TV-vita Csepelen: az MSZP már az emlékezetét is elvesztette

Ez az MSZP nem az az MSZP, ez a TV pedig nem az a TV?

Csepel.info

Szenteczky János pártelnök a közpénzt korábban se nagyon sajnálta

Míg a csepeli MSZP frakció eddig csak azt állította, hogy ők nem ők, most már nem is emlékeznek rá, hogy volt kábel TV szolgáltatás a párt képviselői irodájában. Szenteczky János pártelnök levélben tiltakozott az ellen, hogy az MSZP-s politikusok szórakozásának árát megtérítsék – értesült a Csepel.info.

A csepeli önkormányzat fideszes vezetői továbbra sem tágítanak. Szerintük ideje megtanulnia az MSZP-nek, hogy “a közpénz nem préda, a munka pedig komoly dolog.”

A  hivatalos leltár szerint az elmúlt években 2,3 millió forintot költött a csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése pártjuk képviselői irodájának berendezésére – mindezt persze a csepeli adófizetők pénzéből. Míg az akkori ellenzéki képviselők ennek tizedéből meg tudták oldani a munkához és a fogadóórák tartásához szükséges képviselői iroda berendezését, az MSZP-nél a közpénz elköltésének célja inkább a választási kampányok valamint a kényelem és szórakozás környezetének kialakítása lehetett. Legalábbis erősen erre utal, hogy a bútorok mellé televíziót és hozzá kábeltévé-előfizetést, a munkavégzéshez aligha szükséges mikrohullámú sütőt, számítógépeket és monitorokat, magnót, fóliázó-gépet, plakáttartókat, profi fénymásolót és nyomtatót, de még elektromos kenyérvágó gépet is vásároltak.

Nem vették igénybe – ez az újabb kibúvó

Amikor a csepeli önkormányzat új, fideszes vezetése a képviselői fogadóórákhoz nyilvánvalóan szükségtelen kábel TV előfizetés díját utólag elkérte az MSZP-frakciótól, Borka-Szász Tamás frakcióvezető letagadta, hogy ők ugyanaz az MSZP frakció lennének, mint három hónappal korábban voltak. (Az esetben az a legkínosabb, hogy a korábbi MSZP frakciónak is Borka-Szász Tamás volt a vezetője.) A politikus akkori válaszában kiemelte: „ez a képviselőcsoport nem az a képviselőcsoport, akinek a képviselői irodát az önkormányzat korábban biztosította”.

Míg azonban a csepeli MSZP frakció korábban csak a számla jogosságát vitatta, a párt most már azt állítja, hogy a TV-szolgáltatást nem is vették igénybe. Szenteczky János pártelnök ezt így fogalmazta meg: “a kiszámlázott szolgáltatást (ahogy azt a számlához csatolt fénymásolatok is igazolják) az MSZP Csepeli Szervezete nem vette igénybe, ilyen jellegű szerződéses jogviszony soha nem állt fenn sem a szolgáltatóval (UPC Magyarország Kft.) sem a Csepeli Önkormányzattal.”

Talán olvasni nem tudnak?

Szenteczky János pártelnök valóban csatolt fénymásolatokat, azokat azonban nagy valószínűséggel maga sem akarta elolvasni. Az általa bizonyítékként csatolt számlákon ugyanis egyértelműen az MSZP képviselői irodájának címe szerepel. De ha a címet nem ismerte, akkor is csak vissza kellett volna emlékeznie: a 2,3 millió forint közpénzből vásárolt többi kényelmi cikk között bizony ott volt az a TV az irodában, és bizony a legtöbbször be is volt kapcsolva…

A Fidesz nem enged

Csepel fideszes vezetése szerint az MSZP éveken keresztül korlátlanul és szégyentelenül szórta a közpénzt Csepelen, amely miatt tavaly éppen hogy sikerült a közvetlen pénzügyi csődöt kikerülni, de jelenleg is rendkívül súlyos a kerület helyzete. A szórakozás díját továbbra is várják az MSZP frakciótól.

– Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy már nem MSZP-s vezetésű önkormányzat van, és az MSZP-nek is meg kell tanulnia, hogy a közpénz nem préda, a képviselői munka pedig komoly dolog. A televíziózás árát azért kell kifizetni, mert az nem a képviselői munka része – nyilatkozta erről Borbély Lénárd alpolgármester.

Csepel.info

33 hozzászólás “TV-vita Csepelen: az MSZP már az emlékezetét is elvesztette” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Még a settenkedő Bakácsban is több becsület volt, mint a csepeli MSZP-s bagázsban. Az ilyen esetekből lehet igazán megérteni, hogy néhány éve miért következhetett be az a szörnyű bűncselekmény, amely miatt a fél csepeli MSZP be lesz idézve tanúnak.

  2. Öreg halász szerint:

    Olyan mértékben kisstílű a csepeli MSZP, amit már nehéz lenne fokozni.

  3. Bakker szerint:

    Azért ez se semmi! Ugye Lázár frakcióvezető úr!

    AUDI S8
    Hengerűrtartalom (cm3) 5204 (FSI)
    Max. teljesítmény lóerő 450 lóerő 7000-es fordulaton
    Végsebesség (km/h) 250
    Gyorsulás 0-100 km/h (mp) 5,1
    FOGYASZTÁS (l/100 km) 13,2

    ÁRA 38,581 millió Ft

    Jó vas, mi?

  4. Manitu szerint:

    Szenteczky et-nak szerintem az egymilliós benzinköltségét is illene befizetnie.

  5. Toth Kati szerint:

    Az elvtársaknak mindig minden nyárt ingyen és bérmentve.El sem tudják képzelni,hogy nekek valamiért fizetni kell.Soha semmiért nem feleltek,ők voltak a “kiválasztottak”,hát ennek most végre vége.Tessék csak nyugodtan benyújtani nekik a számlát.

  6. grün szerint:

    Tóth Kati!
    “Az elvtársaknak mindig minden nyárt ingyen és bérmentve.”
    Eztán már a nyár is pézért lesz?
    Ez a fityisz, mindent kitalál a sarcolásra!!!

  7. Bakker szerint:

    Lázár Jankó autója havi 600 000 Ft-ba, üzemanyaga havi 300 000 Ft-ba kerül.

    A Szenteczky fizesse ki, a Lázár meg menjen koleszba!

  8. Bugi szerint:

    Az országok vezetõ politikusai sehol se zsigulival járnak. Lehet ezt kritizálva terelni a témát az égõ csepeli MSZP-tõl, de nem fog sikerülni.

  9. Princess szerint:

    Bocsánat az OFF-ért, de reggel már kezdtem megijedni, hogy eltűnik a kedvenc hírforrásom (és már jelentkeztek az elvonási tünetek).

    Jó, hogy újra itt vagytok!
    Szép napot!

  10. jani szerint:

    MKET: egekbe szökne a távhő ára a Lázár-féle javaslattól – 14:41
    Jelentősen emelkedne a távhő ára és romlanának a városlakók körülményei, ha a parlament elfogadná a Fidesz frakcióvezetőjének javaslatát az áram átvételi árának 10 százalékos mérsékléséről – közölte a Magyar Kapcsolt Energia Társaság.

    Hogyan is állunk akkor?

  11. kritikus szerint:

    Jani, ugyan úgy!
    Nem is értem, hogy miért érzem a bizonytalanságod a szavaidban. A mag megmaradt, csak a kéreg változik, azaz igazából semmi sem változik, csak a kommunikáció módszere, és a személyek, de a lényeg ugyan az.

    Az a baj, hogy nem is látom cseppnyi esélyét sem a változásnak….

  12. Teri szerint:

    Drágáim, én leültetnék mindenkit egy asztalhoz és számon kérném mind két oldaltól, hogy “Nos, gyermekeim, hogyan is állunk?”

    Kettőn múlik a vásár! (Az egyik 19, a másik egy híján 20!)

  13. Prespektíva? szerint:

    “Sose tartoztam se az MSZP-hez, se az SZDSZ-hez. Fölvetettem akkor, hogy hívjuk meg Sebestyén Mártit meg Cseh Tomit is, de a szervezők olyan negatívan nyilatkoztak róluk, hogy egyfajta kirekesztést és egyoldalúságot éreztem. El is tűntem onnan, és soha többet nem megyek vissza, mert aztán ennél komolyabb dogok is kiderültek ezekről a mozgalmakról. Szándékosan nem használom a jobb- vagy baloldal kifejezést – nekem ez nem baloldal, inkább annak lejáratása. De ha a másik oldalról hívnának, oda se mennék. Régóta nem engedem, hogy bármire használjanak. Amikor bajban vannak, jelentkeznek, ha hatalmon vannak, kinyírnak. Nem érdemes közel menni hozzájuk. Nem vagyok elég agyafúrt, és indulatból esetleg még ártok is magamnak.”

  14. kiskovi szerint:

    Toth Kati:
    Hol élsz – ha már egyszer tőlem is megkérdezted -, minek van vége szerinted? Most a képedbe mondják, hogy ez jár nekik és Te szépen azt mondod, igen ez jár nekik.. ugyan úgy megy a pénz szórás, a “mutyizás”.

  15. Tóth Mária szerint:

    Teri, hogy két dolog közé egyszerűen párhuzamot vonni? nem vall jól informáltságra!

  16. kuku szerint:

    Már hogy is emlékeznének mikor a nótájukban is ez hallik A multat véggép eltöröljük

  17. Nemmondommeg szerint:

    Nem igaz, hogy ezeket nem lehet a hatalomból eltávolítani. Míg ez az ország lesz, ezek ott lesznek mindenhol alattomos, sunyi módon ráteszik a kapzsi kezüket mindenre.

  18. Miska72 szerint:

    ROHADT TETVES SZOCIALISTÁK!
    ITT MIÉRT NEM EMBERKEDIK A CSEPELI RENDŐRSÉG A XX, XXI, XXIII KERÜLETI BÍRÓSÁG?
    BARÁTOK ELLEN NEM NYOMOZNAK?
    CSAK VELEM TUDNAK EMBERKEDNI?

  19. islander szerint:

    kuku

    véggép…gondolom ezt akartad írni: végképp

    vagy ez volt a vicc? 🙂

  20. brúnó szerint:

    Azért igazán érdekelne, hogy bár mi itt kifejtjük a véleményünket és vitatkozunk, hogy a másik oldal hogyan vélekedik igazán (és nem csak nyilatkozatokban) a helyzetről…

    1. Miért történik meg újra és újra, hogy csalódnunk kell a vezetésben?
    2. Örülnek-e egyáltalán a megkereséseknek (nyílt leveleknek) vagy azokat is semmibe veszik?
    3. Miért kommunikálnak mást, mint ahogy cselekednek?

    Van még kérdés, de nem tudom, hogy érdemes-e feltenni, hiszen úgy sem kapunk kielégítő válszokat… vagy igen?!

  21. D-arkangyal szerint:

    T. Csepel.info

    Írják: az MSZP-frakciótól, Borka-Szász Tamás frakcióvezető letagadta, hogy ők ugyanaz az MSZP frakció lennének, mint három hónappal korábban voltak.
    Igen, mert 3 hónappal ezelőtt fiatalabbak voltak 3 hónappal. Tehát, nem ugyanazok, igaza van Borka-Szásznak.

    Írják: Szenteczky János pártelnök ezt így fogalmazta meg: “a kiszámlázott szolgáltatást (ahogy azt a számlához csatolt fénymásolatok is igazolják) az MSZP Csepeli Szervezete nem vette igénybe.
    Szenteczky már csak tudja! Hiszen Ő a megtestesült TÖKKÉLETESSÉG! Igaza is van, mert a Tv-t NEM KAPCSOLTÁK BE!
    Ha nem kapcsolták be, nincsen (szerinte) előfizetés sem!

    NEM IS ÉRTEM, HOGY EZT A NÉMETH SZILÁRDÉK HOGYAN NEM TUDJÁK MEGÉRTEN?!

  22. kilgore trout szerint:

    Bakker! Valóban irritáló, hogy luxusautóval furikázik egy nem-Kormánytag. De ne keverjük össze a frakcióvezető-országgyűlési képviselő-polgármester (a többi funkcióját nem is ismerem) szintet a helyi vagyongazdálkodási cég igazgatói szintjével. (Amit szabad Jánosnak, nem szabad Jancsikának!) 🙂

  23. kilgore trout szerint:

    folyt. : Sem egy párt helyi/kerületi elnökének szintjével.

  24. Manitu szerint:

    Bocs, de szerintem még egy országgyűlési frakcióveztő se látogathatja közpénzből a külföldi rokonait. Persze, én értem, hogy szerintetek egy MSZP-s bármit tehet, sőt bármit lophat, és az nem bűn, de rossz úton jártok.

  25. feri szerint:

    Százezrek fűtésszámláját emelné visszamenőleg a Fidesz
    Akár 15-30 százalékkal is emelkedhet a távhő ára a települések nagy részén, ha Országgyűlés elfogadja Lázár János január 21-én benyújtott törvényjavaslatát, amely jelentősen megnyirbálná a kötelező áramátvételi rendszeren keresztül (KÁT) a távhőtermelőknek nyújtott támogatást – nyilatkozta lapunknak Bercsi Gábor.

  26. Bugi szerint:

    Ha visszadnátok az ellopott pénzünket, évekig nem kellene árat emelni.

  27. ittlakó szerint:

    ittlakó szerint:
    2011. február 05., szombat – 20:29
    Én Csepelen lakom. Nagyon régóta. Itt születtem. Úgy gondolom megillet a lehetőség, hogy véleményt mondjak a kerülettel kapcsolatban. Sokkal jobban megillet, mint Borka-Szász elvtársat. Őt, aki ugyan önkormányzati képviselővé választatta magát itt Csepelen, de nagyjából ennyi köze van a kerülethez, nem több. Idejön, bekiabál a pálya széléről, aztán hazamegy. Tárnokra. Most hallottam, és mélységesen felháborít. A “rossznyelvek” szerint annyira dobog a szíve a kerületünkért, hogy ott vett magának valami kis palotát. Elköltözött. Nem csak a kerületből, de még Csepel-szigetről is. Tudta ezt Valaki???!!! Ha annyira Csepel sorsa érdekli, akkor miért nem itt vett magának házat??????
    Le kellene mondania, és új hazájában osztani az észt. Ott még talán nem járatta le magát…

  28. grün szerint:

    kilgore trout!
    “Minden állat egyenlő, de vannak köztük egyenlőbbek!” G.Orwell Állatfarm

  29. páko szerint:

    Feri: Százezrek fűtésszámláját emelné visszamenőleg a Fidesz
    A kötelező áramátvételi rendszert Podolák-Fónagy alkotta meg, az alábbi címen olvashatod el a törvény lényegét!

    Az elnök a “Nem akarom, hogy a MEH tovább maszatoljon” címen megjelent interjúban elmondta, hogy például a sárga csekkes befizetés mintegy négymilliárd forint plusz költséget jelent a rendszerben, amit szintén a végfogyasztó fizet meg. Hozzáfűzte: “felmerült, hogy érdemes volna újragondolni a nem fizető fogyasztókkal szembeni magatartást is, ahogyan azt is, hogy jelenleg az átlagfogyasztóval fizetteti meg az energiaszolgáltató a saját munkavállalójának nyújtott kedvezményes tarifát is.

    A lap utalt arra, hogy államigazgatási és szakmai egyeztetés nélkül döntött a parlament Podolák György és Fónagy János szocialista, illetve fideszes képviselő javaslatára egy 57 paragrafusból álló törvénymódosításról, amely “a Mol és az MVM rövid távú elképzeléseit tükrözi”.

    A törvénymódosítás egyebek között lehetővé teszi azt, hogy “az árampiacon kivételezettnek számító, a kötelező átvételi (kát) rendszerben működő egységek – klasszikusan az áramot is termelő hőerőművek – támogatását” 2009. december 31-ről 2015 végéig meghosszabbíthassák. Matos Zoltán az interjúban közölte, hogy megkezdődött a kötelező átvételesek sorába megkérdőjelezhetően került Budapest Erőmű helyzetének újravizsgálása is.

    A Podolák-Fónagy páros törvénymódosító csomagjáról “Két jó barát” című keretes írásban a lap ismerteti törvénymódosítás áram- és gázhálózati rendszerekre vonatkozó passzusát, amivel a magyar törvényhozás megakadályozta, hogy a tulajdonos döntsön az Európai Unió által megkívánt szétválasztás módjáról. Az EU eredetileg azt szerette volna, hogy teljesen függetlenek legyenek más piaci szereplőktől a hálózatok, de – tagállami nyomásra – megengedőbb: három lehetőség közül lehet választani.

  30. öreg szerint:

    Ehhez az alpári fideszes stilusu leveleéshez MSZP-s barátaink ne alacsonyodjatok le, főjenek csak a maguk levben, előbb-utóbb elfőnek, eltünnek!!!

  31. Miska72 szerint:

    Öreg nemsokára te is eltünsz. Tudod hol az öregek helye?
    A …….. ben. 😉

  32. Barátom szerint:

    Nagyon régen jártam erre. Nem hiányzott igazából, csak bekukkantottam, hogy hogy megy itt a nagy Nemzeti Együttműködés, no meg hogy béke van-e?
    Itt szeretném kifejezni Tiszteletem Ábel Attila úrnak, aki immáron nem csak ezt az oldalt szerkeszti, hanem közpénzen a csepel.hu oldalt is, ami bizonyára jelentős terhet ró a vállára, az egyéb elfoglaltságai mellett! Jelentem, témában, akaratban, szándékban, mondani valóban, és szellemben nincs különbség. Vagy csak talán csak nagyon kicsi. Örömmel látom, hogy amióta a jegyző úr “csontváz”-irományokat dugdos a polgármester zsebébe, azóta valahogy eltűnt a gazemberezés a személyét illetően!
    És jól is van ez így, én meg megnyugodtam, hogy csillapodott a forradalmi hangulat ezen az oldalon. 🙂
    Csak így tovább!

  33. Bugi szerint:

    Éjszaka rajzanak a kommunisták? Egész jó a Csepel.hu mióta nem cencorok szerkesztik.

Itt lehet hozzászólni !