Közpénzből tévéztek – az MSZP nem fizet

Csepel.info

Borka-Szász Tamás frakcióvezető (középen) egy választások előtti képen: lehet, hogy már ő sem ő?

Nem hajlandó kifizetni a csepeli MSZP a frakció képviselői irodájának kábeltévé díját – értesült a Csepel.info. Borka-Szász Tamás frakcióvezető ezt azzal magyarázza, hogy a korábbi, MSZP-s önkormányzati vezetés beleegyezésével, jogosan nézhették a tévét közpénzből. A frakcióvezető egy hivatalos levélben még azt is leírta, hogy a 2010 őszén megalakult MSZP frakció és az ugyancsak általa vezetett korábbi MSZP-frakció nem ugyanaz, így az önkormányzat számlakövetelése a jelenlegi MSZP-frakcióra nem vonatkozhat.

A csepeli önkormányzat fideszes vezetői ugyanakkor nem tágítanak. Szerintük a televíziózás nem tartozik a közpénzből támogatható képviselői munkához, ezért a számlát, ha utólag is, de az MSZP frakciónak ki kell fizetnie.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a hivatalos leltár szerint az elmúlt években 2,3 millió forintot költött a csepeli önkormányzat MSZP-s vezetése pártjuk képviselői irodájának berendezésére – mindezt a csepeli adófizetők pénzéből. Míg az akkori ellenzéki képviselők ennek a pénznek a tizedrészéből meg tudták oldani a munkához és a fogadóórák tartásához szükséges képviselői iroda berendezését, a leltár alapján az MSZP-nél a közpénz elköltésének célja kevésbé a képviselői fogadóórák kulturált körülményeinek, sokkal inkább a választási kampányok valamint a kényelem és szórakozás környezetének kialakítása lehetett.

Így vásároltak a bútorok mellé televíziót és hozzá kábeltévé-előfizetést, a munkavégzéshez aligha szükséges mikrohullámú sütőt, számítógépeket és monitorokat, magnót, fóliázó-gépet, plakáttartókat, profi fénymásolót és nyomtatót. (Ezek után nehéz elképzelni, hogy a párt választási kampányokban felhasznált tetemes irodaszer- és papírszükségletét a saját pénzéből vette volna.) A frakcióban nem kis számban ülő egykori kommunista kádereknek akkor se kellett a szeleteléssel vesződniük, ha nosztalgiából zsíros kenyérre vágytak: még az elektromos kenyérvágó gépet is közpénzből vették az irodába.

A hivatalos válaszlevél a képre kattintva olvasható

„Ez a képviselőcsoport nem az a képviselőcsoport”

A Csepel.info úgy tudja, hogy az MSZP frakciónak Németh Szilárd polgármester küldött hivatalos levelet arról, hogy a leltár szerinti elszámolást követően fizessék vissza a képviselői munkához nyilvánvalóan szükségtelen kábeltévé díját is. Borka-Szász Tamás frakcióvezető azonban ezt megtagadta.

A politikus válaszlevelében kiemelte: „a korábbi díjösszegek (mindösszesen 110.904,- Ft) az önkormányzat részéről már kifizetésre kerültek. Ez véleményünk szerint egyértelmű ráutaló magatartás a hivatal részéről arra, hogy elfogadta a szerződéskötés tényét, valamint azt, hogy ezeket a tételeket a hivatal fizeti. Ezzel ellentétes jelzés – tudomásom szerint – az elmúlt 3 évben az önkormányzat részéről soha semmilyen formában nem érkezett az MSZP képviselőcsoportja felé.”

A politikus szerint a közpénzből kifizetett számlákat azért sem tudják kiegyenlíteni, mert, mint fogalmazott, „ez a képviselőcsoport nem az a képviselőcsoport, akinek a képviselői irodát az önkormányzat korábban biztosította”.

„A közpénz nem préda, a munka pedig komoly dolog”

– Az MSZP-s önkormányzati vezetés sok éven keresztül korlátlanul és szégyentelenül szórta a közpénzt Csepelen. Itt százötven milliót el lehetett költeni egy internetes portálra, a hivatalba hat Népszabadság járt. Biztos azért, hogy mindenkinek jusson, ha egyszerre akarják a lapot olvasni. De a vagyonkezelőnél ötmillió forintba került egy 60 m2-es szociális lakás felújítása, nyolcszáz millió forint értékben kaphatott megbízásokat a vezérigazgató barátja, és a sort sokáig lehetne folytatni – jelentette ki Borbély Lénárd alpolgármester.

– Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy már nem MSZP-s vezetésű önkormányzat van, és az MSZP-nek is meg kell tanulnia, hogy a közpénz nem préda, a képviselői munka pedig komoly dolog. A televíziózás árát azért kell kifizetni, mert az nem a képviselői munka része – hangsúlyozta az alpolgármester.

– Az MSZP frakció neve ugyanaz, mint az előző ciklusban volt. Korábban is Borka-Szász Tamás volt a frakcióvezető, és a képviselők közül is többen ugyanazok, mint akik a korábbi MSZP frakcióban ültek. Jogi végzettség se kell ahhoz, hogy a jogfolytonosság is egyértelmű legyen az előző MSZP-frakció és a mostani között. Tudathasadásos és nevetséges tehát az a védekezés, hogy ők most nem azok, akik néhány hónappal ezelőtt voltak, és ezért az akkori adósságukat nem kell megfizetni. Ha egy csepeli ember ilyesmivel próbálkozna a gáz- vagy villanyszámla kifizetésénél, csak kinevetnék. Sajnálatos, hogy ezt egy párt frakciója mégis ilyen nyíltan meg meri próbálni – fogalmazott Borbély Lénárd alpolgármester Borka-Szász Tamás MSZP-s frakcióvezető ellenérveiről.

Csepel.info

42 hozzászólás “Közpénzből tévéztek – az MSZP nem fizet” bejegyzésre

  1. fülöpke szerint:

    Abban gaza van Borka úrnak, hogy már nem azok akik évekkel ezelőtt voltak: súlyukat és hitelességüket illetően, legalábbis.

  2. kuku szerint:

    Nocsak lopás korupcio után jön a nem tudom nem fizetek idő.

  3. Bugi szerint:

    Azért nem értik, mert azt se tanulták meg, hogy mi a közpénz.

  4. Bakker szerint:

    Tarlós úr is megmondta: nincs több ingyenebéd!
    Amúgy meg haladni kéne a korral. Minek tv, mikor a parlamentben is mindent loptop-al oldanak meg.
    Ki a muzsikát rendelte, fizesse ki a zenészt!
    Ki a havi 8-10 db hajformázást rendelte, fizesse ki a fodrászt (közpénzből)!

  5. kiskovi szerint:

    Bakker mondatát annyiban egészíteném ki, hogy a végére tenném “csak Nekünk!”

    Ellenben a cikkhez, végre valami értelmes hír is jön. Csak aztán arról is be kellene számolni, hogy most milyen lopások történnek 🙂

  6. Jobb Csepelért szerint:

    Ezért jutott Csepel oda ahová jutott… mert az elvtársak munka helyett tv-t néztek…

  7. Jobb Csepelért szerint:

    Ha meg nem azt csinálták, akkor loptak, vagy hazudtak “reggel, éjjel, meg este” … 16 éven át.

  8. Bravonero szerint:

    Maradjunk realisták. Legalább az új vezetés ne kövessen el törvénysértéseket, jogtalanságokat! Nem az a hibás aki igénybe vette a szolgáltatást – hiszen ezt az akkori vezetés “természetesen” megengedte neki! Az a hibás aki lehetővé tette a közpénz ilyen célú felhasználását. Tóth urat kellene beperelni azért amit tett – és méginkább azért amit nem tett uralkodásának 8 éve alatt!

  9. Bakker szerint:

    Nem védem én a pénzlenyúlókat, da a mindenkori ellenzék mit csinált? Akkor nem látott semmit, nem tapasztalt törvénysértést, akkor nem lehetett tenni rendőrségnél-ügyészségnél feljelentést, nem lehetett volna a nyilvánossághoz fordulni? Mindenki úgy beszél, mintha a Marsról érkezett volna vissza a beiktatása napján! Előtte nem láttak, nem hallottak semmit? Most meg nagy a csicsergő, mert ezek a rohadékok mindent elsíboltak? Hát, hogy töltötték be az ellenőrző szerepüket, miért nem lihegtek állandóan a nyakukon, lesve, hogy mikor hibáznak, miért nem csaptak le azonnal a törvénysértés legkisebb látszatára is?

    Szóval ebben az országban csak a duma van, de az mindig megy felsőfokon!

  10. Bakker szerint:

    Még valami. A csepelinfo munkatársainak csak ennyire tellik, nincs más a tarsolyban? Nincs új kép? Nem hiszem el, hogy ilyen szegényes a fantáziájuk? Vagy Szíjjártót utánozzuk: a nemzeti emü. rendszere, a felhatalmazás, nincs megszorítás! Mindig ugyanaz, bármiről legyen szó? Legyen már egy kis kreatívitás!

  11. kószáló szerint:

    Kérném a cikk íróját, tájékoztasson már minket arról, hogy ebben az időszakban amikor a fent említett frakció ezt a mérhetetlenül nagy összeget elköltötte, mennyi közpénzt költött az akkori ellenzék? Mely időszakról van szó pontosan? Melyik frakció mekkora létszámmal működött( Ft/fő költésre lennék kíváncsi)? Mi volt ebből a maradandó beruházás, amely az Önkormányzat tulajdona maradt, tehát csak használta valamelyik frakció.
    Ha ezekre is itt nyíltan kapunk választ, elhiszem, hogy csak a közpénz védelméről van szó, amit teljesen jogosnak tartok.
    Ha nem lesz rá korrekt válasz, akkor ez is csak egy rosszindulatú fröcsögés…

    Ja, egyébiránt, ha nem az az MSZP frakció, akkor miért nem hívják másképp???
    Mert persze tényleg nem ugyan az a frakció…, de a jogfolytonossághoz nem férhet semmi kétség.
    Ha a pozitívumokat örökölni akarják, örököljék már az adósságokat is.

    Persze talán nézhető úgy is a kérdés, hogy a napi politika figyelemmel kíséréséhez, a képviselői munkához esetleg szükség lehetett a TV-ben megjelenő hírekre, tudósításokra is (CSEPP TV, Duna Tv, Hír Tv…).
    JAAAA, hogy ez az időszak még az új Média törvény előtti, és szólhattak bármiről a hírek! Erről sem kéne ám elfelejtkezni!

  12. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Bakker!

    “Mindig ugyanaz, bármiről legyen szó? Legyen már egy kis kreatívitás!”

    Ne reménykedjen! Én már régen feladtam, nem csak az “Infót illetően”

    Minek ide a “lángoszlop?”

  13. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Bakker!

    “miért nem csaptak le azonnal a törvénysértés legkisebb látszatára is?”

    Ön is tudja nagyon jól, ebben az országban soha semmi nem változik! Lásd ezer év történelmét! (VÁUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU)

    “Ne szólj szám nem fáj fejem” (Vagy a barmok rabigája?”

    “Vétkesek közt cinkos aki néma!” (Babits M.: Jónás költeményéből?)

  14. DFK szerint:

    Midjárt az is kiderül, hogy Csepel elmúlt/ellopott 16 évéért se feleős az MSZP, mert nekik semmi közük sincs az MSZPhez.

  15. Tóth Mária szerint:

    nem 16 éve, hanem 1919 óta lopnak, hazudnak, csalnak!

  16. Miska72 szerint:

    Rohadt mocskos szélhámos gazemberek! Csak LOPNI! HAZUDNI! CSALNI TUDNAK!
    Ezt a borkát is kár volt beszavazni az önkoriba! Ennek is a sitten a helye!
    Gazember az összes MSZP-s!

  17. ricsi szerint:

    t. Bakker! Újszülöttnek minden hír új. aki a közelmúltig csukott szemmel és bedugult füllel járt, “annak meglepetés e táj”
    A 12: 40-es hozzászólásodban összehordott zagyvaságaidra reagálnék egy cseppet:
    1. Azt kérded, a mindenkori ellenzék mit csinált? tán nem hallottál arról, hogy a kerületben az elmúlt években a helyi ellenzék hány alkalommal emelte fel szavát a “sláger” ügyekben? Tudod te, hogy hány megmozdulás történt a kerületben pl. a kis- duna beépítése, a sporttelep idegen kézbe kerülése, a szigetcsúcs árbevételének elolvadása ügyében? Ha nem, akkor tájékozatlanságodat ne kiabáld ki a nagyvilágba.
    2. Tudod te, hogy csak itt az info-ban a helyi szocik hányszor vették elő azt, hogy NSZ-ék mindenféle ügyészi vizsgálatot kezdeményeznek, amiből – szerintük – nem lesz ügy?

    Ha valaki a Marsról jött, akkor az – sajnos- te vagy.

  18. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Lehet, hogy én vagyok naív, de úgy gondolom:a közpénz elköltése kizárólag jogszabályok, rendeletek, szabályzatok vagy szerződések alapján lehetséges.

    Ha Borka úr szerint van ilyen, úgy az nyilvánvalóan az mszp elnöke és a polgármester (mindkettő a mi misink) között köttetett. (Érdekes kérdés a szerződő felek összeférhetetlensége?)

    Ha nincs ilyen, úgy szerintem az a hűtlen kezelés, vagy sikkasztás fogalomkörébe sorolható.
    Üdv menyus

  19. Hédy szerint:

    Amennyiben jó az emlékezetem,a Fidesz sokkal szerényebben adta elő a dolgokat!

