Új közterületi rendre van szükség!

Csepel.hu

31 hozzászólás “Új közterületi rendre van szükség!” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Így van. Rendet kell tenni.

  2. Hédy szerint:

    Nagyon és nagyon örülök,hogy ilyen körültekintő Polgármesterünk van!
    Bizony nagyon keményen kell változtatni a beidegződött hely ráérünk arra még…dolgokon.
    Rettenetes ami itt ment éveken keresztül!Nekem lenne egy tippem kiket kellene hómunkára kiküldeni!

  3. Hédy szerint:

    Az elmúlt évben beledöglöttem szó szerint a hóeltakarításba! Idén már kirúgott gondnok vagyok,így megtehetem,hogy a meleg szobából nézzem hogyan nem pucolják el a havat az új képviselők a ház körül 😀

  4. Darázs szerint:

    Én nagyon örülnék ha a polgármester nem az utcákon kocsikázna drága pénzért,azt,hogy a havat hol takarították el és hol nem talán még egy alpolgármester is meg tudja állapítani,de talán még egy megbizható képviselő vagy politikai munkatárs is szóba jöhetne.
    De vajon N SZ hány órakor takarította el a háza elől a havat,és tavaly?
    Ne csak mindig másokat figyeljünk,söpörjünk a saját kapunk előtt is.

  5. fülöpke szerint:

    T. Darázs!
    Én meg annak örülök, hogy olyan polgármesterünk van, aki szabad idejében ( értsd szombaton!) a saját autójával járja a kerületet és a közös gondjainkkal foglalkozik.

  6. grün szerint:

    fülöpke!
    Egy polgármesternek nem lehet szabadideje! A köz szolgálatára felesküdött embernek minden pillanatban készen kell állnia, akára zágyából kiugorva is!
    Ha komolyan gondolta, amikor hagyta a nyakába kötni a kolompot, hogy Ő legyen a főkolompos!!!

  7. bavaria szerint:

    Kár hogy délre minden elolvadt.
    Így nem lehetett nagyobb a felhajtás .
    Szerintem ez is ki van adva . Hetente egy cirkusz kötelező .

  8. Shrek szerint:

    A polgármester út egy kicsit félreértelmezte a közmunka a fogalmát.
    Kicsit kezd az egész hasonlítani egy 1980-ban hatalmon lévő tanácselnökre. Ha ők valahová odaszóltak…

  9. Gordon szerint:

    Szerintem nem értelmezte félre.

  10. Hormari szerint:

    Rendes dolog a polgármestertől, hogy hét végén is törődik a kerületével.
    Csak nem kellenének ezek a visszafelé mutogató megjegyzések, hogy “eddig ez nem volt szokás”. A legtöbb csepeli ember ezt anélkül is tudja, ha nem hívják fel rá állandóan a figyelmet. A kerület érdekeit szolgáló polgármesteri intézkedések önmagukért beszélnek, és szerényebben kommentálva sokkal meggyőzőbbek és szimpatikusabbak lennének.
    Azt hiszem a lakosok egy része ugyanolyan hozzáállást tanúsít a hóeltakarításhoz, mint a hivatalos szervek. Nem sürgős nekik. Az egyik szomszédom nekem is mondta már, hogy takarítsa el a havat, aki odaszórta.:) Csakhogy kora reggel nem ő totyog a jeges, csúszós járdán, hanem a munkába sietők.

  11. Gordon szerint:

    Mi az hogy “mutyibányai”. Nem egyes elvtársak vannak rács mögött közpénzek eltüntetése, nokiás doboz gyűjtése, és gyilkosság vádjával?

    De, ők.

  12. Axor szerint:

    Nem, a régit kell betartani-betartatni.
    Még az elvtársakkal is.

  13. vica szerint:

    Kedves Fórumozók. Én úgy gondolom örülni kellene annak hogy végre olyan POLGÁRMESTER került CSEPEL élére aki szeretne rendet tartani a kerületben. Nem értem miért probléma ha a kertes házak kívül-belül rendben vannak. Gondolok itt a jelenlegi téli helyzetre. Minden tulajdonosnak kötelessége a háza előtt renden tartani a járdát, jelen esetben hó eltakarítás stb. Ezt a feladatot felvállaltuk akkor mikor kertes házban kívántunk élni. Az emberek többsége ezt meg is teszi. Azok pedig akik úgy gondolják nem kell havat lapátolni gondolják végig milyen szörnyű tud lenni ha elesik és hosszú időre kiesik a munkájából. Végül de nem utolsó sorban elmondom, Németh Szilárd példát mutat.mert a háza körül tisztaság és rend honol, saját maga teszi rendbe a HÁZA TÁJÁT. Aki nem hiszi járjon utána.

  14. lolka szerint:

    Azért annyi hozzá fűzni valóm lenne, hogy a szombat az mindenkinek szombat, még a közhasznú munkásoknak is. Ha van ilyen munkaerő és hétvégére hó ígérkezik akkor annak takarítását előre meg kell szervezni, (egyfajta beosztást kell készíteni). Azért főnök a főnök, hogy kiadja a feladatókat és ellenőrizze az elvégzést…
    -“Vica”-sosem a kertes házakkal van a probléma (általában), hanem a közterületeken…pl a lakótelepeken keresztül vezető járdák, azokról kerül le legutoljára a hó, de inkább elolvad…

  15. csapos szerint:

    Igaza van lolkának

  16. vica szerint:

    Kedves Lolka. Az időjárás, lásd a természet egyéb meglepetéseit, mindig komoly feladatot állít az emberek elé. Szombaton és vasárnap is elkel végezni a mindenkori feladatot. A közmunkások ezért kapják a bérüket. Bízom benne, elfogunk jutni oda is hogy mindenki teszi a dolgát. Egyébként én is és sokan mások is dolgozunk dolgoztunk az ünnep napokon is. Milyen jó lenne ha a bkv. megállókban szépen állhatnánk, még hétvégén is, nem kellene attól tartani mikor esünk hasra.

  17. obama szerint:

    Igaza van a Polgármesternek, meg kell követelni mindenkitől a rend, a tisztaság betartását és betartatását. Ez vonatkozik a lakosságra, vonatkozik a különböző szolgáltatókra, főként akkor, ha külön szerződés is kötelezi őket pl. a hó eltakarítására. Nem csak a budai kerületekben kell a mellékutakat letakarítani, hanem pl. Csepelen is, a BKV megállókról nem is beszélve! Igaz eddig nem tette szóvá senki sem a mulasztást, ezt követően igen is meg kell követelni- mert kötelezettség – a rendeletek, szerződések maradéktalan betartását.

  18. lolka szerint:

    Kedves Vica:-Nem a vita miatt, de a közmunka és a közhasznú munka nem ugyan az…A közalkalmazott nem egyenlő a közhasznú dolgozóval. A közalkalmazott, ha olyan a beosztása pihenő-és ünnepnap is dolgozik. A közmunkás nem tudom milyen kategória.

  19. Gordon szerint:

    Lexarom milyen kategória, de ha szakad a hó akkor azt el kell takarítani.

  20. Shrek szerint:

    De nem feltétlenül a közmunkásnak kell eltakarítani. Vannak szabályok erre vonatkozóan is, amiket be kell tartani. A főnök azért főnök, hogy megszervezze és ellenőrizze a munkát. Hol is kellett volna kezdeni? A szervezésnél….

  21. Hédy szerint:

    Mert az elmúlt évben rohadtul pucolták a havat egész Csepelen!Na én hómunkást nem láttam az biztos!

  22. bavaria szerint:

    Hát nem is voltál Csepelen az is biztos.

    Az tán túlzás amit egyesek itt sulykolnak eddig volt az ős gonosz , mostantól meg az angyal.

    NA NE!

  23. maminti szerint:

    Teljesen egyetértek a Polgármester Úrral, mind a közszolgáltatókat, mind a lakosságot rá kell szorítani, hogy tartsa rendben, ami rá tartozik. Sajnos a kertesházas részeken is sok tulajdonos úgy hagyja a havat, amíg el nem olvad, a Kertvárosban legalábbis biztosan tudom. És ugyanígy az őszi avarral, az egész évben eldobált szeméttel, csikkel. Aki kertesházban lakik, tartsa rendben az utcafrontját egész évben folyamatosan, továbbmegyek az udvarát is.
    Azért hőbörögni pedig, hogy a polgármester bejárja a gondjaira bízott területet, és jobbítani kíván a helyzeten, egyenesen demagógia. Dehát vannak, akik mindenért tudnak hőbörögni, ha nem a nekik szimpatikus párt embere tesz valamit. Én sem rájuk szavaztam (hanem a Jobbikra), de nem ebből indulok ki, hanem abból, hogy előnyére válik-e a köznek, amit csinálnak, és magam eddig úgy látom, hogy jó döntéseket hoztak. Ebben a szellemben haladva jobbra fordulhatak a dolgok Csepelen – és ugyanígy nemzeti szinten is. Szerintem.

  24. Béla szerint:

    A trehány lakosok szombaton 6:30-kor nem takarították le a járdákat, ejnye no. Legközelebb este óránként keljen valaki és jelezze, ha esik a hó. Operatív hómunkásokat pedig októbertől tartsunk ügyeletbe hétvégenként, hátha havazni fog. Minden megoldható, csak pénz kérdése.
    Csináljunk videót arról, hogy Szigetszentmiklóson miért tudnak a helyi lakosok ingyen zöldhulladékot leadni és évente 1,5 köbméter sittet szintén ingyen leadni.
    Mindjárt nem kéne nézegetni a térfigyelőkön, hogy ki volt az a csirkefogó bűnöző aki lerakott 2 zsák falevelet a 10 köbméteres közterületi qpacra.

  25. Bakker szerint:

    Hormari szerint: “Rendes dolog a polgármestertől, hogy hét végén is törődik a kerületével.”

    Csak egy kis pontosítás:
    1. A kerületnek van polgármestere!
    2. Erre (is) tett esküt!

  26. nagyapó szerint:

    Két dolog van hóeltakarítás ügyben. A közterület, ami az önkormányzat(ok) feladata, és a házak előtti járdák, ami a tulajdonosé.
    A háború előtt a rendőr reggel 6 órakor végigment az utcákon becsöngetett, bezörgetett a házakba, hogy takarítsák a járdát. Ennyi. Ezt egy Ősöm mesélte, aki a Bender Sarolta (hallott valaki róla?) utcában lakott.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  27. Nevem Vanek szerint:

    Kedves Béla! Az elmondottakon kívül javasolom, hogy a kertes házban lakók vegyenek ki szabadságot, ha havazik, vagy mindenki biztosítson egy nyugdíjas vagy munkanélküli családtagot. Ha nincs, tessék elköltözni!
    Még-hogy sittet leadni? És zöld-hulladékot? Azért a rongyos 3ezer forintért, amit fizetünk a szemétszállításért? Hát hol élünk mi? Csepelen?

  28. Hédy szerint:

    bavaria szerint:2010. november 29., hétfő – 08:14
    De kedves én itt voltam és gyanítom itt is maradok! Tudod miért?Mert most már talán újra jó lesz csepeli polgárnak lenni!

  29. bavaria szerint:

    T Hédy lelked rajta

  30. bavaria szerint:

    Ez a nyelvcsapás szám még elég alacsony bizony fokozni kéne hogy hitelesnek tűnjön .

  31. Darázs szerint:

    Csak pontosítani szeretném:
    A polgármester szombaton és vasárnap is polgármester/ez vonatkozna az alpolgármesterekre is / ők közfeladatot látnak el,a köz javát szolgálják-magyarul közszolgák!
    A polgármester és az alpolgármesterek is kapnak költségtérítést,tehát nem a saját költségükön furikáznak/vannak akik több helyről is kapnak költségtérítést /
    Lassan már hozzászokunk,hogy a CSEPP TV arról is beszámol ha a polgármester wc-re ment,elsöpörte a háza előtt a havat,elment a közértbe,ma éppen kit jelentett fel,mire gyanakszik-bár a gyanúi még soha nem bizonyosodtak be,a feljelentéseiből soha nem lett vádemelés-lassan kiderül,hogy a szentmisét is vasárnaponként ő tartja sorba az összes templomba.
    Nagyon fasza gyerek ez a mutyikirály!
    Fényes jövő előtt áll!Remélem fog még tanítani valamelyik iskolába,de nem Csepelen!

Itt lehet hozzászólni !