Leállt a HÉV

Már délelőtt helyreállt a közlekedés

Csepel.info, Hírszerző

Tömött megállóban vártak az emberek a pótlóbuszokra (fotók: Mr. Gabee)

Műszaki okok miatt kedden reggel fél nyolc körül leállt a Csepeli HÉV-közlekedés – értesítették lapunkat olvasóink.

Az első hírek szerint a Szabadkikötő környékén történhetett vezetékszakadás. Úgy tudjuk, hogy az áramellátás szűnt meg a HÉV-vonalon.

A HÉV közlekedés már délelőtt megindult. A Hírszerző információi szerint a BKV fődiszpécsere elmondta: a HÉV felsővezetékével voltak gondok, emiatt állították le a forgalmat. A hibát végül mintegy két óra alatt sikerült elhárítani, így újra megindulhatott a forgalom. A hiba okáról egyelőre nincsenek információi a fődiszpécsernek, mert, mint mondta, a vizsgálat még tart.

Forrás: Csepel.info, Hírszerző

26 hozzászólás “Leállt a HÉV” bejegyzésre

  1. Schneider Ádám szerint:

    feltehetôen egy szerelvény hibásodott meg. beállt a karácsony sándor utcai megállóba, majd nagy szusszanással megállt. aztán se elôre, se hátra. a csepeli vég felé pedig elment egy vagy két szerelvény. tehát a vezetékszakadás nem biztos, vagy csak egy oldalon.
    aztán erzsébetem lehetett látni, hogy egy 3 kocsi szerelvényt vontatnak külön mozddonnyal.
    boráros téren pedig egy 6 kocsis szerelvény állt bent, félig a megállóban, félig kint.

  2. Bakker szerint:

    Aki tudja a polgármester telefonszámát az gyorsan értesítse-e csepeli lakosokat érintő fejleményről, mert a múltkor már nagyon morcos volt a tájékoztatás elmaradása miatt! (Ugyanis nem vagyok biztos, hogy a BKV haladéktalanul tájékoztatja NSZ urat):

  3. bebi szerint:

    És a múltkor is Szilárd Úr már szólt az ügyben Budapest főpolgármesterének! És tessék újra itt a baj. Hogy lehet ez? 🙂

  4. Schneider Ádám szerint:

    ha már tájékoztatás elmaradása: sofôr is baszott szólni egy szót is, hogy ez a szerelvény bezony egy centit se mozdul tovább önerôbôl.

  5. Mr. Gabee szerint:

    Már elment a Karácsony Sándor utcai HÉV, illetve ment egy szerelvény Karácsonyról Csepelre az imént. Feltehetőleg újra jár a HÉV

  6. Bakker szerint:

    A gépkocsivezetőt (hévsofőrt) azért fizetik, hogy vezessen! Ha annyira leszarnák a pofámat a munkáltató oldaláról mint az övét, én is tennék az egészre mivel nem tartozik kötelmeim közé az utasok rendkívüli körülmények közötti tájékoztatása, főleg ha én sem tudom mi a szarért állok!

  7. bebi szerint:

    Bakker, ha esetleg kiesett a kapa a szádból, ne felejts el visszatenni 🙂

  8. Hugi szerint:

    Az MSZP-nek nem tetszik, hogy a fideszes polgármesternek elvárásai vannak a BKV-val szemben. Elvtársak! Ezért buktatok! No meg nem kellett volna lopni.

  9. valaki szerint:

    Meddig nem fog járni a HÉV???

  10. Schneider Ádám szerint:

    Bakker szerint:
    2010. december 07., kedd – 11:00
    nincs összefüggés a kettô közt. ha végezheti jól is a munkát, miért végezze szarul? ha nem teszik a pénz, minek dolgozik ott?

  11. Bakker szerint:

    Kedves bebi!
    Nekem legalább volt a kezembe kapa! A szemét politikusok miatt csúszott fel a számba! Kapáltam ganéhordás előtt, ganéhordás alatt és ganéhordás után. Legnagyobb értékem: még mindig tudok adót fizetni a nemes cél érdekében, hogy mindenki jól járjon 2011. január 01-től. Nekem ez a dolgom, ifj. Vitézynek meg az, hogy a hátulgombolós korát, hatalmas élettapasztalatát maximálisan kihasználva mindent rohadt jó irányba tereljen! Azért szólok (úgyhogy bizalmam töretlen és határtalan): más a terepasztal, meg más a való világ!

  12. bebi szerint:

    Bakker: azért ügyelj, hogy többször legyen a kapa a kezedben, mint a szádban 🙂

  13. Bakker szerint:

    bebi kérlek, szerintem ne foglalkozzunk azzal kinek mi van a kezében és mi a szájában! Igazad van, nem kéne a politikusok szintjére süllyedni, tényleg elragadtattam magam!
    Egy kérdést megengedsz: Te mennyivel (forintosítva) jársz jobban jövőre, mint idén? Elárulom Neked, csak úgy csendben, a fülkeforradalom óta sokkal sza…, bocsánat rosszabbul jártam már ebben az évben is, mint pl. a Gyurcsány, Bajnai idején, pedig akkor még a 13. havit is elvették!
    Sőt mondok Neked még valamit: egy nagyon jó ismerősöm munkahelyén, megtiltotta az új vezetés az egy irodában egymás mellett munkát végző dolgozóknak, hogy magánbeszélgetéseket folytassanak egymással munkaidőben, melyet természetesen ellenőriztet is. (Csakúgy megjegyzem: a 21. század elején járunk, és nem a koreai félszigeten található csepp országunk)

  14. Byth szerint:

    Jaj, hogy mennyi itt az OFF 🙂
    Na akkor ON:

    Rajta voltam a kérdéses leállt járaton, ami 7:58kor indult el Csepel vá.-ról, majd Szabadkikötő megálló után, az Agip kút előtt kb. 300 méterrel állt meg. Nagyjából 10 perc állás után a vezető tájékoztatta az utasokat, hogy az előttünk lévő szakaszon nincs áram, és így nem fogunk tudni továbbmenni. A két sínpár közé minden utas leszállt, majd egy jó kis séta következett Vágóhídig. A pótlóbuszok elvileg 15-20 perc múlva érkeztek volna meg a sofőr szerint, de a cirka 20-25 perces séta alatt egy sem jött el mellettünk.
    Röviden.

  15. én szerint:

    boráros téri hévet félig kihúzták, ne menjenek oda az utasok
    a felsővezeték szigetelése ívet húzott és kigyulladt a gépháznál
    bal vágányon, majd mindkét vágányon leállt a közléekedés rövid időre

  16. én szerint:

    Byth

    ekkor gyulladt ki a felsőveteék szigetelése…

  17. Kovács Katalin szerint:

    MOst jutottam hozzá, hogy beírjak!
    Úgy gondolom (-tam), hogy normális, ha a – HÉV töltésről nem könnyen lebukdácsoló utaS(okat) esetleg autóstársaimmal együtt felvesszük és a legközelebbi megállóig elvisszük.
    Gyalogosok az úttesten, ennek ellenére mögöttem dudálás.
    Ki, hogyan érti a szittuációt!
    Jó utat, mindenkinek!

  18. amargo szerint:

    Akkor, hogy is van ez új polgármester, új rendszer?
    Kell a testedzés a dolgozó népnek és, hogy főnöke előtt is csak kúszva közlekedjen. Szemlátomást rendszeresítve lett a reggeli séta.

  19. ems44 szerint:

    @Schneider Ádám

    “feltehetôen egy szerelvény hibásodott meg.” – nem nyert, egyik sem hibásodott meg

    “beállt a karácsony sándor utcai megállóba, majd nagy szusszanással megállt.” – beállt majd megállt…szuper….amúgy a “nagy szusszanás” csak a fék volt, ne ess nagyon pánikba!!! 😉

    “aztán se elôre, se hátra.” – mivel nem volt kakajó a vezetékben, úgy nehéz a villamos vontatású járműveknek megmozdulniuk

    “a csepeli vég felé pedig elment egy vagy két szerelvény.” – mivel afölött a vágány fölött volt áram

    “tehát a vezetékszakadás nem biztos, vagy csak egy oldalon.” – ki beszélt itt szakadásról????

    “aztán erzsébetem lehetett látni, hogy egy 3 kocsi szerelvényt vontatnak külön mozddonnyal.” – így van, Cinkotáról szállították vissza a ráckevei vonalra, ugyanis javításon volt….

    “boráros téren pedig egy 6 kocsis szerelvény állt bent, félig a megállóban, félig kint.” – Boráros tér ÁLLOMÁS, és azért volt félig a peron mellett, hogy a kedves utasok ne higgyék azt, hogy van közlekedés. Ez ugyanis elég egyértelmű jele annak, hogy itt vonatközlekedés se jobbra, se balra. (azon kívül, hogy Borároson a forgalmista kb. 2 percenként bemondta a hangosba, hogy nincs közlekedés, buszokkal pótolják, és 2 járművezető állt kint, aki az arra tévedő, hangosbemondást esetlegesen ignoráló utasokat tájékoztassa!

    Köszönjük a hasznos hozzászólásodat!

  20. Schneider Ádám szerint:

    “nem nyert, egyik sem hibásodott meg”
    kimeríti a “feltevés” fogalmát.
    “amúgy a “nagy szusszanás” csak a fék volt”
    a szokásosnál nagyobb hanggal.
    “ne ess nagyon pánikba!!!”
    egy pillanatare se tettem.
    “mivel nem volt kakajó a vezetékben, úgy nehéz a villamos vontatású járműveknek megmozdulniuk”
    ezért ment el a csepeli vég felé egy vagy két szerelvény. értem. csak észak felé nem volt kakajó a vezetékben. dél felé bedekó volt.
    “ki beszélt itt szakadásról????”
    senki, mivel nem volt tájékoztatás. így az utas tippelni kényszerül.
    “Boráros tér ÁLLOMÁS,”
    csak hogy örüljön kicsíny kis lelked: boráros téren pedig egy 6 kocsis szerelvény állt bent, félig a ÁLLOMÁSON, félig kint.
    “azon kívül, hogy Borároson a forgalmista kb. 2 percenként bemondta a hangosba”
    igen halkan, mivel a Karácsony Sándor utcánál ebből semmti se hallottunk.
    “Köszönjük a hasznos hozzászólásodat!”
    Neked is. 😉

  21. ems44 szerint:

    @Schneider Ádám

    “ezért ment el a csepeli vég felé egy vagy két szerelvény. értem. csak észak felé nem volt kakajó a vezetékben. dél felé bedekó volt.” – látom nem könnyű felfogni, hogy a feszültség vágányonként (sőt szakaszonként, de ebbe most ne menjünk bele) kikapcsolható 🙂

    “a szokásosnál nagyobb hanggal.” – remélem nem ért sérülés az óriási és szokatlan szusszanás miatt; de ha esetleg igen, akkor az Akácfa utcába benyújthatod kártérítési igényedet!

    “igen halkan, mivel a Karácsony Sándor utcánál ebből semmti se hallottunk.” – a mondat melyik részét nem érted? Boráros téren mondta be…Karácsonynál két lábú utastájékoztatás volt. Hogy mennyire, azt nem tudom, nem voltam ott. De annak megvan a jó tulajdonsága: ha nem hallod, közelebb lépsz és lehet tőle kérdezni! 😉

  22. Schneider Ádám szerint:

    “látom nem könnyű felfogni, hogy a feszültség vágányonként (sőt szakaszonként, de ebbe most ne menjünk bele) kikapcsolható”
    de, ezért írtam: értem. múltkor se fogtad fel, hogy leírtam: feltételezhetően. gyanítom neked vannak értelmezési problémáid.
    “remélem nem ért sérülés az óriási és szokatlan szusszanás miatt”
    nem írtam, hogy óriási. nem írt sérülés. annyit írtam: a szokásosnál nagyobb volt. nem tudom mit akarsz ebbe még belekeverni. a saját nagy pofádon túl.
    “a mondat melyik részét nem érted?”
    és te? a szerelvény, amin voltunk, az nem mozdult, erről senki se tájékoztatott. vagy úgy gondolod, hogy a szerelvényen lévő 600 embernek egyenként kell odamennie a HÉV sofőrhöz megkérdezni? nem ám a sofőrnek végigmenni a szerelvényen, hogy hölgyeim és uraim, innen nem megyünk sehova? jó nagy tévedésben vagy. nem én vagyok értük.

  23. ems44 szerint:

    @Schneider Ádám

    Szerintem egy kicsit vegyél vissza az arcodból, mert ez már nem igazán begyere nekem (lásd: “a saját nagy pofádon túl”)
    Azon kívül úgy láttam, hogy nagyon nem érted, hogy külön lehet kapcsolni a feszültséget, mert 2 hozzászólásodban is csodálkoztál, hogy az egyik vágányon járnak a vonatok, a másikon nem.
    “a szokásosnál nagyobb volt” – micsoda szakértője lettél a HÉV-szerelvények működésének.
    Illetve azt mondod, hogy senki nem tájékoztatott, hogy a Karácsony S. utcánál álló szerelvény nem fog mozdulni. Én azt hiszem, hogy a járművezetőnek be kellett mondani a hangosbemondóba (a szerelvényen és nem a megállóban, mielőtt megint belekötsz), hogy innen nem megy sehova a vonat, pótlóbusszal lehet bejutni a városba. És ha esetleg ezt nem hallotta valaki, na akkor az menjen oda, és elmondja neki újra a járművezető…

  24. Schneider Ádám szerint:

    -törölve-

  25. Schneider Ádám szerint:

    állítólag újfent lerobbant a HÉV.
    remélem ezt nem fogják moderálni.

Itt lehet hozzászólni !