Maffiózók Csepel élén? – Itt az újabb feljelentés!

Tóth Mihály továbbra sem válaszol

Csepel.info

Egyelőre annyi biztos, hogy Szenteczky János volt a lakásmutyik végrehajtója

Csalás, hűtlen kezelés, közokirat hamisítás, hivatali visszaélés – ezek a büntető-törvénykönyvi tételek szerepelnek Németh Szilárd országgyűlési képviselő feljelentés-kiegészítésében, melyet elsőként kapott meg a Csepel.info.

Lapunk úgy tudja: amennyiben a vádak megállnak az ügyészségen, és a bíróság előtt is bebizonyosodik, hogy a csepeli MSZP  valóságos lakásmaffiát működtetett a kerületben, akár a Zuschlag-perben kiosztott éveknél is súlyosabb büntetéseket kaphatnak az érintettek.

Továbbra is mélyen hallgat Tóth Mihály csepeli polgármester arról, hogy ki és milyen hatáskörben, és milyen jogszabály alapján adta ki piaci bérletbe azokat a lakásokat, melyek mögött a Fidesz-KDNP frakció MSZP-s lakásmaffiát sejt. A kérdést eddig négyszer tette fel neki Ábel Attila, a csepeli lakásbizottság Fidesz-KDNP-s elnöke, de a polgármester mondvacsinált indokokra hivatkozva mindig kitért előle vagy egyszerűen nem is válaszolt – értesült a Csepel.info.

Aggasztó ugyanakkor, hogy az érintettek ma is hozzáférnek azokhoz a dokumentumokhoz, melyek a bűnösségüket igazolják. Tóth Mihály polgármester a Fidesz-KDNP felszólítására sem mondott le, Szenteczky János pedig az MSZP polgármester-jelöltje, győzelme esetén tovább őrizhetné a lakásmutyik még meg nem ismert dokumentumait.

1. oldal

2. oldal

3. oldal

4. oldal

A feljelentés- kiegészítés szerint Németh Szilárd azt kérte az ügyészségtől, hogy az ügyben a nyomozást ne csak a Btk. 318.§ (1) bekezdése alapján, csalás bűntettében, hanem a Btk. 319. § (1) alapján hűtlen kezelés, 274. § (1) alapján közokirat hamisítás, 225. § alapján hivatali visszaélés tárgyában is folytassák le.

“Ahogy a BKV esetében történt, úgy a Csevak Zrt. esetében is minden eszközzel akadályozták a dokumentumok kiadását. A Fidesz felügyelőbizottsági tagja a dokumentumok helyett itt is megismerhette a „titokszobát”, de a képviselők adatkéréseit szintén többször visszautasították. Az önkormányzat lakásbizottságának a kiskapuk megszüntetésére vonatkozó határozatait elutasították, a lakáseladásokra vonatkozó adatkérésüket pedig csak másfél hónappal később, a tiltakozás, nyílt levél és egy, a Magyar Nemzetben megjelent, erről szóló cikk után adták ki. A megismert dokumentumok alapján azonban már több, a rendőrkapitány lakásvásárlásához hasonló esetet találtunk.” – hangsúlyozta feljelentés-kiegészítésében az országgyűlési képviselő.

Az esetek közötti hasonlóságok leírásában Németh Szilárd elmondja: valamennyi ingatlannál szociális alapon kötöttek bérleti jogviszonyt a lakásbizottság és a képviselő–testület döntése nélkül, később pedig ezeket a szerződéseket visszamenőleg paci alapúvá minősítették. A lakásokat a bérlő beköltözése előtt közpénzen teljesen felújították, majd eladták, de a vételi ár és a piaci ár között minden esetben több millió forint különbözet volt. A bérleti jogviszony kezdete és a lakásvétel között igen rövid, a megismert esetek többségében 10-18 hónap telt el – fogalmazott Németh Szilárd.

Csepel.info

79 hozzászólás “Maffiózók Csepel élén? – Itt az újabb feljelentés!” bejegyzésre

  1. Gigi szerint:

    Milyen lehet a “paci alapúvá” minősített lakás? 🙂

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Pénzbirodalom

    A diktatúrák, legyenek azok akár a politikai erőszak, akár a pénz végletes kényszerének megjelenési formái, lefojtják az önálló ítéletalkotást. Míg előbbiek a fenyegetés miatt, hogy nem szabad, utóbbiak a kivitelezhetetlenség miatt, hogy nem lehet – netán nem érdemes. A pénz vagy az erőszak uralta társadalmakban az emberek valódi alattvalók, ezért e helyeken a hatalom megtartásának igyekezete csak a lehetetlenség fenntartására kell hogy irányuljon. Minden alattvaló minden pillanatában érezze, hogy nem lehet. Az ilyen állapotokban virágzik a hiszékenység, akár a vezér hirdeti az igét, akár a hírközlés bármely uralt formája. Az elbutítottságból és megalázottságból eredő hiszékenység szinte mindent befogad.

    Míg a politikai erőszak az életet fenyegeti, addig a pénz erőszaktevése az agyat támadja meg, kikezdi a kritikai gondolkodást. A modern pénzuralom – az egyszerűsítő gondolkodás kiterjesztéséhez és a valódi összefüggések elleplezésére – számos kiadványt jelentet meg, üzemeltet szem- és fülfigyelmet felkeltő színességeket, amelyeknek eredendő célja az okok és következmények elrejtése. A kizárólagosságra törekvő hatalmak lelki világa, a felszínes lét gondozása. Buta gondolatmenetekkel, egyszerű szavakkal, színes képekkel le kell kötni az érzékszerveket, és az együttműködő állampolgári magatartás elvárásaként hinni kell ezekben az üzenetekben. Az értékzavarral küzdő vagy jól megfizetett tájékoztatási ügynökök jelszava az, hogy Igény van rá!, amely igényt, még a legalantasabbakat is, természetesen ők keltették fel.

    Aki kételkedik, azt az erőszak természete szerint elkülönítik, vagy a pénz hatalma által lelkét és életét felőrlő konfliktusokba szorítják, amíg fel nem adja kritikai hadállásait. A médiakorban ennek eszköze a nyilvános lealázás. Ez lehet helyi, országos, de nemzetközi szintű fegyelmezés is. A politikai erőszak korszaka leáldozóban van, de a pénz önzése és erőszakos befolyásszerzése – napi tapasztalat.

    Az önálló ítéletalkotásra az erőszak mellett csak a szervezettség adhat kellő erőt. A szervezettség mint az emberi kapcsolatok önvédelmi eszköze, végső soron az állam, amelynek van kellő ereje – ha van –, hogy a pénz hatalma ellen védelmet adjon a szellemi önállósághoz. Ha a demokratikus állam megfelelő számú értelmes közösséget tud szellemi vonzáskörében tartani, akkor ezt eredményesen hívhatja segítségül a nagyobb közösség védelmére, a pénz diktatúrájának önzése ellenében. A pénz mindenhatóságának képviselői természetes módon éppen ezt az államot szolgáló, segítő intelligenciát akarják felszámolni, eltávolítani, hogy az állam önvédelmi erejét csökkentsék. Ezek többnyire a közhatalom leépítésének jelszavával szolgálják a pénz uralmi térnyerését, mert ezért vannak megfizetve. Sokan hiszik, hogy a pénz érdekcsoportjai is egymással versengésben vannak, és ezért egymást kölcsönösen korlátok közé szorítják. A történelem és a gazdaság számos példát adott már arra, hogy illúzió a pénz hatalmasainak erőkiegyenlítő versengésében bízni, mert céljaik és érdekeik természetes módon esnek egybe, ezért valódi vetélytársak soha nem lesznek az alattvalókkal szembeni küzdelemben. A királyok régen is mindig megegyeztek, de napjainkban is szépen megsegítik egymást a kormányok ellenében, a mohóságuk okozta pénzügyi válság felelősségének elkenése érdekében.

    A pénz kizárólagos hatalmához, az uralkodásra törekvés modern szemlélete az államot vásárolja fel, a pénz ügyét szolgáló politikai képviselet megteremtése érdekében. Megvásárol politikusokat, pártokat, használja őket vagy egymásnak uszítja, esetenként média útján ellehetetleníti a közösségi önvédelem kiemelkedő képviselőit. Ha az állam gyenge vagy nincs elégséges számú szövetségese, akkor a pénzhatalom bevásárolja magát a politikai hatalomba. A pénzbirodalom épít a gyengeségre, és arra az új gondolkodásmódra, hogy az emberek sorsuk javítására egyre kevésbé ismernek közös menekülési utakat, hanem ki-ki egyéni és csak a saját sorsát megváltó megoldásokban gondolkodik. Ennek folyományaként elszaporodnak a közvagyont fosztogató hivatali emberek, akik már kizárólag csak a saját túlélésük érdekében „dolgoznak”, s rombolják le a közösségi felemelkedésbe vetett hit erőfeszítéseit.

    A pénzbirodalom leghatékonyabb közege a szegénység és a nyomorúság. Ilyen közegben néhány forintért is lehet szolgálót, hivatalos gyűlölködőt vagy közreműködőt találni, s az egymásra uszított emberek még egymás féken tartását is szívesen elvállalják. Élni muszáj. A jelenségre kétféle módon lehet választ adni: vagy közösségépítéssel és kulturális megújulással, vagy az egymás elleni kíméletlen küzdelemmel. Közelednek az önkormányzati választások, ami talán esély egy történelmi kísérletre.

  3. grün szerint:

    Gigi!
    A paci alapúvá minősített lakás egy ősi magyar szokás felelevenítése, amikor még a négylábún töltöttük életünk legnagyobb részét! Már akkor divatos volt a több lábon élés! Árvízkor odább hajtotta a zember a lakást! Milyen egyszerű volt az újjáépítés, ha mégsem!
    Persze utalhat a Szvatoplukkal paci alapon kötött szerződésre is, de az csak a telek ára volt!

  4. " ?! " szerint:

    Intelem az itt fórumozó MSZP-s agitátorok részére! (Ajánlott olvasmány “grün”-nek.)

    Az elmúlt 16 évben nyújtott nagyon szerény teljesítményetek, de ugyanakkor nagyon sok disznóságotok után arra szólítalak fel benneteket (mint amire Gyurcsány apátok szólította fel Orbán Viktort), hogy fogjátok be a szátokat, és annak örvendezzetek, hogy milyen szépen szaporodik a káderképzőben az MSZP megújuláshoz szükséges és a hagyományaitoknak megfelelő káderutánpótlás?

    Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.

    Néhány év mulva szabadulni fognak Zuschlag János (és társai), a nokia-dobozos Hagyó Miklós (és társai), Hunvald György (és társai), Wieszt János, Deme Gábor (és a még szabadlábon lévő csepeli mszp-s társai), a Főtávos Kovács Lajos, a BKV ügy -, a FŐKERT ügy -, a MALÉV ügy -, a sukorói ingatlan panama -, a kormányzati negyed ügy-, és a még feltárás alatt lévő szocialista mutyi ügyek szereplői.

