Kampányláz retro – napokon belül átadják a gerincutat

2005. október 7. Forrás: Zoli bacsi, SZDSZ

gerincut

A csepeli gerincút építéséről kérdezte Gulyás József a GKM államtitkárát. Az építési munkák várható kezdési időpontja 2006 júliusa, a befejezése pedig 2007 októberére várható – válaszolta Dióssy Gábor.

GULYÁS JÓZSEF (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Évek óta élő probléma a Csepel-szigetről Budapestre, illetve Budapestről a Csepel-szigetre, a szigeti településekre irányuló forgalom könnyebbé tétele, a közlekedési viszonyok javítása. Ezen az útvonalon mindennapos jelenségnek tekinthetjük a túlzsúfolt utakat. Különösen a munkába járók számára okoz ez gondot. A problémára megoldást jelentő Csepel-szigeti gerincút megépítésének fontossága így nem vitatható. A gerincút megépítésével lehetővé válna az érintett települések gyorsabb elérhetősége az M0-s útról. Korábban a Pest Megyei Állami Közútkezelő Kht. előkészítés alatt álló jelentősebb munkái között nevezte meg a csepeli gerincút első ütemének kiépítését. Ennek a megvalósítását több ízben szorgalmazta a térség országgyűlési képviselője, Kuncze Gábor is.

Mindezek alapján kérdéseim a következők, tisztelt államtitkár úr. Támogatja-e a szaktárca a gerincút mielőbbi megépítését? Hol tartanak az építéssel kapcsolatos előkészületek? Milyen ütemezésben és mikorra várható a gerincút megépítése?

Várom államtitkár úr megtisztelő válaszát.

DIÓSSY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A csepeli gerincút M0-s autóúttól a városból kifelé vezető szakaszának végleges megvalósítási tanulmányterve 2005 elejére elkészült. Ez a jó hírem, és gondolom, ez valóban jó hír. Márciusban egy sikeres közbeszerzési eljárást követően a Pest Megyei Állami Közútkezelő Kht., a Pemák Kht. szerződést is kötött az Útiber Kft.-vel az engedélyezési terv elkészítésére. Az engedélyezés a szakhatósági hozzájárulások megszerzését követően a múlt héten vette kezdetét. A tanulmánytervet jóváhagyták, az engedélyezési tervek az elsőfokú építési hatósághoz benyújtásra is kerültek, méghozzá szeptember 20-án. Az építési engedély kiadása várakozásaink szerint novemberben várható, jogerőssé válását pedig ezek szerint decemberre valószínűsíthetjük.

A Pemák Kht. által kidolgozott ütemterv szerint 2005 októberében kell megkezdeni a tenderterv és a kiviteli tervek versenyeztetését, a kisajátítási terv záradékolását, az ingatlan-szakértői vélemények elkészítését. A területbiztosítást december 1-jétől, a lőszermentesítést és a régészeti feltárást pedig ezt követően, 2006. február 1-jétől, míg a kivitelező kiválasztását jövő év március közepétől meg lehet kezdeni. Mindezek alapján az építési munkák várható kezdési időpontja 2006 júliusa, a befejezése pedig 2007 októberére várható. A beruházás teljes költsége a területbiztosítással, az előkészítési munkálatokkal együtt 8,2 milliárd forint.

Köszönöm szépen.

Forrás: SZDSZ

Egy hozzászólás “Kampányláz retro – napokon belül átadják a gerincutat” bejegyzésre

  1. Csepeli Galvániszap szerint:

    Na, majd 2008-ban megint lesz néhány újságcikk meg ígéret, hogy megépítik a gerincutat. Még azt is el tudom képzelni, hogy 100-200 méteren el is kezdenek építkezni a kampány hajrájában.

Itt lehet hozzászólni !