Köztársasági elnökké választotta Schmitt Pált a Ház

Inforadio

Schmitt Pált, a Fidesz-KDNP jelöltjét választotta meg köztársasági elnöknek az Országgyűlés kedden.

Schmitt Pál 263 érvényes szavazatot kapott. Az új köztársasági elnök az elmúlt percekben letette az esküt.

Schmitt Pál 1942. május 13-án született Budapesten.

1965-ben a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem belkereskedelem szakán kapott diplomát, 1992-ben a Testnevelési Egyetemen doktorált, ugyanitt 1994-től címzetes egyetemi tanár.

1955-ben párbajtőrvívóként kezdte sportolói pályafutását, egyéniben kétszer nyert magyar bajnokságot, s 1965-77 között 130 alkalommal szerepelt a válogatottban. A párbajtőrcsapat tagjaként 1968-ban és 1972-ben olimpiai bajnoki címet szerzett, s 1970-ben, majd 1971-ben világbajnok is lett.

1965-től a HungarHotels Vállalatnál kezdett dolgozni, 1976-ban kinevezték az Astoria Szálló igazgató-helyettesévé. A szállodaiparból 1981-ben visszatért a sport területére, a Népstadion és Intézményei főigazgatójává nevezték ki. 1983-88-ban az Országos Testnevelési és Sporthivatal elnökhelyettese volt.

A Magyar Olimpiai Bizottságban 1983-tól főtitkár, majd 1989 óta a testület elnöke. 1985 és 1990 között a Magyar Olimpiai Akadémia Tanácsának elnöke volt.

1983-ban beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagjai sorába. 1991-től a NOB végrehajtó bizottságának tagja lett, 1995-ben a NOB alelnökévé választották, 1999 óta a NOB protokollfőnöke. Emellett 1995-től a NOB Sport és Környezetvédelmi Bizottságának elnöke, 1999-2007 között az Olimpikonok Világszövetségének elnöke is volt.

Diplomáciai pályafutása 1993-ban kezdődött, amikor kinevezték madridi nagykövetnek, 1995-ben akkreditálták Andorrában is. 1999-ben Svájcban lett nagykövet, s akkreditálták Liechtensteinben is.

2002-ben független jelöltként az ellenzéki Fidesz és az MDF támogatásával az önkormányzati választásokon elindult Budapest főpolgármesteri címéért.

2003-ban belépett a Fideszbe, majd 2003-2007-ben a párt alelnökeként dolgozott. A 2004-es EP-választáson pártja listavezetője volt, s az Európai Parlament tagja lett, majd 2009-től az Európai Parlament elnökségének tagja, s egyik alelnöke volt.

2010 áprilisában a Fidesz országos listáján nyert országgyűlési képviselői mandátumot, majd május elején lemondott EP-mandátumáról.

2010. május 14-én a parlament alakuló ülésén a képviselők az Országgyűlés elnökévé választották.

Forrás: Inforadio.hu

52 hozzászólás “Köztársasági elnökké választotta Schmitt Pált a Ház” bejegyzésre

  1. Gordon szerint:

    Schmitt és mostantól! 😀

  2. Suttogó szerint:

    Borkai: Schmitt elszenvedője volt az 1984-es bojkottnak

    HVG: Nem veti-e Schmitt szemére, hogy – bár kétségtelen, hogy a nem indulásról de facto nem az Országos Testnevelési és Sporthivatal (OTSH) és a Magyar Olimpiai Bizottság döntött, hanem elsősorban a Kreml, másodsorban pedig a budapesti Fehér Ház –, az OTSH akkori elnökhelyetteseként, ráadásul kétszeres olimpiai bajnokként nem mondott le magas posztjáról, vagy másképp sem tiltakozott az olimpia bojkottja ellen?

    B. Zs.: Azt a szituációt akkor nem ismertem. Egy biztos: a pártvezetés talán mondhatta volna, hogy kimegyünk az olimpiára, de 1984 Magyarországán a sportvezetők részéről teljesen mindegy lett volna, hogy mi hangzik el. Nem lehet Schmitt Pált, mint az OTSH akkori elnökhelyettesét elítélni, negatív színben beállítani, mert huszonhat éve nem tiltakozott. Nem volt demokrácia, a tiltakozás nem változtatott volna a pártvezetés döntésén. (…)

    A Magyar Szocialista Munkáspárt vezetésének kellett volna tiltakozni. Az MSZMP Politikai Bizottsága volt az, amely engedett a szovjet nyomásnak. Egyáltalán nem volt mérvadó, hogy Schmitt Pál tiltakozik-e akkor vagy sem. Schmitt akkori nem tiltakozása abszolút nem csökkenti az ő mostani alkalmasságát a köztársasági elnöki posztra. Én őt alkalmasnak tartom államfőnek, mert sportpolitikai múltja, intézkedései, közéleti tevékenysége predesztinálja őt arra, hogy köztársasági elnök legyen. Egyébként az 1984-es történéseknek ő is ugyanúgy szenvedője volt, mint mi. Abszolút nem tartom az ő akkori hallgatását egy katasztrofális dolognak.”

    http://hvg.hu/velemeny/20100628_borkai_zsolt_schmitt_los_angeles_1984#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_6_28

  3. Nyugger szerint:

    Gratulálok SP-nak!

    Remélem fidesz-kdnp-ék feltették az i-re a pontot, akit lehetett kirúgtak-lecseréltek, megválasztottak, a posztok elosztását befejezték.

    Remélem, most már nincs gátja, hogy olyan jelentéktelen dolgokkal is foglalkozzanak mint a gazdaság, devizahitelesek, közbiztonság, munkahelyteremtés stb., stb. Mert úgye az ígéret szép szó,…….

  4. Herbert szerint:

    Nyuger! Még hátra van az őszi választás. Utána Budapest és a kerületek többségének helyes irányba állítása következik.

    Balról nézve: betli várható.

  5. Nyugger szerint:

    Ja, ja! Nem elfelejteni: a piros betli duplát ér!

  6. grün szerint:

    Bejött a papírforma! Győzött a Zember Embere!
    Így lenne ötösöm a lpttón!

  7. Hédi szerint:

    Gratulésön 🙂

  8. bolemann lajos szerint:

    Ha volna önben szellem és tudás. De szellemet, boldogtalan dudás, Ön sose látott s tán azt tudja csak, Hogy hülye fráter is lehet lovag!

  9. Csepelino1 szerint:

    Na, még egy INGYENÉLŐ! ! ! ! !

    Herbert, meg a többi elvakult Fidesz szavazók!
    Ti fogtok 4 év múlva betlizni (még hátra van kb. 46 hónapotok), mert nem lesz kolbászból a kerítésed, mint ahogy TE azt hiszed-reméled!

    Nem lesz nektek jobb, sőt rosszabb! Miért?
    MERT NEM ÉRTENEK HOZZÁ!
    Ezt egyszer már bebizonyították! Most is be fogják!

    Hi-hih-hi-hi-hi-hi-hi-hi-hi-hi-hi-hííííí . . .

    :-)))))

  10. pricpracpruc szerint:

    A tébolyult tombolás kezdetének első fontos jele.

  11. Papi szerint:

    Na a csahosok már rá kezdtek! 🙂

  12. Jeniszej szerint:

    grün:
    Hogy is van ez?- kéredezi a faterom. 😀
    “Így lenne ötösöm a lpttón!”

  13. xy szerint:

    Fidesz szavazóként: ez nem tetszett. Majd meglátjuk.

  14. Erzsi szerint:

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem a “Ház” választotta meg, hanem csak a Fidesz.

  15. nagyapó szerint:

    Eetásak! (csepeli! Nem helyesírási hiba!)
    Schmitt Úr eddigi pályafutása alatt olyan magasságokba emelkedett, ahová egyetlen komcsi sem került – mint a NOB alelnöke, az Európai Parlament alelnöke -, ráadásul mindezt nem hazai kinevezéssel olyan helyre, ahol jár hazánknak egy pozíció, hanem a szervezetek szavazataival.
    Nyugger! Ne reménykedjen! Nincs vége. Még nem rúgtak ki mindenkit. Nyitva még a kaptár, és ha megtelt bérelünk helyet a Fehérorosz (et.-aknak Belorusz) börtönökben. A gazdasággal meg ne törődjenek, mert ahhoz a baloldal úgysem ért. Látható ez Csepelen is. Az elhanyagolt kerületből, utolsó helyezett lett a „szakértő” szoci vezetéssel.
    Várom már a csepeli baloldali értelmiség aláírásgyűjtését, bármely témában. Sajnos várhatom, mert Csepelen olyan, mint baloldali értelmiségi, nincs.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. csepeli szerint:

    Orbán Viktor az új Kádár János, és Schmitt Pál az új Losonczi Pál.

  17. BaráTOM szerint:

    Hát így jártunk.
    Gratulálok, mert az illem így kívánja.
    (a svájci frankot ez nem hatotta meg, történelmi csúcsot döntött)

  18. "*" szerint:

    Gratulálok én is! Legalább megnevetteti majd a világot a magyar nyelv őre.
    “..Az alkotmány által az elnökre bízott feladatokat több féle módon lehet megvalósítani. A stílusbéli különbségek inkább az illető személyiségéből, habitusából adódnak, mintsem az alkotmányhoz fűződő viszonyáRÓL”

    “Megválasztásom esetén az én gondolkodásmódom és TEVÉKENYSÉGÉNEK középpontjábAN a magyar embert fogom állítani.”

  19. zed szerint:

    Vissza fog térni az orwelli 1984-es idő, amikor Schmitt alárendelte magát a szovjet befolyása alatt álló politikai elit elvárásának, és egy árva mukkot nem szólt a hazája érdekében! A Fidesznek egy bábra volt szüksége.

  20. pedró szerint:

    zed, btom stb! Vezéreitek az ország lepusztulásáért dolgoztak. Jórészt sikerült nekik.
    Ti 8 évig (??) kiszolgáltátok őket. Végre eltűntek a kormánykeréktől, októberben kiseprik a választó a helyhatóságokat.
    Az MSZP-nek semmilyen programja sincs.Most vészmadárkodtok, fenyegetőztök( …vissza fog térni..,stb)
    Köztetek és a korábbi ellenzék között az a különbség, hogy tőlük – a sok esetben tudatosan – elbaltázott döntések bírálatáról olvastunk, ti előre károgtok.
    És vérbeli hazudozók vagytok, mert mindenki tudja, hogy a svájci frank nem a kormányváltástól ment az egekbe.

    BTOM! Igazad van, új korszak kezdődött nálatok – minden eddiginél gátlástalanabb.

  21. Nyugger szerint:

    nagyapó!
    Önnek teljesen igaza van, mikor fitymálja ezt a bejegyzésem “Remélem fidesz-kdnp-ék feltették az i-re a pontot, akit lehetett kirúgtak-lecseréltek, megválasztottak, a posztok elosztását befejezték.” Elfelejtettem hozzátenni: elsőkörön. Úgy vélem lesz még egy ellenőrzés (másodlagos mint az élelmiszernél), újból végignézik a szaknévsort, aztán még egy csomó kádernek útilaput kötnek a talpára oszt jónapot. (lehet, hogy amúgy pártpolitikától irtózó szakemberek is kerülnek szép számmal a kirugottak közé, de kit érdekel)

    Amúgy engem mindennél jobban érdekel az olyan téma mely alapvetően a gazdaságról szól, pl a magyar gazdaságról (csupán azért, mert minden egyes állampolgárra van hatással aki csóró). Lehet a kommunistákra fogni mindent, de azzal még nem leszünk előbbre. Csak úgy kérdezem: bankadó 3 éven keresztül. Miért csökkent le hirtelen 2 évre? Esetleg nem jól számoltak? Nem gondolták meg rendesen? Kapkodnak? Szimplán felelőtlenek? Vagy csak harmadolnak, mert mindent harmadokban mérünk,mert ez a divat? Zárjanak börtönbe mindenkit ki bűnös, nem érdekel! De könyörgöm csináljunk már végre valami értelmeset!

  22. Tóth Mária szerint:

    még mindig nem értem, hogy a fanyalgó mszmp-sek miért nem a saját, elqurt 8 évükkel foglalkoznak.! ott minden rendben volt??????? arról meséljetek, hova loptátok szét az országot, hol a pénz? miért volt a sok hazugság?

    Ha a Fidesz minden nap csak 5 változtatást hozna, akkor is kevés lesz/lenne a 4 év kormányzása, az országot rendbe tenni! ezt az országot totálisan tönkre vágta a sok okos szoclib, és a lényeget még mindig nem érti! /idegen szív, kettős állampolgárság stb./ ! neveket akarok hallani!!!!!!!!!

    remélem a börtönben is olyan emelt fővel mennek, ahogyan lopni szoktak!

  23. zed szerint:

    Index olvasói kérdés:

    Tamerlán: – Tisztelt Schmitt úr! Ön igen szép sportolói, sportvezetői és diplomáciai életutat mondhat magáénak. Meglehet, hogy nemsokára megpályázza a főpolgármesteri posztot. A karrierje egyes állomásain egyre több ember érdekében kellett jól tevékenykednie. De volt, amikor a képviseltek érdekei ellen lépett. Legalábbis az 1984-es olimpiai bojkottról szóló híradásokból következtethetően. Mind a hivatalos tudósításokból (Népsport, 1984 május-augusztusi számok), mind az akkori néhány szamizdat -cikkből az derül ki, hogy a MOB egyhangúlag, ellenszavazat nélkül állt a bojkott mellé. (Ezzel szemben a lengyelek csak szótöbbséggel szavazták meg.) Nyilvánvaló, hogy a bojkott politikai döntés volt, de a részvételt mégiscsak a MOB – on keresztül lehetett lemondani. Ön akkor a MOB főtitkára volt, de egyúttal már a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja is. – Miért nem állt ki a magyar sportolók olimpiai részvétele mellett, noha NOB -tagként (más sportvezetőkkel szemben) nem sokat kockáztatott volna? – Miért nem jelezte valamilyen formában a bojkott elleni tiltakozását, a sportolókkal való együttérzését (pl. az itthon maradással)? – Két akkori Népsport-cikkben (84/07/28, 84/08/01) is az áll, hogy Ön még Samaranch -elnöknek is felrótta, hogy az a beszédének már a legelején a bojkottal foglalkozott. Miért? – Ha mindez valóban így történt, mikor követte meg nyilvánosan a cserbenhagyott sportolókat? Válaszát előre köszönöm.

    Schmitt Pál: – 1984-ben az olimpiai bojkott döntését Moszkvában hozták, nem Magyarországon. Az erről mégis döntést hozó MOB közgyűlésén magam nem vettem részt, mert éppen Szófiában tartózkodtam. Nem vagyok Don Quijote, aki szélmalomharcot folytat, de azt nem vállalom, hogy cserbenhagytam volna a sportolókat. 1984 májusában két hónapja voltam NOB – tag, nem voltam a magyar döntéshozó politikai gépezet tagja, az egyetlen fórum ahol tiltakozhattam a Központi Bizottság volt, ahova behívtak a párt székházba és közölték velem, hogy az olimpiai eskütételt technikai okokra hivatkozva halasszuk el. Én akkor kifejeztem megdöbbenésemet és sajnálkozásomat a várható bojkott miatt, de úgy láttam, hogy az engem utasítók is utasításra cselekedtek.
    http://www.kataca.hu/sport/olimpia/schmitt/i20001025.html

    “Schmitt Pál azonban 26 éve adós egy magyarázattal a magyar népnek és egy bocsánatkéréssel a 84-es olimpikonoknak. Több mint negyedszázada hallgat. Személyében az eddigi legméltatlanabb ember kelült a Magyar Köztársaság legmagasabb közjogi méltóságai közé.”
    http://ellenszek.nolblog.hu/archives/2010/05/17/Bstya_elvtrs_s_hallgatag_hzelnk/

    Tökéletesen egyetértek Bástya elvtárssal. Schmitt azért nem ismeri el a hibáját, mert tudatosan, megfontoltan, más sportvezetőkkel egyeztetve cselekedett (azaz nem cselekedett) ’84-ben, elsősorban ÖNÉRDEKBŐL, és ma sem csinálná másképp.

  24. Öreg halász szerint:

    Mi történt Zed, befejezted az MSZP-s honlapotok tegnapi látogatói, hozzászólói személyes adatainak rendszerezését és elemezését? Még mindig nem gondoljátok, hogy aljas és törvénytelen ténykedésetek miatt illene minimum bocsánatot kérnetek?

    Rendkívül gusztustalan, amit műveltetek. Szenteczkynek meg kellett volna annyi eszének lenni, hogy nem enged törvénytelenséget ilyen nyíltan művelni. De tekintettel arra is, ahogyan elbánt Tóth Mihállyal öt perccel a megválasztása után vagy épp arra, hogyan kapott Császár szociális lakást, nem vagyok meglepve.

  25. Erzsi szerint:

    Kedden este tették közzé Pintér Sándor belügyminiszter vagyonnyilatkozatát, amelyben szerepel, hogy mekkora összeget kapott (illetve fog kapni) cégeiért, amelyeket minisztersége előtt adott el. A bevallás szerint idén 340 millió forint folyik be Pintérhez, 2013-ig pedig további 1,5 milliárd forint.

    Ezek szerint a Fidesznél is vannak gazdagok.

  26. páko szerint:

    Ugye nem kell különösebben bizonygatni, hogy a Kádár-rendszer nem arról volt hírhedt, hogy az ellenségeket fontos, bizalmi pozíciókba helyezte… Schmitt 39 évesen főigazgatói, 41 évesen pedig miniszterhelyettesi tisztséget kapott a kommunistáktól. Van még kérdés?

  27. BaráTOM szerint:

    Hát csak annyi Pákó, hogy miért nem veszi észre a “többség”, hogy a FIdesz soha nem látott kommunista alapokon dolgozik, és diktatúrál? Vaddisznó káderpolitizálás megy ezerrel!

  28. CsepeliNo1 szerint:

    A zembere Kembere.

    http://fsp.nolblog.hu/archives/2010/06/30/Zembere_Kembere/

    Érdemes átolvasni, Drágalátos Fidesz szavazók!

  29. " ?! " szerint:

    Kedves Barátom!

    2010. június 30., szerda 13:27-kor írtad:

    “… miért nem veszi észre a “többség”, hogy a Fidesz soha nem látott kommunista alapokon dolgozik, és diktatúrál?”

    A fenti problémád megoldására, azt javasolnám a többségnek, hogy “ki kell nyírni a kommunistákat és a szimpatizánsaikat”, de nem javaslom, mert attól, hogy kommunisták még ők is emberek, és nincs kizárva, hogy előbb vagy utóbb kigyógyulnak ebből a betegségükből.
    Sőt, az is lehet, hogy akik a Fidesz környezetében találhatók, azok már ki is gyógyultak.
    Te viszont valószínűleg gyógyíthatatlan beteg vagy, néhány itt hőbörgő gyógyíthatatlan elvtársaddal együtt.

  30. CsepeliNo1 szerint:

    Pedro.
    Az MSZP-nek semmilyen programja sincs.Most vészmadárkodtok, fenyegetőztök( …vissza fog térni..,stb)
    – Nem, az MSZP SOHA NEM FOG VISSZATÉRNI, és Én, mint baloldali szavazó (most nem szavaztam) ezt NAGGYON REMÉLEM, hogy nem is fog SOHA visszatérni.

    És vérbeli hazudozók vagytok, mert mindenki tudja, hogy a svájci frank nem a kormányváltástól ment az egekbe.
    – Ebben teljesen igazad van! A svájci frank nem a kormányváltástól ment az egekbe, hanem a két NAGYESZŰ FIDESZES nyilatkozatától. Kósa, meg Szíjjártó azon nyilatkozatától, hogy az ország csőd közeli állapotban van, és nem tudják tartani a hiányt. Erre reagált úgy a külföld, ahogy reagált. Emiatt állt Orbán a szőnyeg szélén az Európai Unionál.

  31. páko szerint:

    BaráTOM.

    Októberig még megy az ígérgetés meg a hülyítés,és ahogy az önkormányzatokat ellepték mint a tetűk,na utána jön majd igazából a fekete leves. Talán rá jönnek a 2/3sok hogy rossz lóra tettek,bár 2,5 mill.ember hisz bennük,mert vidéken nem tudnak az új erőről,ezért nem is lehet felróni nekik semmit. Eltelt 1hónap,és a magyar gazdaság,és az emberek érdekében még nem hoztak semmi érdemi döntést, meglehet nézni Pintér eredményességét, 200 kommandóst kiküldött Budafokra,hogy MAGÁNBEFEKTETŐ érvényesíteni tudja, törvénytelenül megszerzett ingatlanak az átvételét. Erre van rendőr!! Schmitt mint házelnök, meg se nyikkant, ebben az ügyben sem.

  32. Papi szerint:

    Na mi van csahosok nagyon piszkálja a csőrötöket mi, hogy nem a bandátok diktál és a kutya sem figyel rátok!? 🙂 🙂

  33. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Hölgyek, Urak!
    Próbáljanak egy kicsit felül emelkedni a pártoktól, személyektől és NEMZETBEN gondolkodni! Ugyanis ez lesz a jövő útja! Természetes velejárója ilyen stratégiai társadalmi, gazdasági változások elindításának, hogy a “NEMZET ELLEN CSELEKVŐEKTŐL” mielőbb kívánatos megszabadulni! Ez esetben nincsen kegyelemre mód, különösen akkor, amikor visszatekintünk minimum az elmúlt hat évtized nemzet romboló tudatos aljas cselszövéseire!!! Önök is tudhatják mennyi mindent kellett ez idő alatt elszenvednünk, szinte birka türelemmel. Most kínálkozik minden tekintetben egy óriási esély NEMZETÜNK számára, belátható időn belül talán az utolsó esélyünk. Ezt, a felemelkedési lehetőséget megragadva induljunk már végre el, hiszen “kedvező szelek fuvallatai” lengik át a lehetőségeinket, még akkor is, hogy láthatjuk, mindenkinek meg van a maga baja. Éppen ezért is van esélyünk, mert senki sem szeretne “beragadni”!!! Miközben a Balga is láthatja, hogy egyre erősebb hátszelet kapunk a nagyívű terveink megvalósításához!

  34. csepeli szerint:

    Hát ez kész, ez nevezi magát gondolkodónak, aki egy az egyben beszopta Viktor vezér ideológiai katyvaszát.

  35. nagyapó szerint:

    Hát ez a stupid, elmaradott, német, aki nem mer kicsi lenni, képes volt egy pártkatonát megválasztani államelnöknek (a másik két pártkatona ellenében). Ezt még bunkó-berci csepeli, vagy zed sem tudja megmagyarázni.
    Nyugger leengedtem a lándzsát.
    Más. Párthozzáállástól függetlenül. Ha már az olimpia ügyét is bekeverik, megkérdezem: miért nem vettek részt az USA csatlósai a moszkvai olimpián? Afganisztán miatt. Egy nagyhatalmi döntés részeként, mert a szovjetek lerohanták a hős afgán népet. Ez az olimpiai eszme beteljesítése? Nem. Mondvacsinált ürügy volt, amivel a hidegháborút erősítették (a komcsik,zed, „é satöbbiek” tapsoltak).
    Mi van most? Idegen katonák ölik az irakiakat, a hős afgán népet, egy magasabb rendű ügy ( a gyarmatosítás ügyében). Zed most mit mond?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  36. CsepeliNo1 szerint:

    Papi!
    Nem vagyunk csahosok, de nem is vagyunk akkora IDIÓTÁK, hogy a Fideszre szavazzunk.
    Mi, átlátunk rajtuk. Ti meg majd át fogtok!
    De akkor már mire Ti is átláttok rajtuk, addigra jóformán már bele fogtok dögleni az adósságokban.
    És akkor Ti fogtok sírni.
    De akkor is le fognak Titeket szarni! ! ! ! !

    Ahogy egy igaz ember mondott hasonlót, csak Én átformáltam:
    Ez egy KIB.SZOTT ORSZÁG! ! ! ! !
    :-)))))
    Sok léhűtő élősködővel, Orbán, Kövér, Schmitt, Pokornyik, a másik oldalról: Baja, Kiss, Szekeres, Mesterházy, stb . . .
    Egyszer majd remélem eljut az agyatokig(?????), hogy mi volt annak a beszédnek a tényleges mondanivalója. Egyszer talán felfogjátok . . .

  37. Herbert szerint:

    Csepelino 1! Tegnap a az ostobaságot állítottad, hogy a svájci frank a Kósáék miatt erősödött meg.
    Javaslom, hogy fuldoklásaid közepette végy a kezedbe néhány gazdasági lapot, vagy konzultálj gondolkodó személyekkel, mielött butságoddal a porondra lépsz.

  38. grün szerint:

    Herbert!
    Bizony, bizony! A svájci frank nem a Lali huszárék miatt erősödött meg!
    Ők csupán a forint gyengüléséért felelősek! De azért aztán 100%-ig!

  39. Manitu szerint:

    Grün, neked se ártana néha az MSZP-s közlemények helyett gazdasági szaklapokat olvasni. Olyan ostoba buták és szenilisek vagytok, hogy az már kriminális.

  40. grün szerint:

    Manitu!
    Nem értek a pénzhez, akárcsak Szójjártó vagy a Lali huszár!
    Veled együtt!

  41. Manitu szerint:

    Van egy rossz hírem grün: a seggnyaláson kívül nem értesz te semmihez. De van egy jó hírem is: ezzel már akár miniszterelnök is lehetsz az MSZP-ben.

  42. grün szerint:

    Manitu!
    De én köztársasági elnök szerettem voina lenni, vagy a Viktor balkeze!

  43. Manitu szerint:

    A Fideszben még a seggnaylóknak is van legalább két diplomájuk, és értenek valamihez. De egy olyan pártban, ahol egy csepeli szakmunkás gazdasági mindenható lehetett, az egyetemi és főiskolai végzettség csak hátrányt jelent. Az MSZP-ben minél hülyébb és tanulatlanabb bunkó valaki, annál többre viszi.

    Úgyhogy ne vált pártot, jó helyen vagy!

    😀

  44. Lexon szerint:

    Manitu: “A Fideszben még a seggnaylóknak is van legalább két diplomájuk, és értenek valamihez.” Ez erôsen öngól-gyanús, átgondolhattad volna, mielôtt leírod… 😀

  45. CsepeliNo1 szerint:

    Herbert!

    A svájci frank nem a kormányváltástól ment az egekbe, hanem a két NAGYESZŰ FIDESZES nyilatkozatától. Kósa, meg Szíjjártó azon nyilatkozatától, hogy az ország csőd közeli állapotban van, és nem tudják tartani a hiányt. Erre reagált úgy a külföld, ahogy reagált. Emiatt állt Orbán a szőnyeg szélén az Európai Unionál.
    – Én ezt írtam.

    Te ebben hol látod, hogy Én azt írtam, hogy erősödött a forint a Svájci frankhoz képest?????

    Éppen azt mondtam, hogy a Kósáék miatt gyengült a forint. Hiszen a Svájci frankért többet kell fizetni forinttal. Ha ez neked nem világos, akkor TE HIÁBA OLVASOL GAZDASÁGI LAPOKAT!!!!! 🙂

  46. Manitu szerint:

    Nem is tudta, hogy a két nagyfejű fideszes Románia alkotmánybírója.

    Ugyanis azért robbant le a térség összes államának nemzeti valutája, mert a román alkotmánybíróság megvézózta a brutális, Magyarországon soha nem látott megszorító intézkedéseket.

  47. donquijote szerint:

    A svájci frank önmagában is erősödik ezért ugrott meg ennyire az árfolyam.

    http://vallalkozoi.negyed.hu/vnegyed/20100701-ujabb-csucsot-allitott-fel-az-euroval-szemben-a-svajci-frank.html

  48. grün szerint:

    Manitu”
    “A Fideszben még a seggnaylóknak is van legalább két diplomájuk”
    Arra határozottan emlékszek, hogy az Elnök Bostonban kapott díszdiplomája 32millába került a magyar adózóknak! Át is faxolhatták volna!
    Nekem is csak úgy lett, hogy az Ecserin vettem egy rókaprémes kacagányt és adták vele! Számítva az elkövetkezőkre.
    Veszek hozzá nyóc elemit, akkor beférek a fityiszbe?

  49. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. csepeli!
    Korábban már kértem önt, hogy ne zaklasson, felejtsen el! Sajnos változatlanul csak és kizárólag Önnek tudom újólag ajánlani:
    -sürgősen iratkozzék be szövegértelmezési tanfolyam “kezdők részére” megjelölésű osztályába! (itt feltételezik, hogy a DEDÓ szintet talán már eléri, ezenkívül hitelt érdemlően igazolnia kell beszámítható elméjét! No azt gondolom ez fogja megakadályozni az Ön felvételét!)
    -Kiút? Hát……..azt gondolom erre nincsen esélye, ilyen rendkívül zavarodott elmével! Sajnos sokunknak rá kellett döbbennie, Önön már nem lehet segíteni. Ki kell mondani amit nem szívesen teszek többed magammal: Önről végleg le kell mondani, menthetetlen! Sánta Ferenc: Sokan voltunk! Mi következett ebből? Önként és dalolva a Büdös Barlang!

  50. bolemann lajos szerint:

    “Korábban már kértem önt, hogy ne zaklasson, felejtsen el! ”
    Csak úgy általában:
    Ha zavar a hangos zene, ne járj diszkóba!
    Ha zavar az ételszag ne járj étterembe!
    Ha víziszonyod van ne járj uszodába!

    Ha nem vagy kíváncsi xy véleményére, ne olvasd el.
    Ha mégis elolvasod, vágj vissza egy frappáns riposzttal, vagy ignoráld.
    Egyet ne tegyél, ne hisztizz nyilvánosan.

Itt lehet hozzászólni !