Kulturális és szabadtéri családi programok a Múzeumok éjszakáján

Csepel.hu

Hatodik alkalommal rendezték meg a Múzeumok éjszakáját Csepelen a Királyerdei Művelődési Házban és kertjében, valamint a Tamariska-dombon lévő Csepeli Büszkeségpontnál és Csillagtelepen a Csepeli Vezetési Pont Kiállítóhelyen június 22-én.

Ezen a napon országszerte mintegy négyszáz helyszínen különleges programokkal és meghosszabbított nyitva tartással várták az érdeklődőket. Idén a digitalizáció világa és az utazás élménye köré csoportosult a fő téma, a program kiemelt városa Szombathely volt.

A Királyerdei Művelődési Házban több száz látogatót vonzott az este 18 órától sötétedésig tartó a rendezvény, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan idén is ingyenes volt a részvétel. Az épületbe lépve az Aranycsapat-kiállításon a 60 éve lett bajnok csepeli focisták személyes tárgyaival ismerkedhettek az érdeklődők és megtekinthették a Csepel és a Gyár története című állandó kiállítást is. A kamarateremben felállított mini planetáriumban két látványos térhatású filmet mutattak be, mely a csillagászat történetébe kalauzolt. A művelődési ház udvarán a Királyerdei Tájház is nyitva állt a kíváncsiskodók előtt. A gyerekeknek pedig a trambulin, az ugrálóvár, a népi fajátékok és az állatsimogató nyújtott kikapcsolódást, azonban sokan várták a hagyományos máglyagyújtást és a szalonnasütést is. Mindeközben a színpadon az Island Rock Csepel Tánccsoport Egyesület és Pál Dénes szórakoztatta a közönséget, a kicsik pedig a bohócműsoron derültek nagyokat.

A programok különleges színfoltja volt a tűzönjárás. Szemző Gábor a 900 fokos parázson sétált át, majd néhány bátor vállalkozó követte a megtisztulás erejével bíró tettét.

Ezután a program a viharos időjárás miatt az épületben folytatódott, ahol a gyerekek a múzeumban kincset kereshettek. A felnőtteknek a Magnetic Trió adott koncertet a Csepeli Városkép Kft. szervezte s az önkormányzat támogatta sikeres eseményen.

AZS

Az eseményről további képek itt.

Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !