Gyurcsány titkolózik, pedig nyilatkoznia kellene a Czeglédy-ügyben

Továbbra is hallgat Gyurcsány Ferenc a Czeglédy-ügyben, holott színt kellene vallania, miért pénzeli átlátszó kölcsönszerződések alapján az ügyvédet és bűnszervezetét – hangsúlyozta Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese emlékeztetett arra, hogy néhány nappal ezelőtt, immár sokadszor kérték arra Gyurcsány Ferencet, hogy tisztázza, miért pénzeli Czeglédy Csabát és bűnszervezetét, átlátszó kölcsönszerződések alapján, de erre azóta sem válaszolt.

Gyurcsány Ferenc továbbra is titkolózik, ködösít, és nem vesz tudomást arról, hogy Czeglédy Csaba mekkora korrupciós botrányba keveredett – húzta alá. Németh Szilárd felidézte, hogy Czeglédy Csaba egy által működtetett bűnszervezeten keresztül, amely nem végzett valós munkát – a vádirat szerint – egy súlyos bűncselekményt követett el.

Több, mint 3 milliárd forintos áfacsalást követett el Czeglédy Csaba cége és emellett több száz diákot megkárosított, hiszen ezeknek a fiataloknak nem fizette ki a jogos munkabérét, kizsebelve őket, végeredményben “rabszolgamunkát végeztetve” velük – fogalmazott a kormánypárti politikus.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese rámutatott, amikor látható volt, hogy ez a bűnszervezet, hogyan működik, akkor Gyurcsány Ferenc családi vállalkozása, adott 80 millió forint mentőövet Czeglédy Csaba cégének.

Hozzátette, ráadásul úgy, hogy erről nem is lehetett tudni, az egyik újság szellőztette meg nemrég ezt a kölcsönszerződést.

Németh Szilárd megjegyezte, Gyurcsány Ferencnek tisztázni kell, miért és mire adott kölcsönt Czeglédy Csabának? Milyen pénzügyi kapcsolatban állnak még, persze azon kívül, hogy az ügyvédje volt. Tudott-e arról, hogy egy bűnszervezethez kerül ez az összeg valamint miért állt érdekében, hogy Gyurcsány Ferenc családi cége kapcsolatba kerüljön Czeglédy Csabával – sorolta kérdéseit.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta, Botka László az MSZP volt kormányfőjelöltje, aki Czeglédy Csaba egyik ügyfele volt már megbukott, a másiknak pedig most színt kell vallania.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !