Veronai busztragédia: a beépített ülések miatt éghettek bent emberek

Ripost

A 17 em­ber­éle­tet kö­ve­telő, ma­gyar di­á­kok­kal és kí­sé­rő­ik­kel teli busz terv­rajza és hi­va­ta­los ülés­rendje meg­döb­bentő do­logra vi­lá­gít rá…

A veronai tragédia után mindenki arról beszélt, vajon hányan élték túl, hány diák tudott kimenekülni a lángok martalékából. Kiderült, hogy sajnos 17-en vesztették életüket a buszbalesetben, 25-en pedig megsérültek. Az áldozatok között egy csepeli lány is volt.

A Ripost birtokába került szakvélemény drámai titokról rántja le a leplet:

pótüléseket építettek a buszba, a helyszűkítés pedig, megnehezítve a menekülést, több ember halálát okozhatta!

Mint ismeretes, a diákok és felnőtt kísérőik egy Setra S317 GT-HD típusú, 2003-ban gyártott busszal indultak sítáborba Budapestről Olaszországba. Olasz szakértői véleményekből egyaránt kiderül, hogy ezt a típust 53 üléssel állították forgalomba, a műszaki alaprajzon látszik is, hogy a hátsó ajtó mögött 7 sor székpár található. Ám a  birtokába jutott jegyzőkönyvben található végleges ülésrend már 8 sort mutat!Ez pedig azt jelenti, hogy a helyek szűkítésével 2-2 széket préseltek be a gyári ülések közé. Az újabb sorral pedig szűkült a hely, a gyerekek nem tudtak menekülni a lángok elől.

A komoly fordulatot jelentő, bizonyító erejű dokumentumokat, az új helyzet kapcsán megkérdezett hazai szakember véleményét megtalálod a keddi Ripost napilapban!

Forrás: Ripost

Itt lehet hozzászólni !