Elbúcsúztatták Csepel szülöttét és díszpolgárát

Helyi Téma, YouTube

Az elmúlt héten vettek végső búcsút a 65 évesen elhunyt Kovács József énekestől, aki Csepel szülötteként soha nem feledte el kerületét. A csepeli önkormányzat 1997-ben díszpolgári címmel tüntette ki.

Csepelen született, itt végezte tanulmányait, majd a Csepel Vas- és Fémművekből szakmunkásként indult. A világhírűvé vált énekesre a mai napig jól emlékeznek azok a hölgyek, akik az 1967-es táncdalfesztiválon hallották tőle a Jöjj vissza hozzám című dalt. Hatalmas közönségsikert aratott a slágerrel. A rákövetkezendő két évben is a legendás táncdalfesztivál közönségdíjasa lett. Ezután senki számára nem volt kérdéses, hogy a fiatal tehetségnek a vasipar helyett az énekesi pályát szánta a sors. Számtalan hazai és nemzetközi sikert tudhatott maga mögött.

Zenei tanulmányait az Országos Szórakoztatózenei Központban kezdte, ahol előadóművészi szakvizsgát tett. Ezt követően nyert felvételt a Színház- és Filmművészeti Főiskola operett tanszakára. A Budapesti Operettszínházhoz 1971-ben került. Tehetségére külföldön is felfigyeltek, és szerződést ajánlottak neki. A grazi színházhoz szerződött, ahonnét 17 év után visszatért Magyarországra. Nagyon sok fiatalt indított el a zenei pályán. Felfelé ívelő karrierje alatt sem feledkezett meg soha kerületéről, ahová éveken át mindig visszatért. Tavaly karácsonykor társulatával lépett fel a Csepeli Munkásotthonban. Csepeli kötődését akkor is büszkén vállalta, amikor átvette a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjét. A legendás művésztől a Farkasréti temetőben vettek végső búcsút.

J.A.

helyitema.hu

4 hozzászólás “Elbúcsúztatták Csepel szülöttét és díszpolgárát” bejegyzésre

  1. nagyi szerint:

    Nyugodjon békében Kovács József.

  2. győr zoltánné szerint:

    Csodálatos hangjával sok szép órát szerzett,főleg a most 60-askorosztálynak. Nyugodjon békében.

  3. Kovács ernő szerint:

    Ezt a számot küldöm minden Kommentalok.eoldal.hu rajongónak! Köszönet, hogy itt vagytok!!!!!!!
    http://www.youtube.com/watch?v=SVoNefPB … re=related
    http://www.kommentalok.eoldal.hu

  4. nagyapó szerint:

    Mint ember, nyugodjék békében.
    Mint művész, eljutott egészen a grázi operáig, a budapesti operát kikerülve, Sass Józsefi magasságokat elérve.
    Ha valaki baloldali, nem jelenti azt, hogy nagy művész.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !