A legszebb ajándék: két kategóriában kiemelt arany minősítés

Csepel.hu, Csepel.info

“Légy a fűszálon a pici él.
S nagyobb leszel a világ tengelyénél.”

József Attila

Telt ház előtt, nagyszerű hangulatban ünnepelte fennállásának 65. évfordulóját a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar november 26-án, a Munkásotthon dísztermében.

Az ünnepi hangverseny egyben minősítő hangverseny is volt, melyen a zenekar koncert-fúvós és szórakoztató-show kategóriában, 100 pontos rendszerben 96-96 pontos eredménnyel kiemelt arany minősítésekben részesült.

“A zene az tulajdonképpen mindennapos kenyerünk. Szívtől szívig, lélektől lélekig jár. Akkor is, ha bánatunk van, akkor is, hogyha örülünk, mindig jelen van életünkben” – emelte ki a zene fontosságát Németh Szilárd polgármester ünnepi köszöntőjében, melyben ígéretet tett arra, hogy a Csepeli Önkormányzat minden segítséget megad a zenekarnak.

A hangverseny első fele a klasszikus koncertmuzsika jegyében zajlott, így többek között felcsendültek George Gershwin és Dmitri Shostakowich művei is, illetve ősbemutató keretében adták elő Moldvay György Epilógus című szerzeményét. A második részben olyan kortárs szerzők zenéiből hallhattak összeállítást a résztvevők, mint Ennio Morricone vagy John Williams. Meghívott vendégként közreműködött Horváth Kornél zongoraművész és Szentkirályi Aladár hegedűművész. A műsor után Auth Henrik, a zenekar névadójának fia, a Csaffka (Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar Közhasznú Alapítvány) elnöke köszönetet mondott a zenekar minden tagjának, Péntek János karmesternek, a csepeli zenepedagógusoknak és Németh Szilárdnak, illetve az önkormányzatnak a támogatásért.

Az ünnepi hangverseny egyben minősítő hangverseny is volt, melyen a zenekar koncert-fúvós és szórakoztató-show kategóriában, 100 pontos rendszerben 96-96 pontos eredménnyel kiemelt arany minősítésekben részesült. A kimagasló eredményeket Dohos László Liszt-díjas karmester, a Magyar Fúvószenekari Szövetség elnöke hirdette ki, aki beszédében kitért csepeli emlékeire és Auth Henrik munkásságára. Az eredményhirdetés után a közönség vastapssal ünnepelte a 65 éves zenekart, ami ráadásszámmal jutalmazta a hálás közönséget.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !