Csepeli MSZP: a szájhagyomány lehet a bűnös

Forrás: Info rádió

Munkásőr szalag

A bonyolult jelképrendszer verbálisan fertőz

Megszólalt a csepeli MSZP. Horváth Gyula alpolgármester az Info rádiónak elmondta: a szájhagyomány lehet a hibás abban, hogy az önkormányzat által – azaz közpénzből – fizetett térképre felkerülhetett, majd az Európa térképektől a Google világtérképéig elterjedhetett a Munkásőr utca. Az alábbiakban az Info rádió cikkét közöljük.

 

Munkásőr utcáról vitatkoznak Csepelen

Megdöbbentőnek tartja a csepeli Fidesz-KDNP frakció, hogy az utóbbi időkben készült térképeken feltűnt Csepelen a Munkásőr utca. A kerület szocialista alpolgármestere szerint a nevet nem az önkormányzat adta, hanem szájhagyomány útján maradt fenn, így vehették át a térképek.

Az utóbbi időkben készült térképeken, sőt a Google világtérképén és a Budapest hivatalos honlapjáról is elérhető térképen feltűnt a csepeli Munkásőr utca.

Németh Szilárd, a helyi Fidesz-KDNP frakció vezetője megengedhetetlennek tartja, hogy a rendszerváltás után utcát lehessen elnevezni a munkásőrségről. A félig magán, félig közterületen fekvő utca a volt Csepel Művek területén található.

visszatértek

Visszatértek

Hivatalosan névtelen

Az ellenzéki politikus szerint a csepeli Fidesz 2005-ben javasolta, hogy a szóban forgó utcát nevezzék Hengerdomb utcának, de a szocialista többségű testület leszavazta a javaslatot, és az utca hivatalosan névtelen maradt.

Csepel szocialista alpolgármestere elmondta: az önkormányzatnak nincs olyan határozata, amely Munkásőr elnevezést adna bármely közterületnek a kerületben.

Horváth Gyula hozzátette: az egykori Csepel Művek területén számos utca található, amelyet a rendszerváltás előtt az adott üzemről vagy más, a helyre jellemző dologról neveztek el. (Az InfoRádió úgy tudja, hogy a nem hivatalos Munkásőr utcában állt régen egy munkásőr laktanya.)

verbalis

Szájhagyomány

Szájhagyomány útján terjed

A politikus szerint ezek az utcanevek a szájhagyomány útján maradtak fenn, néhányat hivatalossá is tettek az elmúlt években. Néhány éve több helyi gazdasági társaság és az önkormányzat támogatásával kiadtak egy térképet a gyártelep hivatalos és nem hivatalos utcáiról, ebből kerülhetett át a Munkásőr utca elnevezés számos más térképre.

Az alpolgármester arra a kérdésre, hogy kezdeményezik-e a nem hivatalos utcanév megváltoztatását, azt mondta: az utcanevek felülvizsgálata folyamatban van, de csak a gyártelep közterületeinek átvételével, a közműfeladatok megoldásával párhuzamosan tudnak sort keríteni rá.

Szöveg: Tenczer Gábor

8 hozzászólás “Csepeli MSZP: a szájhagyomány lehet a bűnös” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Horváth Gyula HAZUDIK! Nem hiszem el, hogy erről nem tudtak. Jó lenne, ha nem néznének minket hülyének!

  2. Petykó szerint:

    De jó ötlet!

    Kezdjük már el terjeszteni, hogy nem a volt munkásőrök uralják a fenti agyament módon a csepeli önkormányzatot! Hátha a szájhagyomány itt is bejön, és két hét múlva nem ők lesznek hatalmon.

  3. Róbert szerint:

    Ha valóban szájhagyomány miatt kapta volna a nevét, akkor most Hengerdomb utca lenne a neve, ahogy azt régen hívták a munkások.

  4. Bubus szerint:

    Jaj Laja, ne legyél mát ilyen naív! Ha azt mondják, hogy nem tudtak róla, akkor nem tudtak róla.

    Arról sem tudtak, hogy Észak-Csepelen véletlenül eladták a híd lábát, azt sem tudták, hogy Csepelen 1200 tonna galvániszapot raktak le, és azt sem, hogy eladják a Csepeli Strand felét, mert a hirdetés a Népszabadságban jelent meg, és a saját párttársaik döntöttek az eladásról. Azért nem tudtak róla, mert ezt olvasták: http://www.vorosmeteor.hu/kepek/cikkek/egyeb_cikkek/munkor_1.jpg

  5. Laja szerint:

    Milyen igazga van Róbertnek! Miért nem Hengerdomb lett a neve akkor? Már megint hazudnak éjjel, nappal…

  6. János szerint:

    Kapcslódva : A csepeli főépítész arról sem tudott hogy az Ibiza lakótelepet épít a Kis-Duna parton. Ezt a Csepel ujságban lehetett olvasni nem is olyan régen. Aranyos nem de. !!???

  7. […] Csepeli MSZP: a szájhagyomány lehet a bűnös […]

  8. axeter szerint:

    Kedves Gyula!

    Kamasz éveink emlékére kérlek ne nézz minket hülyének. Azért ennyire nem súlyos a mi amnéziánk. Emlékszünk mi egyre-másra. Tudjuk, hogy a te egészségi állapotod nem teljesen tökéletes, nota bene a miénk sem. Persze van egy kis különbség.

    Mi nem jelentettük, ki hogy most már dolgozzon más helyettünk.

    Tanácsolnánk keress magadnak egy éjjeli őri állást a következő választások előtt, mert itt jelenlegi szereplésed, nem kifejezetten népszerű.

    Alászolgája

Itt lehet hozzászólni !