Lefejelte betegét egy orvos (frissítve)

Forrás: MTI, Info rádió

orvos

Lefejelte egy férfi betegét a csepeli Vénusz utcai háziorvosi rendelő egyik férfi orvosa – tudta meg az MTI szerdán önkormányzati forrásokból.

Horváth Gyula (MSZP), az egészségügyért felelős alpolgármester az értesülést sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta. Annyit azonban elmondott, hogy ha ilyen ügy, garázdaság miatt rendőrségi eljárás indulna, az önkormányzat is fegyelmi eljárást indítana az orvos ellen, s felbontanák a vele kötött ellátási szerződést.

Az MTI úgy tudja, hogy az eset még múlt pénteken történt. Az orvos által inzultált beteget egy másik háziorvos látta el. Ezt követően a beteg rendőrségi feljelentést tett. Az alpolgármester csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben.

“Ne praktizálhasson olyan orvos, aki bántalmazza a betegét”

Saját betegét bántalmazta egy háziorvos Csepelen. Az önkormányzat várhatóan felbontja az orvossal kötött szerződést. Az okokat még vizsgálják. A csepeli önkormányzat alpolgármester az InfoRádiónak azt mondta: mindent meg fog tenni azért, hogy a körzeti orvos ne praktizálhasson tovább.

Horváth Gyula az InfoRádiónak elmondta: pénteken este értesült arról, hogy Csepelen az egyik háziorvos tettleg bántalmazta az egyik betegét a vizsgálat közben. Pontosan nem tudni, mit jelent a bántalmazás – ezt a rendőrség még vizsgálja, tette hozzá.

Nem tudta megmondani azt sem, pontosan mi történt, az érintett orvos ugyanis nem nyilatkozik, a beteg pedig a rendőrségnek számolt be az esetről. Az alpolgármester értesülése szerint az esetnek több szemtanúja is volt, s úgy tudja, a beteg hámsérülést szenvedett.

Az önkormányzat és a vállalkozó háziorvos között ellátási szerződés van, ezt lehet felmondani – hangsúlyozta Horváth Gyula, aki hozzátette: “Nehezen tudom elképzelni, hogy együtt tudjon dolgozni az orvossal a kerületben”.

Az orvosról egyébként megoszlanak a vélemények. Az alpolgármester elmondta, hogy bár korábban az önkormányzathoz bejelentés nem érkezett az orvosról, úgy hallotta, hogy hangulatember, akit gyakran elragadnak az érzelmei, ugyanakkor jó szakember, akinek sok betege van.

Forrás és hanganyag az Info rádió honlapján

Itt lehet hozzászólni !