A csepeliek összefogására emlékeztek

Csepel.hu, Csepel.info

66 évvel ezelőtt, 1944. december 4-6 között Csepel község lakói sikerrel akadályozták meg a település kiürítését – erre emlékeztek hétfőn délelőtt a Csepeli Önkormányzat falán felállított emléktáblánál.

A kerület önkormányzatának nevében Németh Szilárd polgármester helyezte el a megemlékezés koszorúját. A megemlékezésen megjelentek a helyi politikai és közélet képviselői is. Lapunk úgy tudja, hogy koszorúzott a Magyar Kommunista Munkáspárt és a Nagy Imre társaság, a résztvevők között pedig – többek között – ott volt Tóth Mihály, Csepel korábbi polgármestere valamint Pákozdi József, a Jobbik képviselője is. Az MSZP frakció nevében nem jelent meg senki.

45 hozzászólás “A csepeliek összefogására emlékeztek” bejegyzésre

 1. Tóth Mária szerint:

  Tóth Misi nagyon ráér, és kavar. Akkor strapálta volna magát jobban Csepelért, amikor poszton volt, de akor nem ért rá, mert tömködni kellett a szoci zsebeket?!

 2. Manitu szerint:

  Ha nincs főállása az MSZP-frakciónak, nincs antifasizmus se? Hiába no, a Cusi óta minden csak pénzzel működik, még az elvek is.

 3. Gordon szerint:

  Szép kép. Kommunistáék is vittek koszorút. Ez eddig nem gond, de taplóságnak érzem, hogy nem tettek fel rá egy piros-fehér-zöld szalagot, csak vöröset.

  Illet volna. Legközelebb figyeljenek oda jobban!

 4. értetlen szerint:

  A Jobbik antifasiszta? Olyan jó lenne ezt egyszer mondjuk a Zagyva képviselő úr szájából hallani!

 5. Jobb Csepelért szerint:

  Itt nem fasizmusról vagy antifasizmusról van szó, hanem arról, hogy 1944. március 19. és 1945. április 4. között a németek mint megszálló hatalom voltak jelen Magyarországon (aztán 1945. április 4. és 1991 között meg a szovjetek voltak a megszállók), akik Németországba akarták vinni a gyár felszereléseit…

 6. grün szerint:

  A koszorún lévő szalagok szerint olaszok is voltak a megemlékezők között?
  nos, ezért kell a címer rája!

 7. baniko21 szerint:

  Gordon!
  Kedvesen írtál, de csak hogy képben legyél, a Munkáspárt minden évben ott
  szokott lenni, és koszoruz is. Sőt a volt szülőotthon falán levő Kormos emlék-
  táblát is csak mi szoktuk koszoruzni. A piros a vér szine, és elődeink azt adták
  értünk. Ugye így érthető? Ma kommunistának lenni nem státusz szimbólum,
  sőt nem is pjeroatív, ahogy te kedvesen megjegyezted, ott csak olyan embere-
  ket találsz, akik az elveik szerint élnek és nem ismerik a szélkakas létformát.

 8. grün szerint:

  Gordon!
  “A hivatalos állami és polgári zászló (a Magyar Köztársaság lobogója) az 1990. évi XL. törvény (elfogadása: június 19.) szerint három egyenlő szélességű, piros, fehér és zöld vízszintes sávból áll.”
  Gondolom még hatályos?
  Félórája nem hallgattam rádiót!!!

 9. Gordon szerint:

  Igen, ezt a zászlót láthatod az általam belinkeltek között is.

  Hogy a zemberek mit használnak szívesen az egy másik dolog. Megjegyzem: intézmények is használják a címereset.

  Remélem a szabályozás hamarosan módosulni fog. Utána már azokat tudod beidézni. 🙂

 10. Gordon szerint:

  Remélem a d-209 többet nem esküszik, de a harmadik Orbán-kormány 2014-től már egy olyan címeres zászló előtt teheti le az esküt mely hivatalosan a köztársaság lobogója.

 11. grün szerint:

  Gordon!
  “Hogy a zemberek mit használnak szívesen az egy másik dolog”
  Akkor miért nem kérdezi meg a zembereket a nemzeti ügyek kormánya???

 12. Gordon szerint:

  banikó! Abban igazad van, hogy ehhez a színhez rengeteg ember vére tapad… de ebbe most ne menjünk bele.

  Viszont továbbra is taplóságnak érzem, hogy a piros-fehér-zöldet nem használták szalagként a koszorún. Emlékeim szerint még a Kádár-rendszerben is jelen lehetett (micsoda kegy ez magyar kommunistáktól!) a magyar zászló az ünnepségeken (az elmaradhatatlan vörös mellett).

  Bár anno az Árpád-ház hadilobogója is teljesen vörös színű volt, de nyílván a komcsik nem emiatt haználják.

  A mi házi (csepeli) kommunistáink még a Kádár-rendszerhez képest is visszaléptek. Nyílván a zavarodott gondolataikat már nem lehet megváltoztatni (ezt equrták), de azért a jó izlés csírái még jelen lehetnének ennyi évnyi, évtizednyi elhülyülés után is.

  Igazi “politikai/ ideológiai dinoszauruszok”.

  Csak tudod az a baj, hogy a koszorúzásról értesülő gyerekek ezt látják.

 13. Gordon szerint:

  A zemberek döntöttek 2010 tavaszán (és 2010. okt. 3-án megerősítették korábbi döntésüket). Volt választási lehetőség, és tudták, hogy ha kétharmada lesz a Fidesz-KDNP-nek akkor a lehetőségeik kiszélesednek. Ennek tudatában a zemberek úgy döntöttek, hogy legyen kétharmaduk.

  Jó döntés volt. Az első eredmények már jelentkeznek (állampolgársági kérdés – mert a 2004. dec. 5-i választáson résztvevő zemberek többsége az “igen” mellett volt; pazarlás fékezése; gazdaság rendbetételének megkezdése; családbarát igazságosabb adózás stb.).

  Csak így tovább!

 14. baniko21 szerint:

  Gordon!
  Nem feltételezem rólad, hogy ifjukorú vagy, éppen ezért vagy szelektiv az emléke-
  zeted, vagy más gond van, merthogy én még emlékszem arra, hogy március 15-én
  is az iskolával kimentünk ünnepelni, a munkahelyekről a dolgozók is kinn voltak.
  Méltóan emlékeztek meg nemzeti ünnepeinkről. Jó lenne, ha időnként eszedbe jut-
  na az akkori életed, meg az is, hogy a mostani fiatalság, vagy középkoruak mire
  is számithatnak, milyen “jó életük van”. Annyira azért tartottalak értelmesnek, hogy
  ne szajkózd az mszpsekre, hogy “komcsik”. Azok annyira távol állnak tőle, mint
  ahogy Te is. Elég lenne már abból, hogy mást mondunk, és ha hatalomra kerülünk
  akkor mást csinálunk, mint amit addig mondtunk, mint minden kormány(párt)vál-
  táskor.A lényeg az, hogy egyre lejjebb kerülünk, egyre szegényebbek vagyunk
  anyagilag is, és lelkiekben is, mivel szép lassan belefáradunk a nagy-nagy demok-
  ráciába.

 15. Gordon szerint:

  Én arról a korszakról is tudok amikor nem lehetett ünnepelni március 15-ét. Meg arról is amikor a 80-as években a rendőrök csináltak a későbbi 2006. október 23-hoz hasonló “ünnepi” hangulatot.

  Tudod amikor ütötték verték a dógozó zembereket.

  De ennek ellenére leírtam (csak nem tudod értelmezni a leírtakat):

  “A mi házi (csepeli) kommunistáink még a Kádár-rendszerhez képest is visszaléptek. Nyílván a zavarodott gondolataikat már nem lehet megváltoztatni (ezt equrták), de azért a jó izlés csírái még jelen lehetnének ennyi évnyi, évtizednyi elhülyülés után is.

  Igazi “politikai/ ideológiai dinoszauruszok”.

  Csak tudod az a baj, hogy a koszorúzásról értesülő gyerekek ezt látják.”

  Azt írod:

  “Annyira azért tartottalak értelmesnek, hogy ne szajkózd az mszpsekre, hogy “komcsik”.”

  A fenti első hsz-emben a koszorúzáson résztvevő komcsikat neveztem komcsiknak. Az mszp tudtommal nem koszorúzott. Őket ezért első itteni hsz-emben nem is említettem. A szalagon se az van hogy mszp, hanem hogy valami magyar kommunista akármi.

  Ezért írtam azt szó szerint, hogy:
  “Kommunistáék is vittek koszorút. Ez eddig nem gond, de taplóságnak érzem, hogy nem tettek fel rá egy piros-fehér-zöld szalagot, csak vöröset.

  Illet volna. Legközelebb figyeljenek oda jobban!”

  Ez a megfogalmazás világos. Szerintem neked van gondod a szövegértéssel. 🙂

 16. vermes szerint:

  baniko, december 7, 08:47:
  “ott csak olyan embereket találsz, akik az elveik szerint élnek és nem ismerik a szélkakas létformát.”

  Ti. a kommunisták.

  Való igaz. Mindig, minden körülmények között szemétládák voltak, ettől soha nem tértek el. Elvük mindig az elvtelenségről szólt. A kommunisták a világ sz*rjai.

 17. Lucifer szerint:

  Mondhatom, gyönyörű hozzászólások, nem a megemlékezésről szólnak.

  Ami a Magyar Kommunista Munkáspárt koszorújának vörös szalagját illeti, az nagy valószinűséggel a Kommunista pártnak a munkásmozgalomhoz tartozását fejezi ki. Az 1944. december 4 – és dec. 6. között Csepelen lezajlott események munkásmozgalmi események voltak, szervezésében az akkori kommunisták jelentős szerepet játszottak. Az akkori ellenállás több résztvevőjét letartóztatták és a nyilas házban tartották fogva. Egy kommunista csoport fegyveres támadást intézett a nyilas ház ellen, a foglyok kiszabadításáért. A tűzharcban életét vesztette Kormos László, fiatal munkás, akinek emléktáblájáról a melldöngető nemzetieskedők rendre megfeledkeznek. Csepel mostani kommunista pártszervezete méltán mondhatja magáénak az 1944.-es kommunisták emlékét.

  Egyébként Gordon megnyugodhatsz, még egy vörös szalagos koszorú került az emléktáblához. December 7.-én délután a Baloldali Front, a Magyar Kommunista Párt ifjúsági szervezete helyezte el koszorúját az Önkormányzat falán lévő emléktáblán és virágot vitt Kormos László emléktáblájához.

  Ami a FIDESZ – KDMP kormány munkáját illeti, hát az egyáltalán nem mondható eredményesnek. Mióta ők regnálnak kétharmadosan, azóta négyharmadosan megy tönkre az ország. A Forint értéke rohamosan romlik a nemzetközi pénzpiacon, az energia árak emelkednek, a munkások jövedelme és a nyugdíjak csökkennek, a munkanélküliség emelkedik. A választók jelentős része elégedetlen a kormány eddigi teljesítményével, megkezdődött a morgolódás. A minap láttam az interneten a következő “levelet”

  Kedves Fiam, Viktor!

  Megkaptam leveledet, melyet már nagyon vártam, hiszen jó ideje beszéltek róla. Igaz, kicsit belegondoltam a levél árába, és bizony elkedvetlenített az egész. Mert ha valami fontos dolgot írtál volna, az talán megérte volna a költségeket. Ki-számoltátok már, hogy az egymillió-hétszázezer nyugdíjasnak 80 forintjával fel-adott levél 136.000.000,- azaz százharminchatmillióba került? Ha ehhez hozzáve-szem a beígért válaszborítékot, akkor pont a duplája, kétszázhetvenkétmillió! (És a nyomdaköltségről még nem is szóltam, pedig az sem lehetett két fillér!) Válaszbo-ríték persze nem volt a levélben, így aztán most nem tudom: megint becsaptál min-ket, és megrövidítettél bennünket, vagy csak egy esztelen pazarlás árát mérsékelté-tek? Te nyilván majd a költségek mérsékléséről fogsz beszélni, de nekem azért rosszul esett: minek folyton olyasmit ígérgetni, amit aztán nem tartasz be?

  Mivel nálam minden fillér számít – hiszen tudod, még egy boríték és meg a bélyeg ára is –, kénytelen vagyok nyílt levélben válaszolni, így legalább meg is ka-pod!

  Hadd kezdjem a leveled szöveges részével. Bizony igazad van, kedves fi-am, valóban adósaink vagytok! De nem ám a süket mellébeszéléssel, hanem azzal a pénzzel, amit még 1998-ban vettetek el tőlünk, mikor megtagadtátok a nyugdíjunk törvényes emelését! Medgyessy ugyan kifizette – utólag! –, de kama-tok nélkül, és egyébként sem szép dolog ám hagyni, hogy mások rendezzék a ti adósságotokat. (Különösen most, amikor ti is ezzel kürtölitek tele a világot, pedig azt az adósságot, amit ti kaptatok, legalább jó részben ránk költötték!) Szóval tény-leg tartoztok nekünk, és ezt nem felejtjük el, mert az csak legenda, hogy az öreg korral mindig együtt jár a szenilitás is. Na. Hol tartottam? Ja igen. Az adósság.

  Más tartozásotok is van, édes fiam!

  Emlékszel még erre a gyönyörű beszédedre? Ide idézem neked: “Az új munkahelyek létrehozása és az aktív keresők számának növekedése nyomán 2006 és 2010 között a 14. havi nyugdíjat is be lehet vezetni ” No, hát – ahogy ti mondtátok a választási kampányban –, „itt az idő”! Megvan hozzá minden, amit akartatok! Megvan a kétharmad, kezetekben az új munkahely-teremtés min-den lehetősége, hát gyerünk! A szocik kitalálták és bevezették a 13-ik havi nyugdí-junkat, ti erre licitáltatok rá. Igaz, a legvégén – az utolsó évben – megvonták tő-lünk, de ti visszaadhatjátok, ha annyira szükségtelen volt az az elvonás, mint ahogy azt akkoriban mondtátok! Gyerünk, Viktor! Ide a 13-ik havi nyugdíjunkkal. És az-tán jöhet a 14-ik havi is, ahogy ígértétek.

  Látod Viktor, milyen könnyű szót érteni velünk? Hiszen mi már semmi egyebet nem akarunk, mint emberhez méltó életet, nyugalmat és biztonságot, és ha lehet még hozzátenni valamit, akkor vegyük hozzá a normális egészség-ügyi ellátást, és a megfizethető gyógyszereket. Nincs ebben semmi új, kedves Viktor, csak amiket ti is megígértetek most tavasszal, és ígértetek minden vá-lasztás alkalmával!

  Én szívesen megosztom veled a gondjaimat, ha netán még nem ismernéd azokat. Tudod kedves fiam – ugye nem haragszol, ha így szólítalak, hiszen valóban az lehetnél –, nekem nincs kőbányám, és az ismerőseimnek sincs, így aztán a mi gondunk kicsit eltér a te szüleidétől.

  Tudod, kedves Viktor, én nem értek az ilyen kérdőíves dolgokhoz, de minket egyáltalán nem érdekel a politikusok létszáma, meg az állami végkielé-gítés, meg ilyenek. Ha csak ennyit tettetek az elmúlt 100 napban, hát az bizony elég kevés a mi szemszögünkből nézve! Mondjuk ki nyíltan: semmi!

  A második kérdéskörnél viszont bátran ikszeld be az összest, és írd még hozzá, hogy esős időben rettenetesen szaggat a derekam, meg kéne már egy új cipő is, ami nem ázik át, mert a járda mifelénk elég pocsolyás, megáll rajta a víz.

  És hogy mi a kormány legfőbb teendője?! Tőlem kérded, édes fiam?! Hát nem azért ültök ott, hogy éppen ti mondjátok meg, hogyan lehet nekünk jobb? Nem azért szavaztam rátok, hogy aztán nekem kelljen kitalálnom, hogy mit hogyan kell csinálni?!

  Amikor a házadat építetted, megkérdezte tőled a kőműves, hogy hogyan kell falazni? És ha megkérdezte volna, nem küldted volna azonnal haza? Ne-kem ne tegyél fel ilyen kérdéseket, édes fiam! Én nem értek a miniszterelnökség-hez, te mondtad állandóan, hogy „készen állsz a feladatra”, meg hogy „tudom a dolgom”, meg ilyenek. Hát már megint becsaptál, édes fiam! Én mondjam meg ne-ked, hogy mik a legfőbb bajok, hogy azokat milyen sorrendben kell megoldani? Hát mit tudom én!

  Tudod Viktor, ’98-ban, mikor már elegünk lett a Bokros féle megszorítósdiból, elhittük neked, hogy te majd jobban fogod csinálni. Megbocsáss az őszinteségemért, de nem csináltad jobban, sőt, rosszabbul csináltad. Ezért aztán 2002-ben már nem is szavaztunk rád. Aztán még 2006 is túl közel volt, meg olyan hülyeségeket mondtál, hogy „rosszabbul élünk, mint négy éve”, meg ilyeneket, és mi nem éltünk rosszabbul. És ha valaki nem tudja, hogy mi hogy élünk, akkor arra nem szavazunk, mert attól jót nem várhat az ember.

  Most is csak azért szavaztunk rád, mert elegünk volt már az örökös „megszo-rításokból”, te pedig azt mondtad, azt ígérted, hogy változtatni fogsz ezen. Hát édes fiam, Viktor, eddig semmi sem változott, erre most idejössz nekem, és százmillió-kért írogatsz ilyen kérdőíveket, ahelyett, hogy visszaadnád a 13-ik havi nyugdíjun-kat.

  Hát nem, édes fiam, ez így nem fog menni! Tudod mit? Akkor sem mon-danám meg, hogy mit kell csinálni és milyen fontossági sorrendben, ha tud-nám! Mert ha te nem tudod, akkor miről beszéltél nekem nyolc éven keresz-tül? Akkor miért kapartál annyira a miniszterelnökségért nyolc éven keresztül?! Akkor miért szidtad nyolc éven keresztül olyan engesztelhetetlenül azokat, akik legalább tenni akartak valamit?

  Hát azt hiszed, hogy a miniszterelnökség csak ennyi? Csak egy cím, csak a hatalom, és nem kell hozzá tudni semmit?! Hát azt hitted, hogy kapkodhatsz fű-höz-fához, beszélhetsz össze-vissza, majd csak akad valaki, aki kihúz a bajból, és megmondja, hogy mikor mit csinálj?!

  Hát te megint becsaptál minket, Viktor! Elhitetted velünk, hogy tényleg készen állsz, hogy jobb leszel, mint voltál akkor, az első alkalommal, aztán lám, kiderül, hogy szó sincs róla!

  Nem tudsz te semmit! neked nem az ország élén lenne a helyed, hanem az iskolapadban! Hát akkor mars vissza! Tanuld meg szépen a leckét, és csak akkor gyere újra ide, ha már tudod is!

  Egy nyugdíjas

 18. lolka szerint:

  …ETTŐL MINDENKINEK CSAK JOBB LESZ…(csak sajnos a törlőrongy el veszett)…

 19. Lucifer szerint:

  Tóth Mária, anélkül vagdalkozol, hogy tudnád, Tóth Mihály volt polgármestert Németh Szilárd jelenlegi polgármester személyesen hívta meg a koszorúzásra.

 20. Lucifer szerint:

  Lolka figyelj! A jelenlegi magyar helyesírási szabályok szerint az igekötőt az igével egybe kell írni. Akkor kell külön írni, ha az igekötő és az ige között más szó is van.

