Faltörő kossal törtek be a migránsok Macedóniába

300 főből álló migránscsapat erőszakkal tört be

888

Faltörő kossal törtek be a migránsok Macedóniába

Faltörő kossal törtek be a migránsok Macedóniába

Kidöntötték a kerítés egy részét a migránsok a görög-macedón határon hétfő délelőtt, macedón rendőrök könnygázzal próbálták visszaszorítani őket, de sokan átnyomultak macedón területre.

Mivel a balkáni ország lezárta útvonalait ezért a határon 6-8 ezer menekült torlódott fel. Az Iraki, szíriai, afgán menekültek út-jelzőtáblákból eszkábált „faltörő kossal” bedöntötték a macedón kerítést.

Az m1 tudósítása szerint a migránsok áttörték a rendőrkordont, megszállták a határ menti vasúti síneket, és az ott lévő talpfák segítségével elkezdték lebontani a görög-macedón határon emelt kerítést, amelyet később át is szakítottak.
A rendőrök könnygáz- és hanggránátokkal próbálták meg feltartóztatni a tömeget.

Mindeközben Szlovénia 33 millió eurót költött a migránsokra  

Szlovénia tavaly október közepe óta az országon áthaladó mintegy 480 ezer migráns ellátására és szállítására 33 millió eurót (közel 10,5 milliárd forint) költött – jelentette ki Miro Cerar szlovén miniszterelnök hétfőn a parlamentben Ljubljanában.

A migránsokra fordított összeg nagy részét támogatásokból fedezték. Az Európai Bizottság 10,2 millió euróval, az Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) 3,6 millió euróval, továbbá az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 1,5 millió euróval járult hozzá a költségekhez, ugyanakkor magánszemélyek, vállalatok és kétoldalú megállapodások keretében más országok is küldtek támogatásokat.

Fotó: AFP és Reuters

Forrás: 888

10 hozzászólás “Faltörő kossal törtek be a migránsok Macedóniába” bejegyzésre

  1. kerdezo szerint:

    “Szerencsétlen sorsú, békés menekültek”….
    Golyót nekik!

  2. Ada szerint:

    A háromszáz főből álló migránscsapatból hány személyt kíván a gyulai képviselő és a déká közösen letelepíteni “integráció” jeligével Csepelen?

  3. felix szerint:

    A fidesz ennél sokkal okosabb. Ők 250 000 euróért fogadják be a “terroristákat’ és még a haveri offshore is jól jár.

  4. felix szerint:

    Valakit bevettek a buliba?

  5. szigetország szerint:

    Hitler és más hasonló agresszív társa óta tudjuk, hogy az erőszakos embereket csak erőszakkal lehet megfékezni. A mostaninál még keményebb fellépést kell alkalmazni a hívatlanul betolakodók ellen.

  6. ebihal szerint:

    szigetország!
    Ha ez az elmélet igaz, akkor Szilárdot szeneslapáttal kell igazgatni!

  7. Nagyapó szerint:

    Megint nem értek valamit! Szíriában fegyverszünet lépett életbe. Az oroszok és az amik már régóta az Iszlám Állam és az Al-Kaida terroristáit bombázzák. Kik akkor a menekültek? A terroristák? Őket akarja a magyar baloldal befogadni?
    A menekültek mikor mennek vissza “szeretett, elhagyott” hazájukba?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  8. Grün Izidor szerint:

    Öreg Obsitos!
    Ha ezt elolvasod néhányszor (józanon) megérted a szír helyzetet! 😀
    .
    http://kitekinto.hu/iszlam/2016/03/02/sziriai_haboru_es_beke/#.Vtci8X3hDvZ

  9. Vazulnéni szerint szerint:

    Demokratikus aknamezőt a határra, mindenki saját felelősségére , önkéntes alapon próbálhatná ki Természetesen a saját felelősségre figyelmet felhívó Eu-konform tábla kíséretében. Abszolút demokratikus lenne ,mivel nem lenne tekintettel az illegális határsértő korára ,nemzetiségére ,származási országára ……jogilag senkit sem szegregálna csak fizikailag a testrészeket .

Itt lehet hozzászólni !