MSZP-s kommunikációs anyag próbálta lejáratni a kormányt Brüsszelben

A külföldi vállalatok érdekeit is védelmezték levelükben a “szocialisták”?

Magyar Nemzet, Csepel.info

Daniel Cohn-Bendit (archív képrészletek: 1968) most kövek helyett MSZP-s kommunikációs munícióval támad?

Bár a magyar szocialisták minden módon tiltakoznak az ellen, hogy ők állnának Magyarország nemzetközi lejáratása mögött, a lapunk birtokába került dokumentum mást bizonyít. Az Orbán Viktor strasbourgi programbemutatójára készült háttéranyag az európai szocialisták kezébe adott muníciót a magyar miniszterelnökkel szemben. Az iromány végén a következő aláírás olvasható: „The Hungarian Socialist Delegation” (a magyar szocialista delegáció).

A magyar kormányt lejárató levelet köröztetett a magyar szocialista delegáció az Európai Parlamentben napokkal azelőtt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bemutatta a magyar európai uniós elnökség programját a strasbourgi intézmény ülésén.

A magyar elnökséget a kezdetektől fogva a bizalmatlanság szokatlan érzése veszi körül, amely alapvetően három főbb tényezőhöz vezethető vissza – kezdődik a szocialisták levele, amelyben ismertetik a magyar médiatörvényt szocialista szemszögből, Orbán Viktor tavaly februári, még az ellenzék vezetőjeként elmondott kötcsei beszédét, a nyugati lapok Magyarországgal kapcsolatos bírálatait, illetve csatolták azt az Európai Bizottságnak címzett levelet is, amelyben tizenhárom, Magyarországon tevékenykedő külföldi vállalat kifogásolja a magyar különadókat.

Levelükben a szocialisták arra hívják fel európai parlamenti kollégáik figyelmét, hogy a tavalyi magyarországi választások után az Orbán-kormány gyengítette a demokratikus intézményeket, korlátozta az Alkotmánybíróság jogköreit, gúzsba kötötte a független Költségvetési Tanácsot, pártkatonákat helyezett kulcspozíciókba, köztük Schmitt Pál államfővé, illetve Polt Péter legfőbb ügyésszé történő kinevezését említik. – A Fidesz kétharmados többsége által irányított parlament vitatott médiatörvényt fogadott el, most pedig a Magyar Nemzeti Bank kezét akarja megkötni, többek között úgy, hogy pártembereket delegálnak a jegybank monetáris tanácsába – olvasható a levélben.

A szocialisták kifogásolják továbbá azt, hogy „hazafias gazdaságpolitikája” érvényesítése érdekében az Orbán-kormány elutasította az EU, a Nemzetközi Valutaalap és a Világbank által dobott mentőcsomag felújítását, amely nélkül a magyar gazdaság összeomlott volna 2009-ben. Az MSZP képviselői a levélben ráerősítettek azokra a nyugati ellenérzésekre is, amelyek – teljesen alaptalanul – külföldellenességgel vádolják Orbán Viktort. A magyarországi szocialisták ugyanis világossá tették: véteknek tartják, hogy a magyar kormány a „fősodratú európai ötletekkel” ellentétben máshogy képzeli el a válságkezelést, és nem veszi figyelembe az Európai Bizottság javaslatait az államháztartási hiány csökkentésével kapcsolatban. További gond, adták külföldi politikai partnereik tudomására, hogy a magyar kormány megszorítások helyett válságadókat vezetett be a gazdaság olyan ágazataiban, ahol „elsősorban külföldi vállalatok tevékenykednek”.

A Magyarországon ellenzékbe szorult baloldaliak – nem kis csúsztatással – azt is tudatták nyugati barátaikkal, hogy Orbán Viktor kormánya „államosította a nyugdíjrendszer második és magánpillérét”. Hogy nem államosításról, hanem a kötelező befizetések központi kezelésbe vételéről van szó, továbbá hogy a magánmegtakarításokhoz valójában nem nyúlt a kormány, arról nem szól a fáma.

A szocialisták szerint „sokan megkérdőjelezték Orbán Viktor európai elkötelezettségét, több, korábban hangoztatott, vitatott kijelentése miatt”. Az MSZP felrója Orbán Viktornak, hogy négy hónappal az EU-elnökség kezdete előtt a külföldre akkreditált magyar nagyköveteknek címzett beszédében egy szóval se említette meg az elnökséget. Az elnökség sikerét pedig kockáztatta az, hogy „óriási elbocsátások” mentek végbe a köztisztviselők körében – írják.

Hazai szocialistáink természetesen a médiatörvény kapcsán is részletes „tájékoztatást” adtak pártcsaládjuk tudatlanabb tagjainak. Egyebek mellett az is kifogásaik között szerepel, hogy törvénysértés esetén – „egyedülálló módon” – a szolgáltatók vezetőit is megbírságolhatja a médiahatóság. Arról hallgattak, hogy ez a rendelkezés szerepelt a szocialista Jánosi György által benyújtott, és az MSZP által támogatott 2009-es médiatörvény-koncepcióban is.

Az Európai Parlament MSZP-s képviselői a hazugságtól sem riadtak vissza, amikor azt írták: bár a hatóság által kivetett szankciók megtámadhatók a bíróság előtt, a bírságokat ez esetben is ki kell fizetni a hatóság által előírt határidőn belül, hacsak a bíróság erre nézve nem engedélyez halasztást. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bíróság nem csupán elhalaszthatja a fizetési kötelezettség határidejét, hanem meg is semmisítheti a hatóság döntését.

A fentiek tükrében különösen figyelemre méltó, hogy az MSZP tegnap bejelentette: Kósa Lajos (Fidesz) nem tudta bizonyítani huszonnégy órán belül azon „alaptalan rágalmait”, amelyek szerint a magyarországi szocialisták állnak a nemzetközi lejáratókampány mögött. Az MSZP „ezért a következő napokban meg fogja tenni a megfelelő lépéseket”.

mno.hu

22 hozzászólás “MSZP-s kommunikációs anyag próbálta lejáratni a kormányt Brüsszelben” bejegyzésre

  1. tóth mária szerint:

    ..és mi ebben az újdonság!??????? ez így megy már vagy 1919 óta. ideje lenne azoknak elhagyni az országot, akik állandóan fenyegetve érzik magukat, és alázzák a nekik csak ideiglenes országot!

  2. Princess szerint:

    Eddig csak országon belül ment a civakodás (bár azért a környező orsdzágok így is tudták, hogy mi a szitu), most az egész világnak kiteregetünk (szídjuk egymást)? Megyünk árulkodni anyucihoz? 😉
    Ejnye-bejnye! 🙂 Nem helyes!
    Most együtt, összefogva kéne megmutatni a világnak, hogy kik is vagyunk!!!

  3. Demeter J szerint:

    Már bemutattuk. Köszönjük minden hitványnak.

  4. TI szerint:

    Hánynom kell a ballibektől!

  5. "?!" szerint:

    Az exkommunista MSZP delegációja, az Orbán-kormány lejáratása érdekében az európai szocialisták kezébe adott förmedvényével ismét igazolta Szolzsenyicin alábbi véleményét:

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  6. grün szerint:

    “A Médiatörvénnyel a véleményszabadságot erősíteni AKARTUK, nem pegig gyengíteni”- ismerte be a kudarcukat Navracsics Tibor tegnap Brüsszelben a Hír tv tudósítása szerint!
    Gyanús ez az őszinteség!!!

  7. csaba péter szerint:

    Jó lenne már ha valaki leírná , hogy mely passzusok erősítik a média és sajtószabadságot az ominózus törvényben.
    Jogszabályhely :……………………………. idézet :………………………………….
    Mert ugye minden hozzászóló olvasta a törvényt , (és értelmezte egységes szerkezetben netán még kodifikálta is ) aki védi és egyetért vele ?!

    Akik eddig bírálták azok pontosan megjelölték az inkriminált jogszabályhelyeket amit kifogásoltak.

    Ez történt az EU parlamentben is .A válasz adók viszont handabandáztak ez is megnézhető meg hallgatható. Megvan felvettem , ha kell lejátszom lassítva is ,hogy mindenki értse.

    Szeretném ha valaki idézne egy paragrafust amit a mester említett.

  8. Miska72 szerint:

    Ákostól a gumicukor!

    Erről beszlt az előbbiben!

  9. Toth Kati szerint:

    Mindig is elárulták a hazát.A szocik csak önmagukat adták.Más országokban a hazaárulás az egyik legsúlyosabb bűncselekmény.Remélem egyszer ezért is megfizetnek!

  10. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Nem tudom hallottátok-e, hogy “igen kedves” mszp-és EU-s delegált “politikusnőnk” Göncz Kinga úgy nyilatkozott -valakinek, lehet, hogy újságnak- Brüsszelben, hogy bűntessék meg Magyarországot a médiatörvény miatt. Van a képén bőr, ő egy “magyar” politikus, nem szégyelli magát, szép kis lejárató hozzáállás. Bár biztosan naív vagyok, hogy valami jót, korrekt emberi magatartást feltételeztem róla.

  11. Perspektíva szerint:

    “Anikó (Krizantém utcából) szerint:”

    Nevezett egykori K. Miniszterség ideje alatt a férje és fia cégei……416kiírt EU-s pályázatot nyertek. Nem is oly kevés, milyen jól tudtak pályázatokat írni, hogy amelyiken indultak, csak nyertek! Állítólag egyetlen vesztes pályázatuk nem volt.

  12. Vátesz szerint:

    Szívélyes fogadtatás és indulatos reakciók kísérték Orbán Viktor felszólalását a magyar elnökségi program bemutatásakor Strasbourgban. Az európai Zöldek társelnöke (Cohn-Bendit) üvöltözve és hevesen gesztikulálva európai Chaveznek nevezte a magyar miniszterelnököt.

    Ez egy igen szemtelen fajzat, ez a Cohn, pár éve csúnyán belekapdosott Václav Klausba is. Klaus nem akarta elnökként aláírni a lisszaboni szerződést, pedig a cseh parlament már ratifikálta. Klaus az EU komoly válságát idézte volna elő – Cohn szerint.

    Cohn-Bendit nem méltó arra, hogy bárkit is kioktasson demokráciából. Joggal kérdezheti bárki: ilyen egy “demokratikus” politikus? Olyan hangnemben beszélt ott Csehország elnökével, mint egy terrorista vagy egy náci, aki pisztolyt emelve a másik tarkójához követel önkényesen valamit. Az a párbeszéd egy ilyen filmjelenet forgatókönyvében is remekül megállná a helyét.

    Szóval ennyit Cohn-Bendit és az EU nagy demokrácia-féltéséről. Lassan-lassan ugyanolyan tartalmatlan és kiüresedett jelszónak bizonyul, mint amilyenek a kommunizmus eszményei voltak a régi tömbben.

    Sértő-e ránk, magyarokra?

    Igen, valahol igen is sértő ez ránk, magyarokra! Főleg egy olyan ember szájából, mint Cohn-Bendit, a 68-as hős! Ha valaki egy picit is olvasott a 68-as diáklázadásról, az tudja, hogy a KGB és a párt pénzelte! Szóval egy ilyen magát hősnek tartó volt pufajkás ne magyarázzon.

    A pedofil Cohn azt kiabálta, hogy ő sírt, amikor Magyarország elveszítette a VB-döntőt! Meg, hogy tüntetett az ’56-os események miatt! Komolyan elhiszi valaki, hogy Cohn barátunk 9 évesen sírt egy VB-döntő miatt?! És 11 évesen már tüntetett ’56 mellett?! Már az anyja méhében maoista volt! A születési dátuma maga a borzalom, csak erős idegzetűeknek: 1945. április 4.

    Cohn Bendit közismert pedofil figura, az Európai Parlament szégyene, hogy ilyen alak képviselő lehet.

    Idézet a Wikipediából:

    „While Fischer was more concerned with demonstrations, Cohn-Bendit worked in the Karl-Marx-Buchhandlung bookshop and ran a kindergarten (of children between five and eight years’ old). Later in 2001 he was accused of paedophilia. This accusation was grounded on the following citation from his 1975 book Le Grand Bazar,[1]: “On several occasions certain kids would open my fly and start to stroke me. I reacted differently according to circumstances, but their desire posed a problem for me. I asked them: ‘Why don’t you play together? Why have you chosen me, and not the other kids?’ But if they insisted, I caressed them still.[2][3]“”

    Magyarul:

    Míg Fischer a tüntetésekkel volt elfoglalva, Cohn Bendit a Karl Marx könyvesboltban volt és egy óvodát üzemeltetett (5 és 8 év közti gyerekeknek). Később 2001-ben pedofiliával vádolták. A vádakat 1975-ben megjelent „Le Grand Bazar” című könyvéből vett idézetekkel támasztották alá: “Több alkalommal egyes gyerekek kinyitották a sliccemet és elkezdtek simogatni. A körülményektől függően különbözőképpen reagáltam, de a vágyuk problémát jelentett számomra. Megkérdeztem: ’Miért velem csináljátok ezt, miért nem a többi gyerekkel?’ De ha ragaszkodtak hozzá, akkor mégis cirógattam őket.”

    Ez a fickó úgy hazudik, mint a vízfolyás. Mint egy igazi maoista-kommunista-liberális-pedofil-zöld-szélsőbalos.

  13. Jeniszej szerint:

    Magyarországon beszélni kezdtek a sajtószabadságról.
    Európában pedig azon gondolkodnak, vajon saját sajtótörvényeik rendben vannak-e. 😀

  14. kuku szerint:

    Mi mást lehet várni ezektől az interszocialita szemetektől

  15. J szerint:

    Az nem veszélyezteti a szólásszabadságot és a szabad médiát, hogy pár nagy médiamogul kezében van az összes médium??? Emiatt nem aggódnak kedves hőbörgők????
    Épp valamelyik takony nyilatkozta, hogy a médiának kell felügyelni a kormányt és nem fordítva. Mindkettőnek kell egymást ellenőrizni!

    Egy példa a sok közül: http://www.axelspringer.hu/index.php?apps=termekek1&termek=4

  16. bonifác szerint:

    Ez aztán az igazi médiacucli! Lehet szopogatni, rágcsálni, simogatni.
    Roppant felemelő érzés olvasni egy maffia aljas aknamunkáját , mikor egy tisztességes
    csapat igyekszik rombolásuk nyomait eltüntetni. Kénytelen vagyok megállapítani, hogy
    saját népük helyett a multikat támogatják.(Elzáródnak a pénzcsapok )Ez a banda egy
    Linder Béla reinkarnáció Egyszerüen szólva:hazaárulók.
    Csak azt nem értem, hogy rengeteg értelmes idős ember miért nem veszi észre, hogy
    csupa Geréb (Pál utcai fiúk) és Hegedüs hadnagyok (Egri csillagok) vezeti őket- az
    orruknál fogva.Ez sajnos csak a természetes elmúlásukkal fog rendeződni…
    A maffia kéz a kézben a multikkal utóvédharcaikat vívják.remélem már nem sokáig…

  17. Perspektíva szerint:

    Ugyanakkor vannak ezek az óriási daganatot, rákossejtet képezők púpként a Nemzet hátán. Ők az igazi ellenfeleink, (ellenségeink)akiket mielőbb el kellene, a felemelkedés útjából, a közéletből távolítani. A haza ellenségei, akik nyíltan szembe mennek saját hazájukkal. Még egy ilyen alávaló emberek, talán a világon sehol sem találhatóak.”

    Ők akiket NÉPÜNK, szinte egy emberként kivet magából, ők az ún. számkivetettek, a megalázottak, a hontalanok, a sehonnai bitang emberek.

Itt lehet hozzászólni !