Ifjú tehetségek díjnyertes alkotásaiból nyílt kiállítás

Csepel.hu

Ifjú tehetségek díjnyertes alkotásaiból nyílt kiállítás

A Nagy Imre ÁMK és a Nagy Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 13. alakalommal hirdette meg a „Csepel-sziget Ifjú Tehetségei” Regionális Képző- és Iparművészeti pályázatát. A díjnyertes alkotásokból nyílt kiállítás megnyitóját és eredményhirdetését április 30-án tartották a művelődési központ aulájában.

A művészeti iskola a kezdetektől kiemelt figyelmet fordít a tehetséggondozásra, ennek a tevékenységnek egyik legfontosabb állomása ez a pályázat, melynek a művészethez és a környezethez kapcsolódó idei témája Nézőpontok – Szemszögek volt.

Körömi Gábor intézményvezető-helyettes ismertette: a pályázatra idén több mint 700 egyéni és csoportos alkotás érkezett nem csak a kerületből, hanem a Csepel-sziget más településeiről is, valamint a környező kerületekből. A csoportos alkotásokat is figyelembe véve ez legalább 900 gyerek alkotó tevékenységét jelenti olyan legfontosabb műfajokban, mint a grafika, rajz, festészet, szobrászat  vagy tűzzománc. Ezekből válogatott a zsűri Bodóczky István Munkácsy-díjas festőművész és Sinkó István képzőművész, rajztanár, művészeti író értékelésével fődíjas és különdíjas műveket.

A megnyitón Bánátiné Papp Katalin, a Nagy Imre ÁMK Közművelődés és Könyvtár intézményegység vezetője köszöntötte a megjelent vendégeket, majd a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd alpolgármester szólt a közönséghez. Gratulált a magas részvételhez és a csodaszép alkotásokhoz, melyek közül valóban nehéz volt a választása a zsűrinek.

Sinkó István értékelőjében kiemelte: „Érdekes volt látni a gyerekek elmélyültségét, ahogy a szokatlan feladat-megoldási helyzetet kezelték, milyen saját szempontokat, játékos, díszítő, vagy épp elbeszélő elemeket, motívumokat építettek bele a Nézőpont tematika megvalósításába. Jelen vannak az érdekes helyzet adta humoros, vagy – sajnos nem ritkán – drámai feldolgozások, de ugyanakkor a logikai, műszaki gondolkodás elemei is. Sok a személyesség, a gyermeki élettapasztalat adta megközelítés: saját tárgyak, lakótér, állatok, emberek rajzai, képei új szempontok alapján”.

A díjátadáson korcsoportonként és kategóriánként kaptak ajándékot a gyerekek, ahol a felkészítő pedagógusokat is köszöntötték.

A rendezvény tortázással zárult.

Az érdeklődők május végéig tekinthetik meg az alkotásokat.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Ifjú tehetségek díjnyertes alkotásaiból nyílt kiállítás” bejegyzésre

  1. elhallgattatni szerint:

    Micsoda klór”szart” engedett ki tegnap este (is) ez a “szennyvíztisztító”, főleg a levegőbe.

Itt lehet hozzászólni !