Médiatörvény? Ugyan!

Mno, TV2

Különös érzés négy nappal a sajtószabadság mint demokratikus alapjog állítólagos megszűnése (felszámolása, kivégzése, megsemmisítése) után cikket írni. Ahogy különös volt az olvasóihoz rendben eljutott újság fehér címlapján olvasni hétfőn a sokkoló mondatot: Magyarországon megszűnt a sajtószabadság. A Népszabadság szerkesztőségi vezércikkben (A mi valóságunk) indokolta a látványos akciót. Fontos írás, mert pontosan azonosítja, mi körül is forogna a január elsején életbe lépett médiatörvény gerjesztette ádáz vita, ha valóban a sajtószabadság korlátozása miatti aggodalom mozgatná.

A kudarcot vallott régi szabályozást felváltó törvénytervezetről már a megjelenése pillanatában megszűnt az értelmes, érvelő eszmecsere lehetősége. Azt bírálói azonnal, úgy, ahogy van, a demokrácia korlátozásaként, a kormány egyeduralmi törekvésének eszközeként bélyegezték meg, és véleményük igen erős nemzetközi támogatást kapott. A frontvonalak megmerevedtek: az egyik oldal számára csak a szabályozási terv kukába ejtése lehetett volna tárgyalási alap. A törvény ürügyén hazánkra zúduló sértéseket, vádakat – Orbán diktátor, Lukasenko méltó párja; a magyar társadalomból bűz árad; az ország intoleráns és antiszemita; a kormányzás a harmincas évek Németországát idézi – csak visszautasítani lehet; nyilvánvaló túlzásokból, méltatlan vagdalkozásból nem sarjad vita. A sietősen megalkotott törvényen, amelyet még a kormány egyik tagja is elnagyoltnak nevezett, biztos lenne mit javítani, de ahol fasisztaveszély van, kinek van kedve paragrafusokon pepecselni, normaszövegen módosítgatni? Pedig ahogy nyáron, a médiaalkotmány esetében a tájékoztatási kötelezettség és a vélemény- helyreigazítás elsőre nem igazán átgondolt ötletével történt, a médiatanács bírságolási eljárását is korrigálta a végső szavazás előtt a jogalkotó.

A Népszabadság említett írása ebbe a szakaszba kapaszkodik bele, amikor a sajtószabadság rituális eltemetésének gesztusát magyarázza. A szerkesztőségi vélelem szerint a médiatörvény „a kormány autoriter törekvéseit szolgálja azzal, hogy megteremti a lehetőségét a velük ellentétes véleményen állók megzabolázásának, megbüntetésének, végső soron akár a tönkretételüknek”. Ezt az érintettek cáfolják, a médiahatóság összetétele – minden tagját a Fidesz jelölte – és szélesre szabott jogköre azonban adhat alapot az aggodalomra. A Népszabadság nem hiszi el – szíve joga –, hogy a testület nem él vissza a hatalmával, tehát a fogadkozások ellenére a kiskorúak védelmén és egyéb nemes célokon túllépve a politikai véleményt is büntetni kívánja. Az sem nyugtatja meg, hogy az eredeti tervvel szemben nemcsak a hatóság elmarasztaló döntésének felülvizsgálata, hanem az országos napilapok esetében a jogsértés ismétlődésekor akár 25 millió forintot is elérő büntetés felfüggesztése is kérhető a bíróságtól. Félelmét ekként önti szavakba a lap: „a médiahatóság (…) vagy olyan bírságot szab ki, amelynek kifizetése rendkívül súlyosan, végzetesen érintheti a szerkesztőséget, vagy nem, a bíróság vagy felfüggeszti a bírságot, vagy nem. Ez garanciának meglehetősen kevés…” Valóban? A cikk „csak” a sajtószabadságot temette, a jogállamiságot, a bíróság függetlenségét nem, márpedig egy jogállamban a bírósághoz fordulásnál nemigen létezhet erősebb garancia bármiféle hatósági önkénnyel szemben. Vagy ha ez sem garancia, akkor régen megszűnt a sajtó és egyéb szabadság Magyarországon, nem? Elismerem, a kifogásolt rendelkezést lehet akár a sajtó felett lebegő kardként is láttatni, de ez a vélelem önmagában nagyon sovány érv a végletes ítéletet megfogalmazó, tiltakozó címlap mellett.

A politikai vélemények tendenciózus büntetése, pontosabban a nyilvánvalóan e célból kezdeményezett eljárások megjelenése valóban a sajtószabadság, a média sokszínűsége elleni hatalmi támadás bizonyítéka volna. De erre ma senki nem tud példát felmutatni. Ha a jogalkotó célja valóban egy szájkosártörvény létrehozása volt, akkor jelentem: a terv nem vált be. A balliberális sajtó évek óta nem volt olyan virulens, mint mostanság. A hírkeresőből dől a tolvajkormányozás, az államfő újévi beszédének helyesírási hibákkal tarkított leiratán való gúnyolódás. Mintha verseny kezdődött volna: ki lesz az első, aki úgy megsérti a hatalmat, hogy magára vonja a médiahatóság haragját. Durvaság, hisztéria, provokáció, iróniának vélt gyűlölet. Véleménymártír kerestetik.

Bár a médiatörvény teljes angol fordítása tegnapra készült el, arról szinte minden jelentősebb európai sajtóorgánum állást foglalt már. A nemzetközi színtéren tisztábban látszik, hogy a jogszabály csak ürügy a támadásokhoz. Tegnap például egyes lapok már-már bohózatba illően írtak hazánkról. A válságadókkal a hazai közteherviselésbe bevont multik mögött álló befolyásos erők pedig képesek akár kormányokat is mozgósítani Budapest ellen. Talán amiatt sem árt egy kicsit rápirítani az uniós elnökséget átvevő Magyarországra, hogy a franciákkal és a németekkel szemben támogatni merészeli Bulgária és Románia schengeni integrációját. Elvek, európai értékek? És a szlovák nyelvtörvény meg az előző pozsonyi kormány Slotával? Ugyan! Párizs felszólít a médiatörvény módosítására, miközben Sarkozy elnök maga nevezi ki a közmédiumok vezetőit, és az újságírók lehallgatásával összefüggő, nem is olyan régi botrány szálai a hivataláig vezettek. Röhej.

Mindettől függetlenül ha a balliberális újságírók félelmei igazolódnának, kész leszek teljes szolidaritást vállalni velük. Még azokkal is, akik megtagadták ezt a négy éve meglőtt, megkínzott emberektől, akik elnézték a gyülekezési szabadság bírósági ítéletek sorával igazolható korlátozását, egy képviselő félholtra verését pedig igen mulatságosnak találták. Ám a szolidaritásnak nincs köze az érdemhez. Az elvi kérdés.

Forrás: Szerető Szabolcs, Magyar Nemzet

87 hozzászólás “Médiatörvény? Ugyan!” bejegyzésre

  1. amargo szerint:

    Vajon arról is fogtok egyszer írni, hogy mit csinált a polgármesterünk mostanában? Mert a Szt. Imre tér 80milliós szemétszedés kicsit érdekes, meg a többi..

  2. csapos szerint:

    Ez egy korrekt, tisztességes írás Szerető Szabolcstól. Remélem, a Fidesz-központban és itt is olvassák. Csak nehogy baja legyen a szerzőnek az ilyen és ehhez hasonló mondatokból:

    “A politikai vélemények tendenciózus büntetése, pontosabban a nyilvánvalóan e célból kezdeményezett eljárások megjelenése valóban a sajtószabadság, a média sokszínűsége elleni hatalmi támadás bizonyítéka volna.” …”ha a balliberális újságírók félelmei igazolódnának, kész leszek teljes szolidaritást vállalni velük.”

    Szerető Szabolcs elment a falig. Tiszteletem az övé

  3. Bugi szerint:

    Szeretõ olvasta a törvényt, az azt bírálók meg nem. Innentõl minden bírálat álságos.

  4. Királyerdei szerint:

    Mentség nincs, csak magyarázat: most az történik, amire biztosan számítani lehetett.
    A tavasszal elkezdődött szabadságharc az egyik legkényesebb pontjához érkezett, a globális birodalom véleményhatalmi diktatúrájával, illetve külső és belső támogatóival történő összecsapáshoz.
    Tehát íme, az idézet a 2009 októberében készült írásból: „Tekintettel arra, hogy az alávetettek kifosztása a végső fiziológiai határokhoz közelít,
    a rendszerváltás összeomlásának »publikussá tétele« elkerülhetetlenné válik a következő egy-két év során.
    Ez azonban csak akkor lehetséges, ha ma még elképzelhetetlen erejű és intenzitású változások mennek végbe a magyar nyilvánosság szerkezetében, a média szabályozásában.
    Ez a háború, mert az lesz a javából, akár önmagában is eldöntheti a magyar társadalom jövőjét.
    Ha ugyanis nem sikerül a kifosztott többséggel megértetni, hogy miképp jutott ebbe a helyzetbe, és hogyan szabadulhat e végzetes csapdából,
    akkor a magyar nemzet története itt akár véget is érhet.
    Ám fel kell tennünk a kérdést, hogy miért van ebben ilyen óriási szerepe a médiának.
    Nos, azért, mert olyan két rejtett véleményhatalmi erőszakstruktúrát használ igen veszélyes és nagy erejű fegyverként, amelyeknek létezését sikeresen rejti el az avatatlanok szeme elől. Az egyiket a tematizációs, a másikat pedig az értelmező hatalom jelenti.
    A tematizációs hatalom dönti el a »napirendet«, azt, hogy miről is »szóljon a világ«, az értelmező hatalom pedig azt, hogy »hogyan szóljon« minderről.
    A világ végtelen történésfolyamából avatott kezek válogatják ki azokat a történéseket, amelyekből »hír« lesz,
    és persze egyúttal azt is eldöntik, hogy milyen hierarchiába rendeződjenek e hírek.

    A rossz nyelvek szerint például a világnak már régen vége van, csak a vezető kereskedelmi televízió esti híradójának bájos bemondónője még nem mondta be.
    De nincs ok a csüggedésre, mert majd »időben szólva lesz«, azt akkor majd megtudjuk.
    Az értelmező hatalom pedig »segítőkészen« abban van »szolgálatunkra«, hogy megtudjuk, mi a »politikailag korrekt« elbeszélési módja
    a világ említésre szánt, így hírré lett történéseinek.
    És persze, aki valami rejtélyes ok miatt nem tud és/vagy nem akar ezen a nyelven megszólalni, az magára vessen!
    Így ugyanis »néma marad«, vagy esetleg csak azért engedik be mégis az uralkodó nyilvánosság belső tereibe, hogy ott nevetségessé téve kigúnyolják, megalázzák,
    vagy valami megsemmisítéssel felérő stigmával megbélyegezzék.
    A rendszerváltás bukásának ténye, okai és következményei az uralkodó véleményhatalmak számára értelemszerűen a legfőbb tabut jelentik!
    Ám ha a választások utáni új kormány nem szeretne a bukott rendszer utolsó kormányaként elvérezni, ezzel szemben szívesebben lenne inkább az általa felépítendő új rendszer ígéretes első kormánya, akkor legelőször ezt az uralkodó véleményhatalmat kell minden lehetséges eszközzel megtörnie.”

    Ezek után talán érthető, miért vélem úgy, hogy a médiaháború most felizzó összecsapásai elkerülhetetlenek voltak.
    A globális véleményhatalom a legbrutálisabb módon ragaszkodik megszerzett pozícióihoz.
    Csak így képes „legyártani” a mesterséges agyakat és lelkeket, vagyis a „valóságipari művekként” üzemeltetett gépezet így tudja eladhatóvá maszkírozni termékeit.
    Csak így hozhatók létre az engedelmes munkások és fogyasztók gigantikus csordái, amelyek már csupán biológiai nyúlványai a világot mozgató
    és kifosztó tőkestruktúráknak, és egyetlen feladatuk a végtelenített fogyasztási lánc hajtása, teljesen függetlenül attól,
    hogy van-e bármilyen szükségük az elfogyasztott jószágtömegre.
    Így békésen és jóízűen elmajszolják azt az élelmiszerként eladásra kínált tárgyat, amely már legyártása pillanatában is veszélyes hulladék volt,
    a hisztérikus karácsonyi akciós őrületben megvásárolják gyermekeiknek azt a méregdrága,
    ám tökéletesen felesleges műanyag szemetet, amelyet mint a legújabb játékcsodát tesznek eladhatóvá.

    Ez az igazi, végső és legmélyebb tétje ennek a mostani médiaháborúnak.
    Hogy a „való világ” gyanánt legyen továbbra is eladható az a pusztító szeméttömeg, amit szent médiaszabadságként próbál védeni a luxemburgi külügyminisztertől a lengyel liberálisokig mindenki, aki cinikus-gátlástalan kitartottja ennek a globális profitgépezetnek. Hogy cinikusan röhögve lehessen nap, mint nap rombolni hitet, házat és hazát.
    Ezért kell Magyarországot Führer-államként emlegetnie a tekintélyes nyugati napilapoknak, ezért kell hisztériát kelteni világszerte:
    mert ha a magyar változások sikeresen véghez vihetők lennének, ez számukra rendkívül veszélyes precedenst teremtene.

    Akár el is gondolkodtathatná a maradék emberiséget, hogy amit szent emberi szabadságjogokként igyekeznek „eladni” számára az elmúlt kétszáz év médiaterroristái
    Marat Ami du peuple-jétől Michnik Gazety Wyborczáig, az embersége utolsó morzsáinak az önmagával való feledtetése.
    Hogy is mondta Örkény? „Ha egy kígyó, ami ritka, felfalja önmagát, vajon marad-e utána egy kígyónyi űr? Igen? Nem? Fogas kérdés?”
    Bizony, fogas kérdés!
    De nem maradt túl sok időnk a válaszra.

  5. Királyerdei szerint:

    (Napi Magyarország, május 13.) :
    „Ez az európai demokráciákban ismeretlen, és tôlük idegen, szinte totális sajtómonopólium arra törekszik, hogy Magyarország bel- és külpolitikáját és az ezzel kapcsolatos döntéseket ômaga határozza meg és befolyásolja. Ezt a médiát több mint fél évszázada csaknem ugyanaz a politikai, gazdasági érdekcsoport uralja. Az idôközben »liberálissá« átvedlett hatalmi csoport bizonyos külföldi tôkével ôsszefonódva nemcsak a magyar gazdasági életet, a bank- és pénzpiac jelentôs részét tartja szintén kezében, hanem a médiát és kulturális életünket is ellenôrizni és befolyásolni szándékozik. … A Fidesz gyôzelme [1998] után ezek a sajtócézárok megijedtek. Van, aki félelmét így magyarázgatja: »Ha nem mi vagyunk hatalmon, akkor nem érezzük magunkat biztonságban, akkor végünk van.«… Kornis Mihály ekként fenyegette meg a szókimondó, karakán Bayer Zsoltot: »Más választásod nincs, vagy náci vagy, vagy igazat adsz nekem, illetve nekünk. És azt is vedd tudomásul, hogy él ebben az országban ötezer értelmiségi, akinek a véleményével szemben nem lehet politikát csinálni!«”
    Ha jól beletekintünk a fenyegetésbe, ötezer politikai és gazdasági oligarcha (ennél kevesebb futatta a diktatúrát negyvenöt éven át), akiknek alárendelten él további százezer vezetô pozícióban lévô alkalmazott, minden hatalom és a média birtokában azt cselekszik, amit csak akar. Nyilvánvaló, hogy ez a helyzet a rendszerváltoztatás mikéntjével vált szinte rosszabbá, mint volt elôtte. Seszták Ágnes írta meg a Magyar Nemzetben (2004. július 28.), hogy:
    „Az újságíró társadalom 1989 elôtt sem volt egységes. Mindenki tudta, hogy kik jártak az agitációs és propagandaosztály mindenható vezéreihez napi rendszerességgel, kik elôszobáztak miniszterelnöki irodákban, és láss csodát, ezek az urak, hölgyek ma is a médiapiramis tetején üldögélnek, mondhatni, dúsgazdagok, vállalkozásaik, cégeik, nagy vagyonuk van. Budán, Buda környékén s egyéb elôkelô helyen laknak, és nagyon magabiztosak. Azok az újságírók, akik 1989 után beálltak az MSZP és az SZDSZ mögé, nyílt háborút hirdettek azok ellen, akik viszont egy másik útra léptek, mert úgy gondolták, nekik szimpatikusabb az Antall-kormány, illetve a Magyar Demokrata Fórum által meghirdetett nemzeti eszmevilág.”

  6. "?!" szerint:

    Kedves csapos!

    A 12:11-kor megjelent hozzászólásodban idézett első mondat csak az utána következő (általam nagy betűvel írt) mondattal együtt fejezi ki Szerető Szabolcs véleményét az alábbiak szerint:

    “A politikai vélemények tendenciózus büntetése, pontosabban a nyilvánvalóan e célból kezdeményezett eljárások megjelenése valóban a sajtószabadság, a média sokszínűsége elleni hatalmi támadás bizonyítéka VOLNA. DE ERRE MA SENKI NEM TUD PÉLDÁT FELMUTATNI.”

    A nagybetűs mondat elhagyása miatt az idézeted ugyanolyan arcátlan hazugság, mint egyes komcsiknak az az állítása, hogy a Bibliában is le van írva, hogy “Nincs Isten”.
    A Bibliában ugyanis ez a szöveg is folytatódik és úgy szól, hogy “Nincs Isten, állítják a hitetlenek”.

    A fentiek miatt annak ellenére ne torzítsd az általad idézett szövegeket, hogy a 2010-es választási eredmények miatt begolyóztál és “golyós-csapos” lettél!

  7. Királyerdei szerint:

    Egy interjú során Zöldi László (médiakutató.hu) kérdezte az MSZP elsô kincstárnokát a megyei lapok eladásáról. Fabriczki András némi kispesti párttitkároskodás után, 1989 végén, az MSZMP romjain létrejött Magyar Szocialista Párt kincstárnoka lett. Válaszaiból idézünk néhány érdekes mondatot:
    — „Amit az akkori közvélemény pártvagyonként tartott számon, az nyolcvan százalékban állami tulajdon volt. Az MSZMP, illetve 1989 ôszétôl az MSZP, csak használati jogot kapott az állami vagyon kezelésére. Nyers Jenô adta a feladatot, hogy hozzam rendbe a párt gazdálkodását. Kifejtette, hogy nagy baj van, mert a bevételek elapadtak, a kiadások meg nem csökkennek. Nemcsak azt mondta el, hogy januárra fizetésképtelen lesz az MSZP, hanem azt is, hogy három hónapon belül csôdhelyzetbe kerül. Márpedig közelednek a választások, s a párt számára létkérdés lesz, hogyan kampányol 1990 tavaszán. Sokat feszegették az úgynevezett pártlapok helyzetét. Én felügyeltem a pártvagyonokat, köztük a megyei lapkiadókat is. A megyei újságok a megyei pártbizottságok politikai irányításával mûködtek ugyan, de az ôket kiadó vállalatok bejegyzett tulajdonosa az MSZMP volt, illetve az MSZP lett.”
    – „Miért éppen a külföldi sajtókonzorciumoknak ajánlotta fel a tizenkilenc napilapot? Egyáltalán kiben ötlött fel, hogy külföldi cégek jussanak hozzá a vidéki sajtóhoz?”
    – „Bennem. Csak tôlük várhattuk, hogy a megyei újságokat profitszerzési szándékkel mûködtessék. Magyarországon ugyanis nem volt olyan erô, amelynek lett volna tôkéje a szerkesztôségek mûködtetésére és korszerûsítésére.”
    – „Ha már pénzt kellett szereznie, akkor úgy próbálta eladni a megyei lapokat, hogy a politikai ellenlábasok ne juthassanak saját újsághoz?”
    – „Ebben van igazság. Ha a megyei lapok formailag az MSZP tulajdonában maradnak, akkor a számára kedvezôtlen politikai változás esetén a hatalom új birtokosai elveszik tôle az újságokat. Meg kellett szabadulnunk a megyei napilapoktól, hogy ne hozzuk politikai ellenfeleinket kedvezô kommunikációs helyzetbe. A megyei lapkiadó vállalatok vagyonának értékesítésébôl alapoztuk meg pénzügyileg az MSZP 1994-es választási gyôzelmét.”
    Látjuk tehát, hogy az eladott újság-vállalatok árát – ami állami vagyon volt – az utódpárt gyôzelmére lopták el. Így ment tönkre Magyarország – állami pénzen, kommunista pártérdekbôl.
    Köteteket lehetne írni arról a sok erôfeszítésrôl, amit a polgári pártok, alkalmi szervezetek, egyéni vállalkozók, újságírók, egyszóval a nemzeti oldal kifejtett a baloldali médiabirodalom nyomasztó túlsúlyának ellentételezésére szánt újságok, folyóiratok alapításával. Ezek során bebizonyosodott, hogy a nagy példányszámban és nagy oldalszámmal megjelenô, jól bevezetett, és külföldi lap-kiadóvállalat által fölfejlesztett napilappal, a Népszabadsággal, nem lehet versenyre kelni. A magyarországi média-helyzet már nyugati mintára alakult.

  8. csapos szerint:

    Kedves “?!”

    Szerető Szabolcs cikke a te kiegészítéseddel is ugyanazt mondja. Ezért bátor írás a körülötte lévő – Magyar Nemzetes – korlátok között és azok ellenére. (Olvasd el csak újra!) Ami pedig az általad átvett részt – ” DE ERRE MA SENKI NEM TUD PÉLDÁT FELMUTATNI.” – illeti: egyelőre persze, hogy nincs példa, hiszen amíg hazánk soros EU-s elnöksége tart, addig nem lesz bírságolás. Nem olvastad a törvényt?! Nem? Nahát! Érdekel? Ne kutass, hanem kattints a linkre! Erre: http://index.hu/kultur/media/2011/01/05/paragrafusok_hianyoznak_a_mediatorveny_modositasabol

    Még annyit: én nem aláztalak, hiszen megalázod te magad önként és dadogva.
    Egyébként pedig érvelj és ne térdelj a saját bárgyúságoddal szemben.

  9. Etikus szerint:

    EU-elnökség: FAZ-vezércikk Magyarországról

    Európaiak közötti bizalmatlanság címmel közölt első oldalas vezércikket hétfőn Magyarországról a Frankfurter Allgemeine Zeitung. Georg Paul Hefty, a konzervatív újság rovatvezetője a magyar kormányfővel szembeni “széles EU-körökben osztott bizalmatlanságban” pártpolitikai taktikázást lát.

    “Vajon milyen következményekkel járt volna a baloldalnak az a követelése, hogy tíz nappal a soros elnökség átvétele előtt fosszanak meg az ehhez fűződő törvényes jogától egy tagállamot?” – tette föl a kérdést Hefty, aki szerint a Budapest iránti bizalmatlanság kiváltója a médiatörvény, oka azonban Orbán nyolc hónappal korábban aratott toronymagas választási győzelme volt.

    “Pártja, a Fidesz Európa-szerte azért szálka a szociáldemokraták és baloldali liberálisok szemében, mert kétharmados parlamenti többsége azt dokumentálja, hogy a magyar szocialistákba és szabad demokratákba vetett bizalom elvesztése után a nép többsége nem a szélsőjobboldalhoz pártolt át, hanem a jobbközépet segítette kormányképes többséghez. Hogy az országban sok minden rosszul áll politikai, gazdasági, szellemi téren, az régóta téma már Nyugaton; hogy a rendcsináláshoz nem lesz elég a határozatlanság, azt sejteni kellett; hogy a Fidesz elnöke ‘erős embernek’ érzi magát, és így viselkedik, azt nem csak magyar választói tudták. Aki azonban azt állítja, hogy Orbán a 30-as évek politikusainak új kiadása, vagy a fehérorosz Lukasenka miniatűr mása, annak nemcsak történelmi és geopolitikai ismeretei hiányosak, de az európai szokásokat sem ismeri” – érvel a FAZ kommentátora.

    Véleménye szerint a magyar EU-elnökséget nem szabad önvédelemre korlátozni, hiszen Budapestnek – Európa érdekében – lesz elég dolga. Az EU pénzügyi és gazdaságpolitikájának harmonizálása hosszas tárgyalásokat tesz szükségessé, mivel éppen a kisebb államoknak fűződik érdekük ahhoz, hogy (maradék) szuverenitásuk eme csorbítása ne váljék a nagyok egyezségeinek tárgyává.

    Hefty kiemeli a horvát EU-csatlakozáshoz fűződő magyar érdeket. Mint írja, az Adria mentén fekvő ország, “amely évszázadokon át Nagy-Magyarország része volt, szemléletes példája annak, miként tudja valamennyi magyar kormány kihasználni az EU (és azon belül Schengen) előnyeit. Budapest boldog és elégedett azzal, hogy a magyar nemzet legnagyobb része immár öt, hamarosan pedig hat EU-tagállamban él. Ha pedig egy napon még Szerbia is csatlakozna, akkor csaknem az összes magyar ismét közös, immár nem nemzeti, hanem európai standardok szerint élhetne”.

    Az EU az a színpad, amelyen kormányfők és külügyminiszterek nem elsősorban a maguk karrierjére, hanem mindenekelőtt arra gondolnak, hogyan erősíthetnék hazájuk tekintélyét. A soros elnökség kiváló alkalom erre. Ettől egyetlen kormány sem hagyja eltéríteni magát – zárta kommentárját a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

    (MTI)

  10. Etikus szerint:

    csapos szerint:
    2011. január 05., szerda – 14:49

    Kedves “?!”

    Nahát csapos! Te aztán a sör mellé elég tisztességesen osztod, a jól megérdemelt “répát!”

  11. grün szerint:

    Elküldték a Médiatörvény hiteles angol fordítását Brüsszelbe, a megfelelő magyarázatokkal kiegészítve!
    Csodálkoztok a hírünkön, hiszen már a nevünkben is benne van mentalitásunk!
    Magyar, magyaráz, magyarkodik (gurít)!!!

  12. Etikus szerint:

    T. csapos! szerda 14.49
    “míg hazánk soros EU-s elnöksége tart, addig nem lesz bírságolás. Nem olvastad a törvényt?!”

    Ezt az időzítést! Húsz éve mondom, hogy ebből az emberből Nemzetünk kiemelkedő ÁLLAMFÉRFIÚJÁVÁ LESZ!
    -Nem elég, hogy az egész világ figyelme ránk irányul, jó kis reklám MO.-nak, (mert régi igazság, hogy minden rosszban van valami jó), hanem mekkora STRATÉGA A MINISZTERELNÖK! MICSODA IDŐZÍTÉS!

