Nem tárgyalták a szabályozási tervet

Csepel.info

Két éve tömik be a Duna öblöt (fotó: Ábel Attila)

Nem tárgyalta a Szabadkikötőre vonatkozó szabályozási tervet a Fővárosi Közgyűlés – értesült a Csepel.ifno. Lapunk úgy tudja, hogy Tóth Mihály polgármester kérésére vették le azt a napirendről.

A Csepeli Szabadkikötő 3. öblének feltöltésével kapcsolatban – amely ellen tiltakozott a Fidesz-KDNP frakció is – az LMP sajtóközleményt adott ki. Az LMP sajtóközleményét az alábbiakban olvashatják.

Már megint mi épül Észak-Csepelen?

Az LMP felszólítja a fővárosi közgyűlés képviselőit, hogy a testület augusztus 26-i utolsó ülésén semmiképpen ne járuljanak hozzá a Csepeli Szabad-kikötő szabályozási tervéhez. Az előterjesztés számos ponton jogszabályellenes, környezetvédelmi és közlekedési szempontból teljes mértékben elfogadhatatlan.

Bár a Főépítészi Iroda nem támogatja a javaslatot, félő, hogy a közgyűlésnek fontosabb lesz lobbisták „kiszolgálása”, mint a budapesti polgárok hosszú távú érdekeinek képviselete. Az előjelek rosszak: a közelmúltban az ehhez hasonló ügyekben a fővárosi közgyűlés rendre az ingatlan-befektetők szája íze szerint szavazott és a csepeli képviselőtestület pedig már tavasszal ellenszavazat és tartózkodás nélkül fogadta el a tervet.

A területen a tulajdonos, a Budapesti Szabad-kikötő Logisztikai Zrt. egy logisztikai bázist alakítana ki, valamint feltöltené és beépítené a kikötő 3-as (északi) medencéjét. A tervezett beépítés azonban jelenleg nem felel meg a Budapesti Agglomeráció Területrendezési Tervéről szóló törvénynek, Budapest Főváros Településszerkezeti Tervének és a Fővárosi Szabályozási Kerettervnek, továbbá nem történtek meg a szükséges szakhatósági egyeztetések sem. A szabályozás indokolatlanul magas beépítést tenne lehetővé, amihez a szükséges közlekedési infrastruktúra nem áll rendelkezésre, és az ezzel kapcsolatos településrendezési szerződést sem készítettek elő.

Környezetvédelmi szempontból is aggályos a 3-as medence feltöltése, amelyet 2008-ban jogszerűtlenül kezdtek meg, majd félbehagytak. A területtel szemben, a Weiss Manfréd út túloldalán tervezett – a Fadesa Hungária Zrt. tulajdonában lévő – városrész területén eközben komoly kotrási munkálatokat terveznek, és éppen, hogy új lagúnarendszert alakítanának ki.

Budapest, 2010. augusztus 25.

Jávor Benedek, az LMP főpolgármester-jelöltje

Tenk András, az LMP csepeli polgármesterjelöltje

73 hozzászólás “Nem tárgyalták a szabályozási tervet” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Ha csak ezt az írást nézem, és nem ismerném (valamennyire) az előzményeket, bedőlnék a hangulatkeltő megfogalmazásnak. Így csak pár kérdés (ne tessék belelátni állásfoglalást, csak azt, ami: felmerülő tudakolni valót):

    – lehetne-e mellékelni a hivatkozott fővárosi előterjesztést is?
    – meg lehet-e ismerni azokat az indokokat, amelyek nyomán a Főépítészi Iroda sem támogatja ezt a javaslatot?
    – a Mahart-vezető Belán úr néhány hónapja vajon hamisan nyilatkozott a Csepel újságnak, amikor jogszerűnek nevezte az öbölfeltöltést?
    – vízügyi és logisztikai szakemberek véleménye nyomán tényleg szükség van a 3-as medencére?
    – hogy jön az LMP-közleménybe a túloldali városrész-beruházás?

  2. Jeniszej szerint:

    ÉN ÉS A FATER IS TILTAKOZTUNK AZ ELLEN? HOGY EGY FÉLKÉSZ DUNAI ÖBLŐT A MEGÁTALKODOTTAK CSAK ÚGY BETŐLTENEK.
    EGY ILYEN ÖBŐL ARANYAT ÉRT VOLNA NÉHÁNY ÉVEN BELÜL AZ BIZTOS!

  3. csepeli szerint:

    Szerintem aki kiásta az öblöt, annak joga van fel is tölteni. Miért kell mindent túlbonyolítani?

  4. Gigi szerint:

    Kedves Jeniszej,

    az az öböl nem félkész, hanem használaton kívüli.

    Egyébként egyetértek abban, hogy a vízi áruszállítást fel kell lendíteni, és veled együtt bizakodok abban, hogy ez a környezetbarát mód teret nyer újra!

    Személyesen ismerem viszont a téma szókimondó élharcosát, Szalma Botondot, és első kézből tudom: semmilyen színű kormány nem támogatta eddig a hajózást, csak szavakban. Ha valamibe nem szabadna politikát keverni, akkor ez nagyon az! A Duna Stratégia összeállítása nagyon-nagyon fontos lépés lenne az ügy érdekében, ehelyett egy komplett vicc, pedig év végén kishazánknak kell előállnia vele. 🙁

  5. Jeniszej szerint:

    Csodálkozom, hogy a Duna túlsó oldalán az öblöt milyen remekül tudták hasznosítani. Épp tegnapi egészségügyi sétám alkalmával barangoltam be az öböl partját a túloldalon. Ez igen! Ez park! Ez gyönyörű! Javasolom a csepelieknek, – mintának.
    Az biztos nem olyan elhanyagolt, mint a Csepeli Duna part.
    Itt minden úgy van, ahogy lerakták régen a törmeléket. Igaz! – a gaz már benőtte. A természet, elkezdte áldásos munkáját. De nem úgy, mint a Csepeli Szocik. mert azok csak romboltak.

  6. csepeli szerint:

    A Kopaszi-gátra gondolsz, Jeniszej?

  7. Gigi szerint:

    A Lágymányosi-öbölről (Kopaszi-gátról) is mennyi mutyi-ingatlanbiznisz derült már ki!

    Amúgy a park mint szabadidő-központ jól működik, biciklivel jól megközelíthető, kisgyermekeseknek is kifejezetten ideális.
    Csak nem tudom, hol lehet a programokról érdeklődni (eddig mindig véletlenül botlottam beléjük).

  8. Jeniszej szerint:

    csepeli:
    Nincs igazad!
    Még egy szálfát sincs jogodban kiirtani, amit a közterületére ültettél el.
    Nem egy olyan öblöt, amit már a Duna élővilága hatalmába vett. Kapitális méretű harcsák, balinok szaporodó helyévé vált ez az öböl világ.
    Csodálkozom, hogy a természetvédők keményen nem emelték fel szavukat. A már meghonosodott élővilág elleni gaztett ellen.

  9. Gigi szerint:

    Jeniszej, biztos vagy benne, hogy a 3-as kikötői medencében ilyen élővilág tanyázik? Ugyanarról az öbölről beszélünk?

  10. SYS szerint:

    Nem töltik fel az öblöt, hanem sittet raknak le, amíg fér bele. Persze közben feltöltődik, de ha a szomszédod telkére szemetet hordanak ipari méretekben, akkor sem azon siránkozol, hogy dombot építenek, nem?

  11. Gigi szerint:

    Igen, Jeniszej, ez a szép, kulturált Kopaszi-gát és öble.
    De ez nem a 3-as kikötői medence, ami az alaptéma!!!

  12. Tóth Mária szerint:

    ezek “piti” ügyek kérem, az az igazi, hogy öndicséret büdös, de Demszky “roppant” jó helyzetben hagyja itt – végre- a fővárost!!!!!! sajnos senki nem mondta meg neki, hogy 2o éves regnálása alatt a város, büdös, zajos, élhetetlen lett!

  13. Gigi szerint:

    Ebben szerintem mind egyetértünk, hiszen az őt hatalomra juttató SZDSZ már nincs is…
    Viszont ha az öbölkérdés szerinted piti, akkor miért nyílik róla fórum?

  14. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elékelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  15. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    tiszteletben tartva a véleményedet ez most hogy jön ide?

  16. " ?! " szerint:

    Kedves “Gigi”!

    Azt kérdezted, hogy “ez most, hogy jön ide?”.

    A válaszom az, hogy olvasd el az első, valamint az utolsó két mondatot, és akkor megtudod, hogy “hogy jön ide”!

  17. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 37 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 38 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 37 naptári nap (a 26 munkanap)!

  18. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    sötétnek ma már többen neveztek, tedd te is nyugodtan, akkor sem értem, mi köze a medencefeltöltős vitához az ígéretszámonkérésednek… 🙁
    Őszintén remélem, a HÉV-balesetes (népszerűvé vált) témához nem illeszted be…

  19. róka szerint:

    Kedves LMP! Kedves Tenk András!
    Nem csak a kampányban lehet ott lenni a tiltakozók között! Akkor is van keresnivaló ilyen ügyekben, ha épp a Tamariska domb üzemeltetési jogának átadása kerülhet veszélybe! Polgármesterként is hiteltelen, aki összemutyizhat a csepeli MSZP-vel, illetve környezetvdőként saját polgármesteri kampányát elöbbre helyezi a környezet védelménél!

  20. " ?! " szerint:

    Kedves “Gigi”!

    Megnyugtatlak, hogy nem fogom ezeket a nektek kellemetlen szövegeket a HÉV balesetes vitához feltenni.

    Ha megnézed akkor láthatod, hogy kétszer szóltam hozzá a HÉV balesethez, és mindkét esetben azt kértem az ott tobzódóktól, hogy állítsák le a vitát, és ne tiporják olyan önfeledten a balesetet megakadályozni nem tudó vétlen járművezető és a szerencsétlen áldozat hozzátartozóinak az érzelmeit.

    Többek között ebben is különbözöm a veled egy kórusban károgóktól.

  21. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    akkor lenne hiteles a mondandód, ha például megnézted volna, hogy én mire kértem ott következetesen admint…

    Sajnos Neked egyszerűbb minden egyet nem értőt egy kalap alá venni, mintha csak károgó kórusok lennének, mintha az nekem személy szerint kellemetlen lenne, hogy visszaszámolsz… 🙁

    Szerintem ez pusztán fórumgyilkolás, az érdemi (por és kontra!) hozzászólók kedvét szeged rendre, de ez magánvélemény; ha az adminnak ez a kedvére való, már én sem ágálok ellene.

    A tartalmáról viszont nem vitatkozok, nem vetted észre? 🙁

    Mert nem érdekel, és mert álláspontom szerint ez a harciasság csak a kampány része, és ígéreteket minden kormányváltáskor lehet számon kérni; az ígéretek valójában törekvések, vágyak, amiket esetenként nem sikerül elérni. (Persze ha dögivel a teljesítetlenek vannak túlsúlyban, az több mint gyanús!)

    Engem inkább új programokkal lehetne elcsábítani, már ha lennének ilyenek…

  22. Gigi szerint:

    És érdekelne, hogy a medencefeltöltésről van-e önálló véleményed!

  23. Mr. Gabee szerint:

    Kedves admin!

    Tájékoztatni szeretnélek, hogy a cikk elején van egy sajtó hiba.

    Csepel.ifno

    Üdv.
    Mr. Gabee

  24. " ?! " szerint:

    #
    Gigi:
    2010. augusztus 26., csütörtök 17:54-kor

    És érdekelne, hogy a medencefeltöltésről van-e önálló véleményed!
    #

    Kedves “Gigi”!

    Ha nekem szól a fenti kérdésed, akkor tájékoztatlak, hogy igen, van önálló véleményem a kikötő öböl, vagy ahogy a fenti cikkben nevezik – északi medence – feltöltéséről.

    Májusban a fórumozók többségének először viccnek tűnt, majd egyeseknek megdöbbenést okozott egy hozzászólásom, amelyben tájékoztattam a fórumozókat arról, hogy milyen tartalmú, örök időre szóló és visszavonhatatlan lemondó nyilatkozat aláírására készül Csepel Önkormányzata nevében Tóth Mihály polgármester a Fővárosi Közgyűlés felé az észak-csepeli fejlesztéseknek szabad utat engedő közgyűlési döntéshez.

    A téma kapcsán leírtam a területfejlesztési elképzelésekre vonatkozó véleményem néhány részletét.
    Ezen belül a kikötő északi medencéjére vonatkozó véleményemet is, amelyet nagyon tömören úgy foglalhatok össze, hogy már csak azért is megbocsáthatatlan baromság (sőt bizonyos szempontok szerint bűncselekmény) a medence feltöltése, mert az észak-csepeli területek beépítése során a Nagy-Dunához csatlakozó élővizes lagúnákat akarnak létesíteni.

    Ezen kívül megbocsáthatatlan bűnnek tartom, hogy a területet bagóért privatizáló pénzéhes személyek kizárólag azért szüntessék meg az elődeink által óriási munkával és hatalmas költséggel létesített – a vízi szállítás fejlesztése esetén kincset érő – medencét, mert a medencébe hordott törmelék lerakásért már most is jelentős bevételre tehetnek szert, majd a feltöltött területért is hatalmas összeget kasszírozhatnak.

    Ha már véleményt nyilvánítok, akkor azt is közlöm, baromságnak tekintem “csepeli”-nek a ma 12:56-kor elküldött hozzászólását, miszerint “aki kiásta az öblöt, annak joga van fel is tölteni”, mert akik kiásták azok már nem élnek, akik viszont most fel akarják töltetni, azok a homokosok egy homokoslapát földet sem ástak ki az öbölből, és egy büdös fillért nem költöttek annak a létrehozására.
    Ha rajtam múlna, akkor az elődeinktől örökölt épített és természeti környezet megkárosításáért úgy becsuknám a medence jelenlegi tulajdonosait, hogy soha többet nem látnának napvilágot.

    Röviden ennyi a véleményem.

  25. Gigi szerint:

    Igen, Neked szólt, és köszönöm, korrekt!

  26. Királyerdei szerint:

    Amihez a komcsik hozzányúlnak,ott csak pusztulás és kár következik.
    Amerikában jók a magyar buszok,nekünk csak a szemét,lerobbantak maradnak.

    http://www.vg.hu/galeria/1328

  27. csepeli szerint:

    Na álljon már meg a fáklyásmenet! Ne tegyünk már úgy, mintha valami ősfás paradicsomról és festői szépségű, élővilágtól nyüzsgő, természetes öbölről lenne szó! Ez egy ipari terület, egy kopár pusztaság van ott, és egy gépekkel kitúrt, meredek partfalú, szögletes formájú, sivár, halott öböl, ami mellett teherautókat meg munkagépeket tárolnak! Speciel tudom, mert jártam ott. Ahogy kiásták, ugyanúgy be lehet temetni. Nincs ezzel semmi probléma! Nem természeti érték! A vízi közlekedést meg a mellette lévő két öböl biztosítja. Bízzuk a tulajdonosra, hogy eldöntse, kell-e még egy harmadik is.

  28. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    “csepeli” véleménye nem számít, mert már Szolzsenyicin is megmondta, hogy”Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “csepeli” szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  29. csepeli szerint:

    Lássuk csak, a Fidesz ígéreteit vajon mennyire lehet komolyan venni. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

  30. islander szerint:

    Gigi

    Ha visszavonta a főváros a szabályozási tervet, akkor azt nem ok nélkül tette…

    csepeli

    Nem természetvédelmi szempontokról van szó, hanem környezetvédelmiekről.

  31. Menyhért Péter szerint:

    Kedves róka!

    Érdekelne, hogy a Tamariska-dombbal kapcsolatos megállapításod tartalmaz-e valóságalapot, vagy csak beszélsz össze-vissza?

    Azt írtad: “Akkor is van keresnivaló ilyen ügyekben, ha épp a Tamariska domb üzemeltetési jogának átadása kerülhet veszélybe!”
    Jelent ez valamit?
    Mivel kezdettől fogva az egyesület felhatalmazott egyszemélyi felelőseként próbálom megszerezni az ésszerűség részére a domb vagyonkezelését, de eddig a politikai szándék ezt megakadályozta, kíváncsi lennék, hogy milyenveszélyről tudsz?

    Azt írtad: “Polgármesterként is hiteltelen, aki összemutyizhat a csepeli MSZP-vel, illetve környezetvdőként saját polgármesteri kampányát elöbbre helyezi a környezet védelménél!”
    HA ISMERNÉD A HELYI VISZONYOKAT A KÖRNYEZETVÉDELEM TERÉN, AZT IS TUDNÁD, HOGY A LEGTÖBB KÖRNYEZETI KONFLKTUS TISZTÁN PÁRTPOLITIKAI KÜZDELMEK CSATATERE.

  32. Menyhért Péter szerint:

    Kedves róka!
    folytatás
    Ez az oka annak, hogy az ilyen irányú konfliktusokban mi általában nem veszünk részt, hiszen pártsemlegesként tartózkodunk az egyoldalú kötődések látszatától is.

    Megjegyzem, ez az oka annak is, hogy a Tamariska projektünket én, és nem az elnökünk menedzseli.
    Üdv menyus

  33. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Itt van a válasz a 2010. augusztus 26., csütörtök 23:11-kor küldött hozzászólásodra:

    1.) Az indítványod ellenére, ne vegyük elő a Fidesznek sem az 1998-as sem a 2010-es országgyűlési választási programját, és ne nézzük meg, hogy mi valósult meg belőle és mi nem, mert október 3-án nem országgyűlési, hanem önkormányzati választás lesz, és most a Csepelen 16 éve folyamatosan hatalmat gyakorló Csepeli MSZP-nek kell számot adni a választási ígéreteinek a teljesítéséről, nem pedig az 1998 és 2002 között regnáló fideszes kormánynak.
    A Fidesz kormánynak 2002-ben kellett számot adni az ígéreteinek a teljesítéséről.
    Most viszont a 2010-es önkormányzati választás előtt állunk, ezért most a Csepeli MSZP köteles elszámolni a választási ígéretek teljesítéséről.

    2.) A hozzászólásodban összevissza hazudozol olyasmikről, amelyekről magad is tudod, hogy nem felelnek meg a valóságnak.

    Például:

    – Azt hazudod, hogy a Fidesz 600 km autópálya átadását ígérte, de egy métert sem adott át.
    Ezzel szemben a valóság az, hogy a Fidesz nem az MSZP-nél szokásos látványos átadásokat, hanem építést ígérte, és a választások után nem sokkal, az MSZP-sek átadhatták a Fidesz kormányzása idején megépült, de a választásokig be nem fejezett autópályákat.

    – Azt állítod, hogy leállították a 4-es metró építését.
    Ezzel szemben Te is tudod, hogy a 4-es metró építését nem lehetett 1998-ban leállítani, mert a 4-es metró építése még a 2002-2006 közötti MSZP-SZDSZ-es kormányzás időszakában sem kezdődött el, és az MSZP 2002-ben történt kormányra kerülése utáni 8 év is kevés volt a megépítéshez, mert az elvtársaidnak fontosabb volt a pénzel megtöltött Nokiás dobozok gyűjtése, mint a 4-es metró építése.

    – Az egészségügyben dolgozók bérének a 400 %-os emelésére vonatkozó ígéretről hazudozol, miközben Te magad is tudod, a Fidesz nem tett ilyen ígéretet.
    Ezt a szöveget csak a hazug MSZP-s politikusok és propagandisták találták ki, arra alapozva, hogy a 1998-as országgyűlési választások előtt Gógl Árpád még az Orvosi Kamara elnökeként azt mondta, hogy az egészségügyben dolgozók bérét 400 %-kal kellene megemelni ahhoz, hogy elérjék a nyugat-európai színvonalat.

    A többi pitiáner hazugságodra nem térek ki tételesen, mert Szolzsenyicin leírása alapján tudom, hogy:
    “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit “csepeli) szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt az MSZP érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

  34. " ?! " szerint:

    Kedves “Gigi”!

    Az augusztus 26-án csütörtökön 17:53-kor nekem címzett hozzászólásodban írtad az alábbiakat:

    “Szerintem ez pusztán fórumgyilkolás, az érdemi (por és kontra!) hozzászólók kedvét szeged rendre, de ez magánvélemény; ha az adminnak ez a kedvére való, már én sem ágálok ellene.”

    A fenti mondatodra válaszolva közlöm az alábbiakat:

    1.) Szentecky János a CSEPELI-SZEGFŰ nevű pártlap 2009. évi 1. számában, a tőle megszokott tőmondatokkal, a saját stratégiájukat az alábbiak szerint határozta meg:
    “Választóink nem szeretik az erőszakos stílust, az agresszív fellépést. Azt mondják, hogy jobb a sárdobálásból kimaradni. Azonban mégsem maradunk ki. Én nem fogom hagyni. Mert nem mehetünk el szó nélkül ezek mellett.”

    Ameddig ezen a fórumon az olyan erkölcsi hullának tekinthető mszp-s propagandisták, mint “csepeli”, “grün”, stb., érdemi hozzászólás címén hatalmas lendülettel hazudozva túlteljesítik a Szenteczky által megfogalmazott küldetésüket, addig ezen az oldalon is kénytelenek vagyunk felvenni a kesztyűt, és kénytelenek vagyunk visszaverni a minden erkölcsi alapot nélkülöző durva támadásokat és megcáfolni az alaptalan rágalmakat és hazugságokat, valamint bemutatni a Csepeli MSZP valódi teljesítményeit, illetve a nem teljesített ígéreteiket.

    2.) A fentiek miatt az általam feltett – szerinted fórumgyilkos – írásaimnak pontosan az a célja amit magad is leírtál, hogy “rendre elvegyem a kedvét a megszólalástól” azoknak az itt fórumozó mszp-s propagandistáknak, akik itt agresszívan mocskolódnak, arcátlanul hazudoznak, vagy jobb esetben mellébeszéléssel próbálják eltorzítani a tényeket.

    Semmit nem veszítenének az itt fórumozók ha az mszp-s propagandisták hazatérnének az MSZP honlapjára (a csepel.infopluszra), és egymás között élnék ki a grafomániás hajlamaikat.
    Ott szükség is volna rájuk, mert amikor legutóbb megtekintettem a csepel.infoplusz híroldat, akkor az ott látható 15 aktuális cikkhez, összesen 7 fő hozzászóló által küldött összesen 16 (tizenhat) hozzászólás volt olvasható.

    Véleményem szerint itt sem történne tragédia, ha az agresszívan itt fórumozó erkölcsi hulla mszp-s agitátorok távozása után, az itt megszokott sok száz hozzászólás visszaesne a felére, vagy még kevesebbre.

  35. csepeli szerint:

    ” ?! “: Te mint agresszíven itt fórumozó, erkölcsi hulla fideszes propagandista, miért nem mászol át valami másik weboldalra?

  36. Gigi szerint:

    Kedves ” ?! “,

    erre a hsz-edre már válaszoltam 11:53-kor itt:
    http://csepel.info/?p=10571#comment-68261

    Most én is másolgassam be ide, vagy megkeresed?

    Lehet kérnem, hogy csak egy helyen válaszolj, hogy követni tudjuk egymást?
    Előre is köszönöm…

  37. grün szerint:

    “?!”!
    Mit találtam, amit tálaltam!
    Ezek szerint van testvéred, aki már zárójeles! Tudtam, hogy egy ember, egyedül nem lehet ennyire gyagya!
    “A fideszes nem ismer szégyent, emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A fideszes eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet fideszes!
    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az Ő személyes boldogulása így kívánja.”

    Hogy nem sül le a pofátokról a bőr amikor a megmagyarázhatatlant akarjátok megmagyarázni?

    Megjegyzés: A fenti idézettel leginkább jellemezhető személy hamarosan jelentkezni fog, és azzal próbál védekezni, hogy a fenti idézet nem is Sztreptomicintől származik, hanem egy seggbelökött kérdőjeles felordítójeltől!”

  38. " ?! " szerint:

    Kedves Fórumozók!

    Ne higgyék el „csepeli”-nek, “grün”-nek és az itt randalírozó mszp-s agitátoroknak egyetlen szavát sem!

    Ezek az emberek mind azok közül az MSZMP- agitátorok közül valók, akik annak idején arról akartak meggyőzni minket, hogy:
    „A kapitalista országok a szakadék szélén állnak”.

    Azt azonban nem tették hozzá a fenti szöveghez, hogy:
    „A kapitalista országok azért állnak a szakadék szélén, mert onnan nézik, hogy mit csinálnak a szakadékban a szocialista országok”.

    Ezek az agitátorok 1990-ben köpönyeget váltottak, és azóta arról győzködnek bennünket, hogy ők értenek legjobban a kapitalizmus építéséhez, ezért ismét kizárólag ők a legalkalmasabbak arra, minket irányítsanak.

  39. " ?! " szerint:

    Kedves “grün” = Fityisz Jenő tanár úr!

    Ezúton, hozom a tudomásodra, azt a közmondást, hogy “az utánozás majomszokás”.

    Az, hogy “csepeli” és Te utánoztok az nem lep meg, mert mindig tudtam, hogy mindketten majmok vagytok.

    Csak azt nem tudtam eddig még megállapítani, hogy Szenteczky mellett az óriás plakáton Téged láthatunk a kötélen lógni, vagy “csepeli”-t.

  40. " ?! " szerint:

    Kedves itt hazudozó mszp-s propagandisták!
    Szíveskedjetek belenézni a Szolzsenyicin által részetekre készített alábbi tükörbe!

    “A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem.

    Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára.

    A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret.

    A kommunista eltorzult lélek!

    Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista!

    Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak személyes boldogulása így kívánja.”

    Kérdezem:
    Hogy nem sül le a tenyérbemászó képetekről a bőr amikor a megmagyarázhatatlant akarjátok megmagyarázni mindenféle hazugsággal?

    Megjegyzés: A fenti idézettel leginkább jellemezhető személy hamarosan jelentkezni fog, és azzal próbál védekezni, hogy a fenti idézet nem is Szolzsenyicintől származik.

  41. Gigi szerint:

    “Örülök”, hogy már megint az öbölről beszélgetünk.

  42. Ditte szerint:

    Létezik ott még öböl, hiszen valamit mindig borítanak bele? Örökké porzik a környéke.

  43. Gigi szerint:

    Mert folyik a medence feltöltése…

  44. csepeli szerint:

    Elég szánalmas, ahogy ” ?! ” teleszemeteli a fórumot az ezerszer bemásolt szarságaival. Ez a környezetszennyezés, nem az öböl feltöltése!

    Kedves ” ?! “! Javaslom, a gyakran bemásolt hozzászólásaidat számozd meg, és a jövőben ne az egész szöveget, csak a számot írd be! Sokkal egyszerűbb lesz, és mindenki számára áttekinthetőbb lesz a fórum. Például:

    1-es: Visszaszámlálás blabla
    2-es: Szolzsenyicin blabla
    3-as: Őszödi beszéd részlete
    4-es: Valami zavaros fejtegetés Zuschlagról, Hagyóról
    5-ös: “Ne vegyétek komolyan … véleményét kezdetű szöveg”

    Satöbbi, majd te kiegészíted a listát.

    A saját életedet is megkönnyítenéd ezzel a módszerrel. Képzeld el, reggel leülsz a géphez, megnézed, milyen új cikkek vannak. Mindegyikhez beírod: “12345”, és máris mindenki tudja, mit is akartál mondani, mégse lesz tele a szarságaiddal az összes téma.

  45. Gigi szerint:

    Azért a visszaszámolósnál kellene valami megkülönböztető jel, hiszen ott a számot mindig csökkenti, például: 1.36, 1.35, 1.34… 🙂

  46. Gigi szerint:

    Kíváncsi vagyok, van-e humorérzéke! 🙂

  47. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te cuki-pofa, Te bunkócska Te drága!

    Értesítelek, hogy a tegnap 22:36-kor küldött reklamációdat is csatoltam a Te számodra képzeletben nyitott panaszkönyvhöz.

    A reklamációdban ezerszer bemásolt szarságokról beszélsz, mert nem éred fel ésszel, hogy ezeket az írásokat nem azoknak a hozzád hasonló szarháziaknak a tájékoztatása céljából szoktam bemásolni, akik álmukból felébresztve is tudják, hogy milyen nem teljesített ígéretekkel verték át a csepeli választókat már négy önkormányzati választás előtt.

    Az írásaimmal titeket csak folyamatosan emlékeztetni akarlak a nem teljesített ígéretekre és az MSZP morális helyzetére azért, hogy rossz legyen a maradék lelkiismeretetek (feltéve, ha maradt még belőle valami).

    Megértem, hogy nagyon szeretnétek a korábbi választások előtt tett ígéreteiteket mindenkivel elfeledtetni azért, hogy ezeket a nem teljesített ígéreteket szavazatszerzés céljából ismét megígérhessétek.
    Én azonban a reklamációd ellenére ezután is azon munkálkodom, hogy az általad már valószínűleg betanult írásaim tartalmát azok is megismerhessék akik ezután tévednek ide a csepel.info híroldalra, azok pedig ne felejtsék el akik korábban már megismerték, de hajlamosak a feledésre, és hajlamosak bedőlni a hozzád hasonló pofátlan mszp-s agitátorok tömény hazugságáradatának.

    A fentieket összefoglalva közlöm, hogy a tegnap 22:36 feltett reklamációdat elutasítom, és egyben közlöm, hogy ez ellen az elutasítás ellen fellebbezésnek helye nincs!

  48. islander szerint:

    16 év alatt Csepel nem fejlődött, -ha egyáltalán fejlődött- olyan ütemben, mint tudott volna, pl. Angyalföldhöz, Pesterzsébethez képest.
    Talán EZ fáj a legjobban a méltatlankodóknak.
    És ezért gáz a mostani, még regnáló vezetést védeni, sőt gyalázat támogatni őket.

  49. Gigi szerint:

    A viszonyítást miben lehet mérni egzaktul?
    Erzsébeti uszoda van – csepeli nincs.
    Ez önmagában elég az összevetéshez?
    Csak kérdezem…

  50. Gordon szerint:

    Angyalföldet felejtsük el. Ég és föld a különbség a két kerület között.

  51. Jeniszej szerint:

    Erzsébet fejlődése rendkívüli volt! Egész városrészek sportlétesítmények sokasága épült meg. Csepel maradt a volt gyárával, a rozsdatemetőjével, a szaXgyárával a béka fenekén. Közlekedése az elavult hévvel, néhol derékig érő kátyús útjaival jellemezhető.
    Tovább súlyosbodhatnak főútjainak állaga a szaXgyárból kiáramló súlyos terhüket cipelő kamionok súlya alatt.
    A Gubacsi híd álaga enyhé szólva siralmas. A Duna partjai a fővárosi szakasz legelhanyagoltabb részei.
    Parkjai egy – egy kivételével siralmas állapotban vannak.
    A közvilágítás nagyon sok kívánni valót hagy maga után. Az elöregedett lámpatestek cseréje nem történtek meg. A parkokban a padok hiányoznak a sok munkában megfáradt nyugdíjasok bánatára.

    Itt az idő, hogy végre ez a megmaradt mutyizó várost vezető társaság lekerüljön a történelem pöce gödrébe. – A Faterom is helyeslően bólogat.

