Káosz az MSZP-ben: celebet jelölne Budapesten a párt?

Gyurcsány kizárása nélkül elmaradhat a megújulás

Mno.hu

Vágó István, a “hiteles”: tízezrek eladósítása után most Budapest helyzetét rontaná tovább

Az elhatalmasodó belső hatalmi harcok és a teljes bizonytalanság miatt alakult ki az MSZP főpolgármester-jelöltje körüli egyre nagyobb káosz – mondta el az MNO-nak több politológus. Véleményük szerint az igazi szembenézés csak a vélhetően súlyos önkormányzati választási vereséget követően jöhet el, de ez Gyurcsány eltávolítása nélkül nem fog bekövetkezni.

Horváth Csaba a Gyurcsány Ferenccel való kapcsolata miatt szorul egyre inkább háttérbe a főpolgármester-jelölti küzdelemben – mondta el az MNO-nak Simon János politológus. A szakértő szerint az MSZP-n belül egyre erősebb a Mesterházy–Szili-vonal, amelynek alapvető érdeke, hogy ne olyan személy legyen a fővárosi jelölt, aki közel áll a bukott miniszterelnökhöz. Mind a frakción, mind a pártvezetésen belül folyik a küzdelem, rengeteg a nyitott kérdés, és ebbe természetesen beletartozik az is, hogy az LMP-hez milyen módon viszonyuljanak – tette hozzá.

Ez a celeb lefutott?

Az önkormányzati választás leteríti az MSZP-t?

Simon úgy látja, a reális lehetőség megvan arra, hogy megújuljon a szocialista párt, de Gyurcsánytól egyre többen meg akarnak szabadulni, aki foglyává tette a pártot. A várható önkormányzati választási vereség lehet a mélypont, ami után eljöhet a valódi szembenézés ideje, és az MSZP-t a leendő pofonok fogják a változásra kényszeríteni – mutatott rá a politológus. Véleménye szerint a megújulás egyik legfontosabb záloga, hogy a gyurcsányi gyámkodástól és az előző kormányhoz köthető, jelenleg még bebetonozott személyektől minél előbb megszabaduljanak a szocialisták.

Horváth Csaba jó hírének bejelentése

Rosszul sikerült belépő

Az MSZP főpolgármester-jelöltjének belépője a kampányban május elsején igen rosszul sikerült, ami csakis a súlyos választási vereség feldolgozatlanságának köszönhető – fejtette ki lapunknak Zárug Péter Farkas politológus. A megújulást hirdető meg nem újult elnökség, a pártszakadást néha fölvető Gyurcsány-körök és a régi, budapesti MSZP-s, netán szimpátiát is maguk mögött tudó polgármesterek összevissza rángatják az MSZP általános politikai irányvonalát, ami tökéletesen tükrözi a főpolgármester-jelölt körül kialakult bizonytalanságot – tette hozzá. Zárug szerint Horváth személye ellen szól az is, hogy a Demszky-éra utolsó éveiben nemcsak hogy politikailag támogatta Hagyó Miklóst, az MSZP alpolgármesterét, hanem tevőlegesen is több területen aktívan vette ki részét a katasztrofális városirányításból.

Győzike is ringbe száll?

A szakértő szerint ezért nem meglepő, hogy akár Vágó István neve is fölvetődhet a főpolgármesteri székre, és augusztusig netán még Győzikét is jelölhetnék. Nagy valószínűséggel az LMP pont ezen fejetlenség mellett érzékeli, hogy önállóan sokkal több politikai jövője van mind országosan, mind Budapesten, mintsem hogy e bizonytalan MSZP-hajóhoz kösse a sorsát – zárta elemzését Zárug.

Forrás: Mno.hu

58 hozzászólás “Káosz az MSZP-ben: celebet jelölne Budapesten a párt?” bejegyzésre

  1. Nyugger szerint:

    “A várható önkormányzati választási vereség lehet a mélypont, ami után eljöhet a valódi szembenézés ideje, és az MSZP-t a leendő pofonok fogják a változásra kényszeríteni.” Nem csak az mszp-nek, hanem a magyar demokráciának a mélypontja fog bekövetkezni! Milyen jó lesz! Akármerre néz-megy az ember mindenhol a fidesz embere áll vele szemben. Bánja a kánya ha fidesz irányít és végrehajt, csak már jobb lenne.