 21. lolka szerint:

  Lucifer szerint:
  2010. december 07., kedd – 20:00
  -Igazad van, köszi és elnézést…

 22. csapos szerint:

  A vendégeim azt mondják: a Csepel újságnak megint igaza van! Az 1944. december 1. és 6. közötti időszak Csepel történelmének legnagyobb eseménye. Győzelemmel végződő összefogás! Magyarországon hasonlóra sehol sem volt példa a nyilas rémuralom idején. Illett volna róla tisztességesen megemlékezni. Szégyellheti magát Csepel jelenlegi fideszes vezetése, előzetesen sem a csepel.hu – n sem ezen a csodás infón nem jelentettek meg egyetlen sor előzetes hírt, meghívót sem. Lásd:
  csepelujsag pont blog pont hu

 23. Jobb Csepelért szerint:

  Lucifer!

  És gondolom hősként tiszteled a “magyar” partizánokat is, akik a Vörös Hadsereg mihamarabbi bevonulását sürgették.
  Ezek a nagyszerű szabadságharcos partizánok, 1945. február 11-én a budai várból kitörő magyar honvédekre orvul nyitottak tüzet a mai Moszkva téren…

 24. értetlen szerint:

  1945-ben a kommunista partizánok álltak a jó oldalon, és ők voltak az igazi hazafiak, nem a nyilasok és a nácikkal harcoló magyar katonák.

 25. Jobb Csepelért szerint:

  Egy szóval nem mondtam, hogy a nyilasok jók lettek volna. Őket ugyanolyan gazembereknek tartom, mint a kommunistákat. A magyar honvédek nem a nácikkal kollaboráltak, hanem a saját szülőföldjüket védték a keleti bolsevik veszedelemtől.
  1944 őszén magyar és román családok is menekültek Erdélyből a közeledő Vörös Hadsereg elől… Vajon miért?
  A partizánok nagy része 1919-ben a kommün alatt ártatlan embereket akasztott, vagy vidéken a vonatból lőtték a parasztokat, vagy “szimplán” elvették a földjeiket és a jószágaikat.

 26. Gordon szerint:

  Nagyon érdekes ahogy a 18:34-es hsz-ben el akarják mesélni Gordonnak, hogy a koszorún miért van vörös szalag.

  Gordon azonban nem azt vetette fel, hogy miért van rajta vörös szalag, hanem azt hogy miért van rajta CSAK vörös szalag és hol a piros-fehér-zöld.

  banikó!, Lucifer! “nyugdíjas”! (egyéb kommunisták!) szövegértésből elégtelen!

  folyt.köv

 27. Gordon szerint:

  Első hsz-em továbbra is megválaszolásra vár:

  Miért voltak olyan taplók “az igaz hazafiak”, hogy nem tettek fel piros-fehér-zöld színű szalagot a koszorújukra?

  Bár a választ sejthetjük, én tőlük akarom hallani.

  Az Orbán iskolapadba küldő nyugdíjas erre is adhatna választ, ha már olyan okos és volt szíves az egyébként jó pár hónapra befagyasztott energiaárakra azt leírni hogy az “energia árak emelkednek”. Mindezt az után hogy a szocik 8 év alatt az egekbe lőtték az energiaárakat és azzal kampányoltak, hogy “nincs ingyenebéd”.

  Emlékezhetünk még arra amikor pont a csepeli mszp honlapján úszkált olyan felirat, hogy “nincs ingyenebéd”.

  Örök mementója ez az ún. baloldal elkorcsosulásának.

  Talán azért egyszer választ kapok az első hsz-beli felvetésemre.

 28. Királyerdei szerint:

  Ti csak ünnepeljétek a gyilkos elődeiteket idióta komcsik!

  http://tortenelemportal.hu/wp-content/uploads/2010/04/avh2.preview1.jpg

 29. baniko21 szerint:

  Kedves Gordon !
  Ha valaki tapló az csak Te lehetsz. Szövegértési problémád neked van,
  ha két magyarázat után sem érted meg a piros szalag jelentőségét. Lehet
  két kézzel lengetni a magyar zászlót (szalagot), és mellé gyülölködni,utálni
  a másikat, mert másképp gondolkozik.
  Kedves Jobb Csepelért!
  Némi történelmi hiányosságokat tapasztalok nálad. Tudod a legtöbb paraszt
  zsellérkedett, az uraság földjét művelte látástól-vakulásig, akkor milyen földet
  vettek el tőle 19-ben? Nem a kommunisták lődőzték őket, hanem a fehér terror
  alatt a kommunistákat öldösték . Ez a felvetésed a tipikus esete a kabátnak
  és gombnak. De azt hiszem nem érdemes veled vitatkozni, mert annyira el-
  vakult vagy, hogy azt a tényt sem ismered fel, most az emberek ismét szolga-
  sorba lettek döntve, csak demokráciának hazudják. Nézd a mezőgazdaságunk,
  könnyü és nehéziparunk helyzetét. A saját szemednek úgy gondolom csak-csak
  hiszel? Milye maradt a magyarságnak a száján kivül?

 30. Lucifer szerint:

  Gordon, te vak és süket vagy! Az igaz, hogy a kormány a gáz árát befagyastotta, de volt mellé egy megjegyzés: Jövő évben lesz gázár emelés. A jövő évig pedig van vagy három hét. Ugyanakkor, éppen a mai naptól jól megemelték a benzin árát. Az árral együtt emelkedett a benzin és gázolaj adója is. Ezzel (és az utóbbi hetek) benzinár emelésével jól járt az energiát forgalmazó cég és az állam is. Vagy a benzin és a gázolaj nem energiahordozó?

 31. Lucifer szerint:

  Aki Magyarország szovjet megszállása miatt prüszköl, nem gondol arra a történelmi tényre, hogy Magyarország 1941.-ben mondva csinált okra hivatkozva üzent hadat a Szovjetuniónak, angliának és az USA- nak. A MÁSODIK MAGYAR HADSEREG MEGSZÁLLÓKÉNT TARTÓZKODOTT 1942 – 1943.-ban a Szovjetunió területén, és ott nem éppen úriember módjára viselkedett.

 32. grün szerint:

  Gordon!
  Akkor ezt értelmezd!
  “Rövid időn belül felértékelik országunkat a hitelminősítők, ha hosszantartó, szívós munkával sikerül a gazdaságot rendbe hoznunk!” O.V.
  Már csak azt a tíz évet kell nyavajgás nélkül kibírnunk???

 33. Jobb Csepelért szerint:

  Kedves baniko21!

  Nem kell sem a Dualizmust, sem a Horthy korszakot kizsákmányolóként beállítani. Nagyobb kizsákmányoló volt a kommunizmus!
  Pl. a Horthy-rendszerben nem volt jegyrendszer, csak 1943 után, mikor a háborús nehézségek mutatkoztak, Rákosiék alatt pedig egész hamar kialakult… Vajon miért?
  Ne hidd, hogy minden paraszt zsellér volt! Voltak módosabbak is, akiket ti kulákoknak neveztetek és arra köteleztétek, hogy szolgáltassa be a terméseit, majd még a jószágait is elvettétek, mondván, hogy ők a vidéki kapitalisták… 19-ben miért vidéken volt a legtöbb akasztás és miért vidékiekből alakult meg Horthy Nemzeti Hadserege?
  Amit te Fehér Terrornak nevezel, annak volt egy előzménye, amit Vörös Terrornak hívnak! 533 ártatlanul meggyilkolt mártír terheli Kun (Khon) Béla és Szamuely (Samuel) Tibor bőrkabátos terrorlegényei számláját.
  Ismerem én a marxista mentalitást, ami nagyon jól mutatkozik meg nálad.
  Az egész 1945 utáni történelemírás hazugság… Csak egy kis példa: gróf Tisza Istvánt, a XX. századi magyar történelem egyik legkarizmatikusabb alakját okoltátok éveken át az első világháborúért, miközben Tisza volt az a politikus, aki ellenezte a háborúba való belépést!
  Nézd csak meg Csepel történelmét, hogy a Dualizmus alatt mennyit fejlődött és hogy a Horthy-rendszerben mennyi mindent létesítettek.

  Lucifer!
  A szüleid nem voltak éppen túl jó fejek, mikor ezt a nevet adták neked. Az iskolában is így hívtak ki felelni? 😀
  Viccet félretéve, az én nagyapám a II. magyar hadsereg katonájaként megjárta a Dont, és kikérem magamnak, hogy egy ilyen senki alak, mint amilyen te, gyilkosnak nevezd a nagyapámat, akinek a kezéhez ártatlan vér nem tapadt!

 34. Gordon szerint:

  banikó továbbra sem képes értelmezni azt amit Gordon leírt. Pedig még ki is emeltem csupa nagybetűvel. A mondandó lényege a “CSAK” szó. Vagyis: a kérdés nem az hogy miért van vörös szalag a kommunisták koszorúján, hanem az hogy miért van CSAK vörös szalag a kommunisták koszorúján, és miért nem tették fel a vörös mellé a piros-fehér-zöld színűt.

  banikó és a kommunisták szerint netán a piros-fehér-zöld szín “veszélyes” és kioltaná a vöröset? De hisz még a Kádár-rendszer alatt is az volt a szokás, hogy a vörös zászló mellett azért volt piros-fehér-zöld zászló is.

  Emiatt írtam hogy a mostani komcsik még a Kádár-rendszerhez képest is visszaléptek. Ez egy logikus megjegyzés.

  folyt.köv

 35. Gordon szerint:

  Az ideológiai meghatározottság egy nagyon szép dolog (én magam pl. konzervatívnak vallom magamat), de a nemzeti színek ezen felül állnak. Mit mondjak arról aki csak az ideológiája által meghatározott színeket használja és a saját nemzetének színeit nem.

  Ha most idejönne egy fórumozó és azt írná, hogy a koszorúzó komcsik és banikó “idegenszívűek”, akkor én aki általában az ilyen megjegyzéseket elutasítom mit mondhatnék banikó és a koszorúzó komcsik védelmében? Hirtelem nem sok minden jut az eszembe azok után amit banikó a nemzeti színeinkről írt:

  “Szövegértési problémád neked van, ha két magyarázat után sem érted meg a piros szalag jelentőségét. Lehet két kézzel lengetni a magyar zászlót (szalagot), és mellé gyülölködni,utálni a másikat, mert másképp gondolkozik.”

  A vörös (és nem piros) szalag jelentőségét értem. Azt nem értem, hogy a piros-fehér-zöld miért nincs mellette.

  Erre várom a választ már régen, de nem akarják vagy merik leírni a gondolkodásukban a kommunista koszorúzókhoz közel állók.

  Egyébként pont leginkább a különböző ideológia gyűléseken volt szokás gyűlölni a másként gondolkodókat. Anno a 20. sz. elején rendszeresek voltak az utcai verekedések is a szekértáborok között.

 36. Démosz szerint:

  Lucifer a nyelved ,mint a vipera ,csíp.

 37. baniko21 szerint:

  Gordon!
  Nem tudom mi volt a szokás, mert nem voltam párttag. A szalag témára vissza
  térve: egy koszorún általában egy szalag szokott lenni, és nem kettő.Lucifer
  pontosan leírta Neked, hogy kik szervezték az ellenállást, a kiürités megakadá-
  lyozását, mindenféle történelmi hamisítás nélkül.

  Jobb Csepelért!
  Az én apukám is a II.hadseregben volt, mesélt egy-két dolgot, hogy az ottani
  lakosokkal, nőkkel, gyerekekkel mit műveltek a magyarok, sőt képeket is
  készitettek róla. Beteges dolog a háborút egyoldaluan megitélni. De hol is van
  a Don kanyar? Netán Magyarországon?

 38. nagyapó szerint:

  Milyen szép levelet tud kreálni a Népszava. Aranyos nyugdíjas bácsi (néni?) írja „véleményét”, mint egy bölcs öreg. Csak egy a baj, egyre jobban elhatalmasodik rajta az Alzheimer-kór. Elfelejtett írni Gyurcsány(i) Fletónak, amikor tönkretették az országot. Elfelejtett írni arról, hogy
  – kik vették el a 13. havi nyugdíját?
  – Kik vették el a közszolgák 13. havi bérét?
  – Kik csökkentették a Gyes-t?
  – Kik vettek fel ~30 milliárdos hitelt, amit a kedves nyugdíjas örömmel terhel unokáira (mennyi jut fejenként?)?
  – Elfelejtette, hogy Orbánnak nem bányája, hanem „szőlőbányái” vannak.
  – Elfelejtette, hogy ugyan Horn ígért, mondom ÍGÉRT nyugdíjemelést, de a költségvetésben ezt „elfelejtették” betenni, így csak a polgári kormány megtakarításából – 300 milliárd – tudta Medgyessy kifizetni (de azért azt se felejtse el, hogy a polgári kormány a kisnyugdíjakat 25%-kal emelte).
  A levél végére elfogyhatott a Cavington hatása, így össze-vissza írogatott.

  Nem ide tartozik, de. A ’90-es évek előtt is jártam Erdélyben és ott az ünnepeken a magyarok vörös zászlót tettek ki. A románt nem akarták, a magyart nem tehették, így maradtak a vörösnél.

  baniko21! Szemét ember lehetett a papája. Gondolom 45-ben nyilas, 46-ban kommunista volt, most meg MSZP-s.

 39. Jobb Csepelért szerint:

  baniko21!

  Oroszország külpolitikáját Nagy Péter óta a hódítás határozta meg, melyet a szovjet politika átvett és követett! A Szovjetunió fennállása óta világuralomra tört. Ezt még tagadni sem lehet, mert bizonyíték erre a Világ proletárjai egyesüljetek! jelszó, ami nem csak egy szlogen volt, hanem cél is! Lenin 1918-ban a breszti béke megkötése után már csak arra várt, hogy Németország teljesen összeessen a nyugati fronton, hogy aztán kommunista forradalmat robbantson ki, aminek következtében internacionalista segítségnyújtás címén a Vörös Hadsereg bevonult volna Németországba, hogy ott bolsevik rendszert hozzon létre. Egész Kelet-Európát az mentette meg a vörös veszedelemtől, hogy a lengyelek a szovjetek elleni háborúban csúfoson elverték a Vörös Hadsereget!
  Mivel magyarázod azt, hogy Buharin elvtárs nézete szerint a szocialista világforradalom győzelméhez Berlin, Párizs és London meghódítása szükséges?
  Már a 20-as, 30-as években elengedhetetlennek tartották a szovjet vezetők egy Németország elleni támadást, pedig akkor még Hitler és a Náci Párt mindössze bajországi kocsmákban prédikált kb 20-30 fős társaság, köztük részegek körében!
  A Szovjetunió világuralmi terveire egyébként a Molotov-Ribbentrop paktum is elegendő bizonyíték, mert a szerződés titkos záradéka az volt, hogy szovjet kezdeményezésre darabolják fel Lengyelországot… Ez 1939-ben meg is történt! De Sztálinnak, még az 1939-ben megkötött német-szovjet megnemtámadási szerződés sem volt elég, mert 1940 nyarán megszállta Litvániát, Észtországot és Lettországot… Aztán következett Románia is, mikor a szovjetek bevonultak Besszarábiába és Észak-Bukovinába!
  Sőt Sztálinnak még ez sem volt elég, mert 1940-ben a berlini szovjet-német találkozón, külügyminiszterén keresztül közölte Hitlerrel, hogy a Szovjetunió támaszpontokat akar a Dardenellákon és ki akarja terjeszteni az érdekszféráját Dél-Európára és Magyarországra is, de a szovjetek még a Perzsa-öbölt is magukénak akarták.
  Az sem igaz, hogy a Szovjetuniót váratlanul érte az 1941-es német támadás. Szovjet ügynökök folyamatosan vitték a hírt Sztálinnak, hogy Hitler támadásra készül…

  Ennyit a Szovjetunió honvédelméről, és annyit arról ,hogy mit kerestek magyar katonák a Donnál.

 40. baniko21 szerint:

  Nagyapó!
  Apám 11 éve halott, ugy ha kérhetném disztigváljon egy kicsit, hátha sikerül
  Sorkatonaként vett részt a háboruba. Nem élményként mesélt az ott történ-
  tekről, hanem elrettentő példaként, hogy mire is képesek egyes emberi mivol-
  tukból kivetkezett emberek. Bár családja tökéletesen beszélte a német nyel-
  vet, semmi közük nem volt sem az SS-hez, sem a csendőrökhöz, sem a poli-
  tikához. Tegyen egy szivességet: arról nyilatkozzon amihez ért, és ismeretlen
  embert ne itéljen meg, Önnek arra semmiféle alapja nincs. Egyébként papnak
  készült, felszentelés elött döntött úgy, hogy még sem kiván pap lenni, erre
  bevonultatták.

 41. Gordon szerint:

  banikó mondja:

  “Nem tudom mi volt a szokás, mert nem voltam párttag.”

  Írja ezt arra, hogy a Kádár-rendszerben a vörös zászló mellett a piros-fehér-zöld is használatos volt.

  Szóljon már valaki banikónak, hogy iskolai és egyéb ünnepségeket nem csak párttagok voltak jelen.

  Öt dolog lehet:
  1. banikó egyáltalán nem élt a Kádár-rendszerben (se gyerekként, se felnőttként)
  2. banikónak nem volt munkahelye (május 1-i felvonulások), mert büdös volt számára a meló
  3. nem ment el a gyerekei iskolai rendezvényeire, és nem hagyta el soha az otthonát – vagyis burokban élt
  4. Mivel büdös volt számára a munka ezért nem mert kimenni az utcára, nehogy munkakerülőként összeszedjék
  5. Esetleg külföldön élt és mondjuk nyugaton a kapitalizmusban megszedve magát most – eléggé nem hiteles módon – nekünk mesél a szocrendszer “szépségeiről”.

  Ha már banikó emlékezete kihagy a vörös és a piros-fehér-zöld jelkép együttes használatának szokásáról most küldök neki linken egy videót, hogy fel tudja azt frissíteni.

  http://www.youtube.com/watch?v=yryypuqoZmo&feature=related

  Szóval szeretném tudni, hogy hétfőn a koszorúzó kommunisták miért nem akarták a piros-fehér-zöld színeket IS használni a vörös mellett, mint pl. 1964-ben.

  Netán elhatárolódnak a Kádár-rendszertől?

 42. nagyapó szerint:

  baniko21!
  “Az én apukám is a II.hadseregben volt, mesélt egy-két dolgot, hogy az ottani
  lakosokkal, nőkkel, gyerekekkel mit műveltek a magyarok, sőt képeket is
  készitettek róla.”
  Ezt ön írta, erre reagáltam. Ha pontosabban fogalmaz, én sem reagálok ilyen hevesen, (Apám, mint tiszt, részt vett mindhárom bevonuláson, Felvidék Délvidék, Erdély. Ő is sokat tudott).

  Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

 43. baniko21 szerint:

  Gordon!
  Ami természetes, nyilvánvaló volt a Kádár-korszakban a zászló használatán kivül is,
  azzal miért nem foglalkozol? Lehet, hogy a munka neked volt büdös és azért is vol-
  tál párttag. Tanultam, mert volt rá lehetőségem, utánna rögtön el is helyezkedtem,
  mert volt munkahely, sőt válogathattam is, hogy hova menjek. Bár nem léptem be
  a pártba a munkám eredményeként középvezetői beosztásban kerültem a 70-es
  évek végén. Ugyhogy nézz a tükörbe mielött bárkiről is véleményt alkotsz.

Itt lehet hozzászólni !