  20. Gordon szerint:

    Red Bull Borka-Szász Tamás egy szánalmas alak. Jobban tenné ha fizetne.

  21. Gordon szerint:

    Ha a csepeli mszp-nek nincs erre pénze, akkor a volt párt- és politikustársukkal, a Demével dolgoztassák le a börtönben.

  22. grün szerint:

    Hédy!
    “Fidesz sokkal szerényebben adta elő a dolgokat!”
    Az udvarlás nem mindjárt azzal kezdődik, hogy:
    Kisasszony, mi a hozzáállása a nemi dolgokhoz?
    Majd ha a zember birtokon belül kerül, akkor kinyílik a csipa…..!

  23. toth kati szerint:

    Miért fizetnének?Nekik ez jár,ingyen minden.Soha nem fizettek semmiért,minden magától értetődően járt nekik.Soha semmiért nem kellett fizetniük,megfizetniük.Nekik járt a lakás,a kocsi míg mások éveket vártak és jó sok pénzt fizettek érte.Nem kellett semmivel elszámolniuk,most csodálkoznak,hogy is van ez?Ők,az elvtársak nem értik mi az,hogy közpénz.Minden az övék volt idáig.De ennek most vége.Azért ez a nagy hisztéria a részükről.A saját hazájukat is elárulják,csak hogy megint lophassanak.Máshoz nem is értenek,azért tart itt a hazánk.Soha ne jöjjenek vissza!

  24. Miska72 szerint:

    A kábeltévé miért kel a hivatali feladatok ellátásához? Margit NORMÁLIS?
    Munkaidőven tévétnéztek?
    Jó kérdés mi?
    Tévé szakkör volt, vagy mi a rossebb?

  25. Királyerdei szerint:

    Ti tettétek ezt kommunisták!

    Ez a “fejlődés” megdöbbentő!

    20 év számokban, avagy a magyar kapitalizmus diszkrét bája…

    Magyarország népessége
    1989-ben: 10 millió 374 ezer fő
    2009-ben: 10 millió 016 ezer fő

    Magyarország külső adóssága (bruttó)
    1989-ben: 21 milliárd USD
    2009-ben: 225 milliárd USD

    Nyilvántartott munkanélküliek száma
    1989-ben: mintegy 30 ezer fő
    2009-ben: mintegy 470 ezer fő

    Létminimum alatt élők száma
    1989-ben: mintegy 900 ezer fő
    2009-ben: mintegy 3 millió 300 ezer fő

    Hajléktalanok száma (becsült adat)
    1989-ben: 5-10 ezer fő
    2009-ben: 50-70 ezer fő

    Újépítésű lakások száma
    1989-ben: 51 ezer 500 db.
    2009-ben: 28 ezer 400 db.

    Házasságkötések száma
    1989-ben: mintegy 70 ezer
    2009-ben: mintegy 42 ezer

    Válások száma
    1980-as évek: 1000 házasságkötésre 350 válás
    2000-es évek: 1000 házasságkötésre 590 válás

    Élve születések száma
    1989-ben: mintegy 127 ezer
    2009-ben: mintegy 96 ezer

    Házasságon kívül született gyermekek száma
    1980-as évek: minden nyolcadik gyermek született házasságon kívül
    2000-es évek: minden harmadik gyermek született házasságon kívül

    Összes bűncselekmények száma
    1989-ben: mintegy 225 ezer bűneset
    2009-ben: mintegy 410 ezer bűneset

    Befejezésül még egy jelzésértékű számadat: Bogár László közgazdász
    professzor szerint a jelenlegi átlagos 120-130 ezer forintos havi
    fizetés vásárlóértékét tekintve (“folyó áron”) annyit ér, mint az
    1978-as átlagos munkabér, vagyis 3600 forint…

  26. gyalog szerint:

    A FIDESZ volt MSZMP-sekből csinálna minisztert, képviselőket.

    Kövér László – KISZ titkár és a MSZMP Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
    Orbán Viktor – Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár (Orbán apuka párttitkár volt az átkosban.)
    Mikola István – Hazafias Népfront, elnök
    Fónagy János – MSZMP tag
    Vonza András – MSZMP tag
    Varga Mihály – KISZ titkár
    Rogán Antal – KISZ titkár
    Deutsch Tamás – KISZ titkár
    Orbán Győző – párttitkár (Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.)
    Pozsgai Imre – MSZMP PB tag
    Szűrös Mátyás – MSZMP KB titkár
    Stumpf István – MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
    Járai Zsigmond – MSZMP tag, kormánytag, III/2 besúgó, szabadkőműves
    Matolcsy György – MSZMP tag, III/2 ügynök
    Martonyi János külügyminiszter-jelölt : volt MSZMP tag, kormánytag, III/2 besúgó.
    Farkas Flórián (Lungo Drom) : a Fidesz díszcigánya, bűnöző, kegyelemmel úszta meg a börtönt, az ügyét 30 évre titkosították
    Pintér Sándor belügyminiszter: – MSZMP titkár, olajbűnöző, maffiózó, a szemkilövető Gergényi Péter csókos haverja és üzlettársa, egyszer már első fokon elítélt bűnöző.
    Széles Gábor : az Ikarus és ezzel sok ezer munkahely tönkretevője, politikai szélkakas, és szélhámos.

    A tények makacs dolgok…

  27. zed szerint:

    Ha már ennyire szereti mutogatni ezt a Deme-Borkás fotót a csepel.info, én is mutatok valamit!

    http://www.youtube.com/watch?v=vglvZ5ESJso&feature=related

    Na, melyik kerületi képviselőnek a rokona a videón látható muksó? Hihihi… 😉

  28. Királyerdei szerint:

    Arról miért nem beszélsz gyalogosan,hogy hány embert gyilkoltak meg a komcsik az
    utóbbi 20 évben?

  29. delamole szerint:

    “Hédy szerint:
    2011. január 15., szombat – 00:15

    Amennyiben jó az emlékezetem,a Fidesz sokkal szerényebben adta elő a dolgokat!”

    Hédy! Efféle szerénységre gondoltál? Jól figyeljenek a többiek is! Van miből/mit tanulni! 🙂

  30. grün szerint:

    Királyerdei!
    Kimaradt a felsorolásból, hogy idén szeptembertől 127 ember fagyott meg!!!

  31. grün szerint:

    hogy repül a zidő!
    Természetesen tavaly szeptembertől….!

  32. gyalog szerint:

    “Arról miért nem beszélsz gyalogosan,hogy hány embert gyilkoltak meg a komcsik az
    utóbbi 20 évben?”

    Az előbb felsoroltak? Röhej…

    Arról beszélek, hogy az elmúlt 40 évben 5 millió abortusz volt Magyarországon. Gondolom erről is a komcsik tehetnek… Röhej a köbön…

    Szeretettel, gyalog

  33. "*" szerint:

    könyörgöm zed áruld el, kinek a rokona! 🙂
    Bár a szintet nézve akármelyik fideszes képviselő rokona is lehet. :))

  34. Huba szerint:

    Szerintem úgy beszél mint Megyó az útelegázadásnál.

  35. Bugi szerint:

    Szorul a hurok a kommancsok körül. Remélem, hamarosan bõvül a börtönválogatott!

  36. Bugi szerint:

    Egyébként kisstílû dolog ez a nem fizetés. Érdekes, hogy az itt megszólaló komcsiknak nem; na ennyit az MSZP szavazók erkölcsi szintjérõl.

  37. csaba péter szerint:

    Ez mind igaz is lehet!
    ezzel semmi bajom.
    De ma örömmel láttam polgármesterünk több tízmilliós új szolgálati autóját amit a megtakarításokból azért csak ki lehetett valahogy szorítani.

  38. csaba péter szerint:

    “Amit a tegnapi farkasok megtettek , azt nem tehetik meg a ma született bárányok ,
    hisz ezért akartuk a változtatást.”

  39. Bugi szerint:

    Bármibe lefogadom, hogy az új vezetés nem vett új autót, és nem vettek új bútorokat se! Csaba elvtárs ne beszéljen félre!

  40. Bugi szerint:

    A kommancsok akkor is hazudnak, amikor kérdeznek. Ennél már csak az a rosszabb, amikor közpénz közelébe kerülnek…

  41. "?!" szerint:

    Kedves csaba-bavária péter!

    Ha igaz amit 16:05-kor írtál, miszerint “ezért akartuk a változást”, akkor ne szemtelenkedj és ne makacskodj, hanem várd meg a változások hosszabb távú eredményeit, és addig forogj együtt a Földdel!
    (Azt a sejtetésedet csak a hülye hiszi el, hogy Te az MSZP helyett a Fideszre szavaztál.
    Te valószínűleg csak annyi változást akartál, hogy a választásokkal a fáról felzavart tolvaj-szarka elvtársaid a korábban elfoglalt ágak helyett, másik ágakra telepedjenek.)

Itt lehet hozzászólni !