Hagyót kiengedték a börtönből

Mno.hu, TV2

Megszüntette Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását és elrendelte házi őrizetét a bíróság szerdán – közölte a Fővárosi Bíróság a honlapján.

A Fővárosi Bíróság a 2011. február 23-i végzésében a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt „H. Miklós és társai ellen” a Központi Nyomozó Főügyészségen indult büntetőügyben – megváltoztatva a Pesti Központi Kerületi Bíróság határozatát – megszüntette H. Miklós előzetes letartóztatását, és házi őrizetét rendelte el – olvasható a közleményben. A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011. március 23-ig tart. A végzés jogerős.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság legutóbb február 16-án, május 17-ig hosszabbította meg Hagyó Miklós előzetes letartóztatását. A végzés ellen fellebbezett Hagyó Miklós és védője. A Fővárosi Bíróság szerint az ügyészi indítványban felhozott körülmények – többek között az, hogy az elkövetői kört még nem derítették fel, további nyomozati cselekmények várhatók – olyan, minden nyomozásra jellemző általánosságok, amelyek nem támasztják alá azt, hogy Hagyó Miklós előzetes letartóztatásának megszüntetése a további eljárás sikerét veszélyeztetné vagy megnehezítené. A bíróság egyetértett az ügyészség és az elsőfokú bíróság álláspontjával, miszerint H. Miklós esetében – figyelemmel a gyanúsításban szereplő cselekmények jellegére és tárgyi súlyára, a büntetőjogi fenyegetettség mértékére – szükség van a kényszerintézkedésre, azonban a Fővárosi Bíróság szerint nem feltétlenül szükséges annak legszigorúbb változatát alkalmazni. A nyomozás eddigi és várható időtartamára, valamint az egyéb körülményekre tekintettel az előzetes letartóztatással elérni kívánt célok a házi őrizettel is biztosíthatók – írták.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, miután az országgyűlési választásokat követően megszűnt mentelmi joga. Csaknem két héttel korábban, május 14-én gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. A gyanú szerint Hagyó Miklós közvetlenül vagy közvetítőin keresztül utasításokat adott a BKV vagyongazdálkodási kötelezettséggel rendelkező egyes vezetőinek arra, hogy a közlekedési cég számára szükségtelen szerződéseket kössenek, például a HÉV utastájékoztató rendszerével, tanácsadással, kommunikációs tevékenységekkel összefüggésben. Augusztus végén zsarolással is meggyanúsították: a hatóságok szerint 2008-ban főpolgármester-helyettesként arra utasította Balogh Zsoltot, a BKV akkori megbízott vezérigazgatóját, hogy adjon át neki évente 15 millió forintot.

Forrás: Mno.hu

21 hozzászólás “Hagyót kiengedték a börtönből” bejegyzésre

  1. Bakker szerint:

    Vajon ki megy a helyére?

  2. Bugi szerint:

    Annak kellene, aki kiengedte. Meg neki.

  3. Pro Patria szerint:

    Szép…! Hol van a kormány által ígért elszámoltatás, ha már a bűnösőket kiengedik onnét, ahová valóak?!
    És hol van a szintén megígért közbiztonság? Vidéken a cigányok terrorizálják a magyarokat, a belügyminiszter rendőrei pedig sehol sincsenek, hogy megakadályozzák a rablásokat, lincseléseket, de mikor felvonul a Gárda, meg a Jobbik, akkor hirtelen ott teremnek.

  4. Gordon szerint:

    Pro Pátria butaságokat írt.

  5. aggódó szerint:

    Ennyi volt az elszámoltatás a fővárosnál? Ha igen, akkor probléma egy szál se.

  6. abcd szerint:

    A belügyminiszter emberei mind több helyen átveszik az örző védő szolgálatokat ! Kell ennél több ?

  7. Pro Patria szerint:

    Már Hagyót is kiengedték, csak Budaházy nem lehet szabad… Ez szerinted butaság kedves Gordon?

    Megváltoztatva az elsőfokú bírósági döntést, előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezte a Fővárosi Bíróság a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel meggyanúsított Hagyó Miklóst. A jogerős végzés indoklása szerint nem áll fenn Hagyó esetében az eljárás meghiúsításának veszélye – értesült a HavariaPress.

    A Fővárosi Bíróság szerdán hozott döntést a már kilenc hónapja előzetes letartóztatásban lévő Hagyó házi őrizetéről. A bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel meggyanúsított volt főpolgármester-helyettes előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság a múlt héten hosszabbította meg, alaposnak találva a Központi Nyomozó Főügyészség indítványát. A végzés ellen Hagyó és ügyvédje fellebbezett.

    A Fővárosi Bíróság jogerős határozatának indoklása szerint a gyanúsított esetében már nem áll fenn az eljárás megnehezítésének veszélye. Másfél éve tart a nyomozás az ügyben, a kilenc hónapja előzetesben lévő gyanúsított pedig a kényszerintézkedés elrendelése előtt tudott már arról, hogy érintett lehet az ügyben. Ebből az időszakból sem merült fel konkrét tény arra vonatkozóan, hogy Hagyó bármi olyat tett volna, amely az akkor már folyamatban lévő nyomozás sikerét veszélyeztetné. A gyanúsított szökésétől ugyan a másodfokú bíróság szerint is tartani lehet, de – az indoklás szerint – nem feltétlenül szükséges vele szemben a legszigorúbb kényszerintézkedést alkalmazni.

  8. Miska72 szerint:

    “A házi őrizet az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011. március 23-ig tart.”

    A KI-végzés jogerős.
    Így jobban tetszene.
    🙂 🙂 🙂 🙂

  9. Manitu szerint:

    Pro Patria:

    1. A bíróság nem függ a kormánytól.
    2. Felháborító, hogy kiengdték.
    3. Ettől függetlenül ő “csak” a munkahelyi bankot robbantotta.

  10. Gordon szerint:

    Szerintem egy kormányzás minősége nem attól függ, hogy mi van Budaházyval vagy Hagyóval. Főleg hogy a bíróság döntéseit nem a Kormány hozza. Volt olyen rendszer, de én azt nem kívánom vissza. Aki meg igen, az nem tudja miről beszél.

  11. Miska72 szerint:

    Gordon a bíroságon ügyészségen és a rendőrségen is vannak gazemberek!
    TAPASZTALAT!

  12. Miska72 szerint:

    Amit ti is tudtok 2006 október. Csepel volt rendőrkapitánya.

    Na ez is egy tetü gazember!!
    Nem kicsit!
    NAGYON!

  13. Miska72 szerint:

    Azt ez már sitten van? Vagy még mindig terrorista a rendőrségnél?

  14. grün szerint:

    Azért kilenc hónap alatt összekaparhattak volna valami alapos gyanút!
    Ha mást nem , mondjuk egy telefongyártó tiltott reklámozása, vagy valami egyéb főbenjáró bűnt!
    Vagy esetleg berollnizni tizenöt millió forintot húsz forintosokból?!
    Ellszámoltatásból kifolyólag!

  15. guriga szerint:

    Nincs igazság!!!
    Ezek a tetves politikusok mindég megússzák.
    Ezt nevezi a fidesz elszámoltatásnak.
    Nem ezért szavaztam rájuk.
    Én azt hittem,rendet raknak.
    Semmi nem változik.
    Szomorú:(

  16. kuku szerint:

    Még az hiányzik a történtekhez, hogy a munkahelyi döntöbizottság is visszahelyezze főpolgármester-helyettesi állásába.

  17. Prespektíva? szerint:

    “A földet felvásároljuk. A bankokat nem hagyjuk, a médiát nem adjuk, a nemzeti szellemet, a magyar öntudatot a megtartott médiával csírájában eltapossuk.
    Most nem vagyunk jó helyzetben, mert „elkúrtuk”. De a beszivárgási együtthatónk, a szôrszálhasogatási képességünk megmaradt. Esztétáink élnek és dolgoznak, „lehet más” okos-tojásaink nyüzsögnek, régi és régi-új marxistáink fáradhatatlanul merik-merítik a lét az internacionalizmus mély kútjából, médiakádereink rövidesen rátalálnak a bomlasztás, elkedvetlenítés új módszereire – van remény, elvtársak.”
    Valóban ez lenne a jövőnk? Magyaroknak?

  18. Jeniszej szerint:

    Lehet, hogy a Bahamákról fog jelentkezni (vagy nem 🙂 ) nemsokára, ahol a viszontagságos fogvatatását piheni majd ki. HE -HE.

  19. ittlakó szerint:

    Már elmondtam egy párszor, de még fogom sokszor, nagyon sokszor!

    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  20. Bakker szerint:

    Figyeltétek mennyi cuccal (nejlonszatyorral) jött ki a venyigéből (TV2: Tények)?
    (A múltkor láttam a tv-ben, egy csákó zsebrevágott kézzel meg egy lapos nejlonszatyorral jött ki a sittről.)
    Hát igen aki tud, az tud!

    Különben nem kell fanyalogni! Egyelőre Mo-on független bíróság működik, ugyanis annak elfoglalása-bekebelezése még hátravan! Tehát ha a bíróság úgy döntött, hogy a továbbiakban házi őrizet, akkor ezt el kell fogadni, ha tetszik-ha nem!

  21. Jeniszej szerint:

    Figyeltétek mennyi cuccal (nejlonszatyorral) jött ki a venyigéből (TV2: Tények)?
    – Egyforma a bánásmód a sitten! 🙂

Itt lehet hozzászólni !