Újraindult a Csepel.hu

Csepeli Hírmondó

Az új honlap nyitóoldala az induláskor…

Négyhetes szünet után újra elérhető a Csepel.hu önkormányzati portál – értesült a Csepel.info. A portált az önkormányzat súlyos anyagi helyzete miatt kellett teljes egészében “újraépíteni”, a kerület Fidesz-KDNP-s vezetése ugyanis az eddigi ár egyhuszadáért akarja működtetni.

Figyelembe véve az MSZP-s önkormányzat közpénz-kezelési módszereit, ez a célkitűzés akár sikerülhet is…. Az alábbiakban a Csepeli Hírmondó cikkét olvashatják.

…és a régi, január 1-jén: nem köszönték meg, hogy milliókat buktak.

A választások után nem sokkal megújult a Csepel.hu önkormányzati portál. Naponta többször frissült a legújabb csepeli közéleti hírekkel, olvashatók voltak rajta a civil szervezetek programjai, kulturális események meghívói, sőt, még a Csepp TV „Szigetelő” műsora is könnyen visszanézhető volt. Év elején azonban ez az üzenet jelent meg a portálon: „A csepeli önkormányzat honlapja jelenleg átalakítás alatt áll.” Ábel Attila alpolgármestert kérdeztük a részletekről.

Miért kell rövid idő után ismét megújulnia az önkormányzati portálnak, és a köztes időszakban hogyan tesznek eleget a törvényben előírt adatszolgáltatási kötelességnek?

A választások óta eltelt időben igyekeztünk átnézni az előző önkormányzati vezetés által kötött üzleti és szolgáltatási szerződéseket. Mivel a kerület rendkívül rossz anyagi helyzetben van, és az előző vezetés rendívül előnytelen szerződéseket kötött, szinte mindenhol pénzt tudunk megtakarítani. Ilyen az internet is. Amikor a szerződéseket átnéztük, kiderült, hogy éves szinten több mint két és fél millió forintért működtetik a Csepel.hu portált. Ez eleve nem olcsó, de amikor rájöttünk, hogy ezért a pénzért még csak nincs is a kerület tulajdonában a portál, teljesen megdöbbentünk. Gyakorlatilag azért adott ki ennyi közpénzt éveken keresztül a csepeli önkormányzat a vállalkozónak, hogy a saját honlapját üzemeltesse! Mivel a tulajdonos a vételi kezdeményezésünkre elfogadhatatlanul magas árat kért a portálért, inkább úgy döntöttünk, hogy ennél olcsóbban új honlapot készíttetünk. Csepelnek egyébként két internetes portálja van. A Budapest21.hu címen elérhető az átmeneti időszakban is folyamatosan működött, és minden olyan információ megtalálható volt rajta, melyet egy önkormányzatnak a törvény szerint meg kell jelentetnie.

Nyugtasson meg: az új Csepel.hu portál már önkormányzati tulajdonban lesz? Milyen régi és új szolgáltatásokat fog nyújtani?

Olyan szerződéseket kötöttünk, amely alapján az új Csepel.hu portált az előzőnél sokkal olcsóbban tudjuk működtetni, és – számomra ez lett volna a természetes a korábbi szerződésnél is – az az önkormányzat tulajdona is lesz. Viszont, ha már így alakult, az elődjénél jobbat szeretnénk. Azt, hogy az önkormányzati intézmények elérhetőségétől az orvosok rendelési idején keresztül a legfrissebb televíziós beszámolókig mindent egy helyen, és egyszerűen meg lehessen nézni. Az új portált körülbelül három hónap alatt tudjuk egy ilyen szintre emelni, de az alapvető szolgáltatások már január közepén-végén elérhetők lesznek rajta.

Említette, hogy két portált is működtet a csepeli önkormányzat. Ez mire jó, miért van rá szükség?

