Évértékelő – Németh József

Csepelfc.hu

Nyári interjúsorozatunk első részében a Csepel FC csapatkapitányával beszélgettünk.

Legelőször is arra kérnélek, hogy a saját szemszögedből nézve értékeld a mögöttünk álló szezont.

Nekem személy nem úgy sikerült, ahogy terveztem, sokat voltam sérült. Remélhetőleg a következő szezon jobb lesz, hiszen most már tudom, hogy mi a „nyavalyám”, és azt most már tudjuk orvosolni is. A gerincemmel vannak problémák régóta, de nem gondoltam volna, hogy ez okozza az izomsérüléseket. Szerencsére azonban ez kezelhető, és az utóbbi időben gyúrónk, Hinics Róbert arany keze már sokat segített.

Csapatkapitányként milyen érzésekkel tekintesz vissza a bajnoki évadra?

Úgy gondolom, hogy a csapat a körülményekhez képest jól teljesített. Gondolok itt például arra, hogy milyen nehézségeket okozott a téli felkészülés során az, hogy gyakran egyszerűen nem volt edzésre alkalmas pályánk. Ennek fényében a 7. hely azt lehet mondani, hogy bravúrnak számít. Ha végiggondoljuk a szezont, akkor volt 4-5 meccs, amin egy kicsi szerencsével tudtunk volna 1-3 pontot szerezni, és ha ezt hozzáadjuk a megszerzett pontokhoz, akkor lehettünk volna akár negyedikek is. Ha sikerül egy jó alapozást végigdolgoznunk, tudunk még erősíteni, és elkerülnek minket a sérülések, akkor reális célnak érzem a következő szezonban az legjobb hat csapat közé kerülést, és amint látjuk, az első hatban általában olyan sűrű a mezőny, hogy ott már bármi előfordulhat. Azért a dobogó nagyon nagy bravúr lenne, de egy vagy két helyet előre kellene lépnünk. Az már nagyon jó lenne.

Milyen a csapategység? Az öltözőbe a szurkolók nem látnak be, de mindenkit érdekel, hogy milyen a hangulat odabenn.

Voltak problémák ezen a téren, de az utolsó két gólzáporos győzelemnek köszönhetően a csapat önbizalma és hangulata szenzációs lett a végére.

Nem csak játékosként, de edzőként is a klub alkalmazásában állsz. Kikkel foglalkozol?

Igen, az U 14-es korosztály volt idén az enyém, az 1996-os születésű gyerekek. A következő szezonban a BLSZ U15-ös bajnokságában indulunk. Az elején létszámgondokkal küzdöttünk, de mára 16 fős stabil kerettel dolgozunk. A Csep-gól FC-vel való együttműködésnek hála a közeljövőben az edzések körülményei javulni fognak, több, jobb pályán fogunk tudni dolgozni, és ezáltal vonzóbb lesz a Csepel FC a focizni vágyó tehetséges gyerekek számára. Most is van legalább 4-5 olyan ügyes gyerek a kezeim alatt, akik 18-19 évesen felkerülhetnek a felnőtt csapathoz. Az utánpótlás terén szerintem nem vagyunk rossz helyzetben. Az utánunk következő korosztályban például még több olyan gyerek van, akik szerintem később a felnőtt csapatba is bekerülhetnek.

Mennyire fegyelmezettek, mennyire lelkesek a mai focistapalánták?

Szeretnek edzésre járni, még nyáron is jönnének, de most egy kis szünet következik. Pedig szigorú vagyok, és nagyon megdolgoztatom őket.

Mikor kezdődik a nyári alapozás a felnőtt csapatnál?

Július 6.-án, 18.00 órakor. A szezont mi idén egy héttel korábban, augusztus első hétvégéjén kezdjük, hiszen a Magyar Kupában a főtáblára jutottunk. A sorsolás még nem történt meg, de ha tovább tudunk menni 1-2 kört, akkor akár NB I-es ellenfelet is kaphatunk, ami nagy siker lenne!

csepelfc.hu

5 hozzászólás “Évértékelő – Németh József” bejegyzésre

  1. Jeniszej szerint:

    “Nekem személy nem úgy sikerült, ahogy terveztem, sokat voltam sérült.” (?)
    Remélem nem a Csillagterepi utakon sérült meg ez a kiváló sportember.
    Azt mondja a fater akkora lyukak, vannak az úton az öregek szállója körül, hogy az már tragédia.
    Remélem a megújuló városvezetés nagyobb hangsúlyt fog helyezni a sport támogatására, és nem akar majd minden sportlétesítményt lezülleszteni és a Csillagterepi utakon a különjáratú buszokkal az utakon található lyukakat tovább, mélyíteni.
    Hajrá Csepel, hajrá Szilárd!
    Azt mondja a fater sok sötét csepeli nem akarja a fejlődést. 😀

  2. a muter szerint:

    Nem látta valaki a fiamat, Jeniszejt? Tegnap este nem jött haza, mert a faterja beígért neki egy ruhát a sok fórumos hantázása miatt.

  3. Jeniszej szerint:

    ))))) 😀 ((((
    A csepeli egy hazudós senkiházi sötét alak.
    Azt mondja a fater soha nem, mond igazat.
    Irigyli a bukott kispártoktól a kopogtató cédulákat is.
    Ö maga félcédulákat gyűjt. 😀

Itt lehet hozzászólni !