2 éve tüntették ki a Csepel.infót

Mr.Gabee, Csepel.info

Napra pontosan két éve tüntették ki a Csepel.info hírblogot

A sajtó akkor teljesíti jól a feladatát, ha képviselői maguk is hiszik, hogy a hiteles tájékoztatással és átgondolt véleményformálással a közösségért tesznek, “tömegtájékoztatnak és nem tömegmanipulálnak” – mondta a főpolgármester a Csengery Antal-díjak átadásán.

A Csepel.info szerkesztősége az elmúlt 11 év során folytatott munkájáért, a kerület lakosságának tájékoztatásában, a sajtószabadság helyi szintű megteremtésében, a lokálpatriotizmus erősítésében betöltött szerepéért kapta a kitüntető díjat, melyet Mr. Gabee szerkesztőnk vett át.

Tarlós István a szabad sajtó napja alkalmából tartott díjkiosztón hangsúlyozta, a digitális technológiák terjedése számos változást hozott az újságírásban. Ezek legfontosabb pozitív hozadékaként a gyorsaságot, naprakészséget nevezte, míg negatív változásként a szakmai tudósítást nélkülöző, kontroll nélküli, megalapozatlan hírek számának növekedését említette.

Kiemelte, a választási években mindenki különösen megtapasztalhatja a tények háttérbe szorítását, a “vágyvezérelt újságírást”.

A főpolgármester szerint a sajtó akkor szolgálja közönségét, ha objektív, ellenőrzött híreket közvetít, hangja kiegyensúlyozott, tárgyilagos és nem elfogult.

A minőségi újságírás a tények és értékek jegyében születik, ebben pedig Csengery Antal reformkori publicista életműve a mai nemzedékeknek is példa lehet – mutatott rá Tarlós István.

Hangsúlyozta, a Csengery Antal-díj kitüntetettjei segítséget nyújtanak abban, hogy a főváros döntéshozóinak tervei, beszámolói eljussanak a közvéleményhez, valamint közreműködnek abban is, hogy a politikusok tájékozódjanak a budapestiek véleményéről, “saját városépítő munkájuk minőségéről”.

A Fővárosi Közgyűlés korábbi döntése alapján a Csengery Antal-díjat idén Bándy Péter, a Magyar Demokrata vezető szerkesztője; Huth Gergely, a PestiSrácok.hu főszerkesztője; Jolsvai András író, újságíró; Kakuk L. Tamás, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője, műsorvezetője; a Csepel.info hírblog szerkesztősége vehette át.

„Csengery Antal jogtudós, publicista, Deák Ferenc közvetlen munkatársa, barátja volt, együtt fogalmazták meg azt a törvényszöveget is, amelyen az 1867-es kiegyezés alapult. Azóta már tudjuk, hogy az azt követő évtizedekben valódi aranykor köszöntött Magyarországra. Ezért Csengery Antal neve és munkássága előtt tisztelgő díj számomra iránytű, amely emelkedett erkölcsi cél felé mutat: az örök Magyarország szolgálata felé” – árulta el Kakuk L. Tamás, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője a Hirado.hu-nak.

Forrás: MTI, Csepel.info, Hirado.hu

9 hozzászólás “2 éve tüntették ki a Csepel.infót” bejegyzésre

  1. Horváth János szerint:

    Szegény Tarlós!

  2. Horváth János szerint:

    Minden rokonom, felmenőm megkapta a Munkás-paraszt Hatalomért kitüntetést, nagy becsben tartom, rendszeresen tisztogatom, fényesítem a plecsniket. Nagyon büszke vagyok származásomra.

  3. kerdes szerint:

    De ki az a baráti társaság? Tippem van. 🙂 Mondjuk, mókás kitüntetni azokat, akik nem vállalják a nevüket.

  4. Nagyapó szerint:

    A sok smirglizésben Horváth János még a plecsnik megnevezését is ledörgölte. Munkás-paraszt Hatalomért kitüntetés nem volt. Volt Munkás-paraszt Hatalomért érdemrend (25/1957. (IV. 21.) számú rendelet), valamint Munkás-Paraszt Hatalomért emlékérem (a honvédségnél).
    Ezeket 1980 után betiltották.
    Ja, és a felmenők jelvényeit a szárnyas síléccel (száll a sí) megtartotta? 😀

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. Horváth János szerint:

    Nagyapó! Ne zavarja, de ezeket egy fideszes troll írja!

  6. Nagyapó szerint:

    Nem tudhatom. De ahogy náciból lett kommunista, úgy kommunistából is lehet fideszes, azonban ez nem az én dolgom.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. csepelikerdezo szerint:

    “A sajtó akkor teljesíti jól a feladatát, ha képviselői maguk is hiszik, hogy a hiteles tájékoztatással és átgondolt véleményformálással a közösségért tesznek, “tömegtájékoztatnak és nem tömegmanipulálnak” – mondta a főpolgármester a Csengery Antal-díjak átadásán.”

    Hangosan felröhögtem…
    Méghogy hiteles és átgondolt.
    Nem tömegmanipulálnak?

    OMFG…..

  8. Horváth János szerint:

    Orbán tiszteletét teszi Kádár elvtársnál:

    – Mester, mondd, hogyan érjem el, hogy engem is úgy szeressenek az emberek, ahogy téged?

    – Viktorkám, gyere, feküdj ide mellém!
    😀

  9. Horváth János szerint:

    Van pofátok dicsekedni, amikor más írogat a nevem alatt, amikor gátlástalanul törlitek
    ami nem tetszik?

Itt lehet hozzászólni !