Ez számunkra is talány volt. A Budapest21.hu portálra az elmúlt években 150 millió forintnál is többet költöttek. Ezt az összeget úgy is teljesen irreálisnak tartom, hogy nagyobb részt pályázati forrásokból lett igénybe véve. A pályázati pénz is közpénz. Ráadásul a Budapest21.hu hiányosságai olyan szembeötlőek, hogy azokat el kellett rejteni a szemek elől, és szerintem ezért volt szükség a Csepel.hu oldalra is, ami újabb milliókba került. Nekünk hosszabb távon a két portál információs tartalmának összevonása a célunk, amivel a működtetési költségek így akár a korábbi huszadára is csökkenthetők. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, ez reális cél, pedig piaci szereplőkkel dolgozunk. Elgondolkoztató példa viszont arra, hogy hogyan bántak az elődeink a közpénzekkel.

Forrás: Csepeli Hírmondó

25 hozzászólás “Újraindult a Csepel.hu” bejegyzésre

  1. Nlaca szerint:

    Örömmel látom a honlapon, hogy a Csevak igazgatója Szentecki János, és a Csepel Újság is meg van még ….

  2. Manitu szerint:

    Nlaca :

    “CSEVAK Csepeli Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvényársaság
    1215. Budapest, Katona József u. 62-64. Telefon: 277-4422
    Vezérigazgató: Werner Péter”

  3. Béla szerint:

    Gratulálok, jól néz ki, és a tartalom is tetszik.

  4. Manitu szerint:

    Hiányolom a Csepel.hu oldalról Borka-Szász Elvtárs nyilatkozatát arról, hogy rendkívül fájdalmas intézkedésekre van szükség.

    Kíváncsi vagyok rá, hogy belehazudik-e az önkormányzat ülésén a szülők arcába, hogy ő ilyet nem mondott? Vagy megmondja-e, hogy ők is ennek az iskolának a bezárását készítették elő?

    Én 99%-os esélyt tippelnék arra, hogy Borka-Szász Elvtárs ismét a hazugság sötét ösvényén fogja a kígyónyelvét nyújtogatni. Bevallom, tisztességből arra is adok 1% esélyt, hogy bevallja az igazat, majd pártja nevében bocsánatot kér a Takács József családjától is, lemond a párttagságáról, megszaggatja a ruháját és hazamegy.

  5. csapos szerint:

    Hiányolom a Csepel.hu oldalról vitéz mutyibányai Németh Szilárd Testvér nyilatkozatát arról, hogy rendkívül fájdalmas intézkedésekre van szükség.

    Kíváncsi vagyok rá, hogy belehazudik-e az önkormányzat ülésén a szülők arcába, hogy ő ilyet nem mondott? (Lásd: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V6BpvWxe2o8 ) Vagy megmondja-e, hogy ők is ennek az iskolának a bezárását készítették elő?

    Én 99%-os esélyt tippelnék arra, hogy vitéz mutyibányai Németh Szilárd Testvér ismét a hazugság sötét ösvényén fogja a kígyónyelvét nyújtogatni. Bevallom, tisztességből arra is adok 1% esélyt, hogy bevallja az igazat, majd pártja nevében bocsánatot kér a Takács József családjától is, lemond a párttagságáról, megszaggatja a ruháját és hazamegy.

  6. Bugi szerint:

    Ha nem az MSZP-ben történt volna az a rettenetes gyilkosság, a szintén abból az akolból vonyító Csapos akárvicces is lehetett volna.

  7. Mr. Gabee szerint:

    Csapos: azt nem értem hogy ha így gondolod, akkor miért nem kérsz Szilardtól egy időpontot és letisztazod vele?

  8. vica szerint:

    csatlakozom az előttem szólóhoz,(Mr.Gabee) Szilárdnak van fogadó órája, akinek problémája van vele meglehet beszélni. Csúnya dolog álnéven vagdalkozni.

  9. csapos szerint:

    Mr. Gabee!
    Nem tagadom, tisztelőd vagyok, mert te pontos, életből vett híreket szállítasz, és az mindennek az alapja.

    Alapvetően igazad van, normális körülmények között úgy kellene tenni mint ahogy te javasolod, de ez most nem megy. Sajnos NSZ már olyan magas lovon ül, hogy oda nagyon nehéz eljutnia az érvelő, emberi szónak.

    Vicának pedig csak annyit: miként más észrevette, úgy igaz: én csak annyit tettem, hogy szó szerint átvettem Manitu szövegét, csupán a nevet cseréltem ki, diszkréten érzékeltetve, amit Vica is ír: “Csúnya dolog álnéven vagdalkozni.” Egyetértünk! Engem meg lehet győzni.

  10. ricsi szerint:

    CsaPos!
    Arra várhatsz még egy ideig, hogy a milliárdos károkat okozó bukott cimboráid altereggói a kerület vezetői lesznek és újra zsíros állami megrendelésekhez jutsz!

  11. Manitu szerint:

    Csahos, neked mennyi jutott az csepeli elvtársi asztalról lecsorgó százmilliókból?

  12. csapos szerint:

    Kedves ricsi!
    Ha megengeded, de csak akkor, majd eldöntöm, hogy mire várok. Amíg te jobbat nem javasolsz, addig egy normális, jó kedélyű Magyarországra és egy nem kevésbé otthonos Csepelre vágyom, olyanra, mint amilyenben sok tízezer csepelivel együtt éltem egészen mostanáig.

    Manitu, drága! Megtisztelnél, ha beszámolnál arról az itteni publikumnak, hányszor álltál sorba, mikor a penészes narancshéjat eléd vetették?! Elég lett volna egy menet is. Ne vidd túlzásba! Még a végén elcsúszol rajta. Az ég szerelmére: el ne vágódj! Inkább rágódj! Kedvenc mócsingjaidon.

  13. Gigi szerint:

    Nahát…!
    Hosszú hetek után látogathatok ide újra (engedtessék meg a külső szem…), és mibe botlok elsőre?
    Semmi nem változott…
    Ez akár lehetne jó hír is; mindig is azon az állásponton voltam, hogy az egyik kutya, másik eb.
    De azért titkon és hangoztatva is erősen reménykedtem egy pozitív változásban.

  14. Gordon szerint:

    Te melyik vagy? A kutya vagy az eb?

    Nem kell a magas lóról kinyilatkoztatni ilyeneket. Nem jön át… 🙂

  15. csapos szerint:

    Nekem átjön Gigi hangja!
    Tökmindegy, hogy egyetértek vele vagy nem, (többnyire nem, mert nem igaz, hogy az egyik kutya, a másik meg eb), de érdemes elolvasni a kommentjeit.
    Én bizony hiányoltam a hosszú távol létét. Ezért
    ÜDV GIGI!!!

  16. Demeter J szerint:

    tisztelt csapos! A sok tízezer csepeli választó alígha tekintette otthonosnak a kerületet, mert elcsapta a vezetőket.
    A többség a változásokra szavazott.

  17. bukta szerint:

    Ábel Attila sületlenségeket beszél és csúnyán hazudik, a fanatikus fideszes rajongótábor pedig gondolkodás nélkül issza a szavait. Sajnos semmi értelme annak, hogy ezt az állítást bármiféle érvvel megpróbáljam alátámasztani, mivel a normális, racionális emberek ezt maguktól is értik, a fanatikusok pedig főként arról ismerszenek meg, hogy az érvek és tények sem képesek megingatni őket (vak)hitükben.
    Mindenestre javaslom az összes olyan fővárosi kerület szigorú megróvását, amely honlapjának működtetésére havi szinten 200 ezer Ft-nál többet költ. Nyilvános források alapján eddig ötről derült ki biztosan, hogy évi 10 milliónál, hatról, hogy 5 milliónál többet költ e célra évente, egyetlen egyről, hogy 1 milliónál kevesebbet, a többi önkormányzatnak nincs erről nyilvánosan elérhető adata. Egy kivételével valamennyi önkormányzat fideszes vezetésű. Erre varrjon gombot Ábel Attila és összes elvbarátja.
    Ami a nem saját tulajdonú honlapon alapuló zavaros indoklást illeti erre pedig csak annyit lehet mondani: Ülj le fiam, egyes! És hát sajnos szánalmas….

  18. csapos szerint:

    Bukta jól beszél! Ezért meg is értem, amit mond.

    Kérdezem “buktát”: lehetne még konkrétabban? Néhány adattal, forrással alátámasztva? Mindnyájunk okulására és persze Németh Szilárdéra meg a sleppjére is, hogy buktával dicsérjék a napot.

  19. Gordon szerint:

    Bukta a kommancsoknak volt. Nem is kicsi. 🙂

  20. pistike szerint:

    Az olyan sunyin csúsztatóknak, mint ÁA alpolgármester, vagy az olyan villámeszűeknek, mint Gordon azt javaslom, pár év múlva tegyenek majd közzé egy kimutatást az alábbi honlappal kapcsolatos költségekről:
    – szerver üzemeltetése
    – saját tulajdonú honlap elkészítésenek ára
    – szerver és honlap karbantartási költségei (rendszergazdai és webmesteri díjak)
    – fejlesztések díjai
    – a folyamatos tartalomfeltöltésre fordított összegek (napi cikkek, hivatali dokumentumok közzétételét is beleértve)
    – szerkesztői, projetmenedzser típusú és szakértői díjak
    Amennyiben ezek az összegek együttesen meghaladják majd a havi 10 ezer forintot, akkor jogos lesz az állításom, miszerint ÁA egy hazug sunyi csaló, Gordon és társai hiszékeny, szemellenzős ostoba pöcsök. Ha az összeg 10 ezer közelében marad, akkor sürgősen szabadalmaztatni kell a módszert, és parlamenti javaslatot tenni az online informatikai ipar bérezésének nagyarányú (20-ad részre) csökkentésére, az addigi pazarlás felelőseinek példás megbüntetésére. Én természetesen ebben az esetben bocsánatot fogok kérni!

  21. Gordon szerint:

    pistike nagyon ideges lett. 🙂

  22. csapos szerint:

    Gordon, ez érthető.
    Pistikét ugyanis szemlátomást nem lehet átverni, megetetni az Á.A.-féle maszlaggal. Úgy tűnik, Pistike is meg “bukta” is ért az informatikához és annak költségvetési részéhez is. Én már hozzászoktam a fideszes etetéshez, félre tolom az elém lökött tálat, és kész. Az informatikus közgazdászok viszont morcosak lesznek a maszlagtól. Ritkán szólnak, de akkor nagyot szól, mint most “bukta” vagy Pistike érvelése.

    De lehet, hogy Á.A. hamarosan porrá zúzza a logikus érveket egy-két fideszes lózunggal.

  23. Ábel Attila szerint:

    Rendben, itt a “lózung”.

    Évi 2,5 millió és a Budapest21.hu-ra az elmúlt években elköltött további 170 millió forint helyett:

    – évi 25.000.- azaz mindössze huszonötezer forint a szerverüzemeltetés díja,
    – ebben sokkal több szolgáltatás van, mint korábban,
    – a honlap felépítése három hónap, és olcsóbb, mint a szimpla üzemeltetés volt korábban,
    – a szerver karbantartási költségét már ismételten tartalmazza a 25 e Ft, a portál karbantartása pedig töredéke lesz a mostaninak,
    – folyamatos tartalomfeltöltést nem külön erre fizetett alkalmazott fogja feltenni százezrekért,
    – szerkesztői, projetmenedzser típusú és szakértői díjak az előbbiekben már benne voltak.

    Mindösszesen a portál fenntartása a korábbiak akár 1/20-ad részére is csökkenhet, amikor a Csepel.hu és a Budapest21.hu már együtt fog működni, de addig is sokkal de sokkal olcsóbb lesz, mint az MSZP-s időkben. Az említett pontokat egyébként nem lózungnak, hanem ténynek szokták mondani.