    Aztán, aki ismeri János Pál Pápa idevonatkozó korábbi megnyilvánulását………..

  13. Etikus szerint:

    Ja ezt is jól megszervezték, mármint az ellenünk indított offenzívát. Csupán a bumerángot hagyták számításon kívül! Most hallgatnak is a belső informátorok mint nyuszi a fűben!
    Úgy hallottam, ma a Kossuth-téren spontán gyülekezés volt a Parlament, a Kormány Törvénykezései, Rendeletalkotásai mellett. Támogatottságot biztosítva a további határozott intézkedések mellett, a Nemzetünk javára!

  14. Demeter J szerint:

    Kíváncsi lennék arra, hogy a szomszédaink között van-e még olyan nemzet, amely annyi hitvány. ostoba polgárral rendelkezik mint a magyar.
    A sok hülye azt hiszi, hogy ha lejáratja saját szülőhazáját, akkor attól valami jobb lesz idehaza. Ha sikerül elhiteni országunkról, hogy egy balkáni primitív nép, attól még az ország lejáratói is a horda részei maradnak.
    Arról meg végképp ne álmodjon a sok eszement, hogy majd valaki beavatkozik belügyeinkbe. ezt nem tették meg máskor sem.
    Annyit sikerült elérni, hogy megint rajtunk röhög Európa, mint amikor 89-ben Bécsben a magyarok awhiskas-t zabálták a szupermarketben. Mert le volt értékelve.

  15. "*" szerint:

    Igazad van Demeter, a Fidesz 8 éven át mindent megtett, hogy ezt az országot a legsötétebb színben tüntesse fel és lejárasson az országot, ahol lehet, most pedig saját magukat járatják le, csak sajnos ezzel az egész magyarságot is. És akkor még vicc Paliról nem is ejtek szót. Egyetértek Veled, hitvány és ostoba polgárok. De meg fognak bukni, ne aggódj. 🙂

  16. Királyerdei szerint:

    “A Párt rendszeres háttéranyagokkal és elemzésekkel látja el a Magyarországra akkreditált diplomáciai testületek képviselőit. Sőt Mesterházy Attila rendszeresen, személyesen is tájékoztatja őket a hazai eseményekről, illetve azok szocialista értelmezéséről.
    A pártelnökség hatékonyabb nemzetközi kapcsolatokra törekszik, ezért idén több pártdelegáció is ellátogat majd külföldi baloldali szervezetekhez, többek között az Egyesült Államokba, Németországba vagy épp Izraelbe.
    (hvg.hu/Klubrádió)”

    Értető?Akkor kuss piszok komcsik!

  17. Demeter J szerint:

    * elvtárs! Miféle lejáratásról hadoválsz?

    A legnagyobb fájdalma a zsíros állásokból kiszorult alkalmazottaknak és vállalkozóknak, hogy a társadalom nyugodtabb, mint az elmúlt 4 évben bármikor.
    A levítézlett korrupciós társulatot az elkövetkező években aligha kívánja vissza a többség.

  18. Királyerdei szerint:

    A lopáson és a gyilkosságon kívül ezek máshoz nem értenek.

  19. abcd szerint:

    Kell ez a törvény ! Büntetni kell a hasonló rágalmazást !

    “A fideszes vezetésű IX. kerület a Fidesz által hozott új kétharmados rendelkezéseket akkurátusan betartva önkormányzati tulajdonú vállalkozásra bízta a helyi parkolási bizniszt. A Ferencvárosi Parkolási Kft. viszont azonnal kiszervezte a munkák nagy részét, az üzleti partner pedig egy offshore tulajdonú cég lett. Az Orbán-kormány egyik első intézkedése volt, hogy átláthatóbb pénzmozgások érdekében törvényben tiltsa meg az önkormányzatoknak, hogy a parkolási üzletágra magáncégeket szerződtessenek.”

  20. "?!" szerint:

    Ismét levizsgáztál te bárgyú „golyós-csapos”!
    A 14:49-kor megjelent hozzászólásodban a médiatörvény rendelkezéseire vonatkozó konkrét kifogások helyett, ismét a szoc-lib szarkeverők politikai véleményeit tartalmazó cikkben leírtakra hivatkoztál.
    Olyan cikkre amely a kákán csomót kereső módszerrel most azt kifogásolja, hogy nem lettek lefordítva és megküldve az EU részére a törvény átmeneti rendelkezései és a törvény által módosított egyéb jogszabályok felsorolása.
    Ha viszont ezeket is lefordították és megküldték volna, akkor a hozzád hasonló arcátlan szarkeverők, most azt hiányolnák, hogy miért nem fordították le és küldték el a médiatörvény törvénnyel módosított egyéb jogszabályokat is.

    Ennek az alattomos és aljas magatartásnak a mozgatórugója könnyen azonosítható a Népszabadságban közzétett alábbi szövegek alapján:

    A „Tömeg demonstrációra készül az MSZP” című cikkben leírják, hogy „a párt rendszeres háttéranyagokkal és elemzésekkel látja el a Magyarországra akkreditált diplomáciai testületek képviselőit; sőt Mesterházy rendszeresen, személyesen is tájékoztatja őket a hazai eseményekről, illetve azok szocialista értelmezéséről”.

    A fenti bővített mondat ismeretében senkit nem lephet meg a Népszabadságban megjelent „Berlin és Párizs tüzet nyit a médiatörvényre” című cikk, amely jövő időben megjósolja, hogy Berlin és Párizs (nyilván a médiatörvény „mszp-s értelmezése” alapján) tüzet fog nyitni a médiatörvényre.

    Ugyanott olvasható az ország (és benne Csepel) jelenlegi helyzetéért felelős MSZP nevű bűnszövetkezet elnökségének a nyilatkozata, miszerint “A pártelnökség hatékonyabb nemzetközi kapcsolatokra törekszik, ezért idén több pártdelegáció is ellátogat majd külföldi baloldali szervezetekhez, többek között az Egyesült Államokba, Németországba vagy épp Izraelbe.” (Nyilván azért, hogy a külföldi cinkostársaik avatkozzanak be országunk belügyeibe.)

    Csapos! Ha még pislákolna benned és az itt szemétkedő és nyivákoló társaidban a tisztesség egyetlen szikrája, akkor csendben maradnátok, és a jelenlegi kormány bukásában való reménykedés helyett, csendben az elmúlt 8 év hibáinak és kárainak a kijavításában jeleskednétek!

  21. szigetország szerint:

    Georg Paul Hefty, a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) rovatvezetője azon igen-igen kevés nyugati tudósítók egyike, aki vette a fáradságot, és megtanult magyarul. Tisztelet érte!

    Érdemes figyelni rá, amit ír; a FAZ pedig mérce a nyugati újságírásban. Aligha véletlen, hogy a magyar médiatörvény elleni támadás mögött a FAZ is a bukott szocialisták és liberálisok dühödt ellentámadását sejti.

  22. grün szerint:

    Tévedtem! Mégsem fogadták el a magyarok fordítását!
    Lehet, hogy ők is tudnak magyarul, netán jobban hisznek a saját szemüknek mint nekünk???

  23. vermes szerint:

    *

    “pedig saját magukat járatják le, csak sajnos ezzel az egész magyarságot is”

    Milyen érdekes, hogy akkor kerül elő csak a magyarság, amikor hüppögtök érte, de amikor tenni kell, akkor lesz@rjátok…

  24. Királyerdei szerint:

    Brávó “*” elftás!
    Az egyik elftásad ezt már megmondta:

    “S hogy lássuk, milyen ismerős a hang, álljon itt Kunfi dicsekvése – aki saját sikerének tekintette az egészet – a Világosság 1920. június 29-i számából: „A megvetés, az undor tarajos hullámai csapkodnak Magyarország körül. A gyűlölet drótsövénye zárja el Magyarországot az egész világtól. Minden tisztaságra valamit adó ember befogja az orrát, ha a magyar nevet hallja.”

    Éjjen a Párt!

  25. gyalog szerint:

    Tisztelt Bölcsek!

    „18:27-kor elküldött hozzászólásod arról tanúskodik, hogy majdnem akkora szellemi képességgel és olyan tárgyilagosan ítéled meg a helyzetet, mint a sakktáblán parasztként emlegetett fafejű sötét gyalogok, akiknek a szeméről még nem hullt le a valóságot elfedő vörös lepel.”

    Igen, én vagyok a „sötét” gyalog. Hogy ne kelljen egyedül lennem sötétségemben, alant felsorolok jó néhányat azok közül a „sötét” alantasok közül, akik velem értenek egyet, akiknek a szeméről szintén nem hullt le a vörös lepel. Ugye, “?!”.

    POLITIKUSOK
    a francia kormányszóvivő, Francois Baroin
    a német külügyi államminiszter. Werner Hoyer
    a németországi Zöldek frakcióvezetője, Jürgen Tittin
    Alexander Alvaro, a liberális FDP európai parlamenti képviselője
    Angela Merkel német kancellár
    az EB sajtószabadságért felelős alenöke, Neelie Kroes
    az EB szóvivője, Olivier Bailly
    Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-felelőse
    Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter
    Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője

    NYOMTATOTT ÉS ELEKTRONIKUS SAJTÓ
    a BBC európai ügyekkel foglalkozó tudósítója
    a Frankfurter Allgemeine Zeitung
    a Frankfurter Rundschau
    a Handelsblatt
    a Le Figaro
    a Le Monde
    a milánói Corriere della Sera
    a New York Times
    a Süddeutsche Zeitung
    a torinói La Stampa
    a ZDF főszerkesztője, Peter Frey
    az El Pais című spanyol napilap
    az osztrák Der Standard
    Die Welt, német lap
    Gazeta Wyborcza
    Pecat a legnagyobb szerb politikai hetilap, a
    Piratebay
    Washinton Post
    ZDF főszerkesztője

    A TOVÁBBIAKBAN A KÖVETKEZŐKET „UGATOM MINT EGY CSAHOS KUTYA”:

    Milyen közvetlen következményei vannak az új kormánytöbbségnek a magyar médiában:
    Még nem telt el egy nap sem az új szabad médiatörvény regnálása óta, de a híradókban már felborult a korábbi egyensúly. „Míg 2009-ben az általuk vizsgált híradókban a legtöbbet szereplő 20 politikusnak a fele, tíz volt MSZP-s vagy kormánytag, addig a 2010-es listán a 20 szereplőből 16 kötődik a Fidesz-KDNP szövetséghez. Két parlamenti ellenzéki párt mindössze egy-egy képviselővel tudott a legtöbbet szereplő politikusok listájára felkerülni: a hatodik helyen Szanyi Tibor (MSZP), a tizenötödiken Schiffer András (LMP) szerepel, jobbikos politikus pedig egyáltalán nincs a legtöbbet szereplők között.” Republikon Intézet

    Milyen kifogásolható szabályok vannak az új törvényben:

    1.A mindenkori kormánytöbbség a vagyon elvonásával és kezelésén keresztül egyoldalúan befolyásolhatja a közszolgálati műsorszolgáltatók működését.

    2. A közszolgálati műsorszolgáltatók vezérigazgatói jelölésének és választásának módja alkotmányellenes, mert a vezérigazgatókat bármilyen pályáztatás vagy nyílt szakmai megmérettetés nélkül a Médiatanács elnökének (aki csak a miniszterelnök jelöltje lehet) javaslata alapján a Médiatanács jelöli.

    109. § (1) A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) autonóm államigazgatási szerv, amely kizárólag a törvényeknek van alárendelve.111. § (3) Az Elnököt a miniszterelnök nevezi ki kilenc évre. 102. § a) a Médiatanács elnöke valamennyi közszolgálati médiaszolgáltató esetében két vezérigazgató-jelöltre tesz javaslatot a Médiatanácsnak. 124. § (1) A Médiatanács elnökét és négy tagját az Országgyûlés – a jelenlévõ országgyûlési képviselõk kétharmadának szavazatával – kilenc évre választja egyidejû, listás szavazással.

    Mitől lenne autonóm és csak törvény alá rendelt valami, ha a miniszterelnök nevezi ki, és ő adja a pénzt is…?

    És akkor még két mazsola:
    1. Rákay Philip – született Rákay Kálmán (Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!)

    2. A Médiatörvény angol fordításából kimaradtak lényeges paragrafusok, melyekről a médiahatóság azt állítja: nem befolyásolják a törvény megértését, ezért később fordítják le őket. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjára pedig nem is a médiatörvényt tették fel.

    Ezt hívják, barátaim, közröhejnek. Aki ennek támogatásában részt vesz, az maga is közröhej tárgya, mint a Köztársaság Elnöke, aki két mondatot nem tud leírni hibátlanul. Azaz közröhej lenne, ha nem az egész magyar népen és kormányon röhögnének. De bizony röhögnek rajtam is, a ti begőzölt és oly sokszor tragédiába torkolló viselkedésetek miatt.
    Ez van. Nem baj. Majd kiderül WikiLeaks közreműködése által, hogy tartott kapcsolatot egymással az ellenzék két vezére, hogy a KSH nem is hamisított a 2006-os választások előtt, és akkor kezdődik elölről az egész:
    Össze lehet majd újra vizelni Magyarország főterét, szét lehet verni a Közszolgálati tévét, darabokra lehet tépni a Belváros a Külvárossal együtt.
    Most béke van. Akik kint randalíroztak az utcákon bent ülnek az Ország Házában reális mennyiségű apanázzsal. Amíg ott ülnek, addig nincs rendzavarás — csak égés és röhögés.
    Igen, Uraim, Önökön röhög a szabad világ, és mi pirulunk.

    És ha ennyi nem elég a szembenézéshez, álljon itt Ady egy igen-igen régi írása okulásul:
    HENTZI-HUSZÁR
    Ezt a megtisztelő nevet annak a politikai individiumnak szokta a magyar közvélemény adományozni, aki a tisztességes magyar nevet jogtalanul bírtokolja, s eszköze – mégpedig igen közönséges eszköze – a hatalomnak.
    Tisza Kálmán volt miniszterelnöksége alatt több jeles szabadelvű párti képviselő kapta meg a „generálissal” egyetemben e megbélyegző jelzőt, melyet nem mos le az illetőről félszázad sem.
    Most a nagy paktumkötő és simmenthali tehenész kormányelnök Széll Kálmán jutott abba a kellemes helyzetbe, hogy az ország egészséges közvéleménye elfordulva őkegyelmességének mosolygós ábrázatáról reá sütötte a Hentzi-huszár jelzőt.
    Ugyan ki hitte volna azt két hónappal ezelőtt. A parlamenti pártok akkor örömmámorban úsztak, a haza megmentése befejezett ténnyé vált, s zengett a zsolozsma Rátót ura felé. Ő pedig kidüllesztette mellét a kényelmes bársonyszékben, s úgy félig tréfából, hogy bedugja egy-két ember száját – kijelentette, miszerint ő a jog, törvény és igazság elvei szerint fog eljárni, s követelni fogja, hogy ezeket az ország minden lakója tiszteletben tartsa.
    Most látszik azután, hogy őkegyelmessége bizony csak amolyan közönséges szemfényvesztő, aki plakátján a világ minden csodáját a közönség elé varázsolja, pedig valami kovácslegény, aki megunva a mesterséget, bűvészkedéssel akar egzisztálni.
    Az ilyen alakoknak rendes sorsa a kifütyülés.
    Nem hisszük, hogy Rátót urának ne ez legyen a végzete.
    Elvégre ami sok, az azután csakugyan sok.
    Hónapokon keresztül sütkérezni a meg nem érdemelt fényben, ugyanannyi ideig bolondítani millió meg millió embert, s végül arcul vágni, sárral mocskolni egy nemzetet, büntetlenül nem lehet.
    Mindenesetre hálás foglalkozás a politikai bűvészkedés, csakhogy oly nyíltan, mondhatni cinikusan nem lehet űzni.
    Hisszük, hogy a megnyíló parlament most már nem rózsákkal fogadja a nagy államférfiút, hanem azzal a kritikával, mely őt méltán és jogosan megilleti.
    Debreczen 1899. augusztus 16.

  26. gyalog szerint:

    A cenzúratörvényt egyöntetű undor, felháborodás és közröhej fogadta Európában. Két óvatosabb hang volt: a kiváló Georg Paul Hefty arról ír, hogy a törvény “mind politikai, mind jogi értelemben kötéltánc a megbízható médiarend és a cenzúra között”. és “, “az állami és a magántulajdonban lévő médiumok felügyeletét célozza, ami nem feltétlenül jelent egyet az azok feletti uralommal”. Ezzel rámutat a Fidesz-rezsim két sajátosságára: az egyik, hogy mindig magasabb, az európai normákba még beleférő érdekekbe és jogászkodásba csomagolja a szabadság felszámolását (különös tekintettel a “közérdekre” és valaki más méltóságának a védelmére). Joguralom helyett jogászuralom. A másik, hogy nem tud (és nem is érdeke) totális visszaállamosítást csinálni, ezért az ellenőrzést növeli maximálisra a magánszektor nem parírozó része felett.

  27. Manitu szerint:

    A pitypang-törvényt, ami a gogók kiirtásáról szól, szintén felháborodás és közröhej fogadta Európában. Egészen addig, amíg meg nem érkezett a fordítás, hogy ez csak egy mese két mondata volt.

    De persze a fenti szöveg is csak egy mese, mert a fordítást még senki nem olvasta el, a kommunisták hazugsága pedig még mindig él.

  28. Manitu szerint:

    Gyalog, aki hülye, azon nem lehet változtatni. Ha téged megvettek a kommunisták, azon se nagyon lehet változtatni: a komcsik csak a gyenge embereket veszik meg, aki pedig ilyen, az nem változik.

    Egy lehetőség van: paradigmaváltás. Ha a sz@art szereted, maradj MSZP-fan. Ha az életet, a munkát, akkor vesd le az MSZP-s hazugságot, és kezdj el gondolkozni!

  29. gyalog szerint:

    Akkor megismétlem ezek nyilvánítottak kritikus véleményt a törvényről:

    POLITIKUSOK
    a francia kormányszóvivő, Francois Baroin
    a német külügyi államminiszter. Werner Hoyer
    a németországi Zöldek frakcióvezetője, Jürgen Tittin
    Alexander Alvaro, a liberális FDP európai parlamenti képviselője
    Angela Merkel német kancellár
    az EB sajtószabadságért felelős alenöke, Neelie Kroes
    az EB szóvivője, Olivier Bailly
    Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-felelőse
    Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter
    Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője

    NYOMTATOTT ÉS ELEKTRONIKUS SAJTÓ
    a BBC európai ügyekkel foglalkozó tudósítója
    a Frankfurter Allgemeine Zeitung
    a Frankfurter Rundschau
    a Handelsblatt
    a Le Figaro
    a Le Monde
    a milánói Corriere della Sera
    a New York Times
    a Süddeutsche Zeitung
    a torinói La Stampa
    a ZDF főszerkesztője, Peter Frey
    az El Pais című spanyol napilap
    az osztrák Der Standard
    Die Welt, német lap
    Gazeta Wyborcza
    Pecat a legnagyobb szerb politikai hetilap, a
    Piratebay
    Washinton Post
    ZDF főszerkesztője

    Viszont aki megvehető ember, arról alább olvashatsz:
    Vajon kitalálod, kiről van szó?

    “Teszem azt, az ember – közösen a feleségével – megvásárol Budapest V. kerületében egy 135 négyzetméteres négyszobás lakást, mondjuk 1994. március 8-án, 563 ezer 760 forintért, aztán 2002. júnis 7-én ugyanezt az ingatlant 63 millióért adja tovább. Ez így törvényes? Kétségtelenül. Az ügy etikai megközelítése pedig más lapra tartozik.

    Összefoglalva: magyar politikus az önkormányzattól vásárolt lakását nyolc év után több mint 60 milliós haszonnal adja el. Ön szerint ki lehetett ez?”

    http://egyenlito.blog.hu/2010/12/10/hatvanmillios_lakasbiznisz_a_belvarosban

  30. gyalog szerint:

    ÍME AZ ÚJ MAGYAR SAJTÓSZABADSÁG:

    Nem tudom, mit is gondol az MTI, amikor fontos információkat kihagy a külföldi hírekből.

    Van egy írás a Spiegel angol-nyelvű kiadásában (legalábbis a német verziót nem találtam az interneten) amelynek egy-két mondata nem a legjobb fényt veti Orbán Viktorra. A meglehetősen hosszú cikkben Christoph Schult, a cikk írója idéz egy amerikai követségi táviratot, amelyhez valószínűleg a Wikileaks jóvoltából jutott. Schult ugyan nem adja meg a távirat dátumát, de én valamikor 2006 őszére datálnám.

    A táviratot Budapestről küldték Washingtonba, és bizony elég világosan kitűnik belőle, hogy a budapesti amerikai követség információja szerint a Fidesz kapcsolatot tart fent „az erőszakos tiltakozókkal”. Sőt, a táviratból arra is lehet következtetni, hogy a Fidesz által szervezett demonstráció helyszínének kiválasztásában is látott a követség valamiféle kapcsolatot a molotovkoktélokat dobáló csőcselék és Orbán Viktor pártja között. Majd a követségi jelentés így folytatja: „Bármennyire is a legjobb oldalát láttuk a nagykövetekkel a nemrég tartott találkozón Orbán Viktornak, ez a kaland [mármint Orbán összeköttetései a szélsőséges demonstrálókkal] azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani.”

    Az MTI terjedelmes ismertetésében mindebből ennyit tartott csak fontosnak közölni a magyar néppel: „A nemrég nyilvánosságra hozott titkos amerikai diplomáciai iratokban úgy jellemzik őt [Orbán Viktort], mint aki szeret ‘a tűzzel játszani’.”

    VALAKI A “LÁTÓK” KÖZÜL MAGYARÁZZA MÁR MEG!

  31. szigetország szerint:

    Ezt írja az idétlen gyalog:

    “… alant felsorolok jó néhányat azok közül a „sötét” alantasok közül, akik velem értenek egyet…”

    Ez tehát azt jelenti, hogy a nyugati média képviselői előbb “gyalogot” kérdezték meg, milyen álláspontra helyezkedjenek, majd “gyalog” véleményét elfogadva meghozták a döntésüket.

    Azon túl, hogy “gyalog” nem ismeri ezeket a lapokat (valószínűleg a magyar sajtó alapján állította össze), tele van csúsztatással, a szokásos hazudozással ez a hablaty, de nem is ez a lényeg.
    “gyalog”! A saját érdekedben kérlek! Ne fogassz annyi kábítószert, mielőtt írsz! (Anélkül is hülye vagy)

  32. gyalog szerint:

    Bravó! Ti aztán tudtok érvelni!
    Sebaj, legalább magyarul tudok…

    Legalább olvasni megtanulhatnátok…

  33. szigetország szerint:

    gyalog elmeállapota estére egyre romlik… És hol van még az éjfél!

    Délelőtt még jobban volt, akkor egy sort sem írt.

  34. gyalog szerint:

    Ezt Ézsaiás Neked írta:
    Tapogatjuk a falat, mint a vakok, tapogatózunk, mint akinek nincs szeme. Botladozunk fényes délben, mintha alkonyat volna, és sötétségben vagyunk, mint a holtak.

    Ézs 59,10

    Ja-ja, szomorú ez… 🙁

  35. szigetország szerint:

    Barátaim!

    Tudja valaki közületek az ügyeletes pszichiáter telefonszámát Csepelen?
    Egy honleány sürgős segítségre szorul!

    SOS!

  36. Királyerdei szerint:

    Betettem a médiatörvényt feljebb,a sok idióta csak nyomja a komcsi sajtó maszlagát.
    Itt van megint:

    http://www.nmhh.hu/dokumentum.php?cid=25674

    Beírjam az egészet?

  37. csapos szerint:

    Kedves, drága, aranyos, stb “?!”
    (2011. január 05., szerda – 17:12)

    Csak most végeztem a melóval. Letöröltem a söröspohárról a habot. Te is töröld le. A szádról!

    Na látod?! így már jó?! Jó! Jó, ha figyelsz és kattintasz megint. Bár ez nem a te napod, de be ne kattanj, amikor arról olvasol mindjárt, hogy kedvenc kormányod miként csinál hülyét saját magából :
    http://hirszerzo.hu/belfold/20110105_kormany_mti_mediatorveny#rss

  38. szigetország szerint:

    A médiatörvény minden bírálójától azt kérem, amit társaim is jó párszor kértek, hogy konkrétan jelöljék meg azokat a pontokat, amik elfogadhatatlanok.

    Próbáljuk így folytatni a vitát, hátha előbbre jutunk!

  39. csapos szerint:

    Szolgálati közlemény: Bár Királyerdei buzgón idiótázik, de aki idiótázik, vagyis személyesen Királyerdei nem idióta. Mióta? Azóta nem idióta, amióta ő mondja meg: ki az idióta vagy a zigóta.

    De ha már erre járok, akkor a nem idióta, hanem nagy tudású, sőt bölcs Királyerdei kedvéért átadok egy újabb szerény csomagot, amely az ő Fülkeforradalmi Munkás-Paraszt kormányának dicsőségét zengi a médiatörvény angol fordításáról, annak célszerűségéről, hasznosságáról EU-s fogadtatásáról:

    http://atv.hu/video/video-20110105_mediatorveny_az_eu_t_nem_erdekli_a_kormany_angol_forditasa_video

  40. szigetország szerint:

    csapos!

    Halljam a konkrét kofogásaidat a médiatörvényről!

  41. delamole szerint:

    Eszerint is megpróbálhatjuk értelmezni a médiaháborút:
    “1. Hazánk iszonyatos pénzügyi nehézségekkel küzd. A kormány nem akarja tovább zsigerelni a magyar lakosságot, ezért

    2. A hosszú évek, nem egy esetben évtizedek óta extraprofitot bezsebelő, a magyarországi adókötelezettségeket ügyesen kerülgető multikra kivetett különadóval készül rendbe tenni az államkasszát.

    3. Az extraprofitjukat féltő multik összefogtak hazánk ellen, meg akarják félemlíteni a magyar kormányt, hogy ne merje őket adóztatni.

    4. Kapóra jöttek szövetségesnek a sajtómultik. A magyarországi sajtó ugyanis szintén multik kezében van (a két országos földi sugárzású kereskedelmi tévétől kezdve a Népszabadságig stb.). A médiumok tulajdonosai előre félnek, hogy ezentúl Magyarországon is be kell tartani azokat a normákat, amelyeket Nyugaton be kell tartani. El akarják kerülni a kétségtelenül nagyra méretezett büntetéseket.

    5. A hazánkból extraprofitot kiszivattyúzó multik összefogtak az ugyancsak extraprofitot kiszivattyúzó médiával, és együttes támadást indítottak a magyar kormány ellen.

    Ha a kormány veszít, akkor a végeredmény az lesz, hogy a multik előtt meg kell hajolni, és ők továbbra is extraprofitot vihetnek ki az országból. A magyar nép pedig örökre az adósságot fogja nyögni.

    Tévedés azt hinni, hogy ebben a háborúban van kompromisszum. Ha az Orbán-kormány enged, örökre elbukott. És vele bukik a remény, hogy valaha talpra állhat “

  42. csapos szerint:

    szigetország !

    A kedvedért! (Bár a kifogások sorolásához az a 108 oldal sem volna elég, amit a médiatörvény tesz ki.)
    Például:
    Az egyik legfontosabb feladatról, a tájékoztatási tevékenységről a 12. § rendelkezik. A (2) bekezdés szerint: “A tájékoztatás kiegyensúlyozottságát – a műsorszámok jellegétől függően – az egyes műsorszámokon belül, vagy a rendszeresen jelentkező műsorszámok sorozatában kell biztosítani.”
    Ez agyrém!!!! Képzeld el, hogy királyerdei posztozó társunk kedvenc kormányának feje, maga Orbán Viktor szólal meg a TV-ben (nem a parlamenti közvetítésben, hanem egy interjúban) Beszél, mondjuk kb röpke fél órát. Ezek után ha nem kap ugyanennyit a három ellenzéki párt vezetője, akkor deresre húzzák a TV-t, a szerkesztőt vagy/és a műsorvezetőt? Itt a sorozat, ugye szóba sem jöhet. Jönni kellene viszont a három pártvezetőnek. Ki a bánat nézné azt a műsort? Továbbá: ki mondja meg, hogy mi számít “kiegyensúlyozottnak”? Ezt is a fülkeforradalmárok döntik el?

    Folytathatom, de máskor. Már csak arra válaszolj: mi a francért kellett ezt a borzadályt egyéni képviselői indítványként beterjeszteni?! Azért, hogy jót röhögjenek: megkerülték a parlamenti szabályokat, nem kell hónapokon át bíbelődni a kormányzati előterjesztéssel. De ha már elfogadták, akkor miért kellett ezt a törvényt december 30-án, éjjel, lopva, alattomban aláírnia a mi magyar nyelvzseniként számon tartott Schmitt Palinknak, és milyen pofátlanság az, hogy a december 31-én kihirdetett törvényt egy nappal később már hatályba is léptetik, miközben azok sem igazodnak ki rajta, akik majd a médiacsendőrök lesznek Szalai Annamária egykori pornólapszerkesztő főcsendőr vezetésével.

    Elég konkrét voltam, szigetország? Ha szakmai és nem politikai választ adsz, akkor örömmel küldöm a következő kérdéscsokrot mondjuk az erkölcsi előírásokat tartalmazó gumiparagrafusokról. De van még sok más is.

  43. ricsi szerint:

    csapos bavaria nyomja bőszen éjféig.
    Belénk akarja szuggerálni, hogy a felvett hitekettől fuldokló ország legnagyobb problémája a médiatörvény mély igazságalanságai.
    Azt sem akarja megérteni, hogy az általa felsorolt politikusok már azt is elfelejtették, hogy hol van MO.
    Többször megkérdeztem tőle, hogy hol volt akkor, amikor az országot imádottjai eladósították, és akkor, amikor a kerület gazdálkodását párttársai az ellehetlenülés határára navigálták?
    Nem válaszolt rá. Nem szereti az értelmes vitákat, nincsenek saját gondolatai, csak idéz.

    Nagy veszteség érhette a választásokkal. Úgyértem, pénzügyileg, mert innen fúl a szél.

  44. kuku szerint:

    gyalog Kutakodj egy keveset az MSZMP média modszerei és gyakorlata körül neked biztosan tanulságos és ujdonság lesz.Aztán jöhet a Médiatörvény.

  45. gyalog szerint:

    “csapos!
    Halljam a konkrét kofogásaidat a médiatörvényről!”

    A kinkrét kofogásaimat már hallottad. Kár, hogy meghaladja a képességeidet…
    Mert akkor már érveltél volna, ugye?

    kuku! Neked még egyszer! A következő MSZMP-tagok kifogásolták a médiatörvényt:

    POLITIKUSOK
    a francia kormányszóvivő, Francois Baroin
    a német külügyi államminiszter. Werner Hoyer
    a németországi Zöldek frakcióvezetője, Jürgen Tittin
    Alexander Alvaro, a liberális FDP európai parlamenti képviselője
    Angela Merkel német kancellár
    az EB sajtószabadságért felelős alenöke, Neelie Kroes
    az EB szóvivője, Olivier Bailly
    Dunja Mijatovic, az EBESZ sajtószabadság-felelőse
    Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter
    Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője

    NYOMTATOTT ÉS ELEKTRONIKUS SAJTÓ
    a BBC európai ügyekkel foglalkozó tudósítója
    a Frankfurter Allgemeine Zeitung
    a Frankfurter Rundschau
    a Handelsblatt
    a Le Figaro
    a Le Monde
    a milánói Corriere della Sera
    a New York Times
    a Süddeutsche Zeitung
    a torinói La Stampa
    a ZDF főszerkesztője, Peter Frey
    az El Pais című spanyol napilap
    az osztrák Der Standard
    Die Welt, német lap
    Gazeta Wyborcza
    Pecat a legnagyobb szerb politikai hetilap, a
    Piratebay
    Washinton Post
    ZDF főszerkesztője

    Tanujj, mer mekbux!

    Egyébként Nagyapóval híven vallom: remélem, egyszer beszántják a sok aljas indulatot, és bevetik sóval, hogy többé ki ne keljen. Ceterum cenzeo… 🙂

  46. ETIKUS szerint:

    Váratlan fordulat: Rangos nyugati lap veszi védelmébe Orbánt
    The Times: Magyarország messze van a diktatúrától

    ” Nem kell összefogni Magyarország ellen, messze van a diktatúrától – írja cikke címében Adam LeBor a The Times című londoni lap szerdai számában, alcímében pedig hozzáteszi, hogy Magyarország mintaképe nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher.

    A cikk szerint a vészmadarak arra figyelmeztetnek, hogy ismerős árnyék borul Közép-Európára. Komor kísérőzene; katonák menetelnek eső áztatta földeken; őrjöngő vezérek és rajongó tömegek. A The Washington Post „putyinosodás” miatt fúj riadót. Brüsszelben az eurokraták egypárti uralomról pusmognak. A német sajtó komoly hangon új „Führerstaatról” szól. A latornemzetet azonnal cenzúrázni kell, szankcionálni és a páriák közé lökni.

    Fehéroroszországról van szó, ahol a brutális rohamrendőrség ész nélkül botozza a tüntetőket? – kérdi a cikkíró. Vagy Ukrajnáról, ahol a kormány korrupciós vádakkal őrizetbe vetetett volt kabinetminisztereket? Nem, a kis tízmilliós Magyarországról Európa szívében, amely ország most az Európai Unió (EU) soros elnöke. Ugyanarról a Magyarországról, amely szolid átmenetet hajtott végre a kommunizmusból, és stabil, modern demokrácia büszke történelemmel és gazdag kultúrával.

    A valóság az, hogy amióta jobboldali Fidesz pártja kétharmados parlamenti többséget szerzett, Orbán Viktor miniszterelnök arra használja fel megbízatását, hogy politikai hatalmát példátlan gyorsasággal és eltökéltséggel megszilárdítsa. A Fidesz egy volt európai parlamenti képviselőjét nevezte ki elnöknek; egykori Fidesz-képviselő vezeti az Állami Számvevőszéket; megszüntették a Költségvetési Tanácsot; megnyirbálták az Alkotmánybíróság jogkörét; s az új Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak hatalmában áll bírságokat kiszabni a médiára olyan homályos vétségek esetén, mint az „emberi méltóság” megsértése.

    Eközben a művészettel, kultúrával, a roma kisebbséggel és a hajléktalanokkal foglalkozó közalapítványok tucatjaira vár a megszűnés, és funkcióikat a kormány veszi át – folytatódik a brit lap cikke. Vajon mindez zabolátlan kulturális vandalizmus? Igen. Aggódnunk kell a Fidesz hatalomösszpontosítása miatt? Teljes mértékben. Azt jelenti ez, hogy Magyarország a diktatúra felé csúszik? Nem. Az ilyen vad beszéd senkin sem segít, legkevésbé a kormányban lévő modernizálókon, akik próbálják átvonszolni az országot a XXI. századba. Mi Nagy-Britanniában tudhatnánk, mi a különbség a túlközpontosított demokrácia és a diktatúra között – írja Adam LeBor.
    Orbán mintaképe nem Vlagyimir Putyin, hanem Margaret Thatcher. Utóbbit is a remény hullámán választották meg egy gyenge baloldali kormány uralmának évei után; ő is példátlan mértékben centralizálta a hatalmat; kulturális háborút vívott azok ellen, akiket veszélyes liberálisoknak tartott, és pártjában nem tűrte az ellenvéleményt. Thatcher bárónő 1990-ben igen lelkes fogadtatásban részesült Budapesten. Ma egészen otthon érezné magát ott – olvasható a The Timesban. “

  47. grün szerint:

    Egy hírforrás egy háború előtti politikushoz hasonlította Viktort!
    Helyében kikérném magamnak! Ő balra fésülte a haját!

  48. ETIKUS szerint:

    “De térjünk vissza Eörsi Mátyás nyilatkozatára. Régen volt, tudom. Most mégis muszáj emlékeztetnem rá, ugyanis minapi vezércikkem miatt megint panaszkodnak a panaszkodók. Hogy hogyan merészelem én kifejteni abbéli véleményemet, miszerint Kun Béláék aztán igazán megérdemelték volna, hogy az orgoványi erdőben végezzék, nyakig földbe ásva. Mert az orgoványi erdőben történtek rettenetesek voltak, de legalább érthetők. Ha tetszik, uraim, ha nem. Ez van. Amit ugyanis Kun Béláék elkövettek ez ellen a nemzet ellen, példátlan volt, és magyarázhatatlanul ocsmány. (Lásd még: a baloldal időnként ráront nemzetére. Nem időnként: mindig!) Továbbá azt is vallom, hogy Európa és a Nyugat örök szégyene, ahogyan Kun Béláékat befogadta, istápolta, és ahogyan felült az ocsmány propagandájuknak. Amely propaganda nyomán már szó sem esett a vörösterrorról, a Lenin-fiúkról, a páncélvonatokról és akasztásokról, fejszével való lefejezésekről – semmiről. Csak az orgoványi erdőről. Aztán jöttek a „polgári radikálisok”, Jászi Oszkárral az élen, és a komplett vörösemigrációt a kisantanttal való szövetségre buzdították.

    Értik, uraim? Még meg sem száradt a tinta a trianoni békediktátumon, a nemzet még fel sem ocsúdott rémálmából, hogy elveszítette területének és lakosságának kétharmadát, amikor ezek a tetvek az utódállamokkal léptek szövetségre, és Benes volt a házi szerzőjük a Jövő című lapban. És szerb szuronyok mögé bújva akarták létrehozni a pécs-baranyai „köztársaságot”, hogy onnan támadhassanak fegyverrel a maradék országra és Horthyra. És egy éven át szervezték a nemzetközi blokádot az élet-halál harcot vívó Magyarország ellen, és alig várták, hogy a szovjet legyőzze Lengyelországot. (Ezek nem időnként, uraim, hanem mindig!) Nem volt ezek között tisztességes szocdem, Várkonyi úr! Kommunista állat volt mind. Tessenek olvasgatni Mályusz Elemért, Tormay Cécile-t vagy éppen az évtizedekig kicenzúrázott írásokat Kosztolányitól, ne mindig a nyolcvanéves brossúrákat. Tessenek hozzászokni a gondolathoz: attól, hogy maguk remekül átírták a történelmet, az még nem úgy volt.

    Ám a lényeg most nem is ez. A lényeg, vajon Eörsi Mátyás akkori nyilatkozata Rákosi legnagyobb bűnéről miért nem váltott ki ilyen elementáris felháborodást önökből, mint ez az én szerény meglátásom Kun Béláék sorsát illetően? Aki erre a kérdésre tudja a választ, az mindent tud.

