Bíróságon vitatkoznak Jimmy haláláról

Blikk, Csepel.info

Bíróság előtt csatározik Zámbó Jimmy (†42) özvegye és halálának szemtanúja, Hulé Éva. Az első tárgyalási napon, azonban csak a sértett fél, Zámbó Edit (54) jelent meg. A vallomását nyáron megváltoztató rokkant asszony nem ment el, pedig neki kell felelnie az özvegy jó hírnevének megsértése miatt.

Hulé Éva új, rendőrségen megtett vallomásában azt állította a Király halála után 10 évvel, hogy nem baleset történt: Edit asszony kezében sült el a fegyver, a feleség adta le a végzetes lövést.

– Hulé Éva valótlan állításai sértőek, következménye rám és családomra nézve megalázó kellemetlenségek, zaklatások sorozatát indította el, a közvélemény egy részét ellenem hangolta. Számomra nem a pénz fontos, a sérelem súlya miatt kértük az ötmillió forintos nem vagyoni kártérítést – mondta Edit asszony a Blikknek.

Hozzátette: gyerekei különösen megsínylették, hogy gyilkosnak bélyegezte őt Jimmy egykori rajongója. – Adrián (15) most elsős a középiskolában, bántó megjegyzések érték új környezetében. Szebasztián 10 éve szintén elsős volt a tragédia idején, neki ugyanúgy kijutott. Nem csoda, hogy Adrián kezéből úgy kellett kitépnem a telefont, amikor a rágalmak után fel akarta hívni Hulé Évát. A család bizalmába avatott egykori „barát” amellett, hogy legyilkosozott, több nyilvános fórumon azt is híresztelte, hogy a gyerekeimmel sem törődtem. Mind a négy gyermekem ugyanabba a csepeli iskolába járt, az ottani tanárok kerestek meg engem azzal, hogy ha szükséges, tanúsítják: rendesen láttam el őket – magyarázta az özvegy, miért is döntött a per mellett.

Hulé Éva nyári feljelentése alapján most emberölés gyanúja miatt indult új nyomozás.

– Vallomását megváltoztatni jogában állt, ám a Mokka egyik adásában nyilvánosan elmondta ugyanezt, gyakorlatilag gyilkossággal vádolva ügyfelemet, annak ellenére, hogy a tragédiát követő államigazgatási eljárás balesetet állapított meg – mondta Edit asszony ügyvédje, Beleznai Zsolt. – Bár az özvegyet még nem hallgatták meg, és a csepeli házban sem történt meg a haláleset rekonstruálása, tudomásuk szerint több tanút, Jimmy egykori zenésztársait, ismerőseit meghallgatták már – közölte a jogász.

A rokkant asszony amputált lábára és anyagi helyzetére hivatkozva kimentette magát a megjelenés alól, de a bírósági meghallgatásától nem zárkózott el, így a következő tárgyalást – ahogy kérte – a lakásán tartják meg.

– Bélyegre sincs pénzem, ezért a pernek sincs értelme, az ötmilliós összeget úgysem tudom kifizetni – közölte Hulé Éva a bíróságnak címzett levelében.

Hulé otthon várja a bírót

Hulé Éva a Blikknek azt mondta, hogy ha a bíróságnak megfelel az öt négyzetméteres konyhája, vagy a még kisebb szobája, szívesen látja őket.

– Még Editet is beengedem, amennyiben van mondanivalója. Örömmel vállalom a szembesítést, mert én sohasem mondtam rá, hogy gyilkos! A Mokkában csak megkérdezték, mit láttam, hogyan sült el a fegyver. Elmondtam, amit a vallomásomban is: Edit keze volt Jimmyén a ravaszon az utolsó halálos lövésnél – mondta a szemtanú.

blikk.hu

3 hozzászólás “Bíróságon vitatkoznak Jimmy haláláról” bejegyzésre

  1. grün szerint:

    Ha jól tudom van már olyan törvény amikor a vádlott távol maradása esetén is meg lehet hozni az ítéletet!
    Susogják a lombok, pár hónap és ügyvédek, ügyészek és bírák nélkül is!!!

  2. Jeniszej szerint:

    A Faterom nagyon örül,
    hogy a régi komphoz vezető Rózsa utcában az úttest több mint egyharmadát elfoglaló, rendkívül baleset veszélyes virágosládákat eltávolították.
    Végre! 😀

Itt lehet hozzászólni !