A Fidesz-KDNP a vizitdíj behajtásának azonnali leállítását kéri

Csepel.fidesz.hu

2008. március 12-én a csepeli Fidesz vezetői közleményt adtak ki, amelyben gratuláltak a csepelieknek az eredményhez, és megköszönték választópolgároknak, hogy véleményt nyilvánítottak. Közleményükben felszólították Tóth Mihályt, Csepel polgármesterét, hogy saját hatáskörében intézkedjen arról, hogy azonnal állítsák le a vizitdíj szedését a Csepeli Egészségügyi Szolgálatnál. Tóth Mihály erre nem volt hajlandó, mert nem értette meg, vagy nem akarja tudomásul venni a csepeliek döntését. A vizitdíj behajtásának mielőbbi leállítása érdekében, a csepeliek döntésének megfelelően, Németh Szilárd frakcióvezető, a Fidesz-KDNP nevében frakcióindítványt terjesztett be Tóth Mihály részére, amelyben az azonnali vizitdíj fizetés beszüntetését kéri a Képviselő-testülettől.

A frakcióindítvány ezen felül arról is rendelkezik – amennyiben a kerületet vezető MSZP-SZDSZ koalíció ezt megszavazza -, hogy azoknak a csepelieknek a részére, akik a március 10-e óta eltelt időszakban fizettek vizitdíjat, az Önkormányzat fizesse vissza a pénzt.

A benyújtott előterjesztés szövege:

Tisztelt Képviselő-testület!

2008. március 9-én elsöprő többséggel úgy döntött Magyarország, hogy nem kér a dupla adóztatásból. Nem kér a vizitdíjból, nem kér a kórházi napidíjból, valamint nem kér a tandíjból.

A választáson 3 318 999 ember (82,42 %) egybehangzóan IGEN-t mondott a vizitdíj eltörlésére, ezzel Magyarország győzött!

Csepelen az urnákhoz járult szavazópolgárok 73,03%-a (20 999 fő) mondta azt, hogy nem kér a Gyurcsány-kormány által bevezetett vizitdíjból.

Ilyen széles körű összefogásra az országban és Csepelen is nagyon régen volt példa.

Mindezek után se a kormánynak, se a csepeli képviselő-testületnek nincs erkölcsi alapja, és nincs felhatalmazása a továbbiakban a vizitdíjat beszedni a betegektől!

A csepeli Fidesz vezetői március 12-i közleményükben felszólították Tóth Mihály polgármestert, hogy saját hatáskörében azonnal intézkedjen arról, hogy a Csepeli Egészségügyi Szolgálat rendelőintézeteiben már a mai naptól ne kelljen a csepeli betegeknek vizitdíjat fizetnie. Ő erre nem volt hajlandó, mert nem értette meg, vagy nem akarja tudomásul venni a csepeliek döntését.

Ezért a csepeli választók döntése előtt fejet hajtva, azt elfogadva Önkormányzatunk Képviselő-testületének kell azonnali hatállyal megszüntetnie a vizitdíj behajtását kerületünkben!

Kérem a Képviselő-testület tagjait, hogy a március 9-én kimondott három igen után, most mi mondjuk ki a negyedik igent! Kérem, hogy a határozati javaslatot egybehangzó igen szavazattal fogadjuk el!

Budapest, 2008. március 12.

Németh Szilárd
frakcióvezető

Forrás: Csepel.fidesz.hu

11 hozzászólás “A Fidesz-KDNP a vizitdíj behajtásának azonnali leállítását kéri” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Nagyon helyes!!!

  2. Wass Albert barátja szerint:

    .Megáll az ember esze!!!! Tóth Mihály és csapata kamikázeként viselkedik.
    Végre hozhatnának egy “polgárbarát” intézkedést , hogy mentsék ami még menthető ,de nem Ők hűségesen kitartanak a párt mellett ! Ki érti ezt?
    Mindenesetre az is érdekelne , hogy ezek után még ki hisz nekik?
    SZÉP VOLT CSEPEL!!!!

  3. miska72 szerint:

    Gazemberek vezetik a kerületet! MSZP megcsinálták!

  4. miska72 szerint:

    A Csepeli MSZP-t is el kellene törölni!

  5. LB szerint:

    Uraim! Emlékeznek még, mire szavaztunk IGEN-nel?
    2. kérdés:
    “Egyetért-e Ön azzal, hogy a háziorvosi ellátásért, fogászati ellátásért és a járóbeteg-szakellátásért a jelen kérdésben megtartott népszavazást követő év január 1-jétől ne kelljen vizitdíjat fizetni?”

    Ez nem kötelezi sem a kormányt, sem az önkormányzatot arra, hogy AZONNALI hatállyal megszüntesse a vizitdíjat! Ha mégis így tesz, akkor KÖTELES gondoskodni a kiesett bevételek pótlásáról? Miből???

  6. LB szerint:

    miska72! Nem az MSZP-t kellene eltörölni, hanem a tagoknak olyan vezetőséget választani, aki képes és hajlandó a csepeliek érdekében dolgozni!

  7. Levente szerint:

    LB: ha más önkormányzatok a polgármesteri keret terhére képesek a vizitdíjat átvállalni, a csepeli miért nem?

  8. LB szerint:

    Bocsi, de nem vagyok illetékes. 🙂 Ezt tőle kérdezd meg!

  9. Wass Albert barátja szerint:

    Helló LB!
    Te nem is tudod , hogy Nyakó “úr” azt nyilatkozta ,hogy a vasárnapi választási eredmények után etikátlan tovább szedni a vizitdíjat?
    Szilárd nagyon is időben hívta fel Tóth Mihály figyelmét arra a lehetőségre , hogy mostmár álljon a csepeliek mellé és szüntesse be a vizitdíj “behajtását” ! Bánja a fene , hogy miből fedezik a kieső bevételeket ! A szocik azzal kampányoltak , hogy a vizitdíj teljes mértékben az orvosoknál marad , akkor nem lehet az önkormányzatnak ez akkora kiesés ,veszteség !
    Ne hidd , hogy azon agyalnak , hogy honnan teremtsék elő ezt az összeget ? Szerintem attól félnek , hogyha ezt megteszik akkor megharagszik a “nagyfőnök” !

  10. LB szerint:

    miska! Az elzavarásra 2010 májusa és októbere remek alkalmat ad.
    (Előtte 2009 tavaszán is lehet már üzenni nekik.)
    Tudom az soká van, de ilyenek a törvényeink.

  11. LB szerint:

    Valóban nem hallottam/olvastam Nyakó úr nyilatkozatát.
    Még csak azt sem mondtam, hogy nem értek egyet a vizitdíj azonnali eltörlésével. Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a népszavazás ezt nem teszi kötelezővé. Ha ennek ellenére a parlament/önkormányzat így tesz, akkor – véleményem szerint – köteles gondoskodni a kiesett bevételek pótlásáról. És itt most nem az önkormányzat, hanem a háziorvosok bevételére gondoltam.

Itt lehet hozzászólni !