Perel Daróczi barátja

Blikk

Choli Daróczi József Hajdú Péter műsorában mondta el: kételkedik az öngyilkosságban és egy papírra leírta, szerinte ki miatt halt meg a fia

Személyiségi jogai megsértése miatt pert indított a TV2, Choli Daróczi József (73) és Terry Black (53) ellen az a fiatalember, aki április elején megtalálta Daróczi Dávid holttestét (†37) a lakásban. A férfi Hajdú Péter Frizbi című műsorában elhangzottak miatt citálja bíróságra az érintetteket, mert azt állították: nem hisznek az egykori kormányszóvivő öngyilkosságában.

Dr. Kárpáti Miklós, a személyiségi jogi pert indító fiatalember ügyvédje a Blikknek elmondta: elképzelhető, hogy még Hajdú Péter – mint a műsor gyártója – is bajba kerülhet.

– A per két Frizbi-adás miatt indult. Jogszabály szerint a nyilvánosság részére közvetítő médium mindenképpen felelős. Ügyfelemnek nem vagyoni kárigénye van, de ez ügyvédi titoktartás körébe tartozik, többet nem árulhatok el – mondta a Blikknek az ügyvéd.

– A perben derül fény arra, hogy Hajdú Péter mint műsorgyártó producer milyen jogviszonyban áll a TV2-vel. Az összegszerűség – merthogy nem vagyoni kárigény esetén is kaphat pénzt – tekintetében mindegy az ügyfélnek, hogy hány felelőst állapítanak meg.

Az csak a bírósági eljárás folyamán, a későbbiekben derül ki, hogy az alperesek köre bővül-e akár Hajdú Péterrel, akár mással.

A veszteségtől feldúlt apa a Frizbi felvételén megtörten beszélt a Daróczi Dávid öngyilkosságával kapcsolatos kételyeiről, és egy papírlapra azt is leírta, szerinte ki a felelős fia haláláért. Az idős költőt ezúttal nem értük utol, de Choli bácsi akkor a Frizbiben kijelentette: fiát kiegyensúlyozottnak látta élete utolsó hónapjaiban.

– Meg vagyok róla győződve, hogy nem lett öngyilkos, és egyre több jel utal erre. Több gazdasági vállalkozásban érdekelt volt, s szerintem ezekből a körökből kerülhetett ki a gyilkosa is – mondta és ehhez azóta is tartja magát.

Két héttel később Terry Black ugyanezt állította szintúgy Hajdú Péter műsorában.

– A Fókusz egymást követő két adásában a fiú beszélt elsőként – mondta a Blikknek Terry Black. – A keresetlevélben is maga írja le a bíróságnak: benyomta a kaput, úgy jutott be az Andrássy úti házba. Most is az a véleményem, hogy Dávid nem halhatott meg saját kezétől – állítja Terry Black.

Hajdú nem érti, mi a gond. – Nem sértettük a kimondhatatlan nevű fiatalember személyiségi jogait, de joga van bírósághoz fordulni – mondta.

Sch. Zs.–S. N.

Felakasztva találták meg

Ez év április 2-án éjjel Daróczi Dávid két nadrágszíjat egymáshoz kötve egy három és fél méter magasságban lévő gázcsőre akasztotta fel magát Batiz András lakásának konyhájában. Egyik barátja talált rá, ő értesítette a rendőrséget – a kiérkező mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel. A közigazgatási eljárás szerint a volt kormányszóvivő öngyilkos lett.

blikk.hu

Itt lehet hozzászólni !