Árvízkárosult gyerekek a kormányüdülőben

Fidesz.hu

fidesz.hu

37 hozzászólás “Árvízkárosult gyerekek a kormányüdülőben” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Örülök neki,hogy nem csak a böszme gyerekei futkoshatnak elit helyen! Bár van némi fenntartásom, hogy ki midenki juthatott még be, akiket évtizedek óta eltartunk! Na, de mindegy is, fő a jó kedv!

  2. zed szerint:

    “Habár felül a gálya, s alul a víznek árja, azért a víz az úr!” (Petőfi)

  3. grün szerint:

    Gyerekek! Ha már ennyire belejöttünk! MONDJUNK LE A SZILVESZTERI TŰZIJÁTÉKRÓL!!! Nagyon könnyen ellenőrizhető, hogy kik azok akik szivükön viselik az árvízkárosultak dolgát! Természetesen íjjal, csúzlival, parittyával továbbra is szabad díszsortüzeket leadni, valamint kormányzati frázisokat puffogtatni!

  4. csepeli szerint:

    MTI-hír:

    A pénzügyi intézményekre kivetni tervezett bankadó “mélyreható módosítását” sürgette a Bloomberg jelentése szerint a magyar miniszterelnöknek és a gazdasági miniszternek küldött levelében az Európai Bankszövetség (EBF), amely úgy véli, hogy a “diszkriminatív” adókivetés több hitelező céget veszteségessé fog tenni, és gátolni fogja a gazdasági növekedést.

    Az adó összege, amely magyar állampolgárokra vetítve fejenként 88 dollárt tesz ki, az ország méreteihez képest a leginkább büntető jellegű adókivetéssé válhat a Közép-Európában működő bankokra – írta a hírügynökség.

    Az EBF levele szerint az adó mérete és diszkriminatív jellege, a társasági adóval és a létező szolidaritási adóval kombinálva számos magyar bankot veszteségessé tehet, minthogy a hitelezők tényleges adóterhelése meg fogja haladni a 60 százalékot. A bankadó akadályozni fogja a hitelezést, rossz hatással lesz a gazdasági várakozásokra, és egy “sokkal nagyobb” bevételi forrástól fogja megfosztani a költségvetést – írták.

    A Bloomberg a Merryll Lynch két elemzőjét idézve azt írta, hogy az ország legnyereségesebb bankjára, az OTP-re kivetendő adóteher elérheti az adózás előtti nyereség 63 százalékát. A budapesti székhelyű OTP-t a bankadó miatt leminősítette a Bank of America Merrill Lynch, az UBS AG, a Deutsche Bank AG és a Citigroup Inc. – írta a Bloomberg.

  5. donquijote szerint:

    Juj szegény bankok, mindjárt sírok 🙂 , eddig ez a szemét banda a legnagyobbat pont M.o-n kaszálta, valamit ideje lenne visszafizetni és részt vállalni az általuk generált válság kezeléséből is.

  6. csepeli szerint:

    donquijote: Látod, milyen ostoba vagy? Nem a bankok fognak fizetni, hanem te.

  7. krapulax0 szerint:

    a norvég kisfiúk már ki is fosztották a felsőzsolcai árvízkárosult gyerekeket.

  8. Gordon szerint:

    A jelenlegi árvizi katasztrófák fényében meglepőek a biztosítás nélküli otthonokra vonatkozó adatok: Hajdú-Bihar megyeiek majdnem a felének, Bács-Kiskun megyében lakók 42 százalékának, míg Békés és Csongrád megyeiek 39 illetve 38 százalékának nincs biztosítása.

    „Az elmúlt hónapban tapasztalt ítéletidő sajnos egyre gyakoribb” véli Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója. Ennek ellenére Magyarországon a károsultak 40 százalékának az otthona nincs biztosítva, pedig ez ma már a korábbiaknál jelentősen kedvezőbb áron, egy átlagos lakás esetében már havi 1700-1800 forintért mindenki számára elérhető lenne. Ez az összeg azonban, még mindig csak a töredékét térítené a vihar által okozott anyagi károknak” figyelmeztet Marosvölgyi.

    „A magyarokra még mindig nem jellemző az öngondoskodás” mondta Marosvölgyi Péter. Nem gondolunk bele, hogy amit évek alatt építettünk fel, azt pillanatok alatt megsemmisítheti a víz. Egy egész élet munkája veszhet oda, ha összedől a házunk és vele együtt minden bútorunk, értéktárgyunk megsemmisül. Súlyos károk keletkezhetnek a gépkocsinkban is, ha több órán át, esetleg napokon keresztül a vízben áll. Az elektromos részek meghibásodnak, a szövetek szétáznak, illetve a rozsdásodás szép lassan tönkre teszi az autónkat.

    Nem csak Magyarországon okoz szociális és gazdasági problémákat az ítéletidő, hanem a szomszédos országokban is. Éppen ezért júliustól Európában egyedüliként Romániában vezetnék be a kötelező lakásbiztosítást. A törvény értelmében minden ingatlant kötelező három kockázati tényező – árvíz, földcsuszamlás és földrengés – ellen biztosítani.
    Szerző: Aegon – Világgazdaság Online

    http://vg.hu/penzugy/ongondoskodas/orak-leforgasa-alatt-egy-elet-munkajat-veszitheti-el-biztositas-nelkul-320086

  9. Gordon szerint:

    Majd állambácsi újjáépíti ha elég nagy a baj. Ha meg nem akkor nem.

  10. bolemann lajos szerint:

    Gusztustalan piár fogás. Révész pózol a szerencsétlen gyerekek gyűrűjében. Úgy látja vendégül őket egy állami üdülőben, mintha a sajátjában tenné.

  11. Gordon szerint:

    És még mondja is a gyerekeknek hogy nem neki kell megköszönni. 🙂 Szegény bolemann ezt elnézte.

  12. bolemann lajos szerint:

    Igaz. A táborvezetőnek és Orbán Viktornak.
    Ha ezzel tényleg az önzetlen segítségnyújtás volt a cél, akkor ne tessék belőle fidesz reklámfilmet csinálni. Tisztességes ember saját pénzéből és anonim adakozik.

    A kislány faluját el sem öntötte az ár. kivéve 1 lakás földszintjét. Ennél azért jóval súlyosabb esetek történtek borsodban.

  13. bolemann lajos szerint:

    Bejegyzés Halmaj vendégkönyvébe:

    “Cinikus dolog olyan halmaji gyereket vinni az árvízkárosultak közé, aki vizet se látott
    Öszödön kísért a múlt!”

    Beküldve: June 25, 2010

  14. Gordon szerint:

    Csak te beszélsz Orbán Viktorról. Ez is sokat elmond abból hogy ki az aki politikát csinál az emberi tragédiákból. (Meg még Vicácskáék csinálják ezt a tüzijáték kapcsán.)

  15. bolemann lajos szerint:

    A fideszes reklámvideóban Révész Máriusz említi Orbán Viktort.

    😀 Szegény Gordon ezt elnézte.

  16. Hugi szerint:

    Ha MSZP szavazó valaki, akkor muszáj primitív bunkónak is lennie vagy ez csak opció?

  17. bolemann lajos szerint:

    Kérdezz meg egy MSZP szavazót.

  18. Gordon szerint:

    Ez szabadon választott opció náluk Hugi. És ők nagyon szívesen élnek vele. 🙂

  19. Gordon szerint:

    bolemann írja:

    “A fideszes reklámvideóban Révész Máriusz említi Orbán Viktort.

    Szegény Gordon ezt elnézte.”

    Ez így van. Nálad a pont. Mindig elismerem ha elnézek valamit, mert én úriember vagyok és nem egy primitív bunkó. Tanulhatnál tőlem.

  20. bolemann lajos szerint:

    Mert ki a primitív bunkó?
    Most már én is szeretném tudni kiről beszéltek.

  21. Huba szerint:

    Már-már kezdem azt hinni, hogy nem is opció, hanem alapfelszerelés.

  22. bolemann lajos szerint:

    “Csak te beszélsz Orbán Viktorról. Ez is sokat elmond abból hogy ki az aki politikát csinál az emberi tragédiákból. ”

    Tehát miután Révész Máriusz beszél róla, ő csinál politikát az emberi tragédiákból.
    Köszönöm én is erről beszéltem. Úgy látom ebben egyetértünk.

  23. Hugi szerint:

    Nincs kiábrándítóbb annál, amikor magukat baloldalinak nevezõ lelketlen, primitív bunkók a bankokat sajnálják az árvízkárosult gyerekekkel szemben, és azokat szidják, akik a gyerekeknek segítenek az 500 milliárdos profittal gazdagodók helyett.

    Nem is csoda, hogy az MSZP kongresszuson se adakozott egyik milliárdos gyökér se az árvízkárosultaknak.

  24. csepeli szerint:

    Hugi, te se nagyon álltál sorba, amikor az észt osztották!

    A banknak honnan van szerinted pénze? Gondolkodjál már, és kapjál már a fejedhez, hogy micsoda baromságokat írsz le.

  25. bolemann lajos szerint:

    ?

  26. bolemann lajos szerint:

    Mi ez a kép?

  27. Gordon szerint:

    Egy kordokumentum a 21. század első évtizedének magyar szocialista pártjának szociális érzékenységéről. “Nincs ingyen ebéd” – hirdetik az elvtársak. “Mindenért fizetni kell” – szól a kórus.

    Ők is “fizetni” fognak hamarosan…

  28. bolemann lajos szerint:

    Na látom megint megy a terelés.
    Én akkor lépek is.

  29. Gordon szerint:

    Viszlát.

  30. nagyapó szerint:

    Anglia, Franciaország, Németország bevezeti a bankadót (MTI). Ezek szerint David Cameron, Merkel, Sárközy tanult Orbántól.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját, hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  31. Vica szerint:

    Honnan is van a bankoknak pénze?
    Elméletileg a betétesek pénzét forgatva kamatot fizetnek, a hitelt felvevőktől pedig kamatot kérnek. No e kettő különbségéből kellene, hogy legyen a hasznuk. (Ha még jól emlékszem gazdasági tanulmányaimból.)
    Ezen felül kitaláltak egy nagy halom díjat, mely egy része a betéteseket, más része pedig a hitelt felvevőket terheli. No ez a “kis összeg” is őket gyarapítja.

    Honnan van még? Mint tudjuk, a világot az érdekek, pontosabban a pénzzel rendelkezők érdekei mozgatják. Gondoljatok csak a mostani válságra, melyet ők generáltak, majd felvették a különféle országok államkasszájából a támogatásokat, és nem hogy megtépázva keverednének ki ebből az áldatlan pénzügyi helyzetből, de szinte sohasem látott hasznot volt képük realizálni.

    Ha már ilyen nagy rendben megúszták a bankok a válságot, akár vissza is perkálhatnák azt a kis lovettát az államkasszákba, amit volt képük fölvenni.

    Szerintem ellenőrizni kell, és remélhetőleg meg is teszik, hogy a bankadó a bankok nyereségének terhére, és ne az ügyfeleik zsebéből kerüljön kifizetésre.

  32. DFK szerint:

    Bolemann a tipikus szoci. Ezek ilyenek. Én mindig is mondtam, valaki vagy tisztességes, vagy szoci; a kettő összeférhetetlen.

  33. Vica szerint:

    “bolemann lajos:
    2010. június 27., vasárnap 15:02-kor
    Igaz. A táborvezetőnek és Orbán Viktornak.
    Ha ezzel tényleg az önzetlen segítségnyújtás volt a cél, akkor ne tessék belőle fidesz reklámfilmet csinálni. Tisztességes ember saját pénzéből és anonim adakozik.

    A kislány faluját el sem öntötte az ár. kivéve 1 lakás földszintjét. Ennél azért jóval súlyosabb esetek történtek borsodban.”

    Ezért a bejegyzéséért folyik most a gyűlölethadjárat a szerencsétlen ellen? Tehát ha valakinek önálló véleménye van, ami nem feltétlenül jár együtt a seggnyalással, akkor tisztességtelennek és szocinak kell “bélyegezni”? Szerintetek ez tisztességes hozzáállás? Aki képes önálló gondolatokra, az nincs velün, pontosabban ellenünk van? Azt el kell tiporni, a sárba kell döngölni, és leginkább eltörölni a föld színéről?

    Nem szeretném megbánni, hogy a FIDESZT támogattam…

  34. Miska72 szerint:

    A gyerekek legalább igazat mondanak. (legelább is remélem.)

Itt lehet hozzászólni !