Akadálymentes horgászhely létesült a Kis-Duna parton

csepel.hu

A Hollandi úti horgásztanya melletti területen átadták a Csepel Horgász Egyesület által létesített akadálymentes horgászhelyet. A megvalósult beruházás az első akadálymentes horgászhely a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon.

A Csepel Horgász Egyesület idén ünnepli fennállásnak 85. évfordulóját. A jubileumi év tiszteletére az egyesület a horgásztanya közelében egy akadálymentes horgászhelyet alakított ki, amelyet kerekesszékes és mozgásukban korlátozott horgászok használhatnak.
Az ünnepélyes átadón – amelyen jelen volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és Ábel Attila alpolgármester – Mészáros Ferenc, az egyesület elnöke elmondta, a horgászhelyet az önkormányzat segítségével jelölték ki, és annak kialakítását az egyesület önerőből, saját költségvetéséből finanszírozta. Reményét fejezte ki, hogy ezzel precedenst teremtenek, amelynek hatására több ilyen horgászhely létesül a jövőben, hiszen Budapesten és a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon ez az első akadálymentes horgászhely. Elmondta még, hogy szeretnének egy padot és egy asztalt is kihelyezni, hogy a mozgáskorlátozottal érkező személy is kényelmesen tudjon pihenni a Duna-parton.
Beszélt arról is, hogy az egyesület a Duna-part környezetének és a folyó vízének tisztítását is a szívén viseli, amely tevékenységhez mindig nagy segítséget kapnak a Csepeli Városgazda munkatársaitól. Bejelentette, hogy a horgászhely megkapta az Access4you minősítését és felkerült annak weboldaldalára, így a horgászhelyről még többen szerezhetnek tudomást. A magyar alapítású vállalkozás olyan tanúsító-minősítő rendszert működtet, amely az egész EU-ban hiteles információt ad a speciális igényű emberek számára az akadálymentesített helyekről. Az egyesület tervezi, hogy a csepeli versenypálya elején is kialakítanak egy hasonló horgászhelyet. Borbély Lénárd, Csepel polgármestere jelezte, az önkormányzat ehhez minden segítséget meg fog adni.
Mészáros Ferenc kérdésünkre elmondta, az egyesületnek mintegy 15 mozgáskorlátozott tagja van, majd hozzátette, a kerekesszékes horgászoktól már több visszajelzést is kapott, hogy szeretnének mihamarabb kilátogatni a horgászhelyre.

csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !