Miért kell wellness-központ a festői Duna-partra?

Forrás: Info rádió

RSD

Skardelli György Ybl-díjas építész szerint teljes félreértés 4-5 emeletes épületekből álló wellness-parkot építeni a csepeli Kis-Duna-part festői területére. A tervet kedden tárgyalta a neves építészekből álló Központi Tervtanács, amelynek Skardelli György is tagja.

Egy wellness-központ épülhet a csepeli strandtól északra a Kis-Duna-ág mentén lévő hosszú partszakaszon – mondta az InfoRádiónak Skardelli György, a tervet kedden tárgyaló Központi Tervtanács tagja.

Az Ybl-díjas építész kiemelte, hogy eddig részben egy ifjúsági tábor volt ezen a vadregényes, festői területen. A beruházás ellen a helyi lakosok is tiltakoztak.

Skardelli György kifogásolta, hogy miért nem lehet ebben a festői környezetben a wellnessnek sokkal kisebb befektetést igénylő formáját megvalósítani, mint például a biciklizés, a futás és horgászás. Hozzátette: ezt a wellness-központot bárhova meg lehet építeni.

A közvetlen parti sávot tíz méteren nem lehet beépíteni – hangsúlyozta az építész. Kifejtette, hogy a következő negyven méteres sávban hat méter magas épületek lehetnek, majd 16 méter a magassági korlát.

Hallgasd meg az interjút az Inforadio.hu-n

5 hozzászólás “Miért kell wellness-központ a festői Duna-partra?” bejegyzésre

  1. Matyóka szerint:

    Miért nem a Duna másik ágán építenek wellness-parkot? Milyen szép is lenne ha a galvániszapos gyártelepet szépítenék meg és alakítanák át hasonlóan fás idilli ligetté, sétánnyá! Gondolom senki nem tiltakozna ellene :)). Miért a szépet rondítják, ahelyett, hogy a rondát szépítenék? Ja persze….

  2. Petykó szerint:

    Infó, nincs olyan képetek, amelyik az 5 vagy 6 szintes épületekből álló önkoris terveket mutatják?

  3. Me szerint:

    Ismét “csepelért”..kiváncsi vagyok hányan engedhetnék meg maguknak, hogy elmenjenek oda. A kis duna part gyönyörű, és ingyen van (egyenlőre) Ez a tipikus milliomosnak áll a világ helyzet már megint…hát tudjátok mit csináljanak azok a nagyokosok, akik ezt kitalálták.

  4. […] Jelbeszéd az életünk – szólt régen a dal, amely azonban sajnos ma is igaz Csepel hivatalos sajtóorgánumaira. A “Csepel Wellness Park” Kis-Duna partjára aligha illő többszintes terveit ugyanis elmeszelte a Központi Építészeti – Műszaki Tervtanács és a Fővárosi Tervtanács 2007. október 2-án. A Csepel.hu-n megjelent közleményből erre azonban csak egyetlen egy szó utal (az sajnos nem derül ki, hogy kinek a közleményéről van szó). A két Tervtanács a benyújtott tervekkel szemben országos nyilvános tervpályázat kiírását javasolta. Az elutasított terveket valószínűleg nem kevés közpénzből sikerült elkészíttetni. Emlékezetes, a Szigetcsúcs beépítéséről évekig készültek közpénzből különböző látványtervek (erre állítólag 100 millió forintot költött el az önkormányzat), aztán mégis eladták a teületet. Az Info rádió beszámolóját korábban már megjelentettük. […]

  5. Krisztián szerint:

    Miért tiltakozik mindenki ellene? Én is arrafele lakom és nem bannám, ha a lakóházak helyett már valami más is lenne errefelé. Mellesleg még munkát is adna pár embernek. Mondjuk a közlekedést nem tudom végiggondolták-e. A Hollandi utca így is siralmas állapotban volt sokáig, nem tudom, mi maradna belőle, ha emiatt a megnövekedett forgalmat mind ráeresztenék? Amúgy is a Duna-part elég hosszú, és tudtommal nem az egészet építik be, lehetne hol sétálni.

Itt lehet hozzászólni !