Félelem és fegyverkezés Ausztriában

Magyar Idők
 Félelem és fegyverkezés Ausztriában
Ausztriában az egekbe szökött az érdeklődés a fegyvervásárlás iránt, amióta a migránsáradat elöntötte az országot. A 8 milliós országban mintegy 900 ezer fegyver van, de csak idén 70 ezer talált gazdára.

Érdekes módon a brit Daily Mail tudósít arról, hogy a derék, vendégszerető osztrák emberek megrohamozták a fegyverboltokat és alaposan vásárlásba kezdtek. Idéznek egy kereskedőt is, aki elmondta, hogy korábban heti 2-3 vevője volt, manapság napi 6-7 puskát ad el.

Félnek az osztrákok mióta naponta migránsok ezrei áramlanak át az országon. Igaz szociáldemokrata kancellárjuk szinte tárt karokkal várja az illegális bevándorlókat – aki tesz a migránsválság kezeléséért, azt meglenácizza -, az emberek mégis mást gondolnak minderről. És fegyvert vásárolnak. Nem várják meg, hogy lesz-e kerítés, vagy kapu, vagy füles valami. Csak rendet szeretnének és biztonságot. A jelek szerint ezt nem kapják meg, úgy érzik, hogy a saját kezükbe kell venni a sorsukat, maguk és családjuk védelmét. Az ilyen elszánt ember pedig nem sokat vár majd a tűzparancsra.

Hogy miért éppen a vadászpuskák a legnépszerűbbek? A válasz végtelenül egyszerű, a sörétes puskákhoz nem kell engedélyt kiváltani. Manapság arrafelé a joviális háziasszonyok fűszerpolcán a kakukkfű és a zsálya között megtalálható az őzsörét is. Egyébként a fegyverengedélyekért is hosszú sorokban állnak az igénylők a sógoroknál.

Nem csoda hát, hogy egy horvát újságíró korábban a legendás osztrák vendégszeretet egy furcsa újításáról írt.

Forrás: Magyar Idők

Itt lehet hozzászólni !