    Ahogy az mszp-ben is vannak szép számmal számító semmirekelők, úgy a fideszben is vannak szép számmal tisztességes emberek. Mindkettőben rendet kellene tenni! Mszp-nek: az őszinteség sokszor kínos, mégsem lehet nélküle élni. Fidesznek: ha a tagságnak önálló véleménye nem lehet, meg kell szabadulni azoktól akik miatt nem lehet.

  2. Felix szerint:

    Ez a cikk ugy hülyeség ahogy van.
    Még itt is szinvonal alattinak számit.
    AZ Ő ugy gondolja tehát igaz katagória.

  3. Nyugger szerint:

    Különben ez egy olyan írás, mellyel még kitörölni sem érdemes. Most akkor a Gyurcsány fogvatartott lesz, vagy ő tesz fogollyá?

    Most mi van a Simor fizetésével? Ki határozta meg és mikor a mindenkori jegybank elnökének és munkatársainak a jövedelmét? Vagy ez úgy van, hogy ha saját kutyám őrzi a házam akkor csabai kolbászt kap ebédre, ha örökbefogadott, akkor kétszer lerágott csontot.

  4. Nyugger szerint:

    Trükközik a kormány a törvényalkotásban

    “Az Országos Érdekegyeztető Tanács plenáris fóruma az új kormány megalakulása óta még nem ült össze. A kormány ugyanis trükközik: az előzetes társadalmi egyeztetésre kötelezett kormány-előterjesztések helyett egyeztetésre nem kötelezett egyéni képviselői indítványok alapján alkot törvényt.”

    A szakszervezetek, érdekképviselők hol vannak? Ébresztő!! Bátran cselekedni! Csak úgy mint az elmúlt nyolc évben, se nagyobb, se kisebb vehemenciával! De hogyha erre van felhatalmazás vagy a szavazófülkében már megbeszéltük akkor nem szóltam, akkor nem kell semmilyen előzetes egyeztetés, vélemény.

    BAKKER! KISÜTÖTT A NAP!!!!

  5. GONDOLKODÓ! szerint:

    Ez még celebnek sem jó! Azért rugták ki az RTL-ből, pedig ailigha van nála hosszabb nyelvezetű! Egyszerűen amit tett és ahogyan tette, egyszerűen undorító……..!

  6. zed szerint:

    Legyen Ön is milliomos! Vegyen fel hitelt! 😉

  7. tibor szerint:

    Molnár Gyula jelöltje pártoktól független(!!!), hozzáértő személy?
    Támogatója tudja egyáltalán, hogy mik az elvárások a főváros első emberétől?

    Micsoda szakemberek!!!! És lehet, hogy ősztől a civil életbe kényszerülnek!

  8. Manitu szerint:

    Horváth Csaba féleszű, Vágó viszont elvtelen ember, ezért jó lenne MSZP-s jelöltnek. Mivel a legganajabb hitelintézeteknek adta el magát, főpolgármesterként simán és hitelesen betöltené Budapest csődbevivőjének szerepét.

  9. ... szerint:

    Szánalmasak.
    Ezen már zed is csak nevetni tud 🙂

  10. Manitu szerint:

    Ez a videó egyszerűen szenzációs. Tökéletesen bemutatja az MSZP-s nyugdíjasok agyi állapotát és erkölcsi színvonalát.

  11. Manitu szerint:

    Már vagy tízszer megnéztem, de képtelen vagyok abbahagyni, annyira jó! 🙂

  12. Manitu szerint:

    0:54-nél, amikor a “majomszájúzás” beindul a barna inges kommancs különösen tetszik a előadás. “Te csavargó, mér vagy itten te!”

    🙂
    🙂

  13. " ?! " szerint:

    Éljen Horváth Csaba mszp-s főpolgármester-jelölt, aki megígérte az ingyenes fővárosi tömegközlekedést!

    (De lehet, hogy még sem éljen, mert februárban meg a fővárosi tömegközlekedési díjak jelentős emelésére tett javaslatot?)

  14. Felix szerint:

    Manitu.
    Ugye jó a saját szarotokban tapicskolni.
    Az ilyen szánalmas provokáció a hirTv részéről szinte állandó a baloldali rendezvényeken, csak nem mindig sikerül elejét venni a nem kivánatos reakcióknak.
    Tudod ez éppen olyan mint ez a cikk.
    A saját fekáliátok habosításe.
    Te kiválló keverő vagy abban a közegben.

  15. " ?! " szerint:

    #
    Nyugger: 2010. június 23., szerda 07:08-kor

    Most mi van a Simor fizetésével? Ki határozta meg és mikor a mindenkori jegybank elnökének és munkatársainak a jövedelmét? Vagy ez úgy van, hogy ha saját kutyám őrzi a házam akkor csabai kolbászt kap ebédre, ha örökbefogadott, akkor kétszer lerágott csontot.
    #

    Kedves Nyugger!

    El ne sírd már magad szegény Simor fizetésének a csökkentése miatt!

    Tudod-e, hogy Simor fizetését (amely fizetés több mint kétszerese az Egyesült Államok jegybank elnöki fizetésének) nem a Fidesz, hanem az MSZP-SZDSZ garnitúra határozta meg, továbbá tudod-e, hogy a Fidesz kezdeményezésére megállapított 2 millió Ft-os plafon a Fidesz támogatásával pozícióba juttatott vezetőkre is, közöttük Simor utódjára is vonatkozik?

  16. Tóth Mária szerint:

    szerencsétlen mszp, teljesen megzakkantak, amióta elvesztették a választást!

    gyf csak vagdalkozik/ valaki már megkínálhatná öt csinatalanhoz hasonlóan, hátha észhez tér!/ vágót pogármesternek?!, ö különösen”szereti” a magyarokat!

    Hajrá mszp, csak így tovább a süllyesztöbe! már régen az összes komcsit el kellet volna zavarni!!!!!!!!!!!!!! Fidesz, ne aludj!

  17. csepeli szerint:

    ?!: Simor fizetését nem az “MSZP-SZDSZ garnitúra” határozta meg, hanem a jegybank függetlensége miatt a bank saját maga. Ezt a függetlenséget akarják most Orbánék csorbítani.

  18. csepeli szerint:

    Manitu: Vágó nem hitelintézeteknek adta el magát, hanem egyetlen hiteltanácsadó céget (nem hitelintézetet!) reklámoz.

  19. csepeli szerint:

    Figyelemre méltó egyébként, hogy a fideszes alapítású és szerkesztésű csepel.info milyen sokat foglalkozik az MSZP-vel. Teljesen függők lettek. A Fidesz viselt dolgairól érdekes módon alig lehet olvasni itt.

  20. Jeniszej szerint:

    A hazudós Csepeli állandó tanyája a lett a csepel.info,- Mondja a fater, hogy ide jár kultúrát szívni magába.
    😀

  21. Manitu szerint:

    Enyhén szólva is abszurd, hogy Simor legyen a Világ legjobban fizetett jegybank-elnöke. Úgyhogy csak vegyék el annak a pénznek egy részét!

    Aztán remélem arról sem feledkezik meg a Fidesz, hogy Simort is lekapja onnan.

  22. spam szerint:

    hcs: “FOKOZATOSAN BEVEZETJÜK ÉS DÍJMENTESSÉ TESSZÜK A DÍJMENTES A DÍJMENTES KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉST!”

    hcs jól be volt szarva, amikor bakizott, tudta ő is, hogy baromság, aljas PR duma, amit nyomat

    HITELTELEN ASSHEAD

  23. csepeli szerint:

    Manitu: Az Európai Unióhoz való csatlakozásunkkal vállaltuk, hogy megőrizzük a jegybank függetlenségét. Ezért a Fidesz nem nyúlhat Simorhoz. Persze leválthatja, de akkor ki kell lépnünk az EU-ból.

  24. BaráTOM szerint:

    Nagyszerűen működik a Fidesz propaganda. Ennek köszönhetően a kutya se figyel a 16%-os adókulcs okozta fizetéselvonásokra.
    Kíváncsi vagyok az itteni véleményekre, amikor mint “nemzeti összefogás”, elkezditek fizetni Orbán Viktor, és a havi 240 ezer Ft fölött kereső haverjainak a fizetését. Még senkit nem zavar, hogy velünk fizettetik a többlet bevételeiket, mert még most nem fáj. Fájdalomcsillapító, elterelő műveletekkel altatják az “összefogott nemzetet”. Majd ha nem marad egy fillér sem a zsebetekben, de közben Németh Szilárd újabb villába költözik, akkor meg majd néztek, mint a moziban.
    Szíjjártónak sem kell majd Audit mutyizni, mert megveszi saját zsebből, kp-val.
    Köszönjük Viktor.

  25. csepeli szerint:

    Fideszes pártkatona lesz a köztársasági elnök:
    http://index.hu/belfold/2010/06/23/schmitt_pal_lesz_az_allamfo/

    Semmi sem állhat a totális fideszes hatalomátvétel útjában!

    Vajon mikor veszitek észre, hogy mi történik az országban?

  26. Tóth Mária szerint:

    csepeli, az elmúlt 8 évben nem aggódtál a totális szoci uralom miatt? érdekes, csak a más kutyájának a kölyke nem tetszik????????

    takarodjon az összes avh-s kommunista a hatalomból, de az országból is mehetnek, ugye tudod hova???????

    Mindeninek látni kell: http://www.utolag.com nagyon érdekes, Manitu erről értekezz majd!

  27. csepeli szerint:

    Tóth Mária, te féleszű idióta! Nem, képzeld, nem aggódtam, ugyanis nem volt totális szoci uralom! A köztársasági elnök nem volt szoci, az Állami Számvevőszék elnöke nem volt szoci, az alkotmánybírók nem voltak szocik, a média felügyelete nem volt szoci, a parlamentben nem volt kétharmados szoci többség! Most mindenhová fideszesek kerülnek, teljesen megszűnik a hatalom demokratikus kontrollja. Diktatúra jön! Én szóltam!

  28. csepeli szerint:

    Most olvasom, hogy a Fidesz giccsadót akar bevezetni. Hát, a napokban felavatott csepeli Trianon-emlékmű után jókora összeget kell majd befizetni!

  29. Tóth Mária szerint:

    csepeli, te baromira tévedsz, a bírók többsége a szocik fenekét nyalta, nézz utána a pereknek! a közt. elnök származása is hagy kívánni valót maga után/ még ha nem is vallja be/, a média többségi ballibsi kézben van még most is, de ezek a tények nem zavarnak, ugye??????

    ..és a 45 év szoci világ? nézd meg a beírt http://www.oldalt, aztán mantrázd a hülyeségeidet’ Szebb jövőt, de nélkületek!

  30. csepeli szerint:

    A köztársasági elnök származása, bazmeg? Miről beszélsz, te hülye picsa?

  31. Tóth Mária szerint:

    Igen, igen a közt. elnök! nézz utána, aztán próbálj meg kulturáltan írni, és viselkedni, lehet, hogy nem fog menni??? hiába, a szocializálódásod nem engedi meg a szép szavakat, de én ezen nem csodálkozom! gyf stílus!

  32. csepeli szerint:

    Mi a fasznak nézzek utána?

  33. Tóth Mária szerint:

    a származásának, ha eddig nem fogtad volna fel! igen meg fogsz lepödni!

  34. DFK szerint:

    A szocik mindig tudják lejebb adni.

    Cseopeli. miért baj ami zajlik? A Fidesz választói pont erre adtak felhatalmazást: hatalomátvételre.

  35. csepeli szerint:

    Nem, nem fogtam fel. Hol kell utánanézni valaki származásának?

  36. Tóth Mária szerint:

    Kutakodjál, “nincsen ingyen ebéd” mondotta a nagy gyf !

  37. " ?! " szerint:

    #
    csepeli: 2010. június 23., szerda 11:54-kor
    A köztársasági elnök származása, bazmeg? Miről beszélsz, te hülye picsa?
    #
    Tóth Mária: 2010. június 23., szerda 11:59-kor
    Igen, igen a közt. elnök! nézz utána, aztán próbálj meg kulturáltan írni, és viselkedni, lehet, hogy nem fog menni??? hiába, a szocializálódásod nem engedi meg a szép szavakat, de én ezen nem csodálkozom! gyf stílus!
    #
    csepeli: 2010. június 23., szerda 12:00-kor
    Mi a fasznak nézzek utána?
    #

    HIRDETMÉNY!
    Íme, a fent idézett első és harmadik hozzászólás bemutatja a kommunista, majd szocialista, napjainkban pedig szociáldemokratának álcázott “csepeli gyökér” szocialista kultúrájának a jelenlegi minőségét, valamint a “gyökér csepeli” szellemi színvonalát.

    “csepeli”-nek: Nyugi “csepeli”! Hamarosan ismét megnyitják a Lipótot, és ott majd kitombolhatod magadat.

  38. csepeli szerint:

    Tóth Mária: Sunyítasz, mi? Célozgatsz, célozgatsz, de kimondani nem mered? Gusztustalan hülye picsa!

  39. donquijote szerint:

    csepeli:

    Moderáld már magadat egy kicsit légyszíves, ha belegondolok még te bugrisozol meg bunkózol másokat………

  40. munkásököl szerint:

    Na, ezek szerint csepeli nem csak pártkatona, de a származására sem túl büszke. Micsoda frusztrációk… Vajon Kun Béla és Rákosi is ilyen lélekkel rendelkeztek?

  41. Tóth Mária szerint:

    csepeli, rajtad kívül mindenki tudja, hogy kinek a leszármazottja Sólyom, nem tudom, miért vagy olyan ideges, és elképesztően proli? Hála Istennek, hogy Csepelen egyre kevesebb az olyan beállítottságú ember, amilyen te vagy.

    ez a Csepel, már nem a régi vörös Csepel, és ettől vagy oly ideges?

    AVH-,s zsidó emberekre /tisztelet a kivételnek/ meg nincsen szüksége a magyarságnak, tiszta szívűek kellenek, akik a Haza sorsát előbbre viszik, és nem a saját zsebüket tömik közpénzből, mint a te példaképeid. ennyi volt a téma!

  42. BaráTOM szerint:

    Kedves Mária!
    Ugye azzal a “tiszta szívűek kellenek, akik a Haza sorsát előbbre viszik, és nem a saját zsebüket tömik közpénzből” – bejegyzéseddel nem arra gondoltál, hogy a 240 ezer alatt keresőktől el kell venni a pénzt és odaadni a milliókat keresőknek? Hogy viszi ez előbbre a Haza sorsát? De az sem sokat lendített a családok régen beígért gazdasági fellendítésén, hogy beborították a forintot. És ugye milyen hamar eltelik majd az a 4-6 év, ami az azonnali, radikális adócsökkentést illeti?
    Tiszta szív? Haza sorsa? Nem a saját zsebük a közpénzből? Háááááát…..”nemtom”……..

  43. munkásököl szerint:

    BaráTOM:

    Az a baj, hogy a kommunizmus azt a hamis tévképzetet keltette bennetek, hogy az állam szerepe az, hogy elvegyen a gazdagoktól és odaadja a szegényeknek. Lószart! Az a Robin Hood, ami egy mese.

    Az állam gazdálkodjon megfelelően a rábízott javakkal, beleértve a humán-erőforrást is, azaz az állampolgárokat. Ha folyton kiegyenlítősdit játszik, azzal a motivációt öli ki az emberekből az előrejutás iránt. Minek tanulj tovább, ha annyival lesz több a fizetésed, hogy a végén annyival több adót szednek tőled, hogy épp egy kicsivel marad csak több? Azért a kicsiért? Szart fogsz tanulni. Ezt csinálta a Kádár-rendszer, de ennek véget kell vetni. Ha mindenki egyenlő arányban adózik, és a jövő megteremtőit, vagyis a tisztességes családokat igyekszik a lehető legjobban támogatni az állam, akkor tölti be a szerepét. Én speciel egy magas (és itt tényleg magasat kell érteni, nem szoci felfogás szerint magasat) fizetés felett azért bevezetnék egy valamivel magasabb második adókulcsot, de semmiképpen nem olyan aránytalant, mint az eddig divat volt. Azzal csak a feketegazdaságot erősíti az állam, ami hosszú távon nem növeli, hanem csökkenti az adóbevételeket, plusz még egy csomó káros társadalmi hatása van.

