Szárcsa Iskola: csütörtökön bezárják?

1200 gyerek hiányzik a csepeli iskolákból!

Csepel.info

Borka-Szász Tamás MSZP frakcióvezető: “Rendkívül fájdalmas döntéseket kell majd meghozni” – tudták, hogy mit hagynak maguk után

Szörnyű hír kapott szárnyra Csepelen, amely arról szól, hogy az önkormányzat csütörtöki ülésén bezárják a Szárcsa Iskolát. A Csepel.info utána járt, hogy mi igaz és mi nem a szóbeszédből.

Látszólag nincs vita a csepeli önkormányzatot vezető Fidesz és az ellenzéki pártok között abban, hogy  a kerület rendkívül rossz pénzügyi helyzete miatt tarthatatlanná vált az önkormányzat eddigi működése. A kormánypárti és ellenzéki képviselők  még abban is egyetértenek, hogy fájdalmas intézkedésekre, intézmény-összevonásokra, sőt -bezárásokra is feltételek nélkül szükség van a kerület működőképességének fenntartásához.

Ilyen előzmények után mégis bombaként robbant a hír, hogy minden törvényben előírt egyeztetés, szakmai vita nélkül, már a csepeli önkormányzat január 27-i ülésén bezárják a csepeli Szárcsa Általános Iskolát. A Csepel.info ráadásul úgy tudja, hogy a hírt továbbítók között több politikus is van, márpedig az önkormányzati képviselőknek igazán tudniuk kell, hogy egy előterjesztésben mi van leírva.

A vitatott napirendi pont a “Javaslat a közoktatási intézményhálózat működésével kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalára, illetve előkészítésére” címet viseli, és valóban a kormánypárt és az ellenzék által  is elkerülhetetlennek tartott iskola-racionalizálásról szól.

Az előterjesztésből megdöbbentő tények derülnek ki arról, hogy milyen körülmények között működik ma Csepelen az iskolai oktatás. Kerületünkben 1200 gyerekkel kevesebb jár iskolába annál, mint amennyit intézményrendszerünk el tudna látni. A Szárcsa Iskola például a körzet elöregedése miatt évek óta nem tudott beiskolázni két első osztályt, így évfolyamonként csak egy csoporttal működik, a gyerekek ellátása pedig másfél-kétszerese a más iskolák esetében megszokottnak. Bár az előterjesztés nem részletezi, lapunk úgy tudja, hogy az iskolák műszaki állapota esetenként olyan rossz, hogy kerületi szinten több tízmilliárd forint is kevés lenne azok rendbe tételére, szükség szerinti korszerűsítésére.

Ellentétben azonban a híresztelésekkel, az előterjesztés végén olvasható határozati javaslatok egyike sem szól arról, hogy a szakemberek szerint fenntarthatatlanná vált Szárcsa Általános Iskolát már csütörtökön bezárják, elfogadásuk esetén ugyanis mindössze a törvény által is előírt egyeztetés indulhat meg a fájdalmas és elkerülhetetlennek tűnő intézkedések előkészítéséről.

Az LMP nem olvasta, az MSZP hallgat

Vagy nem olvasta az előterjesztést az LMP csepeli frakciója vagy nem érti azt, ugyanis az ellenzéki párt éppen azt az egyeztetést hiányolja a Szárcsa Általános Iskola bezárása előtt, amelyről az előterjesztés szól (és amit ezek után valószínűleg nem szavaz meg a párt képviselője). A párt lapunkhoz küldött közleménye is elismeri  ugyanakkor az intézményrendszer racionalizálásának jogosságát (a közleményt a cikk végén olvashatják).

A csepeli MSZP frakció egyelőre hallgat. Lapunk nem tudja, hogy a párt mit fog nyilatkozni, annyi bizonyos azonban, hogy a Szárcsa Általános Iskola bezárásának szakmai anyagát még az MSZP-s vezetésű önkormányzat idején állították össze. Már akkor is számoltak az intézmény bezárásával, és Borka-Szász Tamás maga is felszólalt az önkormányzat jelenlegi struktúrájának fenntarthatatlanságáról.

Az MSZP-s frakcióvezető az önkormányzat szeptemberi testületi ülésén erről szó szerint a következőt mondta: “Akármilyen összetételű lesz a testület, rendkívül nehéz dolga lesz. A jelenlegi költségvetésben a hiányt mindenképpen csökkentenie kell. Az, hogy átstrukturálják a költségvetést, kevés lesz, mert attól több pénz nem lesz benne. Majdnem biztos, hogy rendkívül fájdalmas döntéseket kell majd meghozniuk, amiket sokkal könnyebben megtesznek, ha a csepeli politikai erők, vagy azok nagy része viszonylag konszenzussal támogatja azokat. Ha ez nem így történik, akkor bárki lesz a kormányzóerő, a döntések teljes felelősségét magára húzza, és az ellenzék pedig úgy fog viselkedni, ahogyan viselkednie kell.”

Nem tudni, hogy az MSZP és annak frakcióvezetője, Borka-Szász Tamás fél évvel a fenti nyilatkozata után mit fog mondani az előterjesztés tárgyalásakor. Azt se lehet még megmondani, hogy – ismerve  a fájdalmas döntések általuk is elismert elkerülhetetlenségét -, vajon az MSZP felelősen, “úgy fog viselkedni, ahogyan viselkednie kell”?

Csepel.info

Az LMP sajtóközleménye

A Lehet Más a Politika csepeli szervezete sajnálatát fejezi ki azzal kapcsolatban, hogy a fideszes többség egy olyan fontos ügyben, mint az oktatási intézmények megszüntetése, ismét megspórolta az egyeztetést a döntés érintettjeivel. Információink szerint az előkészítés során nem kérték ki a kerületi pedagógus szakma véleményét, ahogy a lakosság is majd csak a kész tényeket ismerheti meg egy ilyen, a mindennapi életét súlyosan befolyásoló ügyben. Az intézményrendszer ésszerűsítése véleményünk szerint ciklusokon és pártokon felül álló ügy, ezért a demokratikus minimum az lett volna, ha a képviselőtestület tagjait adó összes párt részt vehetett volna a munkában.

Csepel anyagi helyzetét és az oktatási intézmények felesleges kapacitásait figyelembe véve jogosnak tartjuk az intézményhálózat racionalizálását, de annak módját elfogadhatatlannak tartjuk és felszólítjuk a város fideszes vezetését, hogy a döntés meghozatala előtt kezdeményezzen az ügyben széleskörű egyeztetéseket, melyben az LMP helyi szervezete és oktatási szakértői minden segítséget megadnak.

Az LMP csepeli szervezete

38 hozzászólás “Szárcsa Iskola: csütörtökön bezárják?” bejegyzésre

  1. Manitu szerint:

    Senki se várjon tisztességes magatartást az MSZP-től.

    Ha Borka-Szász Tamás et. szívére tett kézzel tegnap este mondta volna, hogy egy felelős ellenzéknek is el kell ismerni, hogy ilyen a helyzet, ma akkor is szemrebbenés nélkül mást mondana. Szenteczkyről nem is beszélve.

  2. Jeniszej szerint:

    El se hiszi a Fater, hogy így fél a Magyar demokráciától a válságot kirobbantó nyugat Európa, – kapitalista multi világ. )))) 😀 (((((
    Gyalázat, amit művelnek kis hazánkkal.

  3. Jeniszej szerint:

    Azt mondja a fater, hogy azt hallotta, hogy
    az áruló mamzerkodó szocikat haza kell hívni sürgősen, – és jól meg kel őket büntetni haza elárulásáért.

  4. Manitu szerint:

    A Facebookon úgy hergeli a Borka-Szász az iskolába járó gyerekek szüleit, mintha nem is ő mondta volna a fent olvasható mondatokat.

    Ennek a Borkának rinocéroszbőrből van az arcszerkezete.

  5. törpilla szerint:

    Én akkor is felháborítónak tartom, hogy a pedagógusok nem tudnak erről semmit és ugyanúgy a hírekből értesülnek a tervekről, mint bárki más. Az lehet, hogy ez még csak egy tervezet, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ez fog majd megvalósulni a későbbiekben. Ezek után miről fognak egyeztetni.

  6. Bugi szerint:

    Az ilyesmi mindig nagyon szomorú. Alig van gyerek, fogyatkozik az ország. Viszont nem lehet fenntartani egy kiüresedõ intézményrendszert.

  7. "?!" szerint:

    NYÍLT LEVÉL.

    Címzettek: Borka-Szász Tamás a csepeli mszp frakcióvezetője és Szenteczky János a csepeli mszp elnöke.

    Ismeretes, hogy a 2010. október 3-i önkormányzati választást megelőző kampány időszakában Borka-Szász Tamás a csepeli mszp frakcióvezetője a Csepp Tv-ben többször megismételt kampánybeszédében, továbbá Szenteczky János a csepeli mszp elnöke és polgármesterjelöltje a csepeli választókhoz több mint 30 ezer példányban eljuttatott választási kampányfüzetében azt állította, hogy:

    “A Csepel északi területéért kapott pénzből, a következő ciklusban végrehajtandó fejlesztésekhez még több mint 5 milliárd Ft áll még rendelkezésre, amelyből a fejlesztéseken felül jut pénz a költségvetési hiány csökkentésére is”.

    A választások utáni átadás-átvétel iratanyaga azt bizonyítja, hogy Borka-Szász Tamás és Szenteczky János fenti állítása hazugság, mert az északi területekért kapott pénzből egyetlen Ft sem áll rendelkezésre a 2011-2014 közötti ciklusban az új önkormányzat által indítható fejlesztésekhez és a költségvetési hiány csökkentéséhez.

    A fentiek miatt, a csepel.infó nyilvánossága előtt kérdezem a csepeli választókat átverni szándékozó két hazug szélhámostól (Szenteczkytől és Borka-Szásztól) az alábbiakat:

    1.) Hová tűnt el a választások előtt szerintük még rendelkezésre álló több mint 5 milliárd Ft (amelynek a megléte esetén az új önkormányzat fejlesztéseket indíthatna, talán még a költségvetési hiányt is csökkenthetné, továbbá elkerülhetné az alacsony kihasználtságú iskolák bezárását)?

    2.) Mennyit lopott el személyesen a hiányzó több mint 5 milliárd Ft-ból Borka-Szász Tamás frakcióvezető és Szenteczky János a csepeli mszp elnöke?

    3.) Személyenként mennyit loptak el a hiányzó több mint 5 milliárd Ft-ból az mszp-s bűnszövetkezetetekhez tartozó más elvtársak és külsős cinkosaik?

    Végül Gyurcsány Ferencnek a szavait idézve, felszólítom e nyílt levél címzettjeit, valamint a csepel.infon rendszeresen itt röfögő szoc-lib agitátor brigád tagjait, hogy ameddig Borka-Szász és Szenteczky nem ad elfogadható választ a csepel.info nyilvánossága előtt az eltűnt több mint 5 milliárd Ft-tal kapcsolatos fenti kérdésekre, addig “FOGJÁK BE A SZÁJUKAT”, és a Képviselő-testületben, valamint itt a csepel.infón ne pofátlankodjanak!

  8. Lehet Más Csepel! szerint:

    Tisztelt Szerkesztőség!

    Az LMP csepeli szervezete a csepel.info-n megjelent cikkel kapcsolatban az alábbiakat tartja fontosnak megjegyezni.
    Először is leszögeznénk, hogy az LMP közleménye egyetlen utalást sem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy szerintünk a testület már csütörtökön bezárja a Szárcsa iskolát. Így az erre való utalás hamis színben tünteti fel megnyilvánulásunkat. Egyébként az azonnali bezárást a jogszabályok sem teszik lehetővé, ezért nem is értjük, miért állítja az oldal, hogy ezzel riogatunk.
    Természetesen az LMP politikusai tisztában vannak a 2. számú határozati javaslat tartalmával, mely így szól: “Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata úgy dönt, hogy a Javaslat a közoktatási intézményhálózat működésével kapcsolatos stratégiai döntések meghozatalára, illetve előkészítésére című előterjesztésben foglaltakkal egyetért. Felkéri a polgármestert a szükséges döntések előkészítésére, a jogszabályban foglalt vélemények beszerzésére, az iskolák beiskolázási körzetei módosításának előkészítésére.”
    Ennek értelmében a mai napon természetesen nem a bezárásokról döntenek, hanem arról, hogy a polgármester kezdje meg a bezárások előkészítését: hiszen egyetértenek az előterjesztéssel (amennyiben megszavazzák), amely az intézmények 2011 szeptemberi megszüntetéséről szól. Tehát tulajdonképpen csak játék a szavakkal, hogy bezárja-e az önkormányzat az iskolákat vagy nem.
    Az LMP fő problémája az, mint ahogy azt a közleményünkben hangoztattuk, hogy ennek az előterjesztésnek az elkészítése előtt kellett volna bevonni az érintetteket. Akkor, amikor már meg van nevezve konkrét intézmény a bezárásra, már nem sok mindenről lehet egyeztetni, csak arról, hogy a képviselők támogatják-e annak bezárását vagy nem.

    A Lehet Más a Politika csepeli szervezete

  9. Bugi szerint:

    Ti melyik iskolát zárnátok be? Gondolom nem ecc-pecc kimehetsz módon mutattak rá a Szárcsára, hanem az elõterjesztésben leírt adatok alapján. Van, amikor elég egyértelmû a kimenet, ha jól hallottam már az MSZP-s idõben is ezzel az iskolával számoltak. A gyereket is csak a liberálisok kérdezik meg 18 éves korában, hogy fiú vagy lány akar lenni…

  10. "?!" szerint:

    Tisztelt “Lehet Más a Politika csepeli szervezete”!

    Az LMP sajtóközleménye egyenértékű egy bohóctréfával, a 13:08-kor ezen az oldalon megjelent reklamáló levél pedig nem több, mint egy lmp-s bohóc-ember okoskodása.

    A fenti megállapításomat alátámasztja az is, hogy a Csepeli Hírmondó 2010. december 10-én megjelent 1. számának a 4. oldalán, a Képviselő-testületben jelenlévő egyetlen lmp-s képviselő (Tenk Adrás) a Csepeli Önkormányzat pénzügyi helyzetéről elképesztően “zölden” (éretlenül) azt mondta, hogy:
    “azt tudjuk, hogy az önkormányzat jócskán eladósodott, de azt nem, hogy pontosan mekkora összeggel”.

    Tenk Andrásnak ez a nyilatkozata azt bizonyítja, hogy az csepeli lmp-sek arra is képtelenek voltak, hogy az átadás-átvételt követő 2 hónap alatt a városgazdálkodási ágazat által az átadás-átvételhez készített hivatalos adatokat áttanulmányozzák és valós képet alakítsanak ki az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, miközben az ennek megítéléséhez szükséges információkhoz bármelyik érdeklődő személy hozzájuthatott.

    Szerintem a fentiek miatt, a csepeli lmp szervezete olyan éretlen szervezet, amelyikkel meddő időhúzás a pénzügyi helyzet stabilizálásához szükséges intézkedésekről előzetes egyeztetéseket folytatni, és amelyik szervezetnek nincs erkölcsi alapja a jogszabályokban előírtakat meghaladó előzetes egyeztetésért reklamálni.

    Megjegyzem, hogy jobban tennék, ha például az iskolabezárással kapcsolatos előzetes egyeztetések reklamálása helyett, a ma 12:20-kor megjelent nyílt levelem tárgyát képező több mint 5 milliárd Ft (azaz: ötezer milliárd Ft) miatt a képviselő-testületben jelenlévő szocialistákkal szembeni számonkérést reklamálnák.

  11. islander szerint:

    “?!”

    “5 milliárd Ft (azaz: ötezer milliárd Ft)”

    5 000 000 000 nem egyenlő 5 000 000 000 000

    egy kis számtan azért nem ártana, ha már hozzáértésről és költségvetésről beszélsz….

    nevetséges…

  12. D-arkAngyal szerint:

    Jeniszej.
    Gyalázat, amit művelnek kis hazánkkal.

    ??????

    GYALÁZAT, HOGY MAGYARORSZÁGNAK ILYEN MINISZTERELNÖKE VAN!!!!!
    (és ez a miniszterelnök még mindig jobb, mint a szocialista jelölt)

  13. delamole szerint:

    Az egészről csak ennyit:

  14. balla bianka szerint:

    Nem egy fideszes rendezvényen részt vettem az elmúlt években.
    Állandóan szapulták az mszp-t, hogy bezárják az iskolákat.
    Ezek a gyerekek nem az egyik pillanatról a másikra fogytak el, ezeket az
    iskolákat valóban már az mszp-s időben be kellett volna zárni, akkor ma nem
    lenne ekkora a kerület pénzügyi hiánya. Most a szemére vetik Borka-szászéknak
    hogy nem zárták be az iskolákat micsoda “súlyos örökséget” hagytak hátra ezzel.
    El tudják képzelni micsoda támadás érte volna az mszp-t ha megteszi azt amit meg kellett volna tennie.
    Az is baj ha bezárják mert szegény gyereknek nincs hol tanulnia, az is baj ha nem mert akkor emiatt van a kerületnek ekkora hiánya.
    Farizeus fidesz, már bánom hogy rájuk szavaztam.

  15. Perspektíva szerint:

    “A Lehet Más a Politika csepeli szervezete”
    Sunyi gerinctelen csoportosulás, húzzatok el!

  16. vica szerint:

    kedves fórumozók. A szárcsa iskola 50 éves lesz októberi hónapban volt az átadása. Magam és még sok ma is élő iskola társam biztos emlékszik erre. Az Eötvös iskolából jöttünk át, sokan, 40-45 fős osztály volt abban az időben az Eötvös iskolában. SOKKAL több gyerek született., az 1948-tól az1950-es években. A SZÁRCSA UTCAI iskola nagyon szép és modern volt 1961-ben . Mára viszont elfogytak a gyerekek,és maga az iskola is elavult,az előző vezetés nem költött a felújításra. Hát ez lett belőle.

  17. Gordon szerint:

    balla!

    Te soha nem szavaztál a Fideszre. Megbánnod legfeljebb azt kellene, hogy a hozzád hasonlók hagyták azt ami az elmúlt 16 évben ebben a kerületben zajlott. Az valóban szégyenteljes vezetői teljesítmény volt.

  18. kószáló szerint:

    Megnéztem a testületi ülést. Nem bírtam sokáig. Ami ott zajlott, TRAGIKOMIKUS. Nem tudtam, sírjak vagy nevessek?
    Egyik oldallal sem vagyok elégedett. Polgármester úr ígérete, hogy nem zárják be a Szárcsát, engem nem győzött meg, valahogy nem tudok neki hinni.
    Értelmes hozzászólást is hallottam, na nem a testület tagjaitól /mindenki próbálja a másik hibáit kiemelni/, a szülők jobban összeszedték és elmondták a véleményüket, mint azok akiknek az előkészítés lett volna a feladatuk. Csak a sárdobálás, csak a mocskolódás, csak a politika… szégyen, hogy a szakemberek az anyuka által feltett kérdésekre nem gondoltak, nem vizsgálták meg előre, pedig egy ilyen horderejű előterjesztésnél ez lenne az alap.
    Polgármester Szilárd többször kinyilatkoztatta a napirend kapcsán, hogy ŐŐŐŐŐ dönt, aztán persze végül a frakció… Na ez demokrácia! Vagy demokratikus-centralizmus? Vagy csak centralizmus???
    Egy kis körültekintést, odafigyelést kedves képviselők!
    Gyerekekről, szülőkről, polgárokról, Csepelről döntenek!
    Talán nem kéne ennyit kapkodni! Érdemes lenne végig gondolni a következményeket!

  19. Misu69 szerint:

    a szülők által létrehozott Facebook oldal civil kezdeményezés, és Mi szülők minden párttól elhatárolódunk. Nekünk egy dolog fontos, gyermekeink. Pártpolitika kizárva, ámbátor mindkét oldal megpróbálja majd kihasználni a lehetőséget. De itt is megerősítjük, hogy ez a kezdeményezés a szülők – tehát civil kezdeményezés!

  20. "?!" szerint:

    Kedves islander!

    Köszönöm a 16:21-kor írt jogos észrevételedet.
    Éppen jöttek hozzám, és kapkodva fejeztem be a hozzászólásomat, ezért a 14:40-es hozzászólásomat az alábbiak szerint helyesbítem:

    #

    Tisztelt “Lehet Más a Politika csepeli szervezete”!

    Az LMP sajtóközleménye egyenértékű egy bohóctréfával, a 13:08-kor ezen az oldalon megjelent reklamáló levél pedig nem több, mint egy lmp-s bohóc-ember okoskodása.

    A fenti megállapításomat alátámasztja az is, hogy a Csepeli Hírmondó 2010. december 10-én megjelent 1. számának a 4. oldalán, a Képviselő-testületben jelenlévő egyetlen lmp-s képviselő (Tenk Adrás) a Csepeli Önkormányzat pénzügyi helyzetéről elképesztően “zölden” (éretlenül) azt mondta, hogy:
    “azt tudjuk, hogy az önkormányzat jócskán eladósodott, de azt nem, hogy pontosan mekkora összeggel”.

    Tenk Andrásnak ez a nyilatkozata azt bizonyítja, hogy az csepeli lmp-sek arra is képtelenek voltak, hogy az átadás-átvételt követő 2 hónap alatt a városgazdálkodási ágazat által az átadás-átvételhez készített hivatalos adatokat áttanulmányozzák és valós képet alakítsanak ki az önkormányzat pénzügyi helyzetéről, miközben az ennek megítéléséhez szükséges információkhoz bármelyik érdeklődő személy hozzájuthatott.

    Szerintem a fentiek miatt, a csepeli lmp szervezete olyan éretlen szervezet, amelyikkel meddő időhúzás a pénzügyi helyzet stabilizálásához szükséges intézkedésekről előzetes egyeztetéseket folytatni, és amelyik szervezetnek nincs erkölcsi alapja a jogszabályokban előírtakat meghaladó előzetes egyeztetésért reklamálni.

    Megjegyzem, hogy jobban tennék, ha például az iskolabezárással kapcsolatos előzetes egyeztetések reklamálása helyett, a ma 12:20-kor megjelent nyílt levelem tárgyát képező több mint 5 milliárd Ft (azaz: ötezer millió Ft, azaz: ötezer millió Ft, azaz: ötezer millió Ft, azaz: ötezer millió Ft, azaz: ötezer millió Ft, azaz: ötezer millió Ft,) miatt a képviselő-testületben jelenlévő szocialistákkal szembeni számonkérést reklamálnák.

    Remélem ezzel a változattal maradéktalanul egyetértesz?

  21. Jeniszej szerint:

    D-arkAngyal biztosan a kisebbségi szavazó táborhoz tartozol, akik a szemellenzőt hordják, és nem restellnek ártani a Magyar nép nagyobbik részének. – és a
    rossz, “cukros bácsik” barátságát ápolják. He – he. ))))) 😀 (((((

  22. Jeniszej szerint:

    D-arkAngyal a következőkben melyik börtön csapat kapitányát támogatná vajon?

  23. Jeniszej szerint:

    Európában azon gondolkodnak, vajon saját sajtótörvényeik rendben vannak-e.
    Ez jó, hogy Magyarországon beszélni kezdtek a sajtószabadságról.
    🙁

  24. Canci szerint:

    A “szülők” által létrehozott Facebook oldal üzenőfalán az első ember, aki szervezni kezdte őket a képvislői ülésre a “bezárás” ellen, ugyanaz a Borka-Szász Tamás volt, aki szeptemberben arra szólította fel a “felelős” politikusokat, hogy áldásos munkájuk után elkerülhetetlenek lettek az intézményvezárások.

    Nehéz minűsíteni azokat a szülőket akik azok után, hogy az iskolabezárás az MSZP herdállása miatt, és Csepel 16 éves hanyatlása miatt következik be, mégis ahhoz a Borka-Szász Tamáshoz futnak, aki szeptemberben szükségszerűnek tartotta a bezárást, most meg azt állítják, hogy Borka-Szászéknak közük sem volt ahhoz a hisztériához, hogy egyeztetés nélkül bezárják az iskolát.

    Ami volt, hiszti volt, mert akik odahívták a szülőket, szándékosan átverték őket azzal, hogy félremagyarázták a határozati javaslatot. A vita nagy része emiatt folyt a határozat értelmezéséről! A szülőknek talán el kellene gondolkozniuk azon, hogy jó-e mindent elhinniük azoknak, akik már a legelső alkalommal átverték őket, és tegnap még szemrebbenés nélkül bezárták volna az iskolát, és ezt még hangsúlyozták is.

  25. Bugi szerint:

    Mibe fogadjunk, hogy Borka letagadná, hogy õk hívták, szervezték oda a szülõket, akiket még gondosan félre is tájékoztattak az elõterjesztésrõl!

  26. egyszülő szerint:

    A szülőket senki sem hívta oda, egyetértek Misu69-el. Teljesen civil kezdeményezés a gyerekeink érdekében, a felháborodás vitt oda minket, felesleges is ezt bármelyik pártnak felhasználni, mert nem hagyjuk. Senki sem tájékoztatott minket félre, a szülők az előterjesztést olvasták, hiszen erre alapozták a kérdéseiket is. Továbbra is kitartunk az iskola megmentéséért. Amúgy nemcsak a tegnapi testületi ülésre kellett volna egy pszichológus, el lehet képzelni ezeknek a gyerekeknek a lelkivilágát, készülnek a bálra, táncokat tanulnak be, és közben mindegyik azt hallja, hogy szeptembertől nincs iskola… Ezzel ki foglalkozik?

  27. Manitu szerint:

    Nem Borka-Szász “Rendkívül fájdalmas döntéseket kell majd meghozni” Tamás volt ez?:

    “Tamás Borka-Szász
    Szeretnék tájékoztatni mindenkit, hogy a Szárcsa Iskoláról szóló döntés a következő testületi ülésen lesz, melynek időpontja: január 27. (csütörtök) 17.00 óra.
    Kérem az érintetteket, szülőket, szimpatizánsokat, hogy ha tudnak, jöjjenek el! A testületi ülésen javasolni fogom, hogy minden jelentkező kapjon szót és elmondhassa a vélemény…ét, mint érintett csepeli lakos.
    Azt is indítványozni fogom képviselőként, hogy lehetőség szerint ezt az előterjesztést ELSŐ napirendi pontként (vagy nagyon az ülés elején) tárgyalja a testület – ne kelljen órákat ott ülni a semmiért.
    Jöjjenek, szóljanak, tiltakozzanak. Lehet, hogy utána már késő lesz!…Bővebben
    január 24., 21:33 · Visszajelzések megtekintése (4)4 hozzászólás elrejtése · Ismeretség megtekintése”

  28. Manitu szerint:

    Egyszülő, inkább nézzétek meg jobban azokat, akik miatt oda került Csepel, hogy Borka-Szász Tamás szavaival élve “Akármilyen összetételű lesz a testület, rendkívül nehéz dolga lesz. A jelenlegi költségvetésben a hiányt mindenképpen csökkentenie kell. Az, hogy átstrukturálják a költségvetést, kevés lesz, mert attól több pénz nem lesz benne. Majdnem biztos, hogy rendkívül fájdalmas döntéseket kell majd meghozniuk, amiket sokkal könnyebben megtesznek, ha a csepeli politikai erők, vagy azok nagy része viszonylag konszenzussal támogatja azokat. Ha ez nem így történik, akkor bárki lesz a kormányzóerő, a döntések teljes felelősségét magára húzza, és az ellenzék pedig úgy fog viselkedni, ahogyan viselkednie kell.”

    Borka-Szász ilyen ember, és fél perc alatt változtatja meg a véleményét. Egy percen belül fogja a szülőket is megvezetni, mint ahogy tették, és elárulni, mint ahogy azt 16 évig tették. Ugyanezeknek köszönhető Csepel helyzete, hogy fejlesztés helyett szétlopás volt.

  29. egyszülő szerint:

    Kedves Manitu!

    Engem nem érdekel Borka-Szász, fogalmam sincs honnan idézgetsz. Én a GYEREKEKRŐL beszéltem és az ő lelkiállapotukról! Ehhez mit szólsz?

  30. Manitu szerint:

    És, ha bármelyik iskolában egy gyerek fejére esik a vakolat, kidől az ablak, mert nincs pénz az intézmények fenntartására, akkor mi lesz, akkor ki lesz a hibás? Nem az, aki nem teremti meg a lehetőségét az iskolák fenntartásának?

    Nem kellne az 1200 hiányzó gyerek és a lepusztult iskolák problémáját azzal megoldani, hogy annyi iskola legyen, amennyi kell, és ne válhassanak a lepusztultságtól életveszélyessé az épületek?

    Borka-Szász nevét meg jobb, ha örökre megjegyzed, mert neki köszönhetitek az iskolabezárás több éves előkészületeit. Ő az, aki ki is mondta, hogy be kell zárni intézményeket, és ő az, aki most az arcotokba hazudik, hogy nem is volt ilyen, meg, hogy elfogadhatatlan stb…

  31. egyszülő szerint:

    Jártál mostanában az iskolában? Ha igen, akkor te is tudod, hogy hülyeséget írtál. Ha nem voltál akkor gyere el nyugodtan, és megfogod látni, hogy nem esik le a vakolat, és nincs kidőlő ablak. Ha így lenne senki sem vinné oda a gyerekét. Sőt a statisztika sem stimmel, mert az sajátos nevelési igényű gyerekek száma miatt az iskola kihasználtságunk sem 71 %. Jó, Borka-Szász nevét próbálom megjegyezni! Csak ő volt aki egyedül megszavazta a tavalyi iskolafelújítást? Vagy másnak a nevét is meg kell jegyeznünk?

  32. Manitu szerint:

    Ő volt az, aki szeptemberben még lehülyézett volna benneteket, kedves egyszülő. És ők voltak, akik olyan helyzetbe hozták az önkormányzatot, amit ő is elismert: fenntarthatatlan a jelenlegi intézményrendszer. Az általad említett felújítás meg tudtommal tűzoltás volt, mert megsüllyedt az iskola épülete.

  33. egyszülő szerint:

    Nem gondolom, hogy tűzoltás volt. Ajtó cserék, festés, sok minden volt. Az épület pedig egyáltalán nincs lerobbant állapotban.

  34. csaba péter szerint:

    Hát egy biztos ,aki ránéz a térképre látja hogy Királyerdő alsó fele iskola nélkül marad .

    A Fidesz elvesztette szavazóinak harmadát ezzel a húzással .

    A szocik pont ezért nem merték bezárni ezt az iskolát.

    Mint ahogy a Fidesz őrjöngése miatt sem merték bezárni a régi Rákóczit. mint Csepel első állami iskoláját , amit a helyi Fidesz körömszakadtáig védett .

    Most be lehet zárni és hozzá lehet csapni az önkormányzathoz.
    Ami ellen a helyi Fidesz ha jól emlékszem még tüntetett is.
    És akkor a hülye Maszop ennek bedőlt.
    Most már nem fontos! Csepel első állami iskoláját ki nem szarja le .

    Kár hogy Csepelt ma sem csepeliek vezetik.

  35. Józsi szerint:

    Nem akarok indulatokat kavarni, de aki ránéz a statisztikára láthatja,
    hogy csak az alsó tagozatot végzik el közel 100%-ban a csepeli gyerekek
    Csepelen. %-től 8-ig szép fokozatosan a belsőbb kerületekbe vándorolnak
    8 és 6 osztályos gimnáziumokba, és más általános iskolákba.
    Nem kevés ez a szám mintegy 60 gyerek/évfolyam, összesen kb 240-260 fő.
    Ezek a szülők, vagy gyerekek elégedetlenek a csepeli felső tagozatos oktatás színvonalával. Ha jobb lenne a színvonal akkor, nem “hiányozna” ennyi gyerek a csepeli iskolákból.
    Sok ismerősöm már azt szervezi, hogy tudná a gyerekét belsőbb kerületekbe hordani,
    afféle telekocsi rendszerben. Ez egy öngerjesztő negatív folyamat, mert így még több gyerek hagyja el a csepei iskolákat.

  36. Gigi szerint:

    Akár az LMP-közleményeket, akár az előterjesztés szövegét, akár az itteni hozzászólásokat veszem, a politikusok és a közvetlen híveik többségének szövegértésből: 1.
    Csűrcsavarásból, politikaitőke-kovácsolásból viszont: 5*!

    Meggyőződésem, hogy azért tart itt – totális szétszakadásban – az ország (és benne Csepel is), mert képtelenek az aktuális felek egy nyelvet beszélni!
    Nem, nem a szándék hiányzik; kevés kivételtől eltekintve a többség fejlődő irányba tolná a szekeret, és hajlandó is lenne korrekt egyeztetésekre, esetenként ésszerű kompromisszumokra.
    De amíg nem hagyják szóhoz jutni a hozzáértőket, vagy manipulálással befolyásolják őket, addig minden ilyen előremutató törekvés pillanatok alatt elvérzik… 🙁 🙁 🙁

  37. "?!" szerint:

    Mi történt Gigi?
    Már a Való-világ villájából is kirúgtak, mert az ottani színvonalat sem tudtad teljesíteni az álszent politikai nyafogásaiddal?

    Szerintem pedig neked közröhej tárgyaként folyamatosan a villában volna a helyed, mert aki a demokráciában a vesztes politikai töredéknek (a Birka-Szász, Szenteczky, Dobák trió által vezetett szoc-lib bűnszövetkezetnek) a demokratikus módon választott többséggel szembeni akaratérvényesítési lehetőségét hiányolja, annak csak bohóc szerep való.

    Mond, kedves Gigi!
    Az előző ciklusban miért nem reklamáltál az ellen, hogy a jelenleg törpe kisebbségben lévő szoc-lib banda minden ellenzéki előterjesztést elgáncsolt és a kompromisszum legcsekélyebb jelét sem mutatta?
    Ha akkor nem hiányoltad a szoc-lib bandád kompromisszumkészségét, akkor most se oktass a demokráciáról másokat!

    Az “aktuális felek” kifejezést pedig a szoc-lib bandáddal összefüggésben többet ne vedd a szádra.
    Egyrészt azért, mert ezek nem “felek”, hanem csak a baloldali szavazók képviseletét pártlistás jelöltként bitorló “politikai hullák”, akik saját jogon a képviselői helyeknek a közelébe sem mehetnének, másrészt azért, mert ezek a politikai hullák nem a baloldali szavazókat, hanem csak a saját érdekeiket képviselik.

    Tehát Gigi, menj a villába bohóckodni!

  38. "?!" szerint:

    Megismételt NYÍLT LEVÉL. (Egyben ajánlott olvasmány Giginek.)

    Címzettek: Borka-Szász Tamás a csepeli mszp frakcióvezetője és Szenteczky János a csepeli mszp elnöke.

    Ismeretes, hogy a 2010. október 3-i önkormányzati választást megelőző kampány időszakában Borka-Szász Tamás a csepeli mszp frakcióvezetője a Csepp Tv-ben többször megismételt kampánybeszédében, továbbá Szenteczky János a csepeli mszp elnöke és polgármesterjelöltje a csepeli választókhoz több mint 30 ezer példányban eljuttatott választási kampányfüzetében azt állította, hogy:

    “A Csepel északi területéért kapott pénzből, a következő ciklusban végrehajtandó fejlesztésekhez még több mint 5 milliárd Ft áll még rendelkezésre, amelyből a fejlesztéseken felül jut pénz a költségvetési hiány csökkentésére is”.

    A választások utáni átadás-átvétel iratanyaga azt bizonyítja, hogy Borka-Szász Tamás és Szenteczky János fenti állítása hazugság, mert az északi területekért kapott pénzből egyetlen Ft sem áll rendelkezésre a 2011-2014 közötti ciklusban az új önkormányzat által indítható fejlesztésekhez és a költségvetési hiány csökkentéséhez.

    A fentiek miatt, a csepel.infó nyilvánossága előtt kérdezem a csepeli választókat átverni szándékozó két hazug szélhámostól (Szenteczkytől és Borka-Szásztól) az alábbiakat:

    1.) Hová tűnt el a választások előtt szerintük még rendelkezésre álló több mint 5 milliárd Ft (amelynek a megléte esetén az új önkormányzat fejlesztéseket indíthatna, talán még a költségvetési hiányt is csökkenthetné, továbbá elkerülhetné az alacsony kihasználtságú iskolák bezárását)?

    2.) Mennyit lopott el személyesen a hiányzó több mint 5 milliárd Ft-ból Borka-Szász Tamás frakcióvezető és Szenteczky János a csepeli mszp elnöke?

    3.) Személyenként mennyit loptak el a hiányzó több mint 5 milliárd Ft-ból az mszp-s bűnszövetkezetetekhez tartozó más elvtársak és külsős cinkosaik?

    Végül Gyurcsány Ferencnek a szavait idézve, felszólítom e nyílt levél címzettjeit, valamint a csepel.infon rendszeresen itt röfögő szoc-lib agitátor brigád tagjait, hogy ameddig Borka-Szász és Szenteczky nem ad elfogadható választ a csepel.info nyilvánossága előtt az eltűnt több mint 5 milliárd Ft-tal kapcsolatos fenti kérdésekre, addig “FOGJÁK BE A SZÁJUKAT”, és a Képviselő-testület ülésein, valamint itt a csepel.infón ne pofátlankodjanak!

Itt lehet hozzászólni !