Evezés: két nap alatt 65 versenyszám a csepeli Budapest-bajnokságon

Olimpai válogatót rendeztek az ifiknél – csepeli sikerrel

Nemzeti Sport, Telesport.hu, Csepel.info

Az Uglik Szimóna – Kiss Hella egység jutott ki az ifjúsági olimpiára

A Budapesti Evezős Szövetség szombaton és vasárnap a csepeli evezőspályán rendezi meg a Budapest-bajnokságot, amely újabb kvalifikációs lehetőséget jelent az országos bajnokságra.

A fővárosi regattára előzetesen 17 egyesület nevezett. A viadalon a minitől a veteránokig minden korosztály hajóba ülhet, a szervezők 65 versenyszámban hirdetnek győztest.

A verseny rangjában a vidékbajnoksághoz hasonlít, ahhoz, hogy valaki a július 16–18-i országos bajnokságon elindulhasson, a kettő közül valamelyiken részt kell vennie.

nso.hu

A verseny eredményeiről a későbbiekben beszámolunk.

Bíró Márk és az Uglik Szimóna-Kiss Hella egység utazhat az ifjúsági olimpiára

Péntek délelőtt Szolnokon rendezték az ifjúsági olimpia utolsó válogatóversenyét. Az 1000 méterre kiírt regattán eldőlt: a férfi ifjúsági egypárban Bíró Márk, a női ifjúsági kormányos nélküli kettesek közül pedig az Uglik Szimóna-Kiss Hella egységünk vívta ki a részvétel jogát, így a három versenyző utazhat Szingapúrba.

A szolnoki, Alcsi-szigeti evezős és kajak-kenu versenypályán 9 egyesület részvételével rendezte a Magyar Evezős Szövetség pénteken délelőtt a hazai kvalifikáció utolsó állomását. A szingapúri olimpiára már korábban megszerezték a kvótát a magyar fiatalok, az utazó keretet azonban több lépcsőben választotta ki a szövetség; először 2000, majd az olimpián is előírt 1000 méteres távon való megméretések alkalmával. Az eredmények alapján férfi ifjúsági egypárban Bíró Márk (Tisza EE-SI, edzője Molnár Dezső), a női ifjúsági kormányos nélküli kettesben Uglik Szimóna (Bajai SVSC, edzője Bartos Nándor) és Kiss Hella (Csepel EK, edzője Bene László) állhat rajthoz a 17-18 évesek első olimpiai seregszemléjén, Szingapúrban.

– A szolnoki versenyen is hasonló eredmények születtek, mint a június eleji, Velence-tavi felmérőn, mindkét egység magabiztosan győzött. Mivel 1000 méteren még nem rendeztek nemzetközi versenyt a korosztálynak, ezért nincs összehasonlítási alapunk, nehéz bármit is jósolni Szingapúrra. Ami viszont tény: evezésben 70 hajóegység 96 sportolója fog vízre szállni az ifjúsági olimpián; 22 egység fiú-lány evezősei egypárban, 13 pedig a kormányos nélküli kettesben – mondta Ficsor László, Héraklész sportági vezető.

telesport.hu

Itt lehet hozzászólni !