    S tetszik ez maguknak vagy sem, azt a véleményemet sem fogom megváltoztatni, hogy ami most zajlik Magyarország ellen Európában itthoni segédlettel és felbujtással, az bizony dermesztően hasonlatos az egykori vörösemigráció ténykedéséhez. (És majd egyszer, megfelelő idő elteltével azt is el fogom mesélni, milyen tanácsot is adott 2002-ben a választásokra készülődő horvát kollégájának egy befolyásos magyar kormánytényező arra vonatkozóan, miképpen lehet megnyerni akár vesztesnek tűnő helyzetből is a választást. Most csak annyit árulok el, hogy a horvát baloldali politikus azt válaszolta: „De hát ez hazaárulás…” Hja, kérem, a baloldal sem mindenhol, csak itt, minálunk. De itt mindig.) “

  49. ETIKUS szerint:

    “S tetszik ez maguknak vagy sem, azt a véleményemet sem fogom megváltoztatni, hogy ami most zajlik Magyarország ellen Európában itthoni segédlettel és felbujtással, az bizony dermesztően hasonlatos az egykori vörösemigráció ténykedéséhez. (És majd egyszer, megfelelő idő elteltével azt is el fogom mesélni, milyen tanácsot is adott 2002-ben a választásokra készülődő horvát kollégájának egy befolyásos magyar kormánytényező arra vonatkozóan, miképpen lehet megnyerni akár vesztesnek tűnő helyzetből is a választást. Most csak annyit árulok el, hogy a horvát baloldali politikus azt válaszolta: „De hát ez hazaárulás…” Hja, kérem, a baloldal sem mindenhol, csak itt, minálunk. De itt mindig.) “

  50. kuku szerint:

    Sztalin meg hátra

  51. GONDOLKODÓ! szerint:

    grün szerint:
    2011. január 06., csütörtök – 09:55

    “Egy hírforrás egy háború előtti politikushoz hasonlította Viktort!
    Helyében kikérném magamnak! Ő balra fésülte a haját!”

    grün mester mire nem hívja fel a figyelmét olvasóinak. Tanár létére!!! (helytelen továbbképzés, és főként Önhöz dicstelen, méltatlan!)

    BUÉK mindenkinek.
    viszont a 9:33-as cikket aki “idehozta” annak köszönet.

  52. gyalog szerint:

    MÁR A FIDESZ IS HÜLYÜL:

    Tíz százalék “gyalázat”

    “Überciki” – fogalmazott például a (Fidesz-)frakció egyik vezető tisztségviselője, aki szerint a folyamatos változások miatt követhetetlen médiatörvény tervezetével az utolsó hetekig legfeljebb azok a képviselők foglalkoztak, akik a parlament sajtóbizottságában ülve valamelyest képben voltak a részletekkel, a többség azonban csak akkor figyelt fel az egészre, amikor a médiahatóság elnökének rendeletalkotási jogával kapcsolatban vita, illetve feszültség alakult ki a közigazgatási miniszter és a miniszterelnök között. A névtelenséget kérő képviselő szerint azonban akkor is csak ez az egy pont került szóba frakcióülésen, és noha folyosói beszélgetések alapján úgy látta, hogy “többeknek voltak több ponton fenntartásai”, a most vihart kavart részek sosem voltak napirenden, és senki nem vitatta vagy kifogásolta azokat nyíltan korábban.

    “Egyszer az LMP-s Schiffer András azt mondta nekem a büfében, hogy a törvény 90 százalékával nincs baja, és jónak tartja. Na, én is így vagyok ezzel, a fennmaradó tíz százalék azonban gyalázatos”- mondta a Fidesz egyik, a miniszterelnökkel jó kapcsolatot ápoló képviselője. A politikus az ellenzéki vélemények lesöprését és a törvény “parlamenten való áterőszakolását” is durvának tartja, a különadókban érintett közalkalmazottak, az Alkotmánybíróság függetlenségét féltők és magánnyugdíjpénztári tagok után ezzel szerinte ugyanis ismét széles rétegeket haragított magára a kormány. Az általa is kifogásolt “tíz százalékkal” pedig szerinte tehát többet veszít majd a kormányoldal, mint amit nyert volna a törvény eredeti céljával, hogy “rendet tegyen a sajtóban.”

    “Meg lehetett volna csinálni szépen is, úgy, hogy egyeztetünk a szakmával, tárgyalunk az ellenzékkel. És nem történt volna semmi, ha Szalai Annamáriát nem a miniszterelnök, hanem a parlament választja, és mondjuk nem kilenc, csak öt vagy hat évre” – érvelt egy másik, frakciótisztséget is betöltő képviselő, aki a többiekhez hasonlóan úgy látja: a történtek hosszú távon rányomják majd a bélyegüket az Orbán-kormány nemzetközi megítélésre.

    Látom, ahogy nyúlik az arc (eufemizmus)…

  53. csapos szerint:

    Kedves gyalog !
    2011. január 06., csütörtök – 08:14 -es bejegyzésed alapján te valamit elnéztél. Én biztos, hogy nem írtam neked azt, hogy “Halljam a konkrét kofogásaidat a médiatörvényről!” Ezt nekem szigetország írta, és kapott is egy csokrot tőlem a KONKRÉT kifogásokból csütörtökön, éjfél után 4 perccel.

    További sikeres küzdést!
    Üdv.:
    csapos (két korsó csapolása között)

  54. "?!" szerint:

    Most látom kedves „sötét gyalog”, hogy előkerültél és tegnap 21:03-kor és 21:07-kor egy olyan kétrészes dolgozattal rukkoltál elő, amellyel ismét bizonyítottad, hogy Te egy kívül sötét, de belül vérvörös gyalog vagy, továbbá, hogy el vagy maradva egy brossurával.

    A dolgozat első részében felsorolt – szerinted veled egyetértő – nyugati politikusokkal az alábbi problémák vannak:
    1. Ezek soha nem nyilatkozták, hogy egyetértenek a csepeli sötét gyaloggal.
    2. A francia kormányszóvivő a megszólalásával a francia média-szabályozásra irányuló bírálatokat próbálja átterelni a mi média törvényünkre, mert ugye tudod, hogy a francia szabályozás szerint, a köztársasági elnök egyszemélyi döntéssel jogosult kinevezni és leváltani a média felügyeletét ellátó személyeket.
    3. Angela Merkel személyesen soha nem nyilatkozott az új médiatörvényünkről. Tehát szokás szerint ismét arcátlanul hazudsz.
    4. A felsorolt többi személy pedig az országunk lejáratásában érdekelt mszp-s és ál-liberális bűnözőkkel szolidáris pártokhoz tartozó személy, akiket a Népszabadság „Tömeg demonstrációra készül az MSZP” című cikk szerint „az MSZP rendszeres háttéranyagokkal és elemzésekkel lát el; sőt Mesterházy rendszeresen, személyesen is tájékoztatja őket a hazai eseményekről, illetve azok szocialista értelmezéséről”.

    A dolgozatod második részében veled egyetértőként felsoroltad az országunk nagy részét a külföldnek és offsor cégeknek kiárusító szoc-lib gazemberek külföldi cinkosait kiszolgáló senkiházi bértollnokok mszp-s értelmezés alapján megírt írásait megjelentető és többnyire hazánkban is érdekelt befektetők tulajdonában lévő sajtótermékeket.
    Ezeknek a Magyarországgal szemben ellenérdekelt, és az mszp-sek, valamin a lenullázódott liberálisok tájékoztatása és értelmezése alapján kinyilvánított véleményét csak a tájékozatlan emberek és a hatalmuk elvesztésébe belenyugodni nem tudó senkiháziak veszik komolyan.
    Dolgozatod további részében volt pofád leírni azt az arcátlan állítást, hogy „Még nem telt el egy nap sem az új szabad médiatörvény regnálása óta, de a híradókban már felborult a korábbi egyensúly”.
    A sötét agyaddal nem vagy képes felfogni, hogy ha még egy nap sem telt el, akkor a töredék nap eseményei alapján csak az elmebetegek próbálnak statisztikát készíteni.

    A dolgozatod további részében a törvény elleni kifogásként felsoroltál néhány válaszra sem méltó bődületes ökörséget, majd össze-vissza hablatyoltál mindenféle hülyeséget.
    A köztársasági elnök bírálatától kezdve, a Kossuth-tér összevizelésén át a közszolgálati tévé szétveréséig.

    Végül nekünk tanulságnak szánva – de annak bizonyítékaként, hogy el vagy maradva egy brossurával – idézted a marxizmus által megfertőzött agyú Ady Endrének egy 110 évvel ezelőtti írását.

    A dolgozatod második részét azzal a bődületes hazugsággal indítottad, hogy „ A cenzúratörvényt egyöntetű undor, felháborodás és közröhej fogadta Európában”, majd Georg Paul Hefty írásából ragadtál ki néhány mondatot.
    Például, hogy a törvény “mind politikai, mind jogi értelemben kötéltánc a megbízható médiarend és a cenzúra között”, amely “az állami és a magántulajdonban lévő médiumok felügyeletét célozza, ami nem feltétlenül jelent egyet az azok feletti uralommal”.

    Ezt követően kibújt a szeg a zsákból.
    Hefty véleményére alapozva megállapítottad, hogy a „Fidesz-rezsim” alábbi két sajátosságát: – Az egyik, hogy mindig magasabb, az európai normákba még beleférő érdekekbe és jogászkodásba csomagolja a szabadság felszámolását (különös tekintettel a “közérdekre” és valaki más méltóságának a védelmére). Joguralom helyett jogászuralom.
    – A másik, hogy nem tud (és nem is érdeke) totális visszaállamosítást csinálni, ezért az ellenőrzést növeli maximálisra a magánszektor nem parírozó része felett.

    Ezekre állításaidra reagálva felhívom a figyelmedet és az itt hőbörgő cimboráid figyelmét arra, hogy azoknak a senkiháziaknak és jogutódjaiknak akik:
    – 1948-tól államosítottak minden jelentősebb magánvagyont;
    – végrehajtották az erőszakos tsz-esítést;
    – a tehetősebb parasztokat kuláknak minősítették és lesöpörték a parasztok padlását;
    – 1949-ben megszüntették a több-pártrendszert és bevezették s kommunista diktatúrát;
    – a politikai ellenfeleiket kivégeztették, vagy bebörtönöztették, vagy a recski és egyéb munkatáborokba hurcolták;
    – 1956. novemberében a szovjetcsapatok segítségével leverték a forradalmat;
    – sortüzet rendeltek el a tüntető lakosság ellen a Nyugati téren, Egerben, Salgótarjánban és egyéb helyeken;
    – a forradalomban való részvétel miatt több száz ember kivégeztettek és ezreket börtönöztek be;
    – négy évtizeden keresztül elnyomták és üldözték a más politikai nézetet vallókat;
    – 1988. után saját részükre privatizálták az államosítással másoktól elvett vagyonok jelentős részét, a többit pedig bagóért külföldi cinkosaik (offsor cégek, stb.) kezére játszották;
    – a 2002-es választást Gyurcsány által bevallott trükkökkel és csalással nyerték meg;
    – az elmúlt 8 évben az országot olyan mértékben eladósították, hogy azt még a dédunokáink is törleszteni fogják;
    – az 1956-os forradalom évfordulóján rendőr-terrorral félemlítették meg a lakosságot, majd utána a néptől való félelmük miatt éveken keresztül kordon mögött ünnepeltek;
    – nokiás dobozokban és egyéb módon gátlástalanul lopták a pénzt az állami és önkormányzati intézményektől,
    a legcsekélyebb erkölcsi alapjuk sincs arra, hogy a jelenlegi kormányt államosítási törekvéssel, vagy diktatúrával vádolják!

    Örüljetek annak, hogy a hatalmatok demokratikus úton történt elvesztése után nem kerül sor a „szemet szemért, fogat fogért, életet életért” elv szerinti számonkérésre veletek szemben!
    Pedig megérdemelnétek, hogy azok akiknek a Ti szemét bandátok és jogelődjeik a fent felsorolt sérelmeket okozták, most mindazt megtegyék veletek szemben, amit Ti és jogelődjeitek megtettek velük szemben.

    Végezetül arra is felhívom a figyelmed, hogy ne próbálj burkolt módon fenyegetőzni, mint amit az Ady által 1902. február 6-án írt szöveg alábbi utolsó két mondatával sugalltál:
    „Ebből még nagy baj lesz. Mert ezek a vörös lobogósok valamivel radikálisabban gyógyítanak.”
    Biztosíthatlak, hogy mi is tudunk nagyon radikálisan gyógyítani, ezért jobban teszitek ha meghúzzátok magatokat!

  55. gyalog szerint:

    Kedves Csapos! Nem Neked szántam!
    Mikor sörözünk?

  56. szigetország szerint:

    csapos!

    Azért nem válaszoltam eddig, mert közben dolgozom is (éppen vidéken jártam).

    A “kiegyensúlyozott tájékoztatás” követelménye szakmai kérdés. Pontos definíciója nincsen, ezért valóban okozhat félreértést. A nyugati sajtóban sem egyértelmű a válasz, ám például a közszolgálati BBC alapelveit elfogadják. Az biztos, hogy közszolgálati médiában az újságíró nem fejtheti ki saját véleményét, vagyis semlegesnek kell lennie. Mong Attila rádiós újságíró akciója ezért elfogadhatatlan, nyugaton hasonló tettekért azonnal elbocsátják az újságírót.

    A “kiegyensúlyozott tájékoztatás” elvét alapvetően semmibe vette az egykori Napkelte műsora, amely közszolgálati csatornán sugárzott MSZP-SZDSZ propagandát. Éveken át egyetlen Fidesz-politikus sem nyilatkozottt ott.

