Újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság

Kormány.hu

Újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság

Megközelíti a 4 millió 300 ezret a foglalkoztatottak száma Magyarországon a KSH legfrissebb jelentése szerint. A 2016. február – áprilisi időszakban a 15-74 év közötti foglalkoztatottak létszáma az egy évvel korábbinál 153 ezerrel, 4 millió 294 ezerre emelkedett. 26 éve nem mértek ilyen magas foglalkoztatottságot hazánkban, a 2010-es kormányváltás óta pedig 585 ezerrel több embernek van munkája.

A 15-64 éves korosztály foglalkoztatási aránya egy év alatt 2,8 százalékpontot javult, így 65,6 százalékra emelkedett. A foglalkoztatottak számának nemek szerinti alakulását tekintve látható, hogy a férfiak és a nők körében is egyaránt javultak a mutatók. A 15-64 év közötti férfiak foglalkoztatási aránya az előző év azonos időszakához képest közel 3,5 százalékponttal, 72,2 százalékra nőtt. A 15-64 éves nők foglalkoztatási rátája február-áprilisban először haladta meg az 59 százalékot. A múlt év azonos időszakához képest 2,1 százalékponttal javult, ami továbbra is az unió egyik legnagyobb növekedése, a tagállami átlagnál több mint 2,5-szer magasabb. A 15–24 éves korosztály foglalkoztatási aránya 2,9 százalékponttal 27 százalékra javult, így közülük összesen 290 ezren dolgoznak.

A munkanélküliség tovább süllyedt, 1,7 százalékpontos csökkenéssel jelenleg 5,8 százalékon áll, a munkanélküliek száma pedig 73 ezerrel, 265 ezerre csökkent.

A beérkezett adatok egyre jelentősebb foglalkoztatás-bővülést mutatnak, ami főként a versenyszféra létszámnövekedésének köszönhető. A foglalkoztatottak számának jelentős mértékű növekedésében nagy szerepe van a magyar reformoknak, így például a munkát terhelő adók csökkentésének, a Munkahelyvédelmi Akciónak, illetve a 2013-ban bekövetkezett növekedési fordulatnak.

Forrás: Kormány.hu

9 hozzászólás “Újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Nocsak! Elképzelhető, hogy a ciklus végére elérjük a 1 millió új munkavállalót? Lesz aki fizesse a nyugdíjakat? No de mit szól ehhez a kuglifejű, meg a 444?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  2. kerdezo szerint:

    A zátkosban sem volt munkanelkuliseg 😉

  3. fghfjhgkjhk szerint:

    “Elképzelhető, hogy a ciklus végére elérjük a 1 millió új munkavállalót?”
    Elképzelhetetlen! 🙂

  4. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    “A kormányt is meglepte a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat, a lap információi szerint emiatt gyorsan “amolyan válságértekezletet hívott össze Orbán Viktor”
    .
    Saját igazolásukra szebbre festették az állapotokat a csicskái?! 😛
    .
    . http://index.hu/gazdasag/2016/05/26/valsagstabot_hivott_ossze_orban_a_gazdasag_gyengelkedese_miatt/

  5. Nagyapó szerint:

    Idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez ismét riogat. Átveszi a Soros-féle Index cikkét, csak nem tudja értelmezni. Különben a szokásos módon hazudnak, mert a miniszterelnök nem hívott össze válságtanácsot, mivel a 0,9 % is emelkedés, év égére meglesz a 2,7 %.
    Közbevetőleg: “Egyesült Államok gazdasági növekedése az első negyedévben 0,8 %.” Obama pillantása sem rezdült.
    Jó lenne, ha idióta dr grün Izidor Charlie Rodrigez tudna valami magyarázatot is? Mi csökkent? A háztartások fogyasztása? A kormányzati fogyasztás? A beruházás? Avagy a nettó export?
    Mivel az első három növekszik, marad a nettó export, azaz vagy többet importáltunk (?), vagy csökkent az export (autóipar év elején).

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. fghfjhgkjhk szerint:

    Az öreg tényleg azt hiszi, hogy nála mindenki hülyébb.
    😛

  7. Grün Izidor szerint:

    fghfjhgkjhk!
    Igazságos és bölcs a Teremtő!
    Mindenki úgy érzi, hogy ő kapta a legtöbbet és meg van elégedve a kapott ésszel! 😛

  8. Nagyapó szerint:

    Betűhalmaz esetében szemben igazam van! De ha valami értelmeset írna a GDP esetében?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !