalomtól függetlenül.
    Ezt csak a nagyok engedhetik meg maguknak. Igenis vannak jó minőségű magyar élelmiszerek és termékek, csak nem tudnak piacra jutni. A Tesco külön jogász csapatot tart fenn, hogy milyen kifogásokkal lehet megúszni, hogy a magyar beszállítókat ne kelljen kifizteni. Egy lengyel ismerősöm mondta náluk a hipermarketben a felvágottas pultnál két külföldi temék van egy olasz mortadella meg a magyar téliszalámi, a többi mind lengyel. Ők nemcsak beszélnek, hanem valóban megvédik a saját gazdaságukat. Meg kéne tőlük kérdezni hogyan csinálják.

Itt lehet hozzászólni !