    A forint árfolyama bonyolultabb kérdés, szerintem itt egy-két ügyetlenkedésen (esetleg rövid távú spekuláción) kívül olyan nagy bűnt nem követett el az új kormány. Ezek hatása nagyjából le is csengett már rég, ami most van, az ennél bonyolultabb, a jegybank nélkül nem igazán megoldható.

    Egyébként nem vagyok Fidesz-fan, aki olvasott már tőlem hozzászólást, az tudja, hogy mi a véleményem a Fideszről, de százszor inkább egy Fidesz 2/3, mint egy MSZP és társai újra kormányon.

  44. lolka szerint:

    Tóth Mária:
    2010. június 23., szerda 11:24-kor
    Köszi az oldalt, kár, hogy sok az olyan eset: ” a lap nem található”…
    Vajon miért?…

  45. islander szerint:

    Kedves Mária!

    “zsidó emberekre /tisztelet a kivételnek/ meg nincsen szüksége a magyarságnak”

    ehhez csak gratulálni tudok…

    Amúgy meg ki a kivétel?

    Várom megtisztelő válaszát!

  46. pricpracpruc szerint:

    Tóth Mária! Mióta nézik, hogy ki milyen származású? Vagy mostantól már ilyen idők jönnek. Nagyon hülye qrva vagy, hogy ilyeneket firkálsz. Szégyeld a pofádat!

  47. Ditte szerint:

    Mióta? Mióta a “gojoknak” nézik a “gojokat”, s”parasztnak” a magyarokat.

  48. islander szerint:

    Ditte!

    És mióta nézik bibsinek a magyarok a zsidókat?

    És egyébként Te tudod mit jelent az, hogy goj (vagy ha jobban tetszik: goy)?

  49. Ditte szerint:

    Én nem tudom, de nem is nagyon foglalkoztat ez a téma. Azt viszont tudom, hogy református gyermekem keresztanyja zsidó, ez nálunk nem probléma.

  50. Tóth Mária szerint:

    a kivételek a magyar szívű zsidó emberek, akikkek kapcsolatban nincsen kifogásom, nagyon sok derék ilyen ismerősöm van, akik a Haza érdekeit nézik, és nem a globalista világot szolgálják ki, ahol köztudottan igen sok a nem kivétel! Így megfelel???????????

  51. Nyugger szerint:

    Khon és Grün sakkozik.
    -Te Khon töröld már meg az orrod, mert mindjárt elcsöppen!
    – Grün légyszi töröld meg, te közelebb ülsz hozzá.

  52. Tóth Mária szerint:

    lolkaí. ellenőriztem az oldalt, megnyílt! próbáld újra: http://www.utolag.com

  53. Gordon szerint:

    Látom megint az örökzöld témánál tartotok.

    Az állatkert jut az eszembe meg az a bizonyos kerítés. 🙂

  54. Tóth Mária szerint:

    Gordon: a téma addig örökzöld, amíg “ezek” a hatalomban vannak!

  55. Gordon szerint:

    A kerítést újjá kell építeni.

  56. " ?! " szerint:

    Dr. Lampert Mónika mszp-s miniszter egy mszp-s zártkörű rendezvényen mondta 2006. október 8-án (a legtöbb helyen a Fidesz által megnyert önkormányzati választások után):

    “Higgyétek el, tudjuk a dolgunkat.
    Én olyan javaslatot fogok a kormány elé terjeszteni, ami a kormánypárti politikusoknak, a szocialista politikusoknak erős lehetőségeket és mandátumot ad a regionális területfejlesztési tanácsokban.
    Értitek ugye?”

  57. Suttogó szerint:

    Vágót köztársasági elnöknek! Credithill irodát a Sándor-palotába!

Itt lehet hozzászólni !