Még nem tudni, melyik csoportban indulhatnak a csepeli szabadidős kézilabdások

Helyi Téma

Az biztos, nem ilyen bajnokságról álmodott Szerényi Lászlóné, a Csepeli Szabadidős Kézilabda Egyesület vezetője. A Budapest bajnokság I/A osztályában szereplő csapata tavasszal szinte a megszűnés szélére sodródott.

Szerény körülmények között, szinte teljesen önfenntartó módon töltik mindennapjaikat a Csepel SC szabadidős kézilabdacsapatának tagjai. Nem dúskálnak a földi javakban, szinte minden költséget a tagok saját zsebből adnak össze, csak a hazai mérkőzések terembérleti díját fedezi az anyaegyesület.

– Mi már csak hobbiból, barátságból kézilabdázunk – mondta Szerényi Lászlóné csapatvezető. – A Budapest I/A osztályában szereplő csapatunkban csupa régi kézilabdás nő játszik, kifejezetten a játék öröméért. Utánpótlásgárdát sajnos nem is versenyeztetünk, ha igény lenne is rá, pénz semmiképp. Az edzésekre a terembérleti díjat és a játékvezetői díjakat is úgy dobjuk össze. Ettől függetlenül a sportvezető tavaly augusztusban bízott az előrelépésben. Mint akkor mondta, a cél mindenképpen a legjobb öt csapat közé kerülés volt a bajnokságban. Most, hogy véget ért a pontvadászat, elmondhatjuk, ezt célt még megközelíteni sem tudták.

– Sőt papíron kiesett a csapat a bajnokságban, hiszen az utolsó előtti helyen végeztünk. Bevallom, egyáltalán nem számítottam arra, hogy tavasszal ilyen súlyos problémákkal kell szembenéznünk. Két játékosunk elment szülni, de hát ez a természet rendje. Azt viszont már nem igazán tudtuk elviselni, hogy több játékosunk is súlyos sérülést szenvedett. Bevallom, annyira „elfogytunk”, hogy a megszűnés is felvetődött.

Szerencsére ez nem következett be, és a gárda most nyáron vérfrissítésen esett, esik át.

– Már érkezett öt olyan játékos, aki egykor Csepelen kézilabdázott, és most visszatér hozzánk. Úgy néz ki, lesz edzőnk is, így nem amolyan ad hoc módon készülünk majd a meccsekre. Az még kérdés, hogy melyik osztályban indulunk. Helyezésünk alapján ugyan kiestünk az I/A osztályból, de a többi csapat sincs túl rózsás helyzetben, így előfordulhat, hogy mégis itt maradhatunk. Ebben az esetben újra az első öt hely megszerzését célozzuk meg. Ha mégis kiesnénk, akkor az I/B osztályban – ahol három évvel ezelőtt aranyérmet szereztünk – a minimális elvárás a dobogóra kerülés lesz.

Fehér György

helyitema.hu

7 hozzászólás “Még nem tudni, melyik csoportban indulhatnak a csepeli szabadidős kézilabdások” bejegyzésre

  1. bolemann lajos szerint:

    “Mi már csak hobbiból, barátságból kézilabdázunk”
    “csapatunkban csupa régi kézilabdás nő játszik, kifejezetten a játék öröméért.”

    És ez így van rendjén.
    Hetente egyszer focizunk a haverokkal, ehhez saját pénzünkön bérlünk 6-8-ig egy iskolai tornatermet.
    Havonta egyszer bowlingozunk, szintén a saját pénzünkből, saját örömünkre.

  2. lolka szerint:

    Bolemann Lajos:
    2010. július 02., péntek 13:58-kor
    Ez is egy nézőpont… a strandra én is saját pénzemen járok úszni…

  3. Kovács Ernő szerint:

    Maradona, a te bűnöd, hogy most Argentina sír!
    Nem a legjobb Argentin játékosokat vitted ki a VB-re, hanem a saját embereidet, felelőség a tiéd!!!
    http://www.kommentalok.eoldal.hu/cikkek/sport/maradona_-a-te-bunod_-hogy-most-argentina-sir_

  4. nagyapó szerint:

    bolemann lajos (péntek 13:58-kor)
    Ezek a lányok versenyszerűen sportolnak. Ez kicsit más, mint az ált.iskolában időnként rugdosni. Apropó, kinek fizetnek bérleti díjat, és ez megjelenik az iskola bevételei között?
    A bowling jó, de sohasem lesznek tekebajnokok.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  5. bolemann lajos szerint:

    Csepel SC szabadidős kézilabdacsapat. Akik a szabadidejükben, saját örömükre…

    De tudod mit, karold fel és tartsd el őket.

Itt lehet hozzászólni !