    Orbán Viktor gyakori szerepletéséről: OV miniszterelnökként (tehát nem pártelnökként) szokott megszólalni, ezért érthető, hogy gyakran szót kap.

  57. Királyerdei szerint:

    “Érdekes” az a nagy nyelvtudás ott Brüsszelben.
    Amikor a szlovák nyelvtörvényt tanulmányozták,akkor semmi hibát nem találtak benne.

  58. gyalog szerint:

    Most látom kedves „sötét gyalog”, hogy előkerültél és tegnap 21:03-kor és 21:07-kor egy olyan kétrészes dolgozattal rukkoltál elő, amellyel ismét bizonyítottad, hogy Te egy kívül sötét, de belül vérvörös gyalog vagy, továbbá, hogy el vagy maradva egy brossurával.
    MOST PEDIG LÁTHATOD, MIT VÁLASZOLOK. NAGYBETŰVEL ÍROM, HOGY JOBBAN LÁSS.
    A dolgozat első részében felsorolt – szerinted veled egyetértő – nyugati politikusokkal az alábbi problémák vannak:
    1. Ezek soha nem nyilatkozták, hogy egyetértenek a csepeli sötét gyaloggal. NAHÁT!
    2. A francia kormányszóvivő a megszólalásával a francia média-szabályozásra irányuló bírálatokat próbálja átterelni a mi média törvényünkre, mert ugye tudod, hogy a francia szabályozás szerint, a köztársasági elnök egyszemélyi döntéssel jogosult kinevezni és leváltani a média felügyeletét ellátó személyeket. A FRANCIA MÉDIÁBAN NEM 9 ÉVRE ÉS LEVÁLTHATATLANUL NEM 2/3-DAL, NEM EGYPÁRTI ELLENŐRZÉSSEL VÁLASZTANAK MÉDIATESTÜLETET, HANEM DEMOKRATIKUSAN. ÉS HÁT RÖHÖGNÖM KELL HOGY FRANCIÁKNAK OSZT VAGY SZOROZ A MAGYAR MÉDIA. DE HÁT TUDJUK, MAGTYARORSZÁG A BOKRÉTA RAJTA – UGYE…
    3. Angela Merkel személyesen soha nem nyilatkozott az új médiatörvényünkről. Tehát szokás szerint ismét arcátlanul hazudsz. OH, TE DRÁGA! A NÉMET KORMÁNYSZÓVIVŐ VAJON KINEK AZ ÁLLÁSPONTJÁT KÖZLI. EZT NEM TUDNI, DIPLOMÁCIÁBÓL ANALFABETIZMUS.
    4. A felsorolt többi személy pedig az országunk lejáratásában érdekelt mszp-s és ál-liberális bűnözőkkel szolidáris pártokhoz tartozó személy, akiket a Népszabadság „Tömeg demonstrációra készül az MSZP” című cikk szerint „az MSZP rendszeres háttéranyagokkal és elemzésekkel lát el; sőt Mesterházy rendszeresen, személyesen is tájékoztatja őket a hazai eseményekről, illetve azok szocialista értelmezéséről”. EZ MEGINT POLITIKAI ANALFABETIZMUS. SZÁNDÉKOSAN KERESTEM KI MINDENFÉLE VILÁGNÉZETŰ LAPOT A LIBERÁLISTÓL A BALOLDALIN KERESZTÜL, A KONZERVATÍV JOBBOLDALIG. MINDNEK UGYANAZ A VÉLEMÉNYE+MOST MÁR A FIDESZ EGY RÉSZE IS KEZD ÉBREDNI: “ÜBERCIKI” – FOGALMAZOTT PÉLDÁUL A (FIDESZ-)FRAKCIÓ EGYIK VEZETŐ TISZTSÉGVISELŐJE (FOLYT.: 2011. JANUÁR 06., CSÜTÖRTÖK – 10:51)
    A dolgozatod második részében veled egyetértőként felsoroltad az országunk nagy részét a külföldnek és offsor cégeknek kiárusító szoc-lib gazemberek külföldi cinkosait kiszolgáló senkiházi bértollnokok mszp-s értelmezés alapján megírt írásait megjelentető és többnyire hazánkban is érdekelt befektetők tulajdonában lévő sajtótermékeket. A TÉNYEKKEL VITATKOZZ, NE HŐBÖRÖGJ!
    Ezeknek a Magyarországgal szemben ellenérdekelt, és az mszp-sek, valamin a lenullázódott liberálisok tájékoztatása és értelmezése alapján kinyilvánított véleményét csak a tájékozatlan emberek és a hatalmuk elvesztésébe belenyugodni nem tudó senkiháziak veszik komolyan.
    Dolgozatod további részében volt pofád leírni azt az arcátlan állítást, hogy „Még nem telt el egy nap sem az új szabad médiatörvény regnálása óta, de a híradókban már felborult a korábbi egyensúly”.
    A sötét agyaddal nem vagy képes felfogni, hogy ha még egy nap sem telt el, akkor a töredék nap eseményei alapján csak az elmebetegek próbálnak statisztikát készíteni. HOL VANNAK ITT AZ ÉN TÉNYEIMMEL VITATKOZÓ TÉNYEK?
    A dolgozatod további részében a törvény elleni kifogásként felsoroltál néhány válaszra sem méltó bődületes ökörséget, majd össze-vissza hablatyoltál mindenféle hülyeséget.
    A köztársasági elnök bírálatától kezdve, a Kossuth-tér összevizelésén át a közszolgálati tévé szétveréséig. ESZERINT A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK TUD MAGYARUL ÍRNI? PHILIP MEG BÜSZKE A MAGYAR NÉVRE?
    Végül nekünk tanulságnak szánva – de annak bizonyítékaként, hogy el vagy maradva egy brossurával – idézted a marxizmus által megfertőzött agyú Ady Endrének egy 110 évvel ezelőtti írását.
    ADY, A MARXISTA — EZT MŰVELETLEN EMBER MERI KIEJTENI A SZÁJÁN. BENNED PERSZE NINCS SZÉGYENÉRZET. ADY MEGVÉDI MAGÁT HALÓ PORAIBAN IS A HOZZÁD HASONLÓKTÓL:
    S AZ ÁLMOSAKNAK, PISZKOSAKNAK,
    KORCSOKNAK ÉS CIFRÁLKODÓKNAK,
    FÉLIG-ÉLŐKNEK, HABZÓ-SZÁJUAKNAK,
    MAGYARKODÓKNAK, KÖD-EVŐKNEK,
    SVÁBOKBÓL JÖTT MAGYAROKNAK
    ÉN NEM VAGYOK MAGYAR?
    ÉS ÉBRESZTŐ NEM ADY VAN 110 ÉVVEL EZELŐTT, HANEM TE. VÉRCIKI…!
    A dolgozatod második részét azzal a bődületes hazugsággal indítottad (FORRÁS: http://KONZLIB.BLOG.HIRSZERZO.HU/), hogy „ A cenzúratörvényt egyöntetű undor, felháborodás és közröhej fogadta Európában”, majd Georg Paul Hefty írásából ragadtál ki néhány mondatot.
    Például, hogy a törvény “mind politikai, mind jogi értelemben kötéltánc a megbízható médiarend és a cenzúra között”, amely “az állami és a magántulajdonban lévő médiumok felügyeletét célozza, ami nem feltétlenül jelent egyet az azok feletti uralommal”.
    Ezt követően kibújt a szeg a zsákból. MILYEN ZSÁKBÓL MILYEN SZEG?:)
    Hefty véleményére alapozva megállapítottad, hogy a „Fidesz-rezsim” alábbi két sajátosságát: – Az egyik, hogy mindig magasabb, az európai normákba még beleférő érdekekbe és jogászkodásba csomagolja a szabadság felszámolását (különös tekintettel a “közérdekre” és valaki más méltóságának a védelmére). Joguralom helyett jogászuralom.
    – A másik, hogy nem tud (és nem is érdeke) totális visszaállamosítást csinálni, ezért az ellenőrzést növeli maximálisra a magánszektor nem parírozó része felett. HOGY IS HANGZOTT A HÍRES MONDAT: „ A JOGÁSZOK MEGOLDJÁK, OSZT’ JÓNAPOT!” UGYE? A FIDESZ VEZÉRKARA ELTE JTK-T VÉGZETT.
    Ezekre állításaidra reagálva felhívom a figyelmedet és az itt hőbörgő (TE MOST HŐBÖRÖGSZ?) cimboráid figyelmét arra, hogy azoknak a senkiháziaknak és jogutódjaiknak akik:
    – 1948-tól államosítottak minden jelentősebb magánvagyont;
    – végrehajtották az erőszakos tsz-esítést;
    – a tehetősebb parasztokat kuláknak minősítették és lesöpörték a parasztok padlását;
    – 1949-ben megszüntették a több-pártrendszert és bevezették s kommunista diktatúrát;
    – a politikai ellenfeleiket kivégeztették, vagy bebörtönöztették, vagy a recski és egyéb munkatáborokba hurcolták;
    – 1956. novemberében a szovjetcsapatok segítségével leverték a forradalmat;
    – sortüzet rendeltek el a tüntető lakosság ellen a Nyugati téren, Egerben, Salgótarjánban és egyéb helyeken;
    – a forradalomban való részvétel miatt több száz ember kivégeztettek és ezreket börtönöztek be;
    – négy évtizeden keresztül elnyomták és üldözték a más politikai nézetet vallókat;
    – 1988. után saját részükre privatizálták az államosítással másoktól elvett vagyonok jelentős részét, a többit pedig bagóért külföldi cinkosaik (offsor cégek, stb.) kezére játszották;
    – a 2002-es választást Gyurcsány által bevallott trükkökkel és csalással nyerték meg;
    – az elmúlt 8 évben az országot olyan mértékben eladósították, hogy azt még a dédunokáink is törleszteni fogják;
    – az 1956-os forradalom évfordulóján rendőr-terrorral félemlítették meg a lakosságot, majd utána a néptől való félelmük miatt éveken keresztül kordon mögött ünnepeltek;
    – nokiás dobozokban és egyéb módon gátlástalanul lopták a pénzt az állami és önkormányzati intézményektől,
    a legcsekélyebb erkölcsi alapjuk sincs arra, hogy a jelenlegi kormányt államosítási törekvéssel, vagy diktatúrával vádolják! MINDENNEK SEMMI KÖZE NINCS A MÉDIATÖRVÉNYHEZ, TEHÁT NEM EGYÉB SZÓMENÉSNÉL, LEGALÁBBIS EZÜGYBEN.
    Örüljetek annak, hogy a hatalmatok demokratikus úton történt elvesztése után nem kerül sor a „szemet szemért, fogat fogért, életet életért” elv szerinti számonkérésre veletek szemben!
    Pedig megérdemelnétek, hogy azok akiknek a Ti szemét bandátok és jogelődjeik a fent felsorolt sérelmeket okozták, most mindazt megtegyék veletek szemben, amit Ti és jogelődjeitek megtettek velük szemben. ÚGY EMLÉKSZEM BUDAPESTET NEM MI, HANEM TI VERTÉTEK ÉS HUGYOZTÁTOK SZÉT. EBBEN NORMÁLIS EMBER NEM VETT RÉSZT. VISZONT A WIKILEAKS MÁR PEDZI, HOGY VIKTOR BÁCSI KAPCSOLATROT TARTOTT A CSŐCSELÉKKEL. EZEK BIZA A TÉNYEK, HŐBÖRGŐS „BARÁTOM”!
    Végezetül arra is felhívom a figyelmed, hogy ne próbálj burkolt módon fenyegetőzni, (ESZEMBE SINCS. MAGATOKAT KÉSZÍTITEK ELŐ A TÖRTÉNELEM SZEMÉTDOMBJÁRA, EHHEZ NORMÁLIS MAGYAR EMBERNEK SEMMI KÖZE NINCS.)mint amit az Ady által 1902. február 6-án írt szöveg alábbi utolsó két mondatával sugalltál:
    „Ebből még nagy baj lesz. Mert ezek a vörös lobogósok valamivel radikálisabban gyógyítanak.”
    Biztosíthatlak, hogy mi is tudunk nagyon radikálisan gyógyítani, ezért jobban teszitek ha meghúzzátok magatokat!
    A BAJ NEM LESZ. A BAJ VOLT, ÉS MÉG LEHET. ERRŐL ÉRDEMES TÖRTÉNELEM KÖNVYEKET FORGATNOD.
    JA, ÉS NE HISZTIZZ, NEM FÉRFIAS…

  59. gyalog szerint:

    A LEGFRISSEBB:
    Ha az Európai Unió szükségesnek ítéli a médiatörvény megváltoztatását, akkor azt elfogadjuk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten külföldi újságíróknak a Reuters jelentése szerint.

  60. Bakker szerint:

    Kis segítség kéne! Tudja valaki melyik budai fodrászatba jár NA kormányszóvivő? Nálam sok a csaj és néha fodrászhoz járnak. Nem szólok a lányoknak, de amúgy sokallom az összeget (még számla nélkül is). Azzal a 3-4 ezer forinttal amibe neki kerül alkalmanként, azzal simán kiegyeznék. Oszt akkor igaza lenne, mikor azt mondta: “mindenki jól jár”.

  61. Királyerdei szerint:

    Hmm!
    “Biztosíthatlak, hogy mi is tudunk nagyon radikálisan gyógyítani, ezért jobban teszitek ha meghúzzátok magatokat!”

