Nem sikerült zökkenőmentesen kihelyezni a táblákat a Jupiter utcában

Mr.Gabee, Csepel.info

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Lauferné Varga Noémi olvasónk hívta fel Mr.Gabee szerkesztőnk figyelmét egy elég érdekes forgalmi rend változásra.

Elmondása szerint pénteki napon megváltoztatták a Mars és Tejút utca forgalmi rendjét. A Tejút utca és a Jupiter utca egy szakasza egyirányú lett. Ezzel nem is lenne gond.

A fejtörést és az öngólt az okozhatja, hogy a Jupiter utca Tejút és a Mars utcák közötti szakaszán két, egymásnak ellentmondó táblát helyeztek ki:

A Jupiter és a Mars utca kereszteződésébe kihelyeztek egy “egyirányú útszakasz” táblát. Ezzel együtt néhány méterrel arrébb (az útszakasz közepén) viszont egy kétirányú forgalom tábla található.

De hogy fokozzuk a bonyodalmat, ezzel szemben a Jupiter és a Tejút utca kereszteződésében ott a behajtani tilos (természetesen az egyirányú útszakasz tábla a párja).

Megpróbáltunk utánajárni, hogy vajon a kétirányú tábla a többivel együtt került kihelyezésre: a Google Street View oldalon egy elég régi (2011. novemberi) változat van feltöltve, amin a tábla nem található a szakasz közepén. Egy ott lakó olvasónk elmondása szerint azt a kétirányú táblát viszont a hét elején helyezték ki.

Aki esetleg tudja, hogy mikor rakták ki a kétirányú táblát, írja meg a fórumba.

Update:

  • Olvasónk az alábbiakat írta a fórumba: Én pont a sulival szemben lakom a Jupiterbe és kb. egy hete tették ki ezt az új táblát az utca közepén, aminek semmi értelme, ha egyirányú az utca. Másnap még papírt is dobtak be a változásokról az itt lakóknak.

5 hozzászólás “Nem sikerült zökkenőmentesen kihelyezni a táblákat a Jupiter utcában” bejegyzésre

  1. Karló szerint:

    Nincs ellentmondó tábla!A kék négyszögletes kék alapon fehér nyíl tábla tájékoztatást ad az utca egyirányú jellegéről.Az alapjára fordított háromszög a piros szegéllyel veszélyre hívja fel a figyelmet,ami a Tejút utcai kereszteződéstől áll fenn a szembejövő forgalom miatt,mivel addig egyirányú a Jupiter utca.A tábla nem azt jelenti,hogy két irányú az utca. A veszélyt jelző táblát a veszélyes hely előtt lakott területen belül 50-100m-re helyezik ki a veszélyes hely,azaz a Tejút utca előtt.Egyébként csodálom,hogy nem települtek ki a közteresek,mivel nem sokan tartsák be az új forgalmi rendet.

  2. Johnny szerint:

    Mit nem értesz Gabikám?
    Előttem megírták… Rendben van ott mionden.
    Töröljétek a posztot, ezt ti tábláztátok, nem a BKK, tehát magatokat is hülyének nézetitetk?
    Baszdmeg… 😀

  3. Johnny szerint:

    …Szerdán már kint volt a tábla.

  4. PU szerint:

    Kéne ismerni a táblákat… (Aztán meg betartani az intelmet.)

  5. egyirányúút szerint:

    pont a másik irányba kellett volna egyirányúsítani a jupitert, ha már mellette az orion is pont abba az irányba egyirányú…

Itt lehet hozzászólni !