Vádemelés a csepeli sikkasztás ügyében (BRFK)

Police.hu

Társ a mindennapokban, társ a sikkasztásban: Deme Gábor hét évig élt együtt K. Ildikóval, az utolsó hónapokban azonban már vidéki szeretőt tartott, élettársával szakított

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya befejezte a nyomozást a D. Gábor és K. Ildikó ellen sikkasztás bűntett, csalás bűntett és magánokirat-hamisítás vétség miatt folyamatban levő büntetőeljárásban.

A gyanú szerint D. Gábor egy csepeli oktatási intézmény felelős vezetőjeként 2008-ban arra kért egy vállalkozót, hogy tisztítószerről készpénzes számlát állítson ki körülbelül 700.000 Ft. értékben. D. Gábor felajánlotta, hogy a kiállított számla ÁFA-tartalmát készpénzben kifizeti a vállalkozónak, aki ennek megfelelően két, összesen 700.000 forintról szóló számlát állított ki az iskola részére. A számlákat az iskola időszaki pénztárjelentésében feltüntették és annak ellenére, hogy a vállalkozó ténylegesen nem adott el tisztítószert az iskolának, ezen összeget, a gyanú szerint K. Ildikó, kivette a házipénztárból és azzal sajátjaként rendelkezett.

D. Gábor megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2008. februárjában a saját maga, valamint az iskola további 5 munkatársa – közöttük K. Ildikó – részére un. kiküldetési rendelvényeket állított ki, melyek tartalmilag nem voltak valósak, ugyanis az iskola egyik munkatársa sem volt a kiállított adatok szerinti kiküldetésen. A kiküldetési rendelvények alapján megállapított összegek – több, mint 900.000 forint – az iskolai pénztár időközi pénztári jelentésében feltüntetésre kerültek, ugyanakkor ezen összegeket az érintett munkatársak nem vették fel, az összeget a gyanú szerint K. Ildikó kivette házipénztárából és azzal sajátjaként rendelkezett.

Megalapozott gyanú arra vonatkozóan is, hogy az iskola fenntartójának az iskolában elhelyezett házipénztárából 2008. december 12-ét megelőzően D. Gábor, valamint K. Ildikó a férfi kérésére, több alkalommal több, mint 1.000.000 forintot tulajdonított el, és azzal sajátjukként rendelkeztek. Ezen összeg hiányára a házipénztár 2008. december 12-i rovancsolásakor derült fény.

D. Gábort azzal is gyanúsítják a nyomozók, hogy a K. Ildikó tulajdonában levő Bt. nevében 2007. április 23-a és 2007. augusztus 16-a között összesen 5 számlát állítottak ki, melyek tartalma szerint a gazdasági társaság az iskolában oktatási tevékenységet végzett, és ennek ellenértékeként több, mint 1.000.000 forintot számolt fel. Az egyes részösszegeknek az iskola folyószámlájáról a Bt. folyószámlájára történő átutalását D. Gábor kezdeményezte, annak ellenére, hogy mint a cég beltagjának tudomással kellett rendelkeznie arról, hogy az ténylegesen nem végzett oktatási tevékenységet az iskola részére.

A rendelkezésre álló adatok alapján egy kft. ügyvezetője D. Gábor felhívására 2008. május 6-a és 2008. július 24-e között 4 számlát állított ki iskola felé terembérlet, tisztítás, valamint takarítás címen összesen 2.300.000 forint értékben. A kiállított számlák a K. Ildikó által megadott adatokat tartalmazták, majd a számlák D. Gáborhoz kerültek, melyeket az iskola könyvelése befogadott.

A kiállított számlák mögött valós teljesítés nem volt, valójában a kft. az iskolában semmiféle tevékenységet nem végzett. A valótlan tartalmú számlák ellenértékét az iskola házipénztárából K. Ildikó vette ki, D. Gábor a pénzből juttatott a kft. ügyvezetőjének is.

A gyanúsítottak az iskola sérelmére mintegy 4.000.000 forint értékben sikkasztást és körülbelül 1.000.000 forint összegben csalást, az iskola fenntartója sérelmére pedig több, mint 1.000.000 forint értékben szintén sikkasztást követtek el.

A BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya az iratismertetést követően az ügy iratait vádemelési javaslattal a Budapesti XX., XXI. és XXIII. kerületi Ügyészség részére küldi meg.

Forrás: Police.hu

21 hozzászólás “Vádemelés a csepeli sikkasztás ügyében (BRFK)” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    miért is csinálták volna másképpen??? ezt tanulták a nagy elődöktől, fejétől bűzlik….
    1919 óta megy a parasztvakítás, soha nem gondoltam volna, hogy magyar embert így meg lehet vezetni, évtizedeken át ! ha csak a Tíz parancsolatot tartották volna be, már nem itt tartanánk! nem RTL Klubot és TV 2-őt kellene nézni / Bárdos is mea culpázott?! -de minek, ki hisz neki?????

  2. !!!!!!!! szerint:

    K.Ildikó= Kovács Ildikó

  3. Királyerdei szerint:

    4 milkóért nem ölnek meg 2 embert.Nagyobb mutyiról van itt szó!

  4. miska72 szerint:

    Látjátok én már classikus vagyok!
    A helyi Témában is idéznek! 🙂 🙂 🙂
    Ott is ott a miska72! 😉

  5. Jeniszej szerint:

    Gondolom, hogy a fentebb leírtak csak a jéghegy csúcsa. Ez a bűnlajstrom még bizonyosan nem teljes.
    Kíváncsi vagyok, hogy deme a beígért bizonyítékaival mikor áll elő.
    Vajon ez a pénzlenyúlási mód itt Csepelen ezeknél az ilyen fajta létesítményeknél bevett gyakorlat lehetett ezek?
    Más iskolák pénzhiánnyal küzdenek. Nem tudnak képesített pedagógusokat alkalmazni, ezek meg csak úgy dőzsöltek a lóvéban. Éveken keresztül lopták a lóvét.
    Ha rájuk szolt az áldozat még a demének állt feljebb utalva arra, hogy Ő Csepel vezetésének szennyes dolgairól mindent tud. Mindenkit megfenyegetett
    Tudhatott is, mert mint az ábra mutatja, sokan tudtak deme titkáról és féltek tőle.
    Az utolsó pillanatiig Fedezték ócska pénzszerzési trükkjeit.

  6. miska72 szerint:

    Na ezért kell ELSZÁMOLTATÁS CSEPELEN!
    Ezért kell leváltani az elvtársakat!
    A rendszerváltás óta eltelt évek alatt az összes mutyi KIDERÜLÖJN

  7. Királyerdei szerint:

    Aki ezekre a komcsi gyilkosokra szavaz,az maga is bűnrészessé válik.

  8. abcd szerint:

    Van választási lehetőség a “bankárkormány” helyett !!!

    Csányi vagy Simicska-e a gazdasági nagyúr?
    A Figyelő hetilap csütörtöki száma terjedelmes cikkben foglalkozik Orbán Viktor miniszterelnök Simicska Lajos volt APEH vezérhez és Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgatóhoz fűződő viszonyával. Kiderül: sok új állami vezető Csányi és Simicska érdekköreiből került ki, gazdasági és politikai érdekeltségeik miatt a MINISZTERELNÖKHÖZ mérhető befolyásuk van, amit bizony használnak is.

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” Tóth Mária:
    2010. augusztus 25., szerda 15:51-kor”

    T. Mária!
    G R A T U L Á L O K

  10. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Ugye örültök neki, hogy még a csepel.infon is láthatjátok a többéves káderképzőbe készülő Deme Gábort, a Csepeli MSZP volt alelnökét, a Csepeli MSZP Ifjúsági Szervezetének a volt elnökét?

    Ugye büszkék vagytok rá? (Rákattintással itt szavazhattok:)
    Igen.
    Nem.
    Tartózkodom.

  11. Ditte szerint:

    Mindig örülök neki, mikor ezt a szép meghitt családi képet látom. Mondtam is a gyerekeimnek, ők is ilyen szépen rakják össze a késüket a tányéron, mert úgy kívánja az illem.

  12. obama szerint:

    Valami nem stimmel! Takács József a rendőrség által bizonyítottakon felül más, jelentősen nagyobb tételt tárt fel, sőt maga Kosik György is több mint 10 millióról beszélt a gyilkosságot követően!!!! Lehet, hogy a gazdaságvédelmisek is úgy nyomoztak mint a gyilkosságiak? Olyan felületesek voltak, mint ők az első körben? Utána kellene nézni az ügynek!!!!

  13. csepeli szerint:

    obama, rossz a memóriád, Kosik is 4-5 millióról beszélt, és Takács is 5 milliót mutatott ki. Keresd meg a régi cikkeket, és rájössz, hogy hülyeséget beszélsz.

  14. obama szerint:

    Csepeli, keresd elő és játszd le Kosik György első nyilatkozatát, amit a gyilkosság után adott a TV stáboknak!!!

  15. csepeli szerint:

    csepeli: 5 és fél milliót mondott Kosik.
    http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=17131
    Takács is ennyit mutatott ki, te beszélsz hülyeséget.

  16. csepeli szerint:

    Ábel Attila:

    “Szenteczky János, aki utoljára azt nyilatkozta, hogy Császár Mihály szociális lakás-vásárlása adminisztratív hiba volt (amit ő aláírt).”

    Már megint kevered a szezont a fazonnal, Ábelkém!
    Először is mi a túró az, hogy szociális lakásvásárlás? Hogyan lehet egy vásárlás szociális?

    Másodszor, nem a vásárlás volt az adminisztratív hiba, hanem a bérbeadás!

    Nekem nagyon úgy tűnik, hogy te totálisan meg vagy kavarodva, gyakorlatilag már azt se tudod, mi a különbség a bérbeadás és az eladás között. Mennyi neked az IQ-d körülbelül?

  17. csepeli szerint:

    bocs, a fenti rossz helyre ment.

  18. Jeniszej szerint:

    Jót tett az ügynek, hogy a kerületi ügyészségre bízták a nyomozást ilyen nagy horderejű ügyben, melynek politikai szálai is lehetnek? ) )) 😀 (( (

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    ” Királyerdei:
    2010. augusztus 25., szerda 16:31-kor

    4 milkóért nem ölnek meg 2 embert.Nagyobb mutyiról van itt szó!”

    T. Királyerdei!

    Lehet, hogy III. Richardnak tanúlnia kellene?!

  20. zeta szerint:

    Németh Szilárd által bemutatott dokumentumok 1 évvel ezelött ugyanezeket a tételeket mutatták be. Erre kellett ennyit várni???

  21. " ?! " szerint:

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Ugye örvendeztek azon, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elékelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek türelmesek és szerények!

Itt lehet hozzászólni !