    Azok viszont, akik 170 milliót költöttek korábban egy olyan minősíthetetlen portálra, mint a Budapest21.hu, inkább fogják be a szájukat, és szép csendben szégyelljék magukat!

  24. pistike szerint:

    ÁA Főideológus Úr most is elbújt a valódi válaszadás elől, amint azt fideszéknél már rég megszokhattuk. A probléma ugyanis a következő:
    – A nem külön erre alkalmazott honlapfeltöltők messze nem azt jelentik, hogy ingyen vannak. Részletkérdésnek tűnhet, de igenis pontosan ki lehetne számítani, hogy a feltöltések miatt munkaidejük hanyad részében nem azzal foglalkoznak amiért fizetik őket. Egyébként ilyen alapon a hivatali dolgozók nagy részét (beleértve a vezetőket is) el lehetne küldedni, mert feladatok egész sorát lehetne “nem külön erre fizetett alkalmazottal” elvégeztetni.
    – a webmester, rendszergazda, vagyis a honlap folyamatos fejlesztéséről, karbantartásáról gondoskodó munkatárs bérét valóban meg lehet takarítani, ennek az eredménye már látszik is: másfél hónap alatt egy félgagyi, félig sem kész honlapra tellett, ami kb. arra jó, hogy a csepel.infót hivatalos kerületi színezetben is el lehessen adni.
    Félreértés ne essék, jó dolog a takarékosság, kell is élni vele, de az a demagóg módszer, ami a csepeli (fideszes) döntéseket motiválja, az gusztustalanul átlátszó, mert kizárólag olyan esetekre vonatkozik, amikor a sleppnek ez egyéni, vagy politikai okból érdeke. A sok naív persze elhiszi, hogy néhánytucat napilap, tv-előfizetés, meg a drága honlap a baloldali pazarlás példája, holott ezek egyrészt pitiáner, egyáltalán nem kirívó összegek, ma most folyó fideszes kavarások

  25. pistike szerint:

    .. a most folyó fideszes kavarásokkal összevetve abszolút “kispályások” – vegyük csak példának azt az ötmilló Ft-ot, amit néhánytucat számítógép fedelének lecsavarozásáért és a terrorpropagandán kívül semmire se jó adatmentésekért adott ki Németh Sz. a csepeli adófizetők pénzéből. Nem is értem miért nem nyújtott még be senki az ügyészséghez indítványt e tárgyban!
    Ami a budapest21.hu méregdrága és bűnrossz voltát illeti: ezzel szerintem senki sem vitatkozik. Azt viszont talán kevesen vették észre, hogy tavaly a csepel.hu elindult azon az útón, hogy kiváltsa ezt a portált, tehát nagyon rövid időn belül a csepel.hu évi 2-3 milliója lett volna az összes honlappal kapcsolatos kiadás, magyarán a korábbiak 1/20-ed része.
    Ábel Attila tehát durván csúsztat, amikor – korábbi nyilatkozataival ellentétben – újabban a két honlap manipulatív kevergetésével próbálja nem létező újabb megtakarítások látszatát kelteni, vagy azt feltételezi, hogy hívei matektudása az általános iskolás szintet sem éri el.
    A felett a tény felett is könnyedén átsiklik, hogy a most látható csepel.hu honlap sem az önkormányzat tulajdona, mert bizony, a nyílt forráskodú portálmotorok jogi státusza ezt kizárja! De az ÁA-k pontosan tudják, hogy bármit mondhatnak, akármit megtehetnek, a fanatikusok szintjére tudatosan felbőszített rajongótáborúknak elég csak azt sugalmazni, hogy itt kérem gaz kommancsokról van szó, s ezzel minden meg is van magyarázva. Innentől semmilyen érv nem számít. Kommancs meg manapság sajnos mindenkiből lehet, ha ők valamiért úgy döntenek.

Itt lehet hozzászólni !