    Ezt hogy értetted “gyalog'”?
    Ki az a “mi”?

  62. TI szerint:

    Gyalog=gigi, de bármilyen név alatt is akarjátok osztani az észt, kilóg a lóláb. Unalmasak vagytok.

  63. "?!" szerint:

    Kedves sötét gyalog!

    A 19:44-kor általad leírtakkal szemben Orbán Viktor nyilatkozata az alábbi módon tekinthető egésznek:
    “Ha az Európai Unió szükségesnek ítéli a médiatörvény megváltoztatását, akkor azt elfogadjuk ABBAN AZ ESETBEN, HA UNIÓ AZOKAT A TAGORSZÁGOKAT IS KÖTELEZI A SAJÁT MÉDIATÖRVÉNYÜK MEGVÁLTOZTATÁSÁRA, AMELYEKNEK A MÉDIATÖRVÉNYÉBEN
    A KIFOGÁSOLT SZABÁLYOK JELENLEG IS ÉRVÉNYBEN VANNAK.
    ELLENKEZŐ ESETBEN MAGYARORSZÁG ELLENI DISZKRIMINÁCIÓ LENNE AZ UNIÓ VÁLTOZTATÁSI IGÉNYE”.
    A féligazságot tartalmazó hazug hozzászólásoddal arcátlanul ismét át akartad verni az itt fórumozókat oly módon, hogy nem írtad le Orbán Viktor kijelentésének a tv híradókban is többször bejátszott leglényegesebb második részét, amely miatt kizárt, hogy az unió kezdeményezni fogja a változtatást.
    A fentiek miatt várható, hogy Ti rettenetesen pofára fogtok esni, de erre majd az uniós álláspont ismerté válása után fogok visszatérni.

    A 19:34-kor megjelent írásodhoz röviden csak annyit jegyzek meg, hogy valószínűleg bivalybőr van a pofádon, és azért jelentetted ki a Ti szemét bandátok és jogelődjeik által okozott sérelmekkel kapcsolatban, hogy “MINDENNEK SEMMI KÖZE NINCS A MÉDIATÖRVÉNYHEZ, TEHÁT NEM EGYÉB SZÓMENÉSNÉL, LEGALÁBBIS EZÜGYBEN”.
    Te senkiházi!
    A rohadt kommunista diktatúrátok időszakában elkövetett szabadság korlátozó intézkedéseiteknek azért van köze a médiatörvényhez, mert Ti most a médiatörvénnyel kapcsolatban folyamatosan a szabadságjogaitok korlátozására és államosításra hivatkoztok annak ellenére, hogy a múltbeli viselt dolgaitok miatt semmiféle erkölcsi alapotok nem volna a reklamálásra akkor sem, ha tényleg visszakapnátok mindazokat amelyeket Ti másokkal szemben elkövettetek.
    Ez a kijelentésed ugyanolyan mértékű pofátlanság mint az, hogy Lendvai Ildikó az MSZMP 1984. és 1989. közötti főcenzora ma a médiatörvény alapján várható cenzúra ellen tiltakozott.
    Az elfoglaltságaim miatt az írásod többi részére is médiatörvénnyel kapcsolatos uniós álláspont ismerté válása után térek vissza.

  64. szigetország szerint:

    Amit az MSZP, LMP és holdudvarai tesznek médiaügyben Magyarország ellen külföldön, úgy hívják, hazaárulás!

    A képviselők a magyar hazára tettek esküt, de hazudtak! Inkább a külföld szolgálatába léptek, árulók lettek.

    Emlékeztek, mi történt Hegedűs hadnaggyal az Egri csillagok című regényben, amikor a törököket látta el információkkal hazája ellenében? Dobó István felakasztatta…

  65. szigetország szerint:

    Hazaárulás!

  66. szigetország szerint:

    Amit az MSZP, LMP és cinkostársai Magyarország ellen művelnek médiaügyben külföldön, úgy hívják, hazaárulás!

    Emékeztek, mi lett az áruló Hegedűs hadnagy sorsa az Egri csillagokban, aki információkkal látta el a törököket? Dobó kapitány felakasztatta…

  67. islander szerint:

    szigetország

    És az, mi hogy leteremti a kormány az ellenzéket, mert az valamivel nem ért egyet?

    Demokrácia? Szólásszabadság? Más vélemény?

    Egyébként meg:

    A hazaárulásról, mint olyanról törvény rendelkezik…ne vagdalkozzunk má’…

  68. honvédő szerint:

    TI-nek igaza van!

    “gyalog” ugyanaz mint “gigi”

    Kaméleon aki váltogatja a nevét. Nem bírja elviselni, hogy többszörösen pofára esett.

  69. szigetország szerint:

    A hazaárulásról bizony rendelkezik a törvény…

  70. gyalog szerint:

    Királyerdei szerint:
    2011. január 06., csütörtök – 20:48
    “Biztosíthatlak, hogy mi is tudunk nagyon radikálisan gyógyítani, ezért jobban teszitek ha meghúzzátok magatokat!”
    Ezt hogy értetted “gyalog’”?
    Ki az a “mi”?

    Na látod, Királyerdei, most szembetalálkoztál valakivel…

    Ezt a mondatot szerinted ki írta? Én?
    Szeretettel, gyalog

  71. gyalog szerint:

    “?!” szerint:
    2011. január 06., csütörtök – 22:06
    Nincs időd?

    Nincsenek érveid…
    Ha ha ha 🙂

  72. csaba péter szerint:

    Nincs ebbe semmi különleges .
    A mindenki számára is elérhető Fehérorosz, Kinai stb média szabályozások ekvivalensek a magyar törvénnyel.
    Kár a szocikra fogni a nemzetközi reagálás generálását.
    A kutyaugatás nem hallatszik az égbe!
    Túl kevesek a szocik ahhoz , hogy ilyen reakciókat indukálhassanak.

    Most a nyugat találkozott , egy kriptokommunista jelenséggel , és beszartak tőle .
    Majd elmúlik .

  73. gyalog szerint:

    A gyalog férfi, a gigi, szerintem, nő. A többi stimmel: egy vaddisznó pl. soha nem válik szarvassá…

  74. gyalog szerint:

    Kedves ?!!

    Hát azért ez Viktor! Nem ragaszkodik az elveihez? Úgy írja át a törvényt, ahogy az EU fütyül? Mert most valami vagy helyes, vagy nem. Ha helyes, úgy kell hagyni. Ha nem helyes, tökéletesen mindegy, hogy a franciák beírták-e a saját törvényükbe nekünk akkor sem szabad. Vagy szabad, de akkor azt úgy hívják: csalás.
    Remélem tudtál követni!

    Ja, és a többieknek is üzenem: úgy vágyom már egy kis szellemi sziporkára! Érvre esetleg (kimondani is alig merem) gondolatra.
    Szeretettel, gyalog

  75. csaba péter szerint:

    Az internet korszak jelenlegi szintjén csak két ország tudja érdemben korlátozni a vélemény és információ szabadságot.
    Észak Kórea mert ott nincs semmi , és Kína mert nekik van rá pénzük , hogy megtehessék .
    Egyébként minden e tárgyi korlátozás szánalmas és nevetséges .

  76. "?!" szerint:

    Emlékeztető az itt fórumozó szoc-lib brigantik részére!

    Idézet Gyurcsánynak, az őszödi böszmének az mszp-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásából:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Arra vagytok büszkék senkiházi gazemberek, hogy mások takarítják el helyettetek a rátok (és ránk) omlott romokat?

  77. gyalog szerint:

    Legalább kiderült, hogy te egy üres fejű kisfiú vagy. Kizárt, hogy még egyszer szóra méltatlak. Te nem gondolkodsz, csak fröcsögsz a száddal. Még neved sincs, csak indulatod…
    muslinca a bika szarván – ez vagy te
    ?!-nek vagy kinek…

  78. "?!" szerint:

    Önismeret javító tükör Szolzsenyicintől, az itt hőbörgő és hazudozó szoc-lib brigantik részére!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, nem kommunista normális ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Remélem magatokra ismertetek a fenti tükörben jellemtelen senkiháziak?

  79. ETIKUS szerint:

    Igaza volt MARKOS GYÖRGY MŰVÉSZ ÚRNAK amikor néhány éve azt mondta: “Zavart lett a társadalom, mert az alja került fölülre.”
    No ezek még mindig azt hiszik ők vannak felül. Miközben a társadalom szinte, egy emberként veti ki maguk közül, mert még emberek a történelem során aligha süllyedtek ilyen mélységekbe.
    Valóban szánalmasak? Együgyűek? Mert nem minden a pénz! Ezt a pénzbirodalmasoknak is illene tudniuk, mert mindenki számára eljő a vég! Azt senki sem felejtheti.

  80. GONDOLKODÓ! szerint:

    VÁLTOZZ MEG! Világsláger (szerzője, előadója fiatalon a közelmúltban hunyt el.)
    Ezt javaslom, mert a társadalmi folyamatok a világon, de még szép kis hazánkban is, előbb utóbb ki illetve rákényszerítenek mindenkit. E folyamathoz,
    szíves figyelmetekbe ajánlom beható tanulmányozásra SHAKESPEARE 66-os és 7-es szonettjét. Akár eddigi tevékenységük (munkásságuk) értékítéleteként, (66-os), s a jelen: a (7-es)

    “de mikor a csúcsról, mint gyönge agg,
    fáradt szekerén éjnek dől megint,
    alacsony útjára már nem tapad
    a régi hűség, s másfelé tekint:”

    A kiemelt idézet ellenére javasolt egységes egészkénti tanulmányozása nevezett szonetteknek.
    Jobb későn mint soha! Ne tán-tán felemelkedővé válásotokban akár segítségetekre is lehetne,
    nem kis mértékben, Pál Apostolnak a Korintusiakhoz írt leveléből a:

    “SZERETET HIMNUSZA!”

    Kissé szerénytelennek tűnik (elnézést), de neves költőnket idézném:

    “egész népemet fogom, nem középiskolás fokon tanítani.”

    Csak nem ment feledésbe?

    Engedjék meg, hogy javasoljam felemelkedés kezdő jeleként, társalgási kultúra területén is az emberhez méltó intelligens kommunikációt, hiszen tudjuk, a stílus maga az ember. Nekünk kell, s nem várhatunk senkire, kinek, kinek a maga területén
    környezetében megtennünk egymás irányába mind azt, ami a jobbítást, fejlődést
    hordozza magában.
    Ezért hát uralkodjék igazság, szeretet.
    S nem kisebb a tét mint a nemzet, haza, család gyermekeink, unokáink jövője!
    Ez az igazi örökség, amit rájuk hagyunk! Ezért ne a rosszal mérgezzük szívünket, lelkünket.
    Törekedjünk a jóra minden tekintetben, mert csak az hordozza a kilábalás, a felemelkedés lehetőségét magában!

    ÜDV MINDEN JÓRA VALÓ, ANNAK IRÁNYÁBAN FOGÉKONY EMBEREKNEK.

  81. csaba péter szerint:

    No pont az előző hozzászólások bizonyítják , hogy semmilyen oldal semmilyen korlátozása nem értelmezhető a mai korban ,
    mert minden kiderül, és mindig megtalálható minden ami az egyént érdekli .
    Ha engedélyezett ha nem .
    Ezt már senki és semmi nem tudja visszacsinálni .
    A mostani szabályozási agyrém ,csak azt érheti el, hogy az emberek nem néznek TV -t nem hallgatnak rádiót , és azt olvasnak amit akarnak, vagy nem olvasnak.

  82. csaba péter szerint:

    Ha meg ezután csak gyertyára fog telleni, meg szemét tüzelésére ,és kútvízre akkor meg tökmindegy , ki mit akar.

  83. "?!" szerint:

    Kedves csaba-bavária péter!

    Van-e sejtésed azt illetően, hogy kik hozták abba a helyzetbe az országot, hogy az a 11:34-es hozzászólásodban vizionált helyzet is előállhat (és sokaknál már elő is állt), hogy “ezután csak gyertyára fog telleni, meg szemét tüzelésére, és kútvízre”?

    Az alábbi idézettel segítek kitalálnod, hogy ezt a helyzetet kiknek köszönhetjük:

    “Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.”

  84. GONDOLKODÓ! szerint:

    BEFOLYÁSUK ELLENÉRE A PÉNZBIRODALOM SZIVATTYÚRENDSZERE MEGINOGNI LÁTSZIK.

    Ettől félnek!
    Tudva lévő, hogy MO.-ról a szivattyú rákötésével áramlik ki a profit, nem ritkán adózatlan pénzek. Nagyságrendileg: NO.-ba, Fr.O-ba, Angliába.
    Azaz: a LÉ a Tét!
    Azt gondolja valaki is, hogy érdekel bárkit a MO.-i, (vagy bármelyik ország) sajtószabadsága?
    E mögé bújva az óriási mértékű zsetonjaikat féltik. Attól félnek , hogy a csapok elzárása megtörténhet e területen is. Talán emlékeznek rá, hogy Gyulusék szervezték meg, a csak nem ingyen megszerezhető média birodalmakat.
    Mai napig nem tisztázott Fenyő halála. Hallgatnak róla, meg van-e a tettes?

Itt lehet hozzászólni !