Részletre venne uszodát Csepel

Stop.hu

Kétfordulós, tárgyalásos közbeszerzésen kíván új fedett- és tanuszodát részletre vásárolni a csepeli önkormányzat, az erről szóló felhívás a Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

A konstrukció lényege az, hogy a nyertes pályázó megépíti az uszodát, majd az önkormányzat azt részletre megvásárolja úgy, hogy havonta fizeti a részleteket. A pályázóknak rendelkezniük kell a létesítmény felépítésére alkalmas telekkel a főváros XXI. kerületén – Csepelen – belül.

A telektől legfeljebb 300 méterre tömegközlekedési megállónak kell lennie. A komplexummal kapcsolatos elvárás, hogy tartozzon hozzá egy 33 méter hosszú, 20 méter széles és 2,10 méter mély medence, továbbá egy kisebb, 16 méter hosszú, 8 méter széles és 90 centiméter mély tanmedence. A medencékhez lelátó, öltözők, vizesblokkok és egyéb kiegészítő létesítmények csatlakozzanak.

Az építésnek 2010. július 31-ig el kell készülnie.

A jelentkezővel szemben támasztott feltétel, hogy az utolsó lezárt két üzleti év mindegyikében legalább nettó 1 milliárd forint árbevétele legyen. Igazolnia kell, hogy az elmúlt 3 év alatt felépített egy legalább nettó 2000 négyzetméter alapterületű és legalább 500 négyzetméter össz-vízfelületű uszodát, amely minimum 500 millió forintba került.

Az ajánlatok beadási határideje február 6., a második fordulóba jutott ajánlattevőket február 16-ig értesíti az önkormányzat. A nyertes az összességében legelőnyösebb ajánlatot adott vállalkozó lesz.

Forrás: Stop.hu

18 hozzászólás “Részletre venne uszodát Csepel” bejegyzésre

  1. baniko21 szerint:

    Oh, már rájöttek, hogy a sportpályán egyszerűen nincs helye a felépiten-
    dő lakás és kereskedelmi épületek miatt az uszodának sem? Pláne a
    többi sportlétesitménynek. Ebben a témában már írtam, hogy a terveket
    elnézve itt a sportolás ki van zárva.

  2. Földhözragadva szerint:

    Nagyon kellene egy fedett uszoda. Nagyon szkeptikus vagyok. Legalább annyira az első, mint a második…:(

  3. Földhözragadva szerint:

    Ja, viszont ezúton szeretném megköszönni azt a jégpályát, amit az önk. területén ingyenesen lehet használni. Minden dícséretet megérdemel az a pár (kis) ember aki az elkészítésében éjjelente résztvesz. Ööö, egy cikket itt is megjelenhetne persze vmi negítív felhangal, hogy “kicsi, meg ellpoták meg minden. De én nagyon jót koriztam a családommal, köszönöm.

  4. admin szerint:

    Mindjárt kitesszük. Képpel akartuk, de végül nem volt időnk kimeni, és csúszott a cikk. Az is csúszik, hogy a Fidesz-KDNP frakció tiltakozásának hatására megkezdődött a Szabadkikötő úton a csatornafedők javítása, úgyhogy nem kell pártérdekeket látni benne. Ami meg jó az jó, még ha kicsi is.

  5. büki szerint:

    Ki felel meg szerintetek ennek a feltételnek ( saját telek stb) ?
    1 tippem biztosan van. Ügyes.

  6. jani szerint:

    Ha egy kicsit előrelátóbb lenne az Önkormányzat – figyelembevéve ,hogy olimpiát akar rendezni magyarország és Csepel is szóbakerült mint vizes sportok helyszine – érdemes lenne elgondolkozni az uszoda 33 m -s méretén ! Tudom, hogy többe kerül de talán sokkal jobban lehetne hasznositani , kihasználni, arról nem beszélve, hogy nemzetközi versenyek rendezésére is alkamassá válna az uszoda ha a medence 5o méteres lenne ! A csepeli lakosok is jobban használhatnák mert a 33 m.-s medence -már most előre boritékolható, – hogy ” szüknek fog bizonyulni “.
    Akkor is megérné a nagyobb méretü medence ha nem rendezne Magyarország olimpiát.
    Akik járnak uszodába tudják, hogy milyen egy 33.-as uszodában úszni, pláne ha egy két sávot még elkülönitenek valamilyen célra.
    Kedves Büki !
    Tippem nekem is van más ennek nem nagyon felel meg csak a Csepel Alapitvány !
    Megjegyzés: mennyivel olcsóbb lenne az uszoda, ha az Önkormányzat legalább az uszodához szükséges telket megtartotta volna magának, amit bizony “elkotyavetélt”. Most majd fizethetjük a telek árát, annak a teleknek az árát amely Csepelé volt, amiért még egy jelképes forintott sem kértek !!!!????
    Azért, hogy ne csak javaslatom legyen azt mondom a 33 -as és 5o -es uszoda közötti árkülömbözetet fizessék ki az eladott Szigetcsúcs árából megmaradt pénzből.!!!!??? Gondolom a csepeliek végre úgy érezhetnék értelmes célra használják a köz pénzét!!!
    Érdemes lenne ezen komolyan elgondolkozni !

  7. LB szerint:

    Tudja valaki, mit terveznek a Szent Imre térnél a Csepel Művek – Rákóczi út közötti területre?

  8. Politikamentesen szerint:

    Talán emlékeztek még, hogy 2005.-ben a Testület megszavazott 400.000.000Ft-ot a strandon felépítendő fedett uszodára, melynek a tervei el is készültek, s 2006. májusára át kellett volna adni. Ez a terv a választási kampány eleme is volt, de jól be lettünk csapva, úgy mint a Fűrdőigazgatóság is, aki a terveket fizette. A terület megvan, úgy tudom, hogy a Bp-i Fűrdőigazgatóság is szeretne egy fedett uszodát, oda kellene megépíttetni, mert hely,víz, infrastruktúra és hajlandóság is van,valamint egy be nem tartott ígéret az önkormányzat vezetése részéről.

  9. sziszipapa szerint:

    Mi lett a papírgyárival?

  10. Gordon szerint:

    Valakik megszüntették, tönkretették….

  11. Tamási Juli szerint:

    Vajon miért 2010 a megjelölt határidõ? Emlékezetem szerint a rendszerváltás óta minden választási évre tervezett a T. kerületi vezetés 1 uszodát. Milyen jól állnánk, ha csak egy megvalósult volna belõle!
    Akármiben fogadok, hogy 2010. júniusában nem lesz Csepelen új uszoda. Végülis, ha vesztek is, nyerek – egy uszodát 🙂
    Azt én sem értem, miért nem lehet mondjuk már meglévõ létesítmények (Papírgyári uszoda, Csepeli Strand) felhasználásával kivitelezni a tervet. Mert megvan minden és olcsóbb lenne? Mert nem kéne a többi sportot kiûzni? Szabad a gazda…

  12. sziszi szerint:

    Majd megépíti az Elephant Holding a volt napközis tábor területén, a lakásokat a válság miatt úgy is nehezen tudná eladni, így pedig fix bevétele lesz az Önkormányzattól.
    Mellé meg felhúznak egy kétemeletes ,,gondnoki ” villát.

  13. miska72 szerint:

    OK. vegyen Csepel részletre uszodát, de az elvtársak saját zsebből fizesék a törlesztő részleteket!

  14. obama szerint:

    Javaslom, hogy a csepeli önkormányzat ajánlja fel a strand melletti telkét az uszodának, így a telek megmaradhat a tulajdonában, víz és infrastruktúra ott van, már csak meg kell építeni!

  15. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek
    Tapasztalatom szerint kétesélyes a kérdés:
    1. – Egyáltalán nem is akarnak uszodát – ez ismét egy porhintés, ahol a meg nem valósuló tervekre milliókat dorbézolhat el az önkormányzat. Ezt az elképzelést támasztja alá az uszoda tervek eddigi sorsa, és az elkótyavetyélt, senkinek el nem számolt 9 milliárd forint amit észak csepelért kapott a csepeli mszp.
    2. – Lesz uszoda, mert egyrészt választási előny az átadása, másrészt a kiírásból jól látható, hogy valamely konkrét elvtársúr cégére íródott ki. Az azonban biztosra vehető, hogy ha meg is építik, akkor is silány lesz: olyan mint a 94 óta épülő gerincút!
    Üdv menyus

  16. miska72 szerint:

    Tisztelt Menyhért Péter!

    Amit a szocialista megígér, abból nem lesz semmi.

    Nagyapónak mennyire igaza van!
    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

    Deme: Lopott is! Hazudik is!
    MSZP megcsináltuk! Új Magyarország!

  17. Menyhért Péter szerint:

    Kedves miska72
    Ha nem a szokásos szólamaidat írnád le mindig, akkor sokkal jobban megismertethetnéd a véleményedet mindenkivel, aki így esetleg olvasatlanul továbbmegy a bejegyzéseiden.
    Üdv menyus

  18. CsepeliXXI szerint:

    Menyus,lesz uszoda!
    A lebontott Spori helyén.Fogacc?:)

Itt lehet hozzászólni !