Kicserélték vagy letörölték: nincs DNS a gyilkos fegyveren

Népszabadság, Csepel.info

Nem találtak DNS-t a gyilkos fegyveren, amellyel a gyanú szerint Kun Tamás másfél éve két embert meggyilkolt, majd önmagát is megsebesítette Csepelen.

Ruttner György ügyvéd a múlt év január 7-én történt csepeli kettős gyilkosság másodrendű gyanúsítottjának, Deme Gábornak a védője újabb fontos bizonyítékot vélt felfedezni arra, hogy valami „nem kerek” az ügyben, s nem véletlenül tart már több mint másfél éve a nyomozás, miközben a kivégzésszerű gyilkosságokról – a hazai kriminalisztika történetében példátlan módon – még hangfelvétel is készült.

Lapunknak nyilatkozva Ruttner egy igazságügyi szakértői véleményre hivatkozva azt mondta: a szakértők nem találtak DNS-nyomokat a gyilkos fegyveren. Sem a pisztoly szánszerkezetén, sem a markolatán. Ez már csak azért is érdekes, mert a rendőrség eddig nyilvánosságra hozott verziója szerint Kun Tamás, miután tavaly január 7-én a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában lelőtte Takács József igazgatót és Papp László igazgató-helyettest (az ő zsebében volt az a kismagnó, amely a gyilkosságot az előzményeivel és az azt követő történtekkel együtt rögzítette), önmagát is kézen lőtte. Később a kezét kis híján örökre megbénító lőtt sebre mutatva azt mondta a nyomozóknak, hogy az igazgatót és helyettesét az iskola egy volt diákja lőtte le, aki rá is fegyvert emelt, de ő viszonozta a tüzet. Hamar kiderült azonban, hogy ez nem igaz.

Kun eljátszotta hogy meglőtték (Fotó: Blikk, Veres Viktor)

Miként ismeretes, másfél éve egy munkaviszony megszüntetésekor szokásos átadás-átvételi megbeszélés közben Kun Tamás, az iskola biztonsági őrként is foglalkoztatott pedellusa lelőtte az igazgatót és annak egyik helyettesét. Pontosan ma sem tudni, mit keresett Kun a megbeszélésen, ahová eredetileg csak Deme Gábor gazdasági ügyekért felelős igazgató-helyettest várták. Ehhez képest Kun és Deme együtt érkezett oda. Utóbbi azt állítja, a pedellus a parkolóban várt rá, s azt mondta, neki is volna megbeszélnivalója az igazgatóval.

Takács József azonban aznap csak Deme Gábort akarta kirúgni, miután számos bizonyítékot talált arra, hogy Deme törvénysértő módon kezeli az iskola pénzügyeit. A rendőrség ez ügyben eddig csupán néhány milliós sikkasztással gyanúsította meg Demét, amiért – ha bűnösnek találják – meszsze nem kaphat olyan súlyos büntetést, ami megmagyarázna egy kettős gyilkosságot. Deme ruháján állítólag nem találtak az áldozatoktól származó „freccsent vért”, ami azt sejteti, hogy a gyilkosság idején nem volt a szobában. Későbbi viselkedése azonban ráterelte a gyanút, hogy „valami köze mégiscsak volt a gyilkossághoz”. Ő vitte ugyanis el, majd azt otthonában szétszerelte és megsemmisítette azt a szervert, amelyen a biztonsági kamerák felvételeit tárolták. Később azt mondta a nyomozóknak, hogy minderre Kun fegyverrel fenyegetve kényszerítette.

Ruttner György korábban már megkérdőjelezte a gyilkos fegyver eredetiségét. Az első rendőrségi nyilatkozatok még egy (a testületnél is rendszeresített) PA–69-es pisztolyról szóltak, a szakértő azonban egy Browningot vizsgált meg, amelyen ráadásul valaki, valamikor csövet cserélt. Az új fejlemények ismeretében (a gyilkos fegyveren nincs vér, sem más DNS-hordozó) Ruttner újra felveti: biztos, hogy a gyilkos fegyvert találták meg a tetthelyen?

nol.hu

12 hozzászólás “Kicserélték vagy letörölték: nincs DNS a gyilkos fegyveren” bejegyzésre

  1. Rozsdamentes Acélpatkány szerint:

    Nem tudom nézte-e valaki a csepeli rendőrkapitány új lakásában? Lehet ott lett felejtve véletlen.

  2. lolka szerint:

    Itt a fegyver körül nagy a kavarás, legalábbis az újsághírek össze-vissza írnak. Egyszer azt lehet olvasni, hogy egy PA-69-es fegyver találtak. Aztán egy PA-69-es Browning csővel, mert a kettő annyira hasonló típus, hogy a cső cserélhető. Most egy Browning-t vizsgáltak, de a csöve ennek is ki lett cserélve “valamikor”. DE MIT MOND A FEGYVERSZAKÉRTŐ A BALLISZTIKUS A PRÓBALÖVÉS UTÁN, a helyszínen talált fegyver csövével megegyezik a “talált” lövedék, tehát a helyszínen talált fegyverrel lőttek, vagy nem…A Kun kezén volt lőpor nyom, vagy nem, vagy ezekkel a kérdésekkel majd csak az ügyészség, bíróság foglalkozik. Nekik is kell a szakértői vélemény…
    “nem véletlenül tart már több mint másfél éve a nyomozás, miközben a kivégzésszerű gyilkosságokról – a hazai kriminalisztika történetében példátlan módon – még hangfelvétel is készült.”

  3. lolka szerint:

    “Ő vitte ugyanis el, majd azt otthonában szétszerelte és megsemmisítette azt a szervert, amelyen a biztonsági kamerák felvételeit tárolták. Később azt mondta a nyomozóknak, hogy minderre Kun fegyverrel fenyegetve kényszerítette.”
    -Na ugye, milyen hosszú csöve van Kun fegyverének?…elér egészen a deme l a k á s á i g….

  4. Jeniszej szerint:

    Deme ruháján állítólag nem találtak az áldozatoktól származó „freccsent vért”, ami azt sejteti, hogy a gyilkosság idején nem volt a szobában.
    Nevet a fater, – az ilyen együgyű sejtéseken.
    Persze, hogy nem volt vér a megátalkodott deme ruháján.
    Szép tiszta ruhát vett fel magára, miután szétszerelte, amit szét kellett szerelnie, majd elment a nagy TESOBA tejet inni, hogy sokkját oldja.
    A tejivás után, most már megnyugodva ment vissza sopánkodni az iskola elé.
    Azt mondja a fater, van egy olyan közmondás, miszerint a gyilkos mindig visszatér a tett színhelyére.
    😀

  5. CsepeliNo1 szerint:

    Én nem tudom, miért kell kitakarni, elhomályosítani, a bűnözők arcát! Tudom, jogaik vannak…
    De akkor már nem mindegy?????
    Annak is joga volt (jelen esetben ÉLNI), akit – akiket megöltek. Tehát, ne takarják már ki, ezeknek a szemétládáknak az arcát! Viseljék a következményét annak, amit tettek, minimum azzal, hogy mindenki látja a szemét pofájukat!
    ELRETTENTÉSNEK JÓ!!!!!
    :-)))))

    Ez az ügyvéd meg . . .

  6. Huba szerint:

    Szeva bácsi csepeli helytartójának Mondeojában kereste már valaki……?

  7. jelölt szerint:

    Pillanat, pillanat a Rendőrség még nem nyilatkozott. CSAK A RUTTNER SZEREPEL!!! Az ügyvéd mondhat bármit BÜNTETLENÜL!
    Nem kivánok mást, csak azt hogy érezze azt amit Jóska és Lacika családja érez amikor ez az ügyvédnek nevezett valaki, nyilatkozik, mert ő is gyilkol, gyilkolja az emléküket, a hozzátartózók érzelmeit! Csak azt nem értem, hogy lehet ezt megengedni. Úgy látszik neki bérlete van az újságnál, a TV-nél. Nagyon sok pénzt kaphat!!!!

  8. jelölt szerint:

    Illés együttes:
    “A szót kimondják
    ki tudja, ki hogyan érti
    A szót leírják
    ki tudja, ki mire gondol

    A szó veszélyes fegyver
    és van, aki fegyvertelen

    A szót hallgatják
    ki tudja, ki hogyan érti
    A szót olvassák
    ki tudja, ki mire gondol

    A szó veszélyes fegyver
    és van, aki fegyvertelen

    A szó elrepül
    ki tudja, kit hogyan talál
    A szó messze száll
    ki tudja, hol áll meg végül

    A szó veszélyes fegyver
    és van, aki fegyvertelen “

  9. Tm szerint:

    Neki is az Illés volt a kedvence! Köszönöm!

  10. " ?! " szerint:

    Ugye most nagyon örültök csepeli kommancsok azért, hogy a címképen ismét együtt láthatjátok az MSZP büszkeségeit, a Csepeli MSZP-t jelképező Deme Gábort és Gyurcsányt az őszödi böszmét?

  11. nagyapó szerint:

    Még mindig nem értem, hogy nem leépült, nem a társadalom alján élő személyek követnek el kettős gyilkosságot 5 mFt-ért. Lehet, ez a háttér az, amiért ilyen soká tart a nyomozás. és nem a fegyver csöve miatt.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  12. lolka szerint:

    “Úgy látszik neki bérlete van az újságnál, a TV-nél. Nagyon sok pénzt kaphat!!!!”- Majd ősszel ez a csapocska elzáródik, mert szerintem saját zsebből már senki nem lesz olyan adakozó…

Itt lehet hozzászólni !