    Amikor ezek a kipróbált káderek kiszabadulnak a kádernevelőből, akkor ismét visszatérhettek a jogelődjeiteknél alkalmazott szép hagyományhoz, és ismét börtönviselt káderekkel tölthetitek fel a megújuló MSZP vezetését.

    Megválaszthatjátok országos elnöknek Zuschlag, vagy Hunvald, vagy Hagyó, vagy Wieszt elvtársaitokat, aki a börtönben jó néhány évig még minden reggel hitelesen énekelhetik a “Föl, föl Ti rabjai ….” kezdetű indulótokat.

    A Csepeli MSZP elnökének pedig megválaszthatjátok Deme Gábor elvtársatokat aki az általa elkövetett gyilkossággal végződő sikkasztásnak az MSZP-n belüli ismertté válásáig, alelnöki poszton már vezetőtök volt a Csepeli MSZP-ben. (De, hogy legyen választási lehetőségetek, ez a ma még csak 1 főben korlátozott választék is bővülni fog a ma még szabadlábon lévő bűnöző cimboráitokkal.)

    A fent felsorolt, valamint a majd később ismerté váló nevű börtönviselt kádereknek az MSZP-be való visszatérése, és a párt vezetőségébe történő beválasztása után, igazán hozzátok méltó párt lesz a megújult MSZP.

    Kétségtelen, hogy addig még sokszor elénekelhetitek az indulótoknak azt a részét is, hogy”…..senkik vagyunk…”, de azért a fentiek reményében tartsatok ki, mert nagy szükség van egy olyan tisztességes baloldali pártra mint, amilyen a káderképzőből visszatérő elvtársak vezetőkké választása után lesz az MSZP.

    A káderképzésen lévő elvtársak a szabadulásáig legyetek nagyon türelmesek és nagyon szerények! (Utána meg még szerényebbek!)

  5. ... szerint:

    elvtársak, van valami hozzáfűzni való vagy majd az előzetesben?

    megint úgy érzem, hogy megérte beállítanom kezdőlapnak a csepel.infot 🙂

  6. szigetország szerint:

    Gondolom, majd az előzetesben csiripelni kezdenek ezek a jómadarak….

  7. fernando szerint:

    Kiváncsian várom a csepeli vezetés reagálását, ha lesz egyáltalán. Itt beérem Csepeli, esetleg Zed magyarázkodásával, aki majd jogi csűrés csavarással próbálja menteni a menthetlent.

  8. Jobb Csepelért szerint:

    Az előzetesben majd mindenki menteni akarja a bőrét és egymásra fognak mutogatni, miközben saját ártatlanságukat fogják bizonygatni, hacsak nem találnak egy balekot a sok közül, aki elviszi az egész balhét! Lehet, hogy Tóth Mihály lesz a leggyengébb láncszem?

  9. csepeli szerint:

    Kedves ” ?! “!

    Felsorolsz itt mindenféle neveket, de valahogy kihagytad a Hunvald-ügyben érintett Czibula Csaba egykori erzsébetvárosi fideszes képviselőt, bizottsági elnököt, aki jelenleg Mexikóban bujkál és nemzetközi elfogatóparancs van ellene.

    Vajon ki lehet az a volt csepeli fideszes képviselő, akinek a lánya kapta a feljelentésben felsorolt lakások közül az egyiket? Erről is csicsereghetne Németh Szilárd és Ábel Attila.

  10. csepeli szerint:

    Ábel Attila meg arról is csicseregjen, hogy kapott-e és milyen dokumentumokat tegnap, hiszen szeptember 8-ára ígérte neki Tóth Mihály a dokumentumok egy részét. A fent bemutatott feljelentés pedig még szeptember 1-jei keltezésű, tehát még a dokumentumok ismerete nélkül keletkezett. Érdekes kérdés, hogy akkor vajon honnét veszik Ábelék, hogy először szociális bérletként adták ki a lakásokat, amikor eddig azt állították, hogy csak egy excel táblázatot kaptak, amibe be volt írva, hogy “piaci”.

  11. csepeli szerint:

    Nyílt kérdés Ábel Attilához és Németh Szilárdhoz:

    Ki volt az a volt csepeli fideszes képviselő, akinek a lánya kapta a feljelentésben felsorolt lakások közül az egyiket?

    Várjuk a választ.

  12. Hugi szerint:

    Hánynom kell attól, hogy a csepeli MSZP közvagyonból fizetett besúgókat, és a Csepeli nevû fórumozónak ez teljesen rendben van.

  13. csepeli szerint:

    Még egy nyílt kérdés Ábel Attilához és Németh Szilárdhoz:

    Igaz-e, hogy annak idején megegyezés született az MSZP és a Fidesz csepeli képviselői között, miszerint “egy lakás neked, egy nekem”?

  14. csepeli szerint:

    Hugi: Miféle besúgókat? Miről beszélsz, Hugi? Hülye vagy?

  15. Ditte szerint:

    csepeli minek kérdez olyat, amire régesrégen tudja a választ?

  16. Hugi szerint:

    Tudtommal csak a Fidesz képviselõi írtak alá nyilatkozatot, hogy nem vettek részt a lakásmaffiában. Az MSZP csak kussol. Pedig õk követhettek el maffia-bûncselekményeket!!

  17. zed szerint:

    “… a szerződéseket visszamenőleg paci alapúvá minősítették.” Paci alapúvá?! 😉
    Én pedig kutya alapúvá minősítem Némethet, aki ismét bebizonyította, hogy nem vált szalonnává! 🙂 Úgy látom, N. Sz. újabban a csepeli Fidesz feljelentésügyi mindenesévé lépett elő -most, hogy ismét küszöbön vannak a választások. Ám bizonyítékot még mindig nem sikerült felmutatnia, csak a szokásos ordenáré stílusában, az unalomig ismételt rizsáját löki, századszorra is feltette ugyanazt az ősrégi lejárt lemezt. Harmatgyenge színészi teljesítménnyel sokadszorra előadva ugyanazt a színjátékot, kedvenc szavát, a “mutyi”-t kiabálja hőbörögve, bár újabban a “maffia” szót is felvette a szótárába, bővítette kicsinyke szókincsét.

  18. csepeli szerint:

    Mivel a Fidesz folyamatosan azt hangoztatja, hogy nem kapnak meg semmilyen dokumentumot, így csak egy módon tudhatnak arról, hogy először szociális bérlet köttetett a lakásokra, és később minősítették át azokat piaci alapúvá (mármint, feltéve, hogy ez tényleg így történt – erre Németh nem mutatott bizonyítékot). Úgy, hogy fideszes képviselő is kapott ilyen módon lakást. Valószínűleg egy olyan képviselő, aki ma már nem tagja a frakciónak. Úgy tudom, Németh Szilárd egymás után eltávolította a frakcióból azokat, akik kevésbé voltak számára szimpatikusak. Ilyen képviselő volt például Horváth József.

  19. Ditte szerint:

    Ha volt ilyen képviselő, nagyon helyes, hogy N.Sz-nak nem volt szimpatikus és “eltávolította”. A helyi mszp is jobban állna, ha nem kéz kezet mos alapon működött volna.

  20. csepeli szerint:

    Ditte: Oszt miből gondolod, hogy ezért távolította el? Azt olvastam, hogy Németh is tudott arról, hogy lakást kapott az adott képviselő, és helyeselte is a dolgot. Más ügyek miatt lehetett a nézeteltérés. Csak hát ugye most már, hogy nincs az adott képviselő a Fideszben, lehet kampányolni a témával. Egyébként eszükbe nem jutott volna felvetni.

  21. Ditte szerint:

    csepeli, oszt hol olvastad?

  22. csepeli szerint:

    Ditte: google-ba üsd be: “horváth józsef” fidesz csepel
    Találsz egy cikket, oszt abban.

  23. Ditte szerint:

    Oszt ki írta ezt a “cikket”? Tényfeltáró remekmű, Gigi is elégedett lehetne vele.

  24. csepeli szerint:

    Semmivel sem rosszabb az itteni cikkeknél.

  25. zed szerint:

    Egy időben a Fidesz azzal próbálta meg Szenteczkyt besározni, hogy azt híresztelte, fontos információkkal rendelkezik a kettős gyilkosság hátteréről, amelyeket nem oszt meg a nyomozóhatósággal, a csepel.info hírt adott egy titkos MSZP-s válságtanácskozásról is, amelyen állítólag Sz. J. is részt vett. Mint később kiderült, Tóth János fideszes képviselő a hír megjelenését követően is személyes, baráti kapcsolatot ápolt Szenteczkyvel. Azaz feltehetően nem hitte el a párttársai által összehordott zöldségeket. Létezik ennél ésszerűbb magyarázat?

  26. Ditte szerint:

    csepeli, már az is haladás, ha nem mondod azt, hogy jobb a cikk, mint az itteniek.
    Osztán el lett juttatva a hatóságoknak a “levél”, ahogy a cikk vége ígéri? Vagy csak nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt?

  27. grün szerint:

    “?!”!
    “Emlékezzetek rá, hogy az MSZP jogelődjeinek, az MSZMP-nek, az MDP-nek és az MKP-nak a vezetőségét hagyományosan mindig börtönviselt káderekből választottátok.”
    Emlékeztető neked, grüntől!
    A fityesz 1/3-da, 37 %-a még mindig ezekből a régi eftikékből van!

  28. fernando szerint:

    csepeli a folyamatos mellébeszélésed nagyon izzadságszagú, ne tereld el a szót. FElelni fog a csepeli lakásmaffia. Lehet, hogy egy szép napon a csepeli nevű fórumozó eltűnik, akkor tudjuk majd, hogy ő is előzetesben van 🙂

  29. Tóth János szerint:

    Szerintem nekem még mindig van személyes kapcsolatom Jánossal,még szóba is állok vele. Képzeld zed azt jelenti külön választjuk a politikusi és magánéletünket. Talán barátinak nem nevezném – de ha Te így gondolod….
    Most például én úgy gondolom, hogy szeptember 26-ig a CSEVAK vezérigazgatója.
    TJ

  30. zed szerint:

    Gyors és korrekt válasz, köszönöm!

  31. Gigi szerint:

    Kedves Tóth János,

    szerintem az ilyen – és politikuskörökben sajnos meglehetősen ritka – korrekt szemléletéért tisztelik Önt a baloldali emberek is. A kérdés azonban felvetül: lehet, hogy ez lett a “veszte” is, amiért nem indul(hat?) a mostani választásokon?

  32. Hugi szerint:

    A Fidesz folyamatosan bizonyít. Dolgoznak, feltárják a mocskos ügyeket, bizonyítják, hogy nem érintettek, aki pedig bemocskolja magát, azonnal kivágják. Az MSZP csak lop és sumákol. Honnan van az a sokmillió ft is, amivel az eget is kiplakátolták?

  33. Ditte szerint:

    Tóth Jánost én, mint Fideszre szavazó is nagyra becsülöm. Hiányozni fog a testületből, remélem tanácsaival továbbra is támogatja majd az új vezetést.

  34. csepeli szerint:

    Hugi: Nem bizonyították, hogy nem érintettek, csak kijelentették. Az nem ugyanaz.

  35. " ?! " szerint:

    “csepeli” írta tegnap 09:36-kor:

    “Ne keverjük a fogalmakat, a hiány és az adósság nem ugyanaz. Hiány: egy évre vonatkozóan a kiadások és a bevételek különbsége. Adósság: a teljes adósság, amit felhalmozott az önkormányzat, és valamikor vissza kell majd fizetni. Egyébként a jelentés szerint a hiány 3,8 milliárd, az összes kötelezettségvállalás 4,6 milliárd. A 7 ezer milliárdos adat ” ?! ” fideszes elvtárs számítása, melynek valóságtartalma kétséges, a polgármesteri beszámolóban ilyen számadat nem szerepel.”

    Kedves “csepeli”, Te kis hazug majom!

    Meséld már el, hogy az éves bevételek és kiadások különbségeként jelentkező hiányt kinek és miből kell pótolni?
    Mivel hülye vagy a fenti kérdés megválaszolásához, helyetted magam válaszolom meg a kérdést.
    A jelenleg hivatalban lévő önkormányzati vezetés által felhalmozott költségvetési hiányt ez évben hitelből kell finanszírozni, a hitelt pedig mint örökölt adósságot a választások után megalakuló önkormányzatnak kell valamiből visszafizetni, ezért az örökölt költségvetési hiányt is be kell számítani az örökölt adósságba.

    A 2010 augusztus 31-én kimutatott költségvetési hiány összege a polgármesteri részletes jelentés II/4. pontja szerint 3 milliárd 808 millió Ft volt, amely összeget a szeptember 23-án megtartandó képviselő-testületi ülésen még fölfelé kívánnak módosítani.
    Ezzel kapcsolatban idézem a szeptember 23-i Kt. ülés 177. számú előterjesztéséhez Halmos Istvánné Városgazdálkodási ágazatvezető által leírt sommás észrevételt:
    “A módosítás során az önkormányzat költségvetésének hiánya 3,8 milliárd fölé emelkedik. Ilyen nagyságú hiány mellett alig tudja az önkormányzat az alapvető feladatainak a finanszírozását megoldani, mivel azok ütemezett folyamatos kiadást jelentenek, a nem kötelező feladatok tekintetében pedig olyan kényszerpályán van az önkormányzat, hogy a kifizetésnek általában azonnal és egyösszegben eleget kell tenni.
    A javaslat elfogadása esetén a költségvetés hiánya megközelíti a 4 milliárd forintot.”

    Arra az állításodra, hogy :
    “A 7 ezer milliárdos adat ” ?! ” fideszes elvtárs számítása, melynek valóságtartalma kétséges, a polgármesteri beszámolóban ilyen számadat nem szerepel”,
    azt válaszolom, hogy Te a számok helyértékével sem vagy tisztában, ezért jobban tennéd, ha befognád a hazug szádat.
    Én ugyanis soha nem állítottam, hogy 7 “ezer” milliárd Ft az örökölt adósság.
    Minden esetben csak 7 milliárd Ft-ot írtam úgy, hogy a hozzád hasonló képességűek kedvéért ezt a számot zárójelbe téve 7 ezer millió Ft-ként megismételtem.
    Az a Te bajod, hogy nem tudod megkülönböztetni a milliót, a milliárdtól.

    A 7 milliárd Ft adóssággal kapcsolatos kételyeid eloszlatása érdekében az alábbiakban idézem a polgármesteri jelentésből az örökséget képező adósság tételenkénti összegeit:

    1.) A költségvetési hiány (a II/4. pont szerint) 3 milliárd 808 millió Ft.
    (Feltéve, hogy ezt az összeget az utolsó mszp-s döntéssel a szeptember 23-i képviselő-testületi ülésen nem emelik 4 milliárd Ft fölé.)

    2.) A Csepeli Önkormányzat tartozása a Fővárosi Önkormányzat felé (a II/3. pont szerint) 1 milliárd 556 millió Ft.

    3.) Az Önkormányzatnak jelenlegi hosszú-lejáratú hiteltartozása (a III/2. pont szerint) 1 milliárd 392 millió Ft.
    (Ennek a hitelnek az érdekessége az, hogy a fennálló hiteltartozás részét képezi az első Orbán-kormánytól a Széchenyi-terv keretében kapott állami támogatással 2002-ben és 2004-ben épített 116 db önkormányzati bérlakás építéséhez önkormányzati önrészként felvett hitel is.
    Ez azt jelenti, hogy fideszes kormány támogatásával megépített önkormányzati bérlakások önkormányzati önrészéhez felvett hitelt is az új (valószínűleg fideszes) önkormányzatnak kell visszafizetni, miközben ennek a 116 lakásnak a megépítésével dicsekedett a Csepeli MSZP már a 2006-os választások előtt is, és jelenleg ezzel dicsekszik a szórólapján Szenteczky János mszp-s polgármester-jelölt is.)

    4.) Az Önkormányzatnak (a III/2. pont szerint) a hosszú és rövidlejáratú hitelek után a 2010. év végén 425 millió Ft kamatot kell fizetni.

    A fentiek együtt összesen 7 milliárd 182 millió Ft olyan kötelezettségeket (adósságot) jelentenek, amelyeket az új önkormányzatnak kell a következő években megfizetni.

    “csepeli”! Ha fentiek után sem érted, hogy hogyan jön össze a több mint 7 milliárd Ft összegű örökölt adósság, akkor sürgősen iratkozz be az általános iskola első osztályába!

  36. csepeli szerint:

    Tóth János? Ugye ő az, aki állítólag 23 nicknéven szólt hozzá egy másik blogon?

  37. zed szerint:

    Gigi! Erre a kérdésre egyszer már választ adott Tóth úr egy “neonáci” honlapon:

    “Szeretnék mindenkit tájékoztatni-persze ha ez érdekel valakit-hogy én már 2006-ban bejelentettem,és azóta kétszer megerősítettem-nem kívánok képviselőjelölt lenni 2010-ben. Ezt annyira komolyan gondoltam,hogy az általam javasolt és egyeztett utódomat is bemutattam a körzetben élőknek. Sajnos családi okokból végül nem tudott a helyemre lépni.
    Ezért csináltam végig ezt a ciklust – a kampányokkal együtt. Hát ebből kijutott,az biztos.Ezért segítek majd az utódomnak is!
    Egyébként, én ezt már több beszélgetésben (magán) említettem szocialista képviselőknek és tisztségviselőknek is.
    Hát persze, függetlenként sem indulok el- de ezt csak “megnyugtatásul jelzem”.

    ….

    Szentecky Jánost én nem gyűlölöm-sőt az előző ciklusban az általa vezetett bizottság alelnökeként-nagyon sok kérdésben egyetértettünk. csalódtam benne.
    Akkor romlott el a véleményem; amikor a Csevak vezetőjeként része lett (részt kellett vennie) egy kiépített mutyi-rendszernek. (egyébként eleinte tényleg más véleményen voltam a személyéről; mint a pártom vezetőinek)

    ….

    Tehát – bár régebben nem értettem egyet minden esetben a vezetőimmel -de a korrekt viszonynak köszönhetően – mint már írtam- 2006-ban megbeszéltük a 2010-es jelöltségemmel kapcsolatos kérdéseket. És sajnos azt is beláttam, hogy sok mindenben nem az én véleményem igazolódott be.”

  38. csepeli szerint:

    ” ?! “: Ne bűvészkedj a számokkal, kishaver! Olyan számokat adsz össze, amiket nem kell összeadni, ugyanis a 3,8 milliárdos hiány már tartalmaz tavalyról áthúzódó adósságokat is. Ha 7 milliárd lenne az adósság, akkor ez benne lenne a jelentésben, ott, ahol összeadják a kötelezettségeket. Ilyen szám azonban nincs a jelentésben. A 7 milliárd a te kitalációd. Vagy inkább mondjuk úgy: hazugságod. Mert persze hazudsz. És miért hazudsz? Mert ahogy Szolzsenyicin is megmondta: “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha pártja vagy elvtársai érdekei úgy kívánják”.

    Egyébként az önkormányzat azért lobbizik a fővárosnál, hogy a főváros felé irányuló tartozást töröljék el. Ha a választások után fideszes lesz Csepel, és fideszes lesz a főváros, akkor már a Fidesz felelőssége lesz, hogy ezt megtegye.

  39. Vica szerint:

    Remélem, tévedek, de úgy látom, közeleg a választás, és ki kell nyírni, le kell járatni az ellenfelet bármi módon. Minden eszköz megengedett. Németh Szilárd véleményem szerint egy intelligens, kultúrált ember. Egyszerűen nem akarom elhinni, hogy a hatalom kedvéért akár börtönbe is vettetné az ellenfelét. Őszintén remélem, hogy nem így van. Szenteczky Jánosról, amennyire ismerem, kimondottan jó a véleményem. Nem gondolom, hogy maffiózó lenne. Talán meg kellene várni a választások végét, hiszen nagy valószínűséggel FIDESZ-es polgármestere lesz Csepelnek. Sokkal jobban venné ki magát, ha utána néznétek át az iratokat. Azt a kis időt igazán ki lehetne várni.

  40. csepeli szerint:

    Németh Szilárd csak sajtótájékoztatókon tud pofázni, ahol nem beszélnek vissza neki. De nyílt vitára nem mer kiállni Szenteczkyvel.

  41. Ditte szerint:

    Kedves Vica! Én is remélem, hogy hamarosan vége lesz a kampánynak. Kicsit sok volt az idén már a választásból. Talán szerencsésebb lett volna, ha annak idején az önkormányzati választásokat a törvényhozók későbbre rendelték volna.
    Az iratokat ki kell adni mielőbb. Ha rágalom az egész, miért nem tisztázta magát már régen Szenteczky és a többiek? Ilyenkor nem taktikus mindenféle törvényekkel, szmsz-ekkel takarózni, csak a teljes nyilvánosság segíthetne.

  42. zed szerint:

    Szerintem is a nyilvánosság jelenti a megoldást, a nyilvánosság elé kellene állni!

    “Tisztelt Németh Szilárd Úr!

    Ön az utóbbi időben számtalan sajtótájékoztatót tartott, sokszor nyilatkozott, leginkább a személyemet lejáratni próbáló ügyekben. Csepelt és a csepeliek jövőjét érintő kérdésekben magam is számtalan esetben álltam kamerák és riporterek elé.

    Azt gondolom a csepeli emberek tiszta és egyértelmű képet csakis akkor kaphatnak, ha –mint a két legnagyobb helyi párt polgármesterjelöltjei- egyszerre, egy időben, együtt vitatjuk meg a Csepelt érintő legfontosabb kérdéseket és pártjaink programját.”

    http://szenteczky.hu/index.php?mact=Blogs,cntnt01,showentry,0&cntnt01entryid=75&cntnt01returnid=52

  43. " ?! " szerint:

    Kedves “csepeli”, Te idióta vadbarom!

    Te tényleg ennyire hülye vagy, vagy csak megjátszod a nagyon hülyét?
    Mit gondolsz Te vadbarom, hogy kit érdekel az, hogy a jelenlegi költségvetési hiányt az elvtársaid hány év alatt halmozták fel és hány éven keresztül görgették maguk előtt?

    Ha az elvtársaid=bűntársaid a hiányt a választások utáni átadás-átvételig nem tudják megszüntetni (márpedig jelenleg nem megszüntetni, hanem szeptember 23-án emelni akarják), akkor ezt a hiányt, mint adósságot fogja átvenni az új önkormányzat, és ezért ez a hiány az örökölt teljes adósságnak a részét képezi.

    Írod, hogy “Ha 7 milliárd lenne az adósság, akkor ez benne lenne a jelentésben”.
    Te vadbarom, ez azért nincs benne a jelentésben, mert hozzád hasonló gazemberek úgy kozmetikázták a jelentést, hogy nem adták össze ezeket a számokat azért, hogy a jelentésben leírtak kevésbé legyenek felháborítóak, továbbá mert saját maguk sem szívesen néznek szembe az adósság valódi összegével.

    A fővárossal szemben sok év óta fennálló 1 milliárd 556 millió Ft-os adóssággal kapcsolatban, hogy van pofád leírni azt, hogy “Ha a választások után fideszes lesz Csepel, és fideszes lesz a főváros, akkor már a Fidesz felelőssége lesz, hogy ezt az adósságot lobbizás eredményeként eltöröltesse”?
    Ezzel a témával kapcsolatban emlékeztetlek Te vadbarom az alábbiakra:

    1.) A polgármester jelentésében is szereplő letagadhatatlan tény, hogy Csepel ezzel az 1 milliárd 556 millió Ft-tal tartozik a fővárosnak és ezt az adósságot az MSZP-s önkormányzat hozta össze.

    2.) Az elmúlt 16 évben az MSZP-s csepeli önkormányzat is lobbizhatott volna az MSZP-SZDSZ többségű Fővárosi Közgyűlésnél az adósság eltörlése érdekében.
    Miután ezt a csepeli MSZP elmulasztotta, vagy eredménytelenül csinálta, minden erkölcsi alapot elvesztettetek ahhoz, hogy a Fideszt a legcsekélyebb mértékben is felelőssé tegyétek ennek az adósságnak a lobbizás útján történő rendezésével kapcsolatban.

    Érted Te vadbarom? Ha elsőre nem érted, akkor olvasd el többször is!

  44. Herbert szerint:

    csepeli! Már megint ezzel a vitával jössz elő?
    Miről akartok vitát hallani, Mi lett a Csepel pályával, vagy a duna-pattal?
    Hogyan épül a gerincút?
    Napokkal ezelőtt már többen kioktattunk. Megbeszéltünk, hogy üljetek le elvtársaiddal egymás között! Élvezzétek még ki ezt a néhány hatalmon töltött napot és tarsatok 1 peces néma vigyázállást bebörtönzött bajtársaitokra emlékezve.
    A válaszokra nem reagáltál, kussoltál, majd hitvány, sunyi módon újra és újra előhozakodsz vele!

  45. " ?! " szerint:

    Itt látható az a hagyaték, amelyet Csepelen a nyertes örökölni fog az MSZP-sektől:

    (Összeállítva az MSZP közeli Progresszív Intézet felmérésének, valamint néhány közismert helyi adatnak a figyelembevételével.)

    Új lakások építése évenként a budapesti kerületekben:

    1. helyezett: a XIII. kerület évi 660 lakás építésével,
    19. helyezett: Csepel, évi 130 lakás építésével.
    (Csak a sűrűn beépített belvárosi kerületekben épül kevesebb új lakás évente, mint Csepelen.)

    Ezer lakosra jutó új lakások építése évente:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 8,8 lakás/év/ezer fő.
    19. helyezett: Csepel, 1,6 lakás/év/ezer fő. (A budapesti átlag 5,7 lakás/ezer fő.)

    Egy főre jutó adósságállomány Budapesten:

    1. helyezett: a XIII. kerület, 1.682,- Ft/fő !!!!!!,
    19. helyezett: Csepel) 92.160,- Ft/fő. (A polgármesteri jelentés szerint korrigálva.)
    Annak ellenére 55-szöröse a XIII. kerület adósságállománynak, Csepel 1 főre eső adósságállománya, hogy a Csepeli fejlesztések megvalósításához rendelkezésre állt:
    – az észak-csepeli területért kapott 9,3 milliárd Ft rendkívüli bevétel, amelyhez hasonló bevétellel más kerületek nem rendelkeztek,
    – az eladott kb. 8.500 db önkormányzati tulajdonú lakás eladásáért befolyt lakásonként minimum 1 millió Ft, azaz legalább 8,5 milliárd Ft mai áron számolt árbevétel.

    Ezer lakosra jutó vállalkozások száma Budapesten:

    1. helyezett: az V. kerület, 516 vállalkozás/ezer fő,
    23. helyezett: Csepel, 135 vállalkozás/ezer fő.
    (A Progresszív Intézet felmérésének szöveges értékelésében Csepelt negatív példaként konkrétan megemlítik.)

    Ezer főre jutó önkormányzati bérlakás-állomány:
    Csepel az ezer főre jutó kb. 16 önkormányzati bérlakással nem fért bele a fővárosi kerületek 15. helyezésig felsorolt listájába.

    Ezer főre jutó sport támogatás:
    Csepelen ez olyan kevés, hogy azzal nem jutott be az értékelésben felsorolt önkormányzatok közé.

    Helyi közismert tényadatok:

    – Csepel rendelkezik legtöbb földúttal a fővárosi kerületek között.

    – Csepelen hiányzik kb. 45 km szennyvízelvezető közcsatorna.

    – Csepelen hiányzik kb. 100 km elválasztott rendszerű csapadékvíz-elvezető csatorna.

    – A Csepelen összegyűjtött szennyvizek annak ellenére továbbra is tisztítatlanul ömlenek a Dunába, hogy Csepelen helyezték el a más kerületek szennyvizeit befogadó Központi Szennyvíztisztító nevű “szargyárat”, amelynek a létesítési és működtetési költségeihez a csepelieknek is hozzá kell járulni a megemelt szennyvízdíjon keresztül.

    – Csepelnek a választási ígéretek és a kidobott tervezési költségek ellenére nincs rendezett városközpontja.

    – Csepelnek nincs kórháza. (Pedig a csepeli kórház felújítását-, korszerűsítését ígérték.)

    – Csepelnek nincs fedett uszodája. (Pedig 2006-ban a megnyitását 2007-re ígérték.)

    – A Csepelre HÉV-vel érkezőket a Főváros szégyenének nevezhető városkép fogadja a Csepel-Ófalu városrészre történő beérkezéskor.

    – A több ezer állandó lakossal rendelkező kb. 220 hektár területű Csepel-Háros ugyanúgy mezőgazdasági besorolású területként van nyilvántartva, mint 16 évvel ezelőtt, és az ott élők ma is legalább egy évszázaddal elmaradott infrastrukturával rendelkező környezetben élnek, miközben a csatorna hálózat hiánya miatt akaratuk ellenére folyamatosan szennyezik a terület alatti ivóvízbázist, amely a csepelieket is ellátó vízműkutak ivóvíz utánpótlását biztosítja.

    – Elmaradt a megígért két csepeli rendőrőrs létesítése.

    – Egyetlen méter sem épült meg a 16 éve minden önkormányzati választáskor megígért csepeli gerincútból, amely a Kossuth Lajos utca terhelését volna hivatott csökkenteni.

    – Annak ellenére, hogy igen sok csepeli közpénzt ráköltöttek, egyetlen méter sem épült meg a volt Csepel-Művek területére ígért úgynevezett teherforgalmi elkerülőútból.

    Kerületünk október 3 után hivatalba lépő új vezetésének a fent felsorolt elmaradásokat olyan körülmények között kell megszüntetni, hogy még csak nem is üres kasszát, hanem az önkormányzat honlapján közzétett polgármesteri részletes jelentés szerint több mint 7 milliárd (7 ezer millió) Ft adósságot vesznek át az MSZP-s elődeiktől.

  46. ... szerint:

    Vica, miért kéne várni bármivel is októberig? Le kellene foglalnia a rendőrségnek a csevak összes iratát és számítógépeit, hogy ne tudjanak tovább bűvészkedni a szerződésekkel, dokumentumokkal.
    Nem értem miért venné ki magát jobban a választások után. Ha ártatlan, akkor neki is jobb, ha hamar tisztázódik a neve és ez még szavazatban is megmutatkozhat. Ha pedig bűnös, akkor már most túl sok időt töltött szabadlábon.

  47. Ditte szerint:

    ” Ilyet senki nem mondott. No de most kampányt építenek. Nem akarhat igaztalan módon nyerni. Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet. Annak van befolyása.
    Akkor én most mondom Önnek, ez nem igaz. Tudja mit? Vonja vissza ezt a kampány, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed.”

    Ez lehetne a vita bevezetője, az Öszödi Böszme emlékére.

  48. csepeli szerint:

    ” ?! “: Akkora faszkalap vagy öregem, mint egy ház. Már próbáltam veled megértetni, hogy a hiányt nem lehet felhalmozni meg görgetni, mivelhogy a hiány mindig egy évre vonatkozik. Totálisan hülye vagy a könyveléshez. Úgyhogy te csak ne adogassál össze mindenféle számokat önkényesen.

    Csak sajnos veled az a helyzet, hogy leírsz valami oltári nagy baromságot, amire az ember válaszol, megcáfolja, és erre neked mi a reakciód? Még egyszer beírod ugyanazt az oltári nagy baromságot, mintha nem is hangzott volna el a cáfolt. Aztán ezt még huszonötször megismételed.

    Tudod, kedves ” ?! “, a hazugságaid hazugságok maradnak, akárhányszor másolod be őket.

    Mert hazudsz! Ahogy Szolzsenyicin is megmondta: “Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy fideszes szemrebbenés nélkül ki ne mondana”!

  49. " ?! " szerint:

    VISSZASZÁMLÁLÁS: (Ajánlott olvasmány “csepeli”-nek.)

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 24 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    1.) Csepel északi részén új városrész épül.
    (Az új városrész építése érdekében a mai napig egyetlen kapavágásra nem került sor. Csak egymásnak ellentmondó fejlesztési koncepciók készíttetésére pazaroltátok a közpénzeket.)

    2.) 2010-ig elkészítjük a csepeli gerincutat.
    (A gerincút megépítését 1994 óta mind a négy választás előtt megígértétek, de a mai napig egyetlen méter hosszban sem készült el a gerincút, és közelmúltban kampányfogásként elkezdet munkálatok is csak a gerincút első felének a megépítése címén lettek elindítva.
    Az eddigihez hasonló hatékonyságotok esetén, a gerincút második felének a megépítésére, a megígért 2010-es határidővel szemben, kb. 2030-ban számíthatunk.)

    3.) Megépítjük a városközpontot tehermentesítő teherforgalmi elkerülő utat.
    (Ezzel kapcsolatban is csak a közpénzből végeztetett többszöri tervezésig jutottatok el, de egyetlen méter utat nem építettetek meg, annak ellenére, hogy az északi terület bevételéből erre a célra több mint 700 millió Ft-ot elköltöttetek.)

    4.) Megépítjük a Corvin csomópont kétszintes kereszteződését.
    (A gerincút részeként 1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de a mai napig ennek a tervezése sem fejeződött be.)

    5.) 2007-ben elkészül és megnyílik a Csepeli strand területén a fedett uszoda.
    (Ezzel kapcsolatban is sikerült tanulmánytervekre közpénzből elköltenetek egy csomó pénzt, de jelenleg már a terveitek között sem szerepel az ígéret teljesítése.)

    6.) Meghosszabbítjuk a Hollandi utat.
    (Ezt az ígéretet sem teljesítettétek, mert a teljesítést az ígéret megtételekor sem gondoltátok komolyan.)

    7.) Áthelyezzük a Szent Imre téri buszpályaudvart.
    (A teljesítési szándék igazolásaként erre vonatkozó szakvéleményekért is elköltöttetek egy csomó közpénzt, de az érdemi megvalósításhoz hozzá sem kezdtetek.)

    8.) Előkészítjük Csepel-Háros belterületbe vonását.
    (1994 óta ezt is minden választáskor megígértétek, de miközben a lázas tevékenység látszatát keltve, közpénzből több százezer Ft ráfordítással 5 vagy 6 soha fel nem használt rendezési tervet és szabályozási tervet készíttettetek, a terület belterületbe vonását az elmúlt 16 évben hivatalosan soha nem kezdeményeztétek.)

    9.) 2010-ig befejezzük a kerület teljes csatornázását.
    (Ezt a 2006-os választás előtt tutira ígértétek, de Tóth Mihály polgármesternek csak a Központi Szennyvíztisztító 2010. júliusi átadásakor jutott eszébe, hogy az ígéret teljesítéséhez eddig még hozzá sem kezdtetek.)

    10.) Majdnem valamennyi utcát szilárd burkolattal látjuk el.
    (Az ígéret ellenére jelenleg Csepelen kb. 60 km földút van.
    Ilyenre a környező vidéki településeken sincs példa.)

    11.) A Királyerdőben, a Szent István úton bevásárló központ épül.
    (Annak ellenére, hogy ez Tóth Mihály polgármesternek a személyes választási ígéreteit tartalmazó programban is szerepelt, a mai napig nem lehet megtalálni ezt a bevásárló központot. Talán csak nem azért, mert az ígéret ellenére nem épült meg?)

    A fenti 2006-os választási ígéretek mellett, ne feledkezzetek el az alábbi nem teljesített, de 2006-ban már meg sem ígért 2002-es választási ígéreteiteknek a teljesítéséről sem!

    1.) Az északi terület eladásából származó bevételeket Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítjuk.
    (Mi akadályozott meg benneteket abban, hogy a bevételt Királyerdő, Csillagtelep, Ófalu és Háros fejlesztésére fordítsátok, ha ezek a bevételek állítólag meg vannak?)

    2.) Csepel körzeti megbízotti rendszerét két csepeli rendőrőrs létrehozásával bővítjük.
    ( 8 év állt rendelkezésetekre az ígéret teljesítésére, de a mai napig teljesítésre irányuló szándékot sem tapasztalhattunk.)

    3.) Kezdeményezzük a csepeli Weisz Manfréd kórház korszerűsítését és fejlesztését.
    (Ezzel az ígérettel szemben a kórházat elfekvő intézménnyé alakítottátok, és a csepeli lakosság más kerületek kórházainak a nemkívánatos és kiszolgáltatott betegeivé vált.)

    4.) Kezdeményezzük, hogy törvény mondja ki a lakhatáshoz való jogot, továbbá azt, hogy az állam biztosítsa az első lakáshoz való jutás elérhető feltételeit.
    (Az ígéret ellenére semmiféle kezdeményezés nem történt, pedig az önkormányzat ez irányú kezdeményezését segíthette volna az mszp-s miniszterelnökök csicskásaiként sündörgő két csepeli országgyűlési képviselő, Podolák György és dr. Avarkeszi Dezső is.)

    Megjegyzés:
    A jelentéktelen apróbb nem teljesített, és csak részben teljesített 2002-es és 2006-os választási ígéreteitek teljesítésének a számonkérésétől eltekintek, ezért azokat fel sem soroltam.

    Csepeli mszp-sek!
    Ha nagyon ügyesek vagytok, akkor hétvégén is dolgozva, a hátralévő 23 napban még behozhatjátok a fentebb felsorolt sok éves lemaradásotokat, és ha ez a csoda sikerülni fog, akkor még a választást is megnyerhetitek.

    Ha viszont nem sikerül behozni, akkor mentek a levesbe! (Vagy más meleg helyre.)

    Hajrá csepeli mszp-sek!

    Csipkedjétek magatokat, mert gyorsan eltelik a 23 naptári nap (a 16 munkanap)!

  50. csepeli szerint:

    100 NAP, 100 HAZUGSÁG

    A második Orbán-kormány első 100 napja

    1. Nagyobb és drágább állam. Orbán Viktor tavasszal még egy kisebb és olcsóbb állam ígéretével kampányolt, az új kormány mégis nagyobb és többe kerül a magyar embereknek, mint a Bajnai-adminisztráció.

    2. „Offshore lovagok” a kormányban. Bár e kifejezéssel először Orbán Viktor illette ellenfeleit, hamar kiderült, hogy épp az ő „forradalmi bizottsága” rejt ilyeneket. Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vagy Gál András Levente államtitkár tudna erről mesélni.

    3. Két brüsszeli pofon Orbán Viktornak. Orbán Viktor tavasszal még a hiánycél elengedéséről beszélt, ám gyorsan észhez tért, miután hazatért első brüsszeli útjáról és immár a Bajnai- kormány által kitűzött célra tart.

    4. A nemzetközi piacok bizalmának eljátszása. A kormánynak – rögtön a beiktatása után – nem egész két nap alatt sikerült tönkretennie az ország és a Bajnai-kormány egyéves munkáját. Orbán Viktor tavasszal még a gazdaság talpra állításáról beszélt, ám hamar sikerült lenulláznia az erre való esélyt.

    5. Pálinkafőzés legalizálása. A kormány döntése nyolcmilliárd forint mínuszt jelent a költségvetésben, egészségügyi kockázatokat rejt, mert ellenőrizhetetlenné teszi a rendszert. Mellesleg szó szerint „kiüti” a legális pálinkapiaci szereplőket. Ez volna a kormány által beharangozott nemzeti hungarikumok kiemelt bánásmódban való részesítése?

    6. Papcsák Ferenc elszámoltatásért felelős kormánybiztos. Orbán Viktor tavasszal még törvényes elszámoltatást ígért, ehhez képest azt az embert uszította politikai ellenfeleire, aki maga jogszerűtlen dolgokat tesz. Egy ízben okirathamisításba keveredett, ügyvédi irodája pedig tömegesen fogadott el gyanús megbízásokat a fideszes megyei önkormányzatoktól.

    7. Csalódott vállalkozók. Bár az üzleti élet szereplői nagyon várták a –nekik is – szép szavakat duruzsoló Orbán Viktort, hamar rá kellett jönniük, hogy a nagy vezér nemcsak a pedagógusok vagy az gészségügyi dolgozók átverésében jó. A vállalkozók érdekképviseletével utoljára a Bajnai-kormány egyeztetett, még május 7-én…

    8. Egészpályás letámadás a sajtó ellen. A médiaalkotmány szájkosarat tesz a független közszolgálati médiára, a fideszes Szalai Annamária kilenc évre szóló kinevezése a Nemzeti Hírközlési Hatóság élére még egy jól fejlett közép-ázsiai autokráciában is kiverné a biztosítékot.

    9. Nyilatkozzon az is, aki nem akar. A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kötelező kifüggesztetése a közhivatalokban a legsötétebb pártállami időket idézi. A döntéssel a kormány az elmúlt húsz évben példátlan beavatkozást hajtott végre a közhivatalok életébe.

    10. Üresjárat milliárdokért. Az elavult és bizonyíthatóan kihasználatlan vasúti szárnyvonalak újranyitásával a kormány populista és pazarló módon szórja az adófizető magyar emberek pénzét.

    11. Becsületes dolgozók ezrei az utcán. Tisztességesen közalkalmazottak indoklás nélküli és tömeges elbocsátása.

    12. Parlamentarizmus megcsúfolása I.
    Egyéni képviselői indítványokkal való kormányzás a kormány megalakulása után másfél hónappal, azért, mert így nincs törvényi kötelezettség az rdekképviseletekkel való konzultációra.

    13. Parlamentarizmus megcsúfolása II.
    Előterjesztési hibák, magyartalanságok, gyakran néhány nap alatt áterőltetett törvényjavaslatok a Parlamentben, köszönhetően a kormánytöbbség fülkeforradalmi lázának.

    14. Tréfát nem ismerő intézkedések. Hoffmann Rózsa helyreigazít egy vicclapot.

    15. Időutazás a Horthy-korszakba. A 30-as 40-es évek hagyományainak visszacsempészése a honvédség életébe.

    16. A demokrácia arculcsapása I. Az elmúlt nyolc év gyakorlatával szemben ismét titkosak a kormányülések.

    17. Szórakozás, kormányzás helyett. Orbán Viktor az EU-IMF tárgyalás helyett inkább focimeccsre utazott.

    18. Sikerrel ostromolt jogállami fellegvárak. A joghoz mit sem konyító fideszes Stumpf Istvánból alkotmánybíró lett, de temérdek más, független állami intézmény vezetése is fideszes pártkatonákkal van tele.

    19. Zsíros megbízások a haveroknak. I.
    Az állami cégek épületeit Orbán Viktor személyes közbenjárására Pintér Sándor belügyminiszter volt cége őrzi.

    20. A demokrácia arculcsapása. Az elmúlt két évtized legkirekesztőbb politikusa, a fideszes Kövér László az Országgyűlés elnöke lett.

    21. Adócsökkentés helyett adóemelés. Orbán Viktor tavasszal azonnali nagyarányú adócsökkentést ígért. Ezzel szemben az új kormány adóintézkedései összességében növelik az összes beszedett adót. Ráadásul miközben a munkabért terhelő járulékcsökkentésről szónokoltak, most mégis a vállalatok nyereségadóját csökkentették.

    22. Zsíros megbízások a haveroknak II.
    Az Orbán-kormány egyik első intézkedése volt, hogy a Földművelésügyi Minisztériumban létrehozott egy teljesen felesleges birtokpolitikai tanácsot, amelybe aztán saját embereit ültette, fejenként havi 750 ezer forintért.

    23. Szégyenlista Hódmezővásárhelyen. Lázár János hódmezővásárhelyi polgármester,
    Fidesz-frakcióvezető bevallottan jogellenesen listázza a neki nem tetsző szegény embereket.

    24. Politikai vezetők vastagodó bukszája. Az Orbán-kormány miniszterei jóval többet tesznek zsebre, mint az előző vezetés tagjai.

    25. Pártkatona a Sándor-palotában. Schmitt Pál már köztársasági elnökként megjelent egy
    kormányülésen, egyértelműsítve, hogy az ország – legalábbis egy időre – búcsút inthet a fékek és ellensúlyok húsz éves alapintézményének.

    26. Fideszhez „méltó” cselekvési terv. Schmitt Pál elsőként azt a törvényjavaslatot írta alá, amely a saját juttatásainak emeléséről szólt.

    27. Pálfordulás. Orbán Viktor és „forradalmi bizottsága” ellenzékben még hevesen ellenezte a Déli Áramlatot, kormányra kerülvén azonban már kiállt az „orosz vezeték” mellett.

    28. Arrogáns külpolitika. A Visegrádi négyek találkozóján Orbán Viktor protokollt sértett. Ez volna a kifinomult, polgári magatartás?

    29. A magyar pártok megfelezése a szlovák parlamentben. A kormányt nem érdekelte a szlovákiai magyarok véleménye a kettős állampolgársági törvény elfogadásának időpontjáról, az eredmény: az MKP kihullott a szlovák törvényhozásból.

    30. Alkotmány, saját felhasználásra I.
    „Lex Borkai” – rendőrök, hivatásos katonák leszerelésük után három évig nem indulhatnak választásokon. Törvény, Győr fideszes polgármesterére szabva.

    31. Beléptetés súlytalan, kiléptetés igaztalan. Versenyvizsga és teljesítményértékelés megszüntetése a közszférában.

    32. Bányabezárás. Az utolsó hazai bánya a kormánynak hála az év végén végleg bezár. A márkushegyi kőszénfejtő árnyékában több mint 3000 utcára került ember, meg egy kérdés marad: ez volna az Orbán Viktor által beharangozott patrióta gazdaságpolitika?

    33. Elvonások a rendőrségtől. Az Orbán-kormány egyik első intézkedéseként 1,2 milliárd forintot vont el a rendőrségtől, 109 milliót a polgárőrségektől és további 682 millió forintot egyéb közbiztonsági feladatoktól. Eközben még az árvíz elleni védekezés rendőrségnél jelentkező költségeit sem térítette meg maradéktalanul.

    34. Becsapott és megalázott pedagógusok. Elmaradt az azonnali bérnövelés az oktatásban, pedig Orbán Viktor megígérte. Helyette Hoffmann Rózsa „bohóckodását” hallgathatták.

    35. Becsapott egészségügyi dolgozók. Elmaradt az azonnali bérnövelés az egészségügyben, pedig Orbán Viktor megígérte…

    36. Elvonások a kultúra területéről. Az alternatív színházak politikai alapú ellehetetlenítése.

    37. Faképnél hagyott érdekvédők. Orbán Viktor az elmúlt hónapokban sűrűbben találkozott Ronald Lauderrel, mint a magyar dolgozókat képviselő szakszervezetekkel. Pedig a kampányban megígérte, egyetlen döntést sem hoz úgy, hogy azt nem tárgyalja meg az érdekképviseletekkel.

    38. Antidemokratikus törvényalkotás. Átgondolatlan, előkészítetlen törvények futószalagon történő benyújtása, a Parlament egyszerű törvénygyárrá silányítása, immár a legcsekélyebb belső kontroll nélkül.

    39. Egészségbiztosítási Felügyelet megszüntetése. Mi lesz a betegek jogvédelmével?

    40. Szisztematikus és folyamatos tisztogatás az államigazgatásban. Mind a 100 oldal kevés lenne a szakmailag fedhetetlen, mégis elbocsátott közhivatalnokok felsorolására.

    41. Hende Csaba hentesmunkája. A Honvédelmi Minisztérium vezetésével megbízott Hende Csaba a teljes vezérkar lefejezésével kezdte működését. Ilyesmit utoljára Sztálin művelt. Szerencse, hogy nincs világháború…

    42. Pártkatona az Állami Számvevőszéknél. Orbán Viktor Domokos Lászlót, a Fidesz parlamenti képviselőjét (!) ültette be a legfontosabb független állami ellenőrző szervezet elnöki székébe.

    43. Gyerekek a börtönökben. A kormány tényleg azt hiszi, hogy a kiskorúak elzárhatósága
    önmagában gyógyírt jelent a közbiztonsági problémákra, és nyers erővel, pusztán rendészeti
    eszközökkel megoldhatók a társadalmi konfliktusok?

    44. Bezárt börtönök újranyitása. Mi lesz azokkal a családokkal, amelyeknek a családfője néhány hétre, esetleg hónapra hűvösre kerül? Alighanem ugyanaz a megélhetési bűnözés marad nekik, mint amit az apa művelt, ha nem akarnak éhen halni. Nyilván végig van ez is gondolva.

    45. Alkotmány, saját felhasználásra II. Alkotmánybíróság tagjait jelölő bizottság összetételének megváltoztatása. A kormány a nemzeti együttműködés jegyében Fidesz- pártkatonákkal jelölteti az Alkotmánybíróság tagjait.

    46. Törvénymódosítások visszamenőleges hatállyal. Bejelentett intézkedések, melyek mögött azonban máig nincs jogszabályi háttér.

    47. Faképnél hagyott ellenzék. A kormány a Parlamentben tömegével söpörte le az ellenzéki indítványokat. Ennyit a nemzeti együttműködésről.

    48. Hamvába holt új költségvetés. Orbán Viktor még a kampány hajrájában is új költségvetést ígért az országnak.

    49. MFB-kommandó az állami cégeknél. A kormányutasítására „fekete sereg” lepte el az állami cégeket, a módszer a legsötétebb pártállami időket idézte.

    50. A fogyatékkal élők megcsúfolása. Orbán Viktor, bár a kampányban még a fogyatékkal élőkkel szembeni kiemelt figyelmet ígért, az Országgyűlési Irodaház előtt nem egyszer a mozgássérülteknek fenntartott parkolót használta.

    51. Szelektív nemzetpolitika. Semjén Zsolt, nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes erdélyi látogatása során kénye-kedve szerint válogatott a felkeresendő magyar szervezetek között.

    52. Elmaradt nemzeti konzultációk. Orbán Viktor a választás utáni napon nemzeti konzultációt ígért öt nagy nemzeti ügybe a következő hetekre. Nemzeti konzultáció mindeddig csak a közbiztonság, illetve a gazdaság témakörében történt.

    53. Hiányzó energiastratégia. Bár állítása szerint jó ideje készült a kormányzásra Orbán Viktor, a kormány a mai napig nem állt elő értékelhető energiaügyi stratégiájával.

    54. Terrorelhárító Központ felállítása. Az Orbán Viktor és Schmitt Pál személyes testőrségének szerepére hivatott központ felállítására 10 milliárd forintot költött a kabinet. Ebből 2000 rendőrt lehetne azonnal állományba helyezni országszerte.

    55. Demokrácia arculcsapása. II.
    A kormány, erőfölényével visszaélve Fidesz-kaptafára igazította választójogi törvényt.

    56. Szórakozás, kormányzás helyett II. Orbán Viktor Angela Merkel német kancellár helyett inkább a bolgár tengerpartot és a sopszka salátát választotta.

    57. Árvízhelyzet kezelése. Fennakadások a helyreállításban, támogatások csúszása.

    58. Rendetlenség két hét alatt. Valódi munka helyett a Fidesz-kormány tevékenységét a „két héten belül helyreállítjuk a közbiztonságot” showműsorral kezdte meg. Ma már senki számára nem kérdés, hogy ez az akció is csupán blöff volt.

    59. Három csapás törvény elfogadása. A közbiztonság javítása terén eredményeket csak olyan, egymással összefüggő intézkedések sorozatától remélhetünk, ami több ponton képes egyidejűleg beavatkozni azokba a folyamatokba és rendszerekbe, amelyek a biztonságérzetet meghatározzák.

    60. Buktatás visszaállítása az alsó tagozatosoknál. Irány a középkor: a Fidesz-KDNP kormány továbbra is a gyermekek megalázásában látja az eredményes oktatás eszközét.

    61. Alkotmány saját felhasználásra III.
    Azzal, hogy a kormány lehetővé tette, hogy ősztől külsős alpolgármesterek is beülhessenek az önkormányzatokba, a helyhatóságokban is szabad utat adott az illegitim pártkatonáknak.

    62. Titkárok az ítélőszékekben. A kormány döntése értelmében bírósági titkárok is eljárhatnak szabálysértési ügyekben. Honnét kívánja a kormány előteremteni a tulajdon elleni szabálysértések bírósági hatáskörbe való helyezése miatt felmerülő forrásokat felhasználásra.

    63. Az Országos kormánynak „hála”, ezután minden választás előtt le lehet cserélni. Íme a fideszhű választási bizottság receptje az őszi választásra.

    64. Az új Ptk. visszavonása. A magyar polgári jogot nagy veszteség éri az új Ptk. elsüllyesztésével. A kormány ezzel a húzásával több éves, civilekkel közös előkészítő munkát vágott sutba.

    65. Szakember helyett pártkatona a Gazdasági Versenyhivatal élén. Juhász Miklós óbudai ügyvéd „szakmai előéletéről” összesen annyit tudni, hogy több Fidesz-közeli cégben is feltűnt korábban. A GVH új vezetőjének mindössze annyi köze van a versenyjoghoz, hogy korábban az ő cégét is elmarasztalta a GVH.

    66. Trükközés a törvényekkel. Lezsák Sándor parlamenti alelnök hetekig halogatta a nyári ülésszak zárónapján elfogadott törvényjavaslatok megküldését a Sándor-palotába. Azért, hogy az alkotmányellenes törvényeket már ne Sólyom László, hanem a fideszhű Schmitt Pál ellenjegyezhesse.

    67. Elmaradt a munkahelyteremtő intézkedések. Hogy lesz így egymillió új munkahely?

    68. Veszélyben az eredményes EU-elnökség. Három és fél hónappal Magyarország soros elnökségének kezdete előtt a kormány minden ok nélkül kirúgta hazánk állandó brüsszeli megbízottját.

    69. Nyugdíjellenes intézkedések. A kormány a nyugdíjak infláció mértékével való emelésével üzente meg az idős magyar embereknek: sok jóra ne számítsanak a következő években.

    70. Látványosnak tűnő társasági adócsökkentés, papíron. A 10 százalékos társasági adót olyan cégek számára tették most elérhetővé, amelyek többsége veszteségesen működik, tehát már most sem fizet társasági adót.

    71. Lehetőség az adóelkerülésre. Az ÁFA-mentes alapítványi adományozás nagyságrendekkel megkönnyíti az adóelkerülést.

    72. Leálló uniós pályáztatás. A kormány a források átrendezésével nehezíti az elnyert projektek finanszírozását, a további pályáztatást. Az újratervezés során már beiktatott projektek sokasága kerülhet a kukába, mert a kormány megszünteti azt a konstrukciót, amire létrejöttek.

    73. Elaprózott fejlesztéspolitika. Az Új Széchenyi Terv nem célokhoz, hanem elvárásokhoz akar igazodni, szemben az Új Magyarország Fejlesztési Tervvel, amely az ország speciális adottságaihoz igazította a forráselosztást.

    74. Leárnyékolt igazgatási bérek. Miközben az átlátható, a piaci bérekkel közel versenyképes bérezési rendszert felszámolta és korlátozta a kormány, a politikai kinevezéseket – vagyis a haverok jtőernyőzését – megkönnyítette. Ráadásként a szakemberek kevesebbet, a haverok többet keresnek majd.

    75. Különadó a 60 napon túli végkielégítésekre. A kormány ezzel a döntésével a gyereket is kiöntötte a fürdővízzel együtt. 98 százalékos különadó az iskolaigazgatókat, a főorvosokat, a közösséget szolgáló intézmények vezetőit rövidíti meg igazán. Egy élet munkáját egy tollvonással sarcolta meg a kormány, ráadásul minden bizonnyal alkotmányellenesen.

    76. Kontraszelektív döntések. A havi kétmilliós bruttó bérplafon bevezetése a kontraszelekció intézményesülésének díszpéldánya: a közcégek vezetői többé nem kaphatnak versenyképes bért, vagyis csak gyengébb szakemberek vállalják majd a munkájukat.

    77. Igazságtalan fizetéscsökkentés. szükségszerűen lenyomja az állami szektor bértömegét. Vagyis minden dolgozó, az igazgatótól a portásig kevesebbet keres a kormánynak köszönhetően.

    78. Igazságtalan adórendszer bevezetése. Az egykulcsos, 16 százalékos adó bevezetésével a gazdagoknál több, a szegényeknél kevesebb pénz marad. Ez Orbán Viktor igazsága: 300.000 minimálbéres jár rosszabbul.

    79. Adókedvezmények eltörlése .
    A kormány eltörölte tandíj adókedvezményét, ezzel megszünt az állami ösztönzés a tanulásra. A közintézményeknél bevezetett kétmilliós bérplafon eltörlése

    80. A kormány adókedvezményeit, beleértve a lakás-, és nyugdíjelőtakarékosságot is. Így amellett, hogy a pillanatnyi jövedelem teljes felélését támogatja, nem ösztönzi a belföldi megtakarításokat, vagyis tovább erősíti hazánk külföldi tőkefüggőségét.

    81. Bércsökkentés a közszférában. 15 százalékos bércsökkentés minden egyes közszolgának, vagy minden hatodik dolgozó kirúgása. Ez a kérdés, lehet választani…

    82. Álságos beszerzési stop a közszférában. A beszerzések központi leállításával a kormányzati beszállítások alacsonyabb, miniszteriális és államtitkári szinten történtek. Vagyis egyben nem fizetett ki nagy összeget a kormány, de egyenként minden államtitkár megvette vagy kibérelte a saját autóját.

    83. Devizahitelesek a pácban. A válság által nehéz helyzetbe sodródott devizahiteleseket a kormány dilettáns gazdaságpolitikája, mellébeszélése tovább fojtogatta. A Fidesz-kormány századik napján történelmi csúcson a frank és az euró/forint árfolyam is az egekben.

    84. A fogyasztóvédelem leépítése. Továbbra sem látható, milyen irányba kívánja terelni a fogyasztóvédelmi politikát a kormány, ugyanis a kormánytagok közül az elmúlt 100 napban senki nem beszélt a fogyasztóvédelemről. Emiatt a júniusban kezdődött szokásos fogyasztóvédelmi ellenőrzésekről gyakorlatilag semmit nem tudni.

    85. Álságos közüzemidíj-moratórium. A kormány moratóriumot hirdetett, majd bejelentette, tulajdonképpen nem illetékes az ügyben. A fekete levest minden bizonnyal az október 3-i választás utánra tartogatja.

    86. A cselédmunka adómentessége. A ház körüli szolgáltatásokat vállalók most már jog szerint is cselédek. Nem jár nekik nyugellátás, egészségügyi hozzájárulás, egy sms-el el vannak intézve, és már csusszanhat is a zsebekbe a fekete pénz. Egyszer már magunk mögött hagytuk a feudalizmust, a kormány azonban az elmúlt 100 napban újratervezte.

    87. Enerigahatékonytalanság a köbön. A kampányban még Zöld Bankról, megújuló energiaprojektekről beszélt a Fidesz. Ehhez képest a távhőárak emelkedtek, zöld projekteknek színét se látni, miközben az elmúlt években sikerrel futtatott Panel Program keretében továbbra is sorra újulnak meg a társasházak.

    88. Leárnyékolt állam. Az MFB Zrt. alá suvasztott állami cégek átláthatósága egy csapásra megszűnt. Ma már csak a fideszes haverok tudják, mi történik a közcégeknél.

    89. Kínos harcra csúnya kudarc. A kormány ostoba háborúja és köntörfalazó taktikája az Európai Unióval és az IMF-fel szemben a havi törlesztőrészletek dinamikus növekedésében csapódott le.

    90. A BKV ellehetetlenítése. A kormány önkényesen megvonta a BKV-nak a Bajnai-kormány által odaígért rendkívüli támogatást, veszélybe sodorva vele egy másfél-két milliós világváros közlekedését.

    90. Integrált oktatás felszámolása. A kormány nem titkoltan a cigány gyerekek elkülönített nevelését támogatja a közoktatásban. Ennek eredményeként mára az ország számos településén megindult a leghátrányosabb helyzetű cigány tanulók szegregált oktatása, ami óriási visszalépést jelent az elmúlt évek befogadó gyakorlatához képest.

    92. Eladósított önkormányzatok. Az önkormányzatok adósságállománya a kormány elmúlt 100 napos tevékenységének „hála” mostanra 1100 milliárd forintra növekedett.

    93. Politika az iskolákban. „Az iskolákba nem lehet bevinni a politikát” – mondta tavasszal a Fidesz. Ezzel szemben a kormányzó Fidesz az ország számos településén a tanévnyitókon kezdte meg az őszi kampányát.

    94. Kilakoltatási bomba ketyegtetése. Továbbra is halogatja a kormány a lakáshiteleseket segítő Nemzeti Eszközkezelő Társaság létrehozását, így komoly a veszély, hogy jövő tavasszal százezer család kerülhet utcára.

    95. Arcátlan személyi döntések. Orbán Viktor fogyatékossági ügyi miniszteri biztost csinált Bernáth Ildikó fideszes képviselőből. Vajon miféle szolidaritás várható attól, aki korábban több kisebbség ellen is éles kirohanással élt?

    96. A Jobbik-ész gyászos diadala. A kormány az elmúlt 100 napban leginkább azzal volt elfoglalva, hogyan fogja ki a szelet a szélsőjobboldali Jobbik Árpádsávos vitorlájából. Jó példa erre a kiskorúak leültethetőségéről, vagy a börtönök újranyitásáról szóló intézkedése.

    97. Kettős beszéd a kormánykommunikációban. A kormány tagjai az elmúlt 100 nap során
    maradéktalanul elsajátították Orbán Viktor sikerreceptjét, vagyis elhitték, hogy másként kommunikálhatnak a hazai és másként a külföldi közvéleménynek. A kettős beszéd azonban az internet korában egyetlen komoly nemzetközi tekintélyt sem téveszt meg, ezt az egyre nehezebb helyzetbe sodort devizahitelesek a saját bőrükön érzik.

    98. Cserbenhagyott agrárium. A kormány a mai napig adós a mezőgazdaságra és a vidékre jutó kifizetésekkel, ezzel veszélyezteti a mezőgazdasági termelők amúgy is nehéz megélhetését.

    99. Személyi kultuszépítés sportszerűtlen eszközökkel. Orbán Viktor – pártállami időket idézve – sportsikerekkel igyekszik növelni személyes népszerűségét. A sport támogatása önmagában üdvözlendő, az azonban nincs jól, hogy a kormányfő a futballválogatott mérkőzése előtt vetített egyórás interjú keretében kíván befurakodni az emberek mindennapjaiba. Úgy tűnik, Orbán Viktor a focinál már csak önmagát szereti jobban.

    100. Durva támadások a jegybank ellen. Az elmúlt 100 napban az Európai Uniónak többször figyelmeztetnie kellett a kormányt, mert az durván beavatkozott az Európa szerte a kormányoktól független nemzeti bank belügyeibe.

  51. " ?! " szerint:

    Helyesbítés:

    VISSZASZÁMLÁLÁS: (Ajánlott olvasmány “csepeli”-nek.)

    Kedves csepeli mszp-sek!

    Már csak 23 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból arra, hogy teljesítsétek a 2006-ban erre a ciklusra vállalt alábbi választási ígéreteiteket:

    Tehát nem 24, hanem csak 23 napotok van ebből az 1.461 napos ciklusból …….

  52. Ditte szerint:

    Ez a “minden napra egy mese” összeállítás nagyon szép, csepeli. Már csak azt szeretném tudni, hogy oszt miért nem jelentettétek fel Németh Szilárdot, ahogy a “neonáci” honlapon ígértétek?

  53. " ?! " szerint:

    A csepeli mszp-sek szembesítése a saját erkölcsi alapjukkal és hitelességükkel:

    Kedves mszp-s propagandisták!

    Annak érdekében, hogy lássátok, hogy milyen erkölcsi alapról bíráljátok az Orbán-kormányt és a helyi Fideszt, az alábbiakban ajánlott olvasmányként küldöm nektek az őszödi böszmének az MSZP-s bűntársasi előtt zárt körben tett beismerő vallomásának a legmeghatóbb részletét.

    Idézet Gyurcsánytól, az őszödi böszmétől:

    Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Az a csapat akikre rábíztátok ennek az oldalnak a vezetését, az a csapat csak erre a teljesítményre képes.
    Nem tudunk, nem tudunk ennél többet és jobbat. Ha belegebedünk, akkor sem.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.

    Ott tévedtek, ha azt hiszitek, hogy van választásotok.

    Nincsen.

    Nekem sincs.

    Ma legfeljebb az a választás, hogy megpróbáljuk-e mi befolyásolni, hogy mi történik, vagy ránk fog omlani.”

    Ti is láttátok, hogy bejött Gyurcsány jóslata, és 2008 őszére rátok omlott az egész.

    De ha csak rátok omlott volna, akkor azt mondanánk, hogy ott egyen meg benneteket a fene a romok alatt, de Gyurcsányék elkúrásainak a következményeit az egész országnak kell viselni, és a romeltakarítást az Orbán-kormányának kell elvégezni.

    Ha pislákolna bennetek a becsületnek legalább a szikrája, akkor a jelenlegi helyzetben nem piszkoskodnátok és kötekednétek, hanem kétszeres erővel vennétek részt a Gyurcsány és Bajnai kormányok által felhalmozott adósságállomány miatt még igen sok évig tartó romeltakarításban.

  54. zed szerint:

    Nem azt szeretném elérni, hogy Németh mindenképpen fogadja el a kihívást, hanem, hogy egyáltalán reagáljon valamit. No nem Szenteczky kedvéért, hanem a csepeliek tájékoztatása céljából! Így sokan azt hihetik, azért nem akar szópárbajozni, mert beszari!

  55. Ditte szerint:

    zed, nyilván nem volt szmsz-szerű a felkérés.

  56. Hugi szerint:

    Vica! Rosszul ismered Szenteczkyt. De remélem azért abban egyetértünk, hogy aki tízmilliókat lop vagy megkárosítja a közvagyont, annak börtönben van a helye.

  57. Hugi szerint:

    Szerintem bûnözõkkel akkor se szabad vitázni, ha még incsenek letartóztatva.

  58. balszélső szerint:

    Nem szabad odaállni vitatkozni azokkal, akiknek nincs veszíteni valójuk.
    Nyivánvaló a szándék: azt a látszatot keltetni a szavazókban, hogy nincs nagy különbség a támogató pártokban.
    Az “egyik kutya, másik eb” gondolatot vallók táborának a széelsítését szolgálná a církuszoktól aligha mentes rendezvény.

  59. " ?! " szerint:

    Kedves “zed”!

    Az alábbiak ismeretében, milyen alapon várod el egy fideszes politikustól, hogy egy mszp-s politikussal leüljön vitázni, vagy azt, hogy a hátsó szándékú hülye kezdeményezéseire reagáljon?

    Gyurcsány mondta Orbán Viktornak a 2006-os tv vitában:

    “Az MSZP részéről senki nem akar vizitdíjat bevezetni.

    Ilyet senki nem mondott. Erre most kampányt építenek.

    Nem akarhat igaztalan módon nyerni.
    Nem igaz vádakkal választást nyerni az nem igaz országhoz vezet.

    Akkor én most mondom Önnek, ez nem igaz.

    Tudja mit? Vonja vissza, mert ha nem teszi, akkor maga is az igaztalanság vádjába süllyed.”

    Gyurcsány beismerő vallomása a 2006-os választások megnyerése után Balatonőszödön, zárt körben a bűntársai előtt:

    “Amit az előző hónapokban titokban meglehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk azt megtettük.

    Úgy őriztük a titkot, mint soha.

    Nincsen sok választás.

    Azért nincsen, mert elkúrtuk.

    Nem kicsit, nagyon.

    Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk.

    Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet.

    Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.

    Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni.

    És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig.

    Semmit.

    Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást.

    Semmit.

    Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk?

    A dolog úgy áll, hogy nincsen választás.

    Gyorsan eljött az igazság pillanata.

    Az isteni gondviselés, a világgazdaság pénzbősége, meg trükkök százai segítette, hogy ezt túléljük.

    Nincsen tovább.

    Nincsen.

    Magyarország le van írva.

    És amikor azt mondom, hogy bukás, akkor beszélek Magyarországról, beszélek a baloldalról, és nagyon őszintén mondom nektek, beszélek magamról is.

    Majdnem beledöglöttem, hogy másfél évig úgy kellett tenni, mint hogyha kormányoztunk volna.

    E helyett hazudtunk reggel éjjel meg este.”

  60. Hugi szerint:

    A bûnözõk mindig azt hitegetik, hogy rendesek, hogY õk a jók. Pedig a maffia nem jó.

  61. Hugi szerint:

    Egyébként senki nem tiltotta meg, hogy Szenteczky tiszázza magát a maffia vád alól. Csakhogy nem tudja.

  62. spam szerint:

    Vöröscsillagocska, vagy Borka inkább.

    Ennyire voltatok képesek? Erre a videóra? Jézus…

  63. Hugi szerint:

    Ez az MSZP. Ennyire képesek. Humorérzék a nullán, tolvajlási hajlam a maximumon.

  64. "*" szerint:

    Nektek tényleg semmi humorotok nincs? Mitől vagytok ennyire görcsösek? Szerintem vicces mind a két videó. Lehet néha ezeken nevetni, mint ahogy magunkon is.
    Egyébként is, most már Viktor király irányítja az országot, tök tuti minden, sokkal jobban éltek mint 100 napja, miért nem örültök? Mitől vagytok ilyen sótlanok és feszültek? 🙂

  65. Tibor szerint:

    A maffiózók a sétáló utcában vannak !
    Csepel élén a terroristák vannak, kik megölik az állampolgárok “életét”, munkáját, pénzét, reményét …

  66. Miska72 szerint:

    Csak így tovább Szilárd!
    Hajrá Fidesz!

  67. Miska72 szerint:

    Nemsokára Tóth is meg Szenteczty is megy Deme meg Kun mellé!
    Sok jó ember kis helyen is elfér! 🙂 🙂 🙂

  68. csepeli szerint:

    Ábel Attilától és Németh Szilárdtól még mindig nem kaptunk választ a következő kérdésekre:

    Ki az a volt csepeli fideszes képviselő, akinek a lánya kapta a feljelentésben felsorolt lakások közül az egyiket?

    Igaz-e, hogy annak idején megegyezés született az MSZP és a Fidesz csepeli képviselői között, miszerint “egy lakás neked, egy nekem”?

  69. d-arkangyal szerint:

    csepeli.
    Kérdésem: Kik azok az elvtársak, akiknek családtagja állítólag (többen írják itt a csepel.infon) lakást kapott a CSEVAKtól?????

    Erre válaszoljatok, és akkor kérdezhetsz a Németh Szilárdéktól.

  70. Gigi szerint:

    Én vitapárti vagyok. Tök jó lenne, ha egymással szemben érvelnének, az érdeklődők könnyebben mérlegelhetnék a két politikus képességeit (erényeit és gyengeségeit). Szerintem ezzel nem lenne összemosva a megítélésük – éppen hogy a különbségek ütköznének ki látványosan, hallhatóan és ami a legfontosabb: közvetítő közegek (újságírók, hivatásos híresztelők, informátorok, manipulálók stb.) nélkül…

  71. Vica szerint:

    Igen. Aki lopott, sikkasztott, annak vállalnia kell az érte járó büntetést. Ha felmerül a gyanú valakivel szemben, akkor feljelentést kell tenni, és a rendőrséggel ki kell vizsgáltatni, történt-e bűncselekmény. Ha bizonyosságot nyer, hogy bűnös, akkor viselnie kell a rászabott büntetést, ha pedig nem bűnös, nem szabad lejáratni, besározni. Tudom, milyen érzés bűntelenül eltűrni mások gyalázkodását, és senkinek sem kívánom, hogy át kelljen élnie ilyesmit. Ha már tett feljelentést bárki is Szenteczky János ellen lopás, sikkasztás vagy bármi egyéb gyanúja miatt, akkor miért késlekedik a rendőrség a vizsgálattal? Már réges-rég le kellett volna foglalniuk az összes iratot, és szakértőkkel átnézetni. Akkor most végülis mi a helyzet? Volt följelentés, vagy nem? Esetleg ilyen tehetetlen a rendőrségünk? Homályosítson már föl valaki, mi történt ebben az ügyben konkrétan az ügy tisztázása érdekében? Ha volt följelentés, akkor folyik vizsgálat, vagy elutasították, mert ártatlanak ítélték a gyanusítottat? Mi a helyzet? Ismeri valaki a tényeket?

  72. " ?! " szerint:

    Nyílt kérdések az itt fórumozó mszp-s agitátor „csepeli”-hez:

    1.) Melyik családtagod érintett a Németh Szilárd feljelentésében szereplő egyik lakással kapcsolatban?

    2.) Igaz-e, az a hír hogy azért vagy ilyen harcos híve Szenteczkynek, mert neked is lehetővé tette egy előzetesen felújított szociális alapon kiutalt lakás áron aluli megvásárlását?

    3.) Igaz-e az a hír, hogy az általad feltett 100 NAP 100 HAZUGSÁG cím alatt felsorolt 100 hazugságot kitaláló csapatnak Te voltál a szellemi vezetője?

    4.) Igaz-e az a hír, hogy besurranó tolvajként megloptad az összes szomszédodat?

    5.) Igaz-e az a hír, hogy az OPNI bezárása előtt évekig az intézet ápoltja voltál?

  73. "*" szerint:

    Vica, mindenhol ismeretlen tettes ellen folyik a feljelentés. Németh nem annyira hülye, mint amilyennek látszik. Ha konkrétan Szenteczyt jelentené fel és nincs bizonyítéka a bűnösségére, akkor hamis vád miatt ő kerülne sz..ba. Az egész kampányfogás nem más.

  74. " ?! " szerint:

    Kiegészítő nyílt kérdés “csepeli” részére:

    Igaz-e az hír, hogy büntethetőséget kizáró “diliflepni”-vel rendelkezel, és ezért veszed a bátorságot a Fidesz politikusainak a rágalmazásához és más itt fórumozó személyek sértegetéséhez?

  75. Ditte szerint:

    Nem Szenteczky-Németh vita kellene, hanem közmeghallgatás. Nem tisztességes, ha a testület nem számol el a választóival. A néptől nem kell félni, azt a két órát még ki lehetne bírni. Persze kicsit pörgősebben kéne csinálni, mint eddig, kicsit kevesebb beépített kérdezővel.

Itt lehet hozzászólni !