  52. Jeniszej szerint:

    “HÉV” megállóról újból. 😀
    Engem és a Fateromat csak az egyre növekvő balesetek számának miértje érdekel ezekben a „túlbiztosított HÉV” átjárókba.
    A „HÉV” átjárok közül is most csak ez az átjáró itt a (déli összekötő) Lágymányosi híd alatti, melletti érdekel és még mindig nem hagy nyugodni, hogy ilyen szaXul, balesetveszélyesen van kialakítva ez az átjáró.
    Hangsúlyozom ez az átjáró!
    Ha megfelelően van ez az átjáró kialakítva, – itt soha senkinek nem, eshet baja.
    (Homo sum, nihil humani a me alienum puto.)
    Értsük meg végre! Az átjáró előtt álljanak meg a szerelvények. (beleértve a teher és egyéb járatokat, melyeknek itt kötelező legyen a megállás.)
    Tehát amíg ezen az átjárón ember tartózkodik vagy közeledik feléje féktáv stb. figyelembe vételével köteles, legyen a vezetőnek megvárni, elhalasztani az indulást gyalogos elhaladtáig.
    Nem nehéz megjósolni, hogy itt ezen a huzatos helyen, ahol az embereket néha majdnem elsodorja a szél nem elég körültekintőek, mivel a saját egyensúlyukra figyelnek.
    Ha itt kötelezően a gyalogátkelőhely előtt állnak meg a monstrumok a szerencsétlenség soha nem fog bekövetkezni. – gondolom.
    Ha csak egy ember életét is sikerül megmenteni ezekkel a folyamatos ismételgetéseimmel, azzal, hogy megálló balesetveszélyességére hívom fel a figyelmet, már megérte!

  53. " ?! " szerint:

    #
    Gigi: 2010. augusztus 28., szombat 23:18-kor
    A viszonyítást miben lehet mérni egzaktul?
    Erzsébeti uszoda van – csepeli nincs.
    Ez önmagában elég az összevetéshez?
    Csak kérdezem…
    #

    Kedves “Gigi”!

    Mielőtt valaki bedőlne a rafinált kérdésednek, amelyik azt sugallja, hogy Csepelnek csak annyi az elmaradottsága a Főváros más kerületeivel szemben, hogy nincs fedett uszodája, az alábbiakban a Progresszív Intézet által nem régen a 23 fővárosi kerület helyzetéről készített felmérés alapján, továbbá néhány közismert helyi tényadat figyelembevételével egzakt módon felsorolom a Csepel elmaradottságát reprezentáló negatív eredményeket:

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 623.500,- Ft/fő. (Annak ellenére, hogy a kerületi fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt a Csepel Északi területeiért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek.)

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A szöveges értékelésben Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás állomány:
    Csepel az ezer főre jutó eredményével nem fért bele a 15. helyezésig felsorolt listába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza.

    – Csepelnek nincs fedett uszodája.

    – Csepelen a 79 ezer lakos részére 1 mozi áll rendelkezésre, de az is csak kb. fél éve.

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    A többit nem sorolom, mert a csak egysoros bejegyzéseket értelmezni tudók ismét nem a hozzászólásom tartalmát, hanem a terjedelmét fogják kritizálni.

    Amint látod kedves “Gigi”, bőven vannak Csepel elmaradottságát igazoló egzakt tények is, ezért jobban jártál volna, ha nem feszegeted a pofonos ládát.

  54. csepeli szerint:

    “Csepelnek a választási ígéretek ellenére nincs rendezett városközpontja.”

    Ezt hogy érted? Szerintem rendezett a városközpont.

  55. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “:

    Az állítás az volt, hogy Csepel 16 év alatt nem fejlődött annyit, mint más kerületek. Ezt nem lehet alátámasztani azzal, hogy Csepel jelenlegi állapotát összehasonlítod más kerületek jelenlegi állapotával. Azt is meg kellene nézni, hogy 16 évvel ezelőtt milyenek voltak az állapotok. Ezért logikailag hibás az egész okoskodásod.

  56. Jeniszej szerint:

    Csepelnél egy legutolsó mezőváros is többet gyarapodott, fejlődött.
    Csepelnek nincs városközpontja. Csak úgy egyszerűen nincs. Tehát nem is, fejlődhetett.

  57. miska72 szerint:

    Már vidéken is aszfaltozva van minden út!

  58. csepeli szerint:

    miska72: Akkor te nem nagyon jársz vidéken!

  59. miska72 szerint:

    most ne egy zsákfalut mondj, ahol öten laknak.

  60. csepeli szerint:

    miska: Nem kell messzire menni, nézz körül Érden, tele van földúttal.

  61. miska72 szerint:

    Melyik része? A hétvégi házas része?

  62. miska72 szerint:

    Ide a Mély utcai telekre Élelmiszer boltot igertek! Több mint valószínü ezzel nyerték meg a választást 4 éve! Mert a plgármesteri választáson 51 és 49 volt ez eredmény Tóth Mihály és Németh Szilárd között.

    A telken derékig érő gaz van! Már ledobálták a fiatalok a cserepeket róla! Feltörték a házat!
    No comment.

  63. csepeli szerint:

    miska, Érd utcáinak kb. kétharmada földút!

  64. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”! Itt a kedvenc olvasmányod. Az itt leírtakat magyarázd meg!

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 34 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 34 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 34 naptári nap (a 25 munkanap)!

  65. csepeli szerint:

    Ha megkapirgálnánk egy kicsit a Fidesz ígéreteit, látnánk, hogy enyhén szólva ők sem tartottak be mindent. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

    Lehetne még hosszan sorolni, de ennyi talán elég is lesz. Kíváncsi vagyok, kedves “?!”, hogy vajon ezeket az ígéreteket számon kérted-e a Fidesztől 2002-ben, és kampányoltál-e a Fidesz ellen a 2002-es választások előtt arra hivatkozva, hogy hazudtak, nem tartották be az ígéreteiket.

    Csepelen nagyon sok fejlesztés történt az elmúlt 8 évben, bár nem volt mindegyik nagyon látványos. Emellett szerintem a csepeli MSZP sokat dolgozott az ígéretek teljesítésén, még ha nem is sikerült mindegyiket megvalósítani.

  66. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”!

    Mikor készült rólad az a majom-kép, amelyiken Szenteczky óriás plakátja mellett lógsz a kötélen?
    Szerintem régi lehet, mert biztos, hogy Te egy vén majom vagy és azért utánozol engem egy-egy szöveg bemásolgatásával, mert már a véredben van az utánozás.

    Itt küldöm neked a kedvenc olvasmányod. Ezt is tolmácsold az mszp-s elvtársaidnak!

    VISSZASZÁMLÁLÁS:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 33 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 34 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 33 naptári nap (a 24 munkanap)!

  67. csepeli szerint:

    Igen, de ha megkapirgálnánk egy kicsit a Fidesz ígéreteit, látnánk, hogy enyhén szólva ők sem tartottak be mindent. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

    Lehetne még hosszan sorolni, de ennyi talán elég is lesz. Kíváncsi vagyok, kedves “?!”, hogy vajon ezeket az ígéreteket számon kérted-e a Fidesztől 2002-ben, és kampányoltál-e a Fidesz ellen a 2002-es választások előtt arra hivatkozva, hogy hazudtak, nem tartották be az ígéreteiket.

    Csepelen nagyon sok fejlesztés történt az elmúlt 8 évben, bár nem volt mindegyik nagyon látványos. Emellett szerintem a csepeli MSZP sokat dolgozott az ígéretek teljesítésén, még ha nem is sikerült mindegyiket megvalósítani.

  68. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”! Te Szenteczky mellett lógó utánozó majom! Ébredj fel!

    Vedd már észre, hogy nem a 2002-es országgyűlési választás előtt, hanem a 2010-es önkormányzati választás előtt állunk!

    Ha sikerült időben felzárkóznod, akkor olvasd el az elmúlt 16 évben Csepelt irányító dilettáns-, hazug-, és korrupt MSZP-s elvtársaid által szép színes szegfűs papírokra nyomtatott, de nem teljesített választási ígéreteket, és mozgósítsd őket, hogy a hátralévő 33 nap alatt próbálják meg teljesíteni az alábbi választási ígéreteiket!

    És ahelyett, hogy itt hazudozol, Te is csatlakozz az elvtársaidhoz a lemaradásotok behozása érdekében!

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 33 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 33 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 33 naptári nap (a 24 munkanap)!

  69. csepeli szerint:

    Ugyanakkor ha megkapirgálnánk egy kicsit a Fidesz ígéreteit, látnánk, hogy enyhén szólva ők sem tartottak be mindent. Vegyük pl. Orbán Viktor ígéretét, miszerint a választások után azonnali, drasztikus adócsökkentés lesz. Hát nem lett.

    De vegyük csak elő a Fidesz 1998-as választási programját, és nézzük meg, mi valósult meg abból 2002-re! Itt egy kis gyűjtés:

    Ígéret: 7%-os gazdasági növekedés és 4,5%-os infláció lesz. Valóság: 4%-os növekedés és 9%-os infláció.

    Ígéret: Adócsökkentés, 50%-os tb-járulék csökkentés. Valóság: nőtt az adószint, és a tb-járulék csak 20%-kal csökkent.

    Ígéret: 600 km új autópályát fognak átadni. Valóság: egy métert sem adtak át.

    Ígéret: 4-es metró továbbépítése. Valóság: leállították az építkezést, mivel a terveikkel ellentétben nem a fideszes jelölt nyerte a főpolgármester-választást.

    Ígéret: A családi pótlék értékmegőrző módon növekedni fog. Valóság: Egy fillérrel sem növekedett, ily módon 30%-kal vesztett az értékéből.

    Ígéret: csökkennek a központi adók, hogy ezáltal növekedhessen a helyi adók részaránya. Valóság: A helyi adók részaránya 20%-ról 5%-ra csökkent.

    Ígéret: Olcsóbb gyógyszer az időseknek és a gyermekeknek. Valóság: drágultak a gyógyszerek, az idősek és gyermekek nem kaptak kedvezményt.

    Ígéret: 400%-os béremelés a kórházi ápolóknak, reálbér emelése a pedagógusoknak, veszélyességi pótlék a tűzoltóknak. Valóság: egyik sem teljesült.

    Ígéret: Nemzeti Kollégiumi Közalapítványt hoznak létre a vidéki fiatalok továbbtanulása érdekében. Valóság: nem hozták létre.

    Ígéret: Adókedvezmények a művészeknek és a tudósoknak. Valóság: nem kaptak semmiféle adókedvezményt.

    Lehetne még hosszan sorolni, de ennyi talán elég is lesz. Kíváncsi vagyok, kedves “?!”, hogy vajon ezeket az ígéreteket számon kérted-e a Fidesztől 2002-ben, és kampányoltál-e a Fidesz ellen a 2002-es választások előtt arra hivatkozva, hogy hazudtak, nem tartották be az ígéreteiket.

    Csepelen nagyon sok fejlesztés történt az elmúlt 8 évben, bár nem volt mindegyik nagyon látványos. Emellett szerintem a csepeli MSZP sokat dolgozott az ígéretek teljesítésén, még ha nem is sikerült mindegyiket megvalósítani.

  70. " ?! " szerint:

    “csepeli”! Te utánozó majom!
    Most ennek van aktualitása, nem az 1998-2002 közötti kormányzás értékelésének:

    VISSZASZÁMLÁLÁS!

    Csepeli mszp-sek!

    Már csak 33 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 33 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 33 naptári nap (a 24 munkanap)!

Itt